Doğru insanı bulmak çok zor, nasıl buldunuz?

Yok cidden öyle, anneme diyorum inanmıyor , millet resmen inçe hesaplar Peşinde, seninde maaşın olursa şöyle ev, araba alışı derdinde.
Eskiden ev hanımları sadece çocuk bakma isindeydi adam para pesine düşülmuyordu şimdi devir değişti herkes çalışıyor maaşlı biri ariyor ev kızı alırsa gecinmesi zor olur diye bide ev kızı ezmeye calsiiyorlar sen çalışmıyon diye böle burda çok rastladım konuyu gözden geçirirsen anlarsın bı çok konu açıldı burda

Bence işin var evlilik sadece bahane rüya gibi sadece heves
Düğün olur evlenirsin hiç anlayamazsın bı bakmış çocuk böle hayat gider bende keşke bekar olsaydım dediğim oluyor ama içten geçmiş oluyo

Tamam bu 4*4lük doğru insan diye birşey yok.
Daha az duymak daha az görmek daha az konuşmak, sabir, idare etmek falan var.
Herkesin iyi yani varsa bir de olumsuz yani mutlaka var.
Kendimden bile pay biçmem gerekirse cok sabırlı değilim bazen bir anda sebepsiz yükselebiliyorum falan falan.

Bu anları idare etmek önemli karsilikli.

Eskiden ev hanımları sadece çocuk bakma isindeydi adam para pesine düşülmuyordu şimdi devir değişti herkes çalışıyor maaşlı biri ariyor ev kızı alırsa gecinmesi zor olur diye bide ev kızı ezmeye calsiiyorlar sen çalışmıyon diye böle burda çok rastladım konuyu gözden geçirirsen anlarsın bı çok konu açıldı burda
Doğru ama çocuk Bile bile para için yazdı ya ona bir ders lazım bayağı enayi hissettirdi beni.

ben de aynıyım. evlenebileceğim, her şeyiyle bana uyacak erkek çıkmıyor.
zengin çıkıyor, statülü çıkıyor, bana deli gibi aşık olan da çıkıyor tüm bu özelliklerle birlikte ama “işte bu” diyemiyorum hiçbirine.
hep bitiriyorum ilişkilerimi.
ve inancım gerçekten tükeniyor artık.

yalnız biz inansak ne olur inanmasak ne olur?
ya da bunun üstüne sayfalarca konuşulsa ne işe yarayacak?
tabii ki hiçbir işe yaramayacak.

çözümü yok. ama sen dersen ki evleneyim illa o zaman çok adam çıkar. evlenmek için evlenirsin.
beni birileriyle tanıştırın diye aracı sokarsan bile neler neler çıkar. yardımcı olurlar. ama mesele güzel huzurlu bir evlilik yapmaksa bunları bu kadar dert etmeyeceksin. hiç gerek yok.
çünkü boşuna kafanı meşgul edersin.
nasıl buldunuz ben de aynısını yapayım diye bir şey yok yani. herkesin kaderi bambaşka. mantıklı bir formül bulunsa evlenirdik zaten şimdiye.

İşte bu dediğinizi hep yaptım hiç kimseyi öylesine hayatıma almadım ve kimse yok hala :KK43:
Canim zamani geldiginde karsina cikacagina inan. Ben de is guc kosturmadan kafami kaldiramadim. 33 yasimda evlendim Allah utandirmadi cok mutluyuz sukur bak simdi bebis te bekliyoruz iyiki de o zamana kadar baska biriyle olmamis ta esimle karsilasmisim diyorum simdi. Sen de insallah en uygun ve hayirli zamanda karsilasacagina inan:KK200:

ben de aynıyım. evlenebileceğim, her şeyiyle bana uyacak erkek çıkmıyor.
zengin çıkıyor, statülü çıkıyor, bana deli gibi aşık olan da çıkıyor tüm bu özelliklerle birlikte ama “işte bu” diyemiyorum hiçbirine.
hep bitiriyorum ilişkilerimi.
ve inancım gerçekten tükeniyor artık.

yalnız biz inansak ne olur inanmasak ne olur?
ya da bunun üstüne sayfalarca konuşulsa ne işe yarayacak?
tabii ki hiçbir işe yaramayacak.

çözümü yok. ama sen dersen ki evleneyim illa o zaman çok adam çıkar. evlenmek için evlenirsin.
beni birileriyle tanıştırın diye aracı sokarsan bile neler neler çıkar. yardımcı olurlar. ama mesele güzel huzurlu bir evlilik yapmaksa bunları bu kadar dert etmeyeceksin. hiç gerek yok.
çünkü boşuna kafanı meşgul edersin.
nasıl buldunuz ben de aynısını yapayım diye bir şey yok yani. herkesin kaderi bambaşka. mantıklı bir formül bulunsa evlenirdik zaten şimdiye.
Ya birde kadınlar erkeklerin peşinden koştur koçtur gidiyor :( ben böyle deyince koşanlar kızıyor da cidden öyle...

Aramayarak bulunuyor bence.

Gerçi benim bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum, ben aramıyorken eşim beni buldu çünkü. Ben kendimle, yalnızlığımla müthiş mutluydum, çok eğleniyordum, bir şekilde ikna etti beni. Sonra da hiç pişman etmedi sağ olsun.

Yaşınızı çok çok küçük buldum, bence karşınıza çıkan adayların da yaşlarının size yakın olmasının, hayata yeni yeni başlıyor olmalarının da etkisi vardır bu hesap-kitap işlerine girmelerinde.

Bundan 8-10 yıl sonra karşınıza çıkacak olan erkekler kariyerinde ilerlemiş, ev-araba gibi mevzuları halletmiş, paradan ziyade hayat arkadaşı arayan insanlar olacaktır diye bana kalırsa.

Kaldı ki 30lu yaşlardan önce evlenmeyi, "gözümü açtım seni gördüm" tadında ilk sevgiliyle veya çok erken başlamış ilişkilerin sonunda yapılan evlilikleri sağlıklı bulmuyorum. (Farklı nedenleri olan tamamen şahsi fikrimdir, aynı fikirde olmayıp kanıt gösterecekler alıntılamazsa sevinirim.)

Evlilik kurumunun biraz şans ama şanstan fazla zeka gerektirdiğini düşünüyorum.

Eşimle Nisan 2014'ten beri birlikteyiz, bir tek kez tartışmadık, ses yükselmedi, huzursuzluk çıkmadı. Bizde ancak fikir ayrılıkları olur, onları da konuşup mantıklı çözüme bağlarız. Buradaki evlilikleri okuyorum da, eşim yazılanların çeyreğini yapsa çoktan boşanmış olurduk, çok kıymetliyim ben, kimseye üzdürmem kendimi.

Diyeceğim o ki, önce kendinizle, benliğinizle mutlu olun, hiçkimseye yaslanmaya ihtiyaç hissetmeden huzurlu olun, "Terazi gibi bir hanımla evlenen adam amma mutlu olur" desin insanlar.

Aramayarak bulunuyor bence.

Gerçi benim bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum, ben aramıyorken eşim beni buldu çünkü. Ben kendimle, yalnızlığımla müthiş mutluydum, çok eğleniyordum, bir şekilde ikna etti beni. Sonra da hiç pişman etmedi sağ olsun.

Yaşınızı çok çok küçük buldum, bence karşınıza çıkan adayların da yaşlarının size yakın olmasının, hayata yeni yeni başlıyor olmalarının da etkisi vardır bu hesap-kitap işlerine girmelerinde.

Bundan 8-10 yıl sonra karşınıza çıkacak olan erkekler kariyerinde ilerlemiş, ev-araba gibi mevzuları halletmiş, paradan ziyade hayat arkadaşı arayan insanlar olacaktır diye bana kalırsa.

Kaldı ki 30lu yaşlardan önce evlenmeyi, "gözümü açtım seni gördüm" tadında ilk sevgiliyle veya çok erken başlamış ilişkilerin sonunda yapılan evlilikleri sağlıklı bulmuyorum. (Farklı nedenleri olan tamamen şahsi fikrimdir, aynı fikirde olmayıp kanıt gösterecekler alıntılamazsa sevinirim.)

Evlilik kurumunun biraz şans ama şanstan fazla zeka gerektirdiğini düşünüyorum.

Eşimle Nisan 2014'ten beri birlikteyiz, bir tek kez tartışmadık, ses yükselmedi, huzursuzluk çıkmadı. Bizde ancak fikir ayrılıkları olur, onları da konuşup mantıklı çözüme bağlarız. Buradaki evlilikleri okuyorum da, eşim yazılanların çeyreğini yapsa çoktan boşanmış olurduk, çok kıymetliyim ben, kimseye üzdürmem kendimi.

Diyeceğim o ki, önce kendinizle, benliğinizle mutlu olun, hiçkimseye yaslanmaya ihtiyaç hissetmeden huzurlu olun, "Terazi gibi bir hanımla evlenen adam amma mutlu olur" desin insanlar.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim bu yorumu kenera yazıcam şimdi cidden, ailem tek kelime karışmaz , çevre yoruyor. Çok güzel açıklamışsınız .

İşte Türkiye’de öyle oluyor her yer :KK70: Ankara’daki en iyi 3 yerden biri diyim internetten bakın neresi olduğunu anlarsınız zaten verdiği ücret bayağı yüksek kalıyor diğer yerlere göre. Bu da ayrı bir konu esasen onu ileriki günlerde açacağım, millet çok iyi yerlerden mezun dışarıda işsiz geziyor, buralara değişik insanları almışlar.

Aklıma aselsan tarzı bir yer geldi de o tip yerlerde çalışan tanıdıklarım var 25 yaşındaki kıza biri yok mu diye sorup bunaltacaklarini düşünmem. Belki sizin bölüme öyle insanlar denk gelmiştir bilemedim.

Ben çok kötü bir evlilik geçirdim eski kocam babamın yanında çalışmaya başlamıştı babamın kredi kartını kullanıyorduk vs. maddi açıdan ailesinin durumu çok iyiydi 2 evleri 3 arabaları dükkanları arsaları vardı. Ben hiç maddi bişeyler istemeden evlendim. Ailemden gördüm gözüm tok diye. Ama o insandışı varlık benim annemden kalan çeyiz paramı bile aldı elimden.

Şuan bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ailesinden para almıyor kendi kazandığıyla bana yapmadığı kalmadı. Hediyeler süprizler vs. bu gönül zenginliğiyle ilgili. Kendinden kısıp bana yapıyor belki de bilmiyorum. Gerçekten erkek kadın yok herkes zengin rahat hayat yaşama peşinde. Şans gönlü zengin birini tanımak. İnşallah karşılaşırsınız öyle biriyle. Genelde ilk buluşmada belli oluyor zaten.

Doğru insan diye bir şey yok canım önemli olan senin bir ilişkiden ne bekledigin nasıl bir insanla birlikte olmak istedigin. Bu arada kimse dört dortluk değil mutlaka hepsini rahatsız olucan bir tarafı cikicak
Katılıyorum size kime göre neye göre doğru insan !?

Nasıl güvendin ?
Hiç sorgulamadan evlendim. Herkes söyledi. Ne kadar taniyosun diye. Hiç! Bana anlattigi kadar taniyordum. Resmen gozlerim kor olmustu. Kiii her zaman mantigi ön olanda tutan. Her seyi sorgulayan ve hep önce kötüsünü dusunup önlemini alan birisiyim. Hayatim boyunca sadece esimle evlenme surecinde supheci ve mantikli olmadim. Hala esim der sen bu kadar tedbirli oldugun halde nasil benimle boylesine gozu kapali evlendin diye.. Kader kader kader... Kendi evliligimde bunu gordum. Gercekten cok az taniyarak evlendim ve mutluyum cok sukur. Askimizin meyvesi kizimizi bekliyoruz bugun yarin insAllah :KK200:

Ben çok kötü bir evlilik geçirdim eski kocam babamın yanında çalışmaya başlamıştı babamın kredi kartını kullanıyorduk vs. maddi açıdan ailesinin durumu çok iyiydi 2 evleri 3 arabaları dükkanları arsaları vardı. Ben hiç maddi bişeyler istemeden evlendim. Ailemden gördüm gözüm tok diye. Ama o insandışı varlık benim annemden kalan çeyiz paramı bile aldı elimden.

Şuan bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ailesinden para almıyor kendi kazandığıyla bana yapmadığı kalmadı. Hediyeler süprizler vs. bu gönül zenginliğiyle ilgili. Kendinden kısıp bana yapıyor belki de bilmiyorum. Gerçekten erkek kadın yok herkes zengin rahat hayat yaşama peşinde. Şans gönlü zengin birini tanımak. İnşallah karşılaşırsınız öyle biriyle. Genelde ilk buluşmada belli oluyor zaten.
Kesinlikle öyle, birde cidden babamın yıllarca çalıştığını ona veririz diye düşünmüş , arabada da gözü vardı zaten, ona vermemi bekliyordu .

Aklıma aselsan tarzı bir yer geldi de o tip yerlerde çalışan tanıdıklarım var 25 yaşındaki kıza biri yok mu diye sorup bunaltacaklarini düşünmem. Belki sizin bölüme öyle insanlar denk gelmiştir bilemedim.
benimde arkadaşlarım var önceden çalışmış yada çalışmaya devam eden.güya türkiyenin en elit yerlerinden biri diye düşünürüz en iyi mühendisler orda çalışır diye ama öyle değilmiş .Hepsi için aynı şeyi söyleyemeyiz ama ortamda sıkıntılarda çokmuş :) Bende oldukça kurumsal bir yerde çalışıyorum aynı mevkide ama etrafımda öyle insanlar varki bunlar nasıl mühendis olmuş diye çok sorguluyorum.Etiketi güzel ama içi boş çok insan var

Arkadaşlar merhaba, ben 25 yaşında bir mühendisim, yıllardır iş güç diye çabaladım anca yoluna girdi sayılır, ama yıllardır bir türlü doğru insanı bulamadım, benden hoşlandığını arkadaşlarıma söyleyen insanlar oldu ama bana bir adım atmadılar, ailem sağolsun ne baskı yapıyor ne de karışıyor ama iş yerindekiler sürekli biri yok mu diye soruyorlar, birde iş yerinden biri görüşmek istedi benle, bende görüşmeye gittim ama çocuk daha ilk buluşmada arsanız var mı, arabanız ne güzelmiş dedi üstüne de hesabın tamamını ben Ödemiş oldum ( şöyle hesap 40 lira geldi, bende de bozukluk yoktu 50 lira verdim, çocuk teşekkür ederim dedi ), işyerinden grubundakilere sorunca herkes onun için paralı kız arıyor dedi, bu son adamdan sonra iyice aptal buldum kendimi, nasıl buldunuz doğru insanı, nasıl bulunur? Bu devirde kızın maaşı içinde peşinden koşan erkekler görüyor ve duyuyorum, iyice korkmaya başladım, güzel yorumlarınızı bekliyorum.

4.sınıftan beri tanırım.8.sınıfta aynı sınıftaydık.7 yıldır beraber yaklaşık 2 yıldır da evliyiz:KK200:

Aklıma gelmezdi.Kısmet arkadaşım.Yaşın genç takılma.

25 yaşında bu olumsuz düşüncelerde olman doğru değil.Evet eş isteyebilirsin normal,ama daha hayatını yeni düzene sokacak yaştasın.25 yaşında mühendis biri zaten yeni yeni iş hayatını düzene oturtmuştur.Sen aramaya devam et.Doğru insan diye bir şey yok,katlanabileceğin kadar yanlışa sahip insan var.Bende bekarım 35 yaşındayım ve hiç evlenmedim.Evlenmeyi çok istediğim zamanlar oldu,denedim ama olmadı.Şu maddi konudaki tespitin çok doğru.her yaş grubunda var onlardan.Zaten öyle bi hal aldıki biri ya güzelliğin için ya paran için istiyor.Gerçekten çıkarsız sevgi bulabilenler çok şanslı.Denemeye devam et daha çok gençsin bulabilirsin.Ama bu kadar takma kafana

Back
X