Doğru insanı bulmak çok zor, nasıl buldunuz?

benimde arkadaşlarım var önceden çalışmış yada çalışmaya devam eden.güya türkiyenin en elit yerlerinden biri diye düşünürüz en iyi mühendisler orda çalışır diye ama öyle değilmiş .Hepsi için aynı şeyi söyleyemeyiz ama ortamda sıkıntılarda çokmuş :) Bende oldukça kurumsal bir yerde çalışıyorum aynı mevkide ama etrafımda öyle insanlar varki bunlar nasıl mühendis olmuş diye çok sorguluyorum.Etiketi güzel ama içi boş çok insan var
Ortamlar çok fena görseniz ,

25 yaşında bu olumsuz düşüncelerde olman doğru değil.Evet eş isteyebilirsin normal,ama daha hayatını yeni düzene sokacak yaştasın.25 yaşında mühendis biri zaten yeni yeni iş hayatını düzene oturtmuştur.Sen aramaya devam et.Doğru insan diye bir şey yok,katlanabileceğin kadar yanlışa sahip insan var.Bende bekarım 35 yaşındayım ve hiç evlenmedim.Evlenmeyi çok istediğim zamanlar oldu,denedim ama olmadı.Şu maddi konudaki tespitin çok doğru.her yaş grubunda var onlardan.Zaten öyle bi hal aldıki biri ya güzelliğin için ya paran için istiyor.Gerçekten çıkarsız sevgi bulabilenler çok şanslı.Denemeye devam et daha çok gençsin bulabilirsin.Ama bu kadar takma kafana
Millet paraya bakıyor , araba alınmasını istiyor.

bazen hiç ihtimal vermediğiniz biri sizin için doğru insan oluveriyor bazen mantıken herşey doğru olsa da olmuyor. Aslımda doğru insan olduğuna inanmıyorum, doğru insan değil size uygun insan vardır bence.Hiç beklemediğiniz yerden çıkıveriyor biri. En güzeli çok düşünmeden denemek ve görmek.
Kendimden örnek vereyim. Eşimden önce birçok erkek arkadaşım oldu, hatta iki tanesi evlenmek istedi, biri ile son anda ayrıldık, biriyle ben ayrıldım. Mantıken en doğru insandı benim için söyle ki 7 yaşımdan beri tanıyordum, aynı sınıftaydık beraber büyüdük, mühendis, aileler tanışıyor, bana acayip değer verirdi ama olmadı korktum bitirdim ilişkiyi çünkü aklıma yatamadı bir türlü. Herkes aptallık ettin böyle birini kaçırdığım içim dedi.Sonra yurt dışı gezilerimden birinde benden 8 yaş küçük biriyle tanıştım, önce beraber gezelim diye görüşmeye başladım, çok da iyi anlaştık ama kafamda kesinlikle ilişkinin süreceğine ihtimal vermedim , arkadaşlarım bu iş olmaz dedi, ailem bile genel geçer diye baktı, seninle devam etmez çok genç aldatır dediler, aklı başka şeye kayar dediler,sorumluluk almaz dediler, dedim anlaşıyoruz çok da seviyorum gittiği yete kadar gitsin,sonra bir baktım 1 senedir görüşüyoruz, sonra bir baktım onun ülkesine taşınmışım , bir baktım beraber iş kurmuşuz, bir baktım 5 sene olmuş, bir baktım beraber ev almışız, bir baktım beraber araba almışız, bir baktım evlenmişiz 7 senenin sonunda. En olmaz dediğim kişi eşim oluvermiş..
Demek istediğim Hayat sürprizlerle dolu, en olmayacak kişi hayatınızı birleştirdiğiniz kişi oluveriyor ama aramakla, kriterle olmaz, size uygun kişi zaten size uygun olduğundan hayatınıza tutunuverir siz farkında olmadan, o yüzden en atamadığınız anda karşınıza çıkarlar çünkü çıkmaları için siz hazırsınızdır, beklenti olmadan, hesap kitap yapmadan davrandığınızda uygun kişi girer hayatınıza.

Kesinlikle öyle, birde cidden babamın yıllarca çalıştığını ona veririz diye düşünmüş , arabada da gözü vardı zaten, ona vermemi bekliyordu .

Rezil vallahi ya bizde boşanma eşiğine geldiğimizde “bu yuvayı kurtarırım ama arabanı satıp bana vereceksin yeni araba alıcam” demişti Allah yanlarına koymasın yaa iğrenç

benimde arkadaşlarım var önceden çalışmış yada çalışmaya devam eden.güya türkiyenin en elit yerlerinden biri diye düşünürüz en iyi mühendisler orda çalışır diye ama öyle değilmiş .Hepsi için aynı şeyi söyleyemeyiz ama ortamda sıkıntılarda çokmuş :) Bende oldukça kurumsal bir yerde çalışıyorum aynı mevkide ama etrafımda öyle insanlar varki bunlar nasıl mühendis olmuş diye çok sorguluyorum.Etiketi güzel ama içi boş çok insan var

Ben de kurumsal bir yerde çalışıyorum evet boş insan çok ama bu kadar aşk iliskileri olan ya da 25 yasindakine evde kalmış muamelesi yapan gormedim. 29 yaşındayım bana öyle bir şey diyen olmadi ondan şaşırdım. Konu sahibi dogru söylüyordur muhakkak her çeşit insan var denk gelme meselesi.

Millet paraya bakıyor , araba alınmasını istiyor.
Sen bence kendi maddi olanaklarına yakın olanaklara sahip kişilerle görüş.Tabiki eşler maddi imkanlarını birbiri için kullanacak ama taraflardan biri diğerini enayi yerine koymak isterse bu çok çirkin oluyor.Neden sen sevilmeyecek birimisinki para veresin araba alasın?Ama inan çevremde evlenmiş arkadaşlarımın çoğu maddi olarak kullanılıyor.Bundan rahatsız değiller ben rahatsız olurum.Ben çalışıp çabalayıp kazanayım mal yapayım, başkası gelsin emeksiz üstüne konsun.Bu fikirle gelenden tiksiniyorum.Bu düşünceyle gelmese zaten paylaşıcam herşeyimi.Ama olurda evlenecek olursam sözleşmr yapmayı düşünüyorum.Bu konu benide çok rahatsız ediyor çünkü

Arkadaşlar merhaba, ben 25 yaşında bir mühendisim, yıllardır iş güç diye çabaladım anca yoluna girdi sayılır, ama yıllardır bir türlü doğru insanı bulamadım, benden hoşlandığını arkadaşlarıma söyleyen insanlar oldu ama bana bir adım atmadılar, ailem sağolsun ne baskı yapıyor ne de karışıyor ama iş yerindekiler sürekli biri yok mu diye soruyorlar, birde iş yerinden biri görüşmek istedi benle, bende görüşmeye gittim ama çocuk daha ilk buluşmada arsanız var mı, arabanız ne güzelmiş dedi üstüne de hesabın tamamını ben Ödemiş oldum ( şöyle hesap 40 lira geldi, bende de bozukluk yoktu 50 lira verdim, çocuk teşekkür ederim dedi ), işyerinden grubundakilere sorunca herkes onun için paralı kız arıyor dedi, bu son adamdan sonra iyice aptal buldum kendimi, nasıl buldunuz doğru insanı, nasıl bulunur? Bu devirde kızın maaşı içinde peşinden koşan erkekler görüyor ve duyuyorum, iyice korkmaya başladım, güzel yorumlarınızı bekliyorum.
CNım nasip 28 yaşında evlendi 2000 maaşım vardı dört yıl önce eşim çalıştırmadı kafana mantıgına kalbıne uyan biri mutlaka cıkacak sen de karşındakine gerekli özveriyi gösterirsen mutluluğu yakalarsın

Ben de kurumsal bir yerde çalışıyorum evet boş insan çok ama bu kadar aşk iliskileri olan ya da 25 yasindakine evde kalmış muamelesi yapan gormedim. 29 yaşındayım bana öyle bir şey diyen olmadi ondan şaşırdım. Konu sahibi dogru söylüyordur muhakkak her çeşit insan var denk gelme meselesi.
Ben evde kalmış muamalesi yaptılar gibi anlamadım sanki meraktan sürekli hayatında biri varmı diye soruyorlar diye anladım :) bide gerçekten millet olarak meraklıyız iş arkadaşımızın bütün özel hayatını merak ediyoruz.Birde kendisi çok bahsetmiyorsa hayatından iyice merak ediyorlardır.oda kafaya takmış öyle hissetmiş sanki

Sen bence kendi maddi olanaklarına yakın olanaklara sahip kişilerle görüş.Tabiki eşler maddi imkanlarını birbiri için kullanacak ama taraflardan biri diğerini enayi yerine koymak isterse bu çok çirkin oluyor.Neden sen sevilmeyecek birimisinki para veresin araba alasın?Ama inan çevremde evlenmiş arkadaşlarımın çoğu maddi olarak kullanılıyor.Bundan rahatsız değiller ben rahatsız olurum.Ben çalışıp çabalayıp kazanayım mal yapayım, başkası gelsin emeksiz üstüne konsun.Bu fikirle gelenden tiksiniyorum.Bu düşünceyle gelmese zaten paylaşıcam herşeyimi.Ama olurda evlenecek olursam sözleşmr yapmayı düşünüyorum.Bu konu benide çok rahatsız ediyor çünkü
Utanma yok erkeklerde.

Evlendiniz mi :) Evlendiyseniz , ilişkiniz devam ediyorsa çok sevineceğim. Birde 2-3 yaş erkeğin küçük olması konusuna ne diyorsunuz ?
Bence yaş sorun değil, benşm elim benden 8 yaş küçük, ama aramızdaki yaş benim işime geldi, üzerinde baskı hissetmedim, yaşı hiç hissetmiyorum, insan genç kalıyor yahu :)

Arkadaşlar merhaba, ben 25 yaşında bir mühendisim, yıllardır iş güç diye çabaladım anca yoluna girdi sayılır, ama yıllardır bir türlü doğru insanı bulamadım, benden hoşlandığını arkadaşlarıma söyleyen insanlar oldu ama bana bir adım atmadılar, ailem sağolsun ne baskı yapıyor ne de karışıyor ama iş yerindekiler sürekli biri yok mu diye soruyorlar, birde iş yerinden biri görüşmek istedi benle, bende görüşmeye gittim ama çocuk daha ilk buluşmada arsanız var mı, arabanız ne güzelmiş dedi üstüne de hesabın tamamını ben Ödemiş oldum ( şöyle hesap 40 lira geldi, bende de bozukluk yoktu 50 lira verdim, çocuk teşekkür ederim dedi ), işyerinden grubundakilere sorunca herkes onun için paralı kız arıyor dedi, bu son adamdan sonra iyice aptal buldum kendimi, nasıl buldunuz doğru insanı, nasıl bulunur? Bu devirde kızın maaşı içinde peşinden koşan erkekler görüyor ve duyuyorum, iyice korkmaya başladım, güzel yorumlarınızı bekliyorum.
Henüz üni. son sınıf öğrencisiydim. Yaş 21. Yeni yeni görüştüğüm de bir oğlan vardı o dönem..Ablamın arkadaşı dışarı davet etti ablamı bir gece. Ablam da tutturdu, yalnız gitmem sen de gel. Gittik işte.. Bir grup insanız. Ortama e n soy gözlerinin içi gülen, pozitif bir oğlan katıldı. O zaman 28 yaşında, elektrik mühendisi olduğunu, nerede çalıştığını falan sohbet esnasında öğrendim.. Ablamın arkadaşı ağzımı yoklar gibi oldu bir kaç gün sonra.. Hem görüşmeye başladığım biri olduğunu, olmasa da yaş farkımızın olduğunu söyledim.. O dönem görüştüğüm o oğlanla sürmedi. Tanıdıkça beğenmedim huyunu, görüşmeyi kestim. Aylaaar sonra, mezun olup işe bile başlamıştım. Facebooktan ekledi. Tam 5 ay sonra nişanladık. 2 yıl süren nişanlılıktan sonra da evlendik. Kısmet işte.. Daha doğru insanı bulamazdım. Belki siz de tanıyorsunuzdur müstakbel eşinizi, doğru kişiyi..belki de sadece vakti gelmemiştir.. :)

Son düzenleme:
Evlenip maddi olarak kullanılmaya dair örnekler verir misiniz :( bilelim de ona göre kimler çözelim.

Elbet günün birinde nasibiniz karşınıza çıkacak . Allah herkesin kalbine göre veriyor günün birinde . Zaten o insanlar karşılaştığında doğru kişiyse gerçekten o saniye içine içine bir his geliyor ve diyorsunki bu benim kaderim ve ben bununla mutlu olucam . İnşallah doğru insan karşınıza çıkar .

Henüz üni. son sınıf öğrencisiydim. Yaş 21. Yeni yeni görüştüğüm bir oğlan var. Ablamın arkadaşı dışarı davet etti kendisini geceye. Ablam da tutturdu, yalnız gitmem sen de gel. Gittik işte.. Bir grup insanız. Ortama e n soy gözlerinin içi gülen, pozitif bir oğlan katıldı. O zaman 28 yaşında, elektrik mühendisi olduğunu, nerede çalıştığını falan sohbet esnasında öğrendim.. Ablamın arkadaşı ağzımı yoklar gibi oldu bir kaç gün sonra.. Hem görüşmeye başladığım biri olduğunu, olmasa da yaş farkımızın olduğunu söyledim.. O dönem görüştüğüm o oğlanla sürmedi. Tanıdıkça beğenmedim huyunu, görüşmeyi kestim. Aylaaar sonra, mezun olup işe bile başlamıştım. Facebooktan ekledi. Tam 5 ay sonra nişanladık. 2 yıl süren nişanlılıktan sonra da evlendik. Kısmet işte.. Belki siz de tanıyorsunuzdur müstakbel eşinizi, belki de sadece vakti gelmemiştir.. :)
İşte ya tanıyorsam :), bilmiyorum kim ama ya benim doğru kişim şimdi başka yanlış kişi ile birlikteyse?

Elbet günün birinde nasibiniz karşınıza çıkacak . Allah herkesin kalbine göre veriyor günün birinde . Zaten o insanlar karşılaştığında doğru kişiyse gerçekten o saniye içine içine bir his geliyor ve diyorsunki bu benim kaderim ve ben bununla mutlu olucam . İnşallah doğru insan karşınıza çıkar .
Çok teşekkürler :)

Evlenip maddi olarak kullanılmaya dair örnekler verir misiniz :KK43: bilelim de ona göre kimler çözelim.
Çok farklı örnekleri olabilir ama mesela birinin eşi eve hiçbirşekilde katkı sağlamıyordu,evi kızın babası vermiş lüks bir ev,evin ihtiyaçlarınıda tamamen kız karşılıyordu,eşide kendi kazandığını ne yapıyor belli değil,birde babasının malları hakkında söz sahibi hissediyordu kendini.Bu şekilde evin tüm yükünü üstünden atan çok erkek var.Yada evlenirken bütün yükü kıza yükleyenler,sonrasında bu duruma devam edenler.Eşi herşeyle uğraşırken kendisi lüks otomobil alıp üstelik yarı parasını eşinden ve eşinin ailesinden almasına rağmen eşine dokundurtmayan.Çalışan eş istenmesi garip değil normal ,ama hayatı paylaşırken maddi olarak sömürülmek kadın içinde erkek içinde hiç hoş değil.Eş daha az kazanabilir ama iyi niyetle paylaşımcıysa sıkıntı olmaz,ama bazıları hakikaten eşlerini sosyal asansör olarak kullanıyor.Birlikte bişeyler yapmak önemli olan.İmkanlar dahilinde biri 1 verir diğeri 3 o sorun olmaz ama bir taraf sürekli enayi yerine konuyorsa sıkıntı bence, ben yapamam şahsen.Bunu bilen ve sorun etmeyen insanlarda var tercih sonuçta saygı duyuyorum.

Çok farklı örnekleri olabilir ama mesela birinin eşi eve hiçbirşekilde katkı sağlamıyordu,evi kızın babası vermiş lüks bir ev,evin ihtiyaçlarınıda tamamen kız karşılıyordu,eşide kendi kazandığını ne yapıyor belli değil,birde babasının malları hakkında söz sahibi hissediyordu kendini.Bu şekilde evin tüm yükünü üstünden atan çok erkek var.Yada evlenirken bütün yükü kıza yükleyenler,sonrasında bu duruma devam edenler.Eşi herşeyle uğraşırken kendisi lüks otomobil alıp üstelik yarı parasını eşinden ve eşinin ailesinden almasına rağmen eşine dokundurtmayan.Çalışan eş istenmesi garip değil normal ,ama hayatı paylaşırken maddi olarak sömürülmek kadın içinde erkek içinde hiç hoş değil.Eş daha az kazanabilir ama iyi niyetle paylaşımcıysa sıkıntı olmaz,ama bazıları hakikaten eşlerini sosyal asansör olarak kullanıyor.Birlikte bişeyler yapmak önemli olan.İmkanlar dahilinde biri 1 verir diğeri 3 o sorun olmaz ama bir taraf sürekli enayi yerine konuyorsa sıkıntı bence, ben yapamam şahsen.Bunu bilen ve sorun etmeyen insanlarda var tercih sonuçta saygı duyuyorum.
Ne pislik adamlar var, zengin kayınpeder Peşinde, birde benim babam üniversite mezunu bu çocuğun babası ilkokul mu ne mezunuymuş Benim babam için durduk yere okumak cahilliği alır, eşeklik baki kalır demişti kıskanıp.

Back
X