Doğru insanla bir şekilde yollar kesişir mi yoksa biz mi doğru insanı arayıp buluruz

Kendinize değer verip, yalnızken mutlu olmaya başladığınız zaman hayat karşınıza çıkarıveriyor aniden 😊

Eğer ki kendimizle yeteri kadar ilgilenmiyorsak, doğru insan olmayan kişilere kendimizi bağlayıp kendimizin yapamadığını onlardan bekliyoruz. Bu sebeple aynı hataları tekrar tekrar yapıp aynı sonuçları alıyoruz... Ta ki kendimizin farkına varana kadar.

Kendimizin farkına varınca ne oluyor?

Yeteri kadar cesursak kusurlarımıza yargısızca bakıp var olduğunu kabul ediyoruz.

Kabul ettikten sonra sebeplerini anlayıp, tetikleyici şeyler varsa onları tanımlıyoruz.

Böyle böyle kendimizi tanıyıp, nasıl iyileşeceğimizi güzelce öğreniyoruz.

Bu neden önemli diyecek olursanız...
Sizi, siz olduğunuz için seven birini istiyorsunuz. Hepimiz istiyoruz. Ama çoğunlukla biz kendimizi olduğumuz gibi sevmiyoruz. Eksik görüyoruz, alçaltıyoruz, alçaltılmaya da izin veriyoruz.

Sonuç olarak da yanlış insanlarla bir arada buluyoruz kendimizi. Bizim gibi kendini tanımayan kişilerle sağlıksız ilişkilerde hapsoluyoruz.

Kendinizi tanıyıp, şefkat gösterip, gelişmeye devam etmeniz sonucunda:
Siz kendinizi sevdiğinizde, sizi seven kişiyi de sorgulamayacaksınız. Saygı görüp, saygı gösterecek, kişisel sınırları bilip iki birey olarak bir bütün oluşturacaksınız.

Hava basıncı değiştiğinde oksijen maskesini önce kendinize takıp, sonra yanınızdakine yardım etmeyi öğreneceksiniz.

İşte o zaman hayat karşınıza çıkarıyor doğru insanı. Siz hazırlığı yapıp, evinizi temiz tutuyorsunuz. Kendiniz için her şeyi yaptığınız ve düzeninizi oturtturunuz vakit hayat kapınızı çalıp, elinizi tutup kalbinizi sıcacık yapacak güzel insanı bırakıveriyor önünüze.

Ben de çok kolay soğuyorum, onu fark ettim. Bence kafamızda belli katı kriterlerden dolayı o.
Ama bundan sonra dediğiniz gibi şans vereceğim bir iki görüşeceğim mutlaka :)
Kriterlerim yok:confused: ama sigara icmesin, benden uzun olsun , renkli gozlu olsun, lisans mezunu olsun, yabanci dizi sevsin. Tam da boyle bir durumun icindeyim aslinda. :KK23:

Gorelim. :KK70:

Benimde bu konuda ciddi şüphem var.Bir anda olur mu acaba diye hep düşünürüm.
Ama şunu biliyorum zorlayınca da olmuyor.
Mesela bende bekarım ve ite kaka 3 kişiyle tavsiye üzerine yakın zamanda tanıştım.Hiçbiri ile olmadı.
Biri ile fikirlerim taban tabana zıt cıktı.2.si ise kendini farklı tanıttı.Sonra bende depresyon var hem çocuk da istemiyorum aslında olayına bağladı.Sonuncusu ise çapkın karaktersiz cıktı.Yanımda başka kızlarla tinderdan konuşurken yakaladım.O kadar gemiyi azıya almış yani. :KK70:
Yani demem o ki ben zorladım aradım da ne oldu?
Olmadı.
Artık bu olayı Allah'a bıraktım.
Verirse o verir.

Bu arada konuyu takipteyim.

Belki de şu an hayatında biri olsa evli olsan nişanlı olsan kv görümce elti kaynın borç istemesi kocanın poposunu koltuktan kaldırmayıp pubc oynaması gibi sorunların olacaktı şöyle bir kafa dinlesem diyecektin
O yüzden olmuyor diye üzülme herşeyin bir zamanı var hayırlısı ise olsun hayırsız ise olmasın

Tam karşısındaki burç mu oluyor
Yükselenin zıt burcu karşıdakinin yükseleni mi yoksa kendi burcu mu :KK70:

Yukselenin zit burcu. :KK3:

Benim isim daha zor.
Ben aslan burcuyum yukselen kova. Bana hep aslan burcu kisiligini tasiyan serseriler cikiyor. Ben de aslanim teoride anlasmam gerek ama anlasamiyorum. :KK70:

Böyle de iyiyim aslında yalnızken de mutluyum ama bazen keşke biri olsa da birlikte mutlu olsak diyorum, bazen çok yalnız hissediyorum.
Karşıma da kimse çıkmıyor bayadır, ciddi ciddi evde kaldım herhalde diye düşünmeye başladım. Nerede bu bekar erkekler ? Nasıl arayacağım yanlış mı arıyorum acaba? Bir de şu var, bu yaşa kadar bekar kalan erkeklerde de bir umursamazlık kız bana yürüsün diye beklemeler hat safhada. Nerde 25 yaş erkeklerinin atılganlığı hey gidi heyyy

Böyle de iyiyim aslında yalnızken de mutluyum ama bazen keşke biri olsa da birlikte mutlu olsak diyorum, bazen çok yalnız hissediyorum.
Karşıma da kimse çıkmıyor bayadır, ciddi ciddi evde kaldım herhalde diye düşünmeye başladım. Nerede bu bekar erkekler ? Nasıl arayacağım yanlış mı arıyorum acaba? Bir de şu var, bu yaşa kadar bekar kalan erkeklerde de bir umursamazlık kız bana yürüsün diye beklemeler hat safhada. Nerde 25 yaş erkeklerinin atılganlığı hey gidi heyyy
30 yaşını geçen erkeklerde abartılmış bir özgüven, bir ben merkezcilik var.Bunu bende fark ettim.
Elimi sallasam ellisi durumu var.Yahu gelmişin 38 yaşına hala gözü 20lerindeki ergenlerde.
21 yaşındaki biriyle nasıl anlaşacaksın diyesim geliyor ama o zamanda kıskanç derler diye demiyorum.
Umursamazlık maalesef 30u geçen kadınlara karşı var. Bunların nedeni hep anne faktörü.

Yakın bir akrabam bile 33 yaşındaki oğluna bir arkadaşımı tavsiye ettiğimde; ne yapacaksın 32 yaşındaki kızı.Sana 22 yaşında bakalım demişti.Nasıl tiksinerek yüzüne baktıysam konuyu hemen değiştirmişti.Yaşıtım da gayet iyi biriydi.Kendileri kaybettiler yazık.

Bir arkadaşım vardı. Çok bakımlı, umut dolu, güzel bir kızdı. Aynı köy okulunda çalışıyorduk. Köye bile her gün makyajla, gülen yüzüyle cıvıl cıvıl gelirdi. Ben de öyle sıradandım. Arkadaş bir gün başka köydeki bayrama görevlendirildi. Gidip geldiğinde dilinde bir adam vardı işk defa görmüştü. Sonra ortaya çıktı ki adam o köye yeni atanmış ve istanbuldan gelmiş zümresiydi. 😊 arkadaş yaşça büyüktü bayağı. Olaya bakın adam arkadaştan da büyüktü 😊 şunu da ekleywyim arkadaşım evlenip ayrılmıştı, kısa ve talihsiz bir evlilik yaşamıştı, adam da öyleydi. 😳ben umut dolu haliyle uyuyan ihtimali uyandırdığına inandım ve sonra tayin olduğum ilçede aynı tavrı ben takındım. Orada eşimle tanıştım 😊 kısacası gayret bizden takdir Allahtan. Ben her konuda bu kafayla yaşarım.

Dünyada olabilecek her bir olay için misal aleminde sayısız ihtimal uyur. Siz ağzınızdan çıkardığınız sözlerle o ihtimalleri uyandırırsınız. Güzel kelimeler söyleyin ki Güzel ihtimaller uyansın. İnsanın kaderine müdahalesi buradadır... Hz. Mevlana. Bu da burda dursun. Biri feyz alsa, bir kişinin zihninde bir ampul yansa keşke...

Ne hoş nasıl oldu peki paylaşır misiniz sakıncası yoksa
Tabii ki paylaşırım :) ben bir mağazada çalışmaya başlamıştım oyuncak mağazası. Gireli daha 15 gün filan olmuştu alışmaya çalışıyordum. Günlerden de pazardı o kadar kalabalıktı kiii 🤤 çoluk çocuk raflar darmadağın 😆 mağaza alışveriş merkezindeydi. Eşim de arkadaşlarıyla birlikte market bölümünden çıkarken beni görmüş, hemen girelim girelim demiş. 'ya olm ne alcaz biz oyuncakçıdan ki' demişler 🙈😆 sonra girdiler bu bana bakıyo pür dikkat ben umursamadm ne bileyim bi çocuğun babasıdır belki filan diye. Yanındaki bi arkadaşını da tanıyorum. Sonra aradan bir saat filan geçti beni eklemiş faceden. Kabul ettim 😇 konuştuk. Sonra ben yazmamaya başladım. Beni silmiş fark ettm e konuşmuyorsun dedi geri ekledi derken bebişi bekliyoruz🙈❣ ozaman sevgili iken her hafta sonu gül yollardı mağazaya. Ama 15 gün numaramı vermedim 🤤 çok çektirdim yani ne yalan söliym. 😂 Önümüzde de çok engel vardı ama hiç ayrılmadık herşeyi yoluna soktuk çok şükür

Benimde bu konuda ciddi şüphem var.Bir anda olur mu acaba diye hep düşünürüm.
Ama şunu biliyorum zorlayınca da olmuyor.
Mesela bende bekarım ve ite kaka 3 kişiyle tavsiye üzerine yakın zamanda tanıştım.Hiçbiri ile olmadı.
Biri ile fikirlerim taban tabana zıt cıktı.2.si ise kendini farklı tanıttı.Sonra bende depresyon var hem çocuk da istemiyorum aslında olayına bağladı.Sonuncusu ise çapkın karaktersiz cıktı.Yanımda başka kızlarla tinderdan konuşurken yakaladım.O kadar gemiyi azıya almış yani. :KK70:
Yani demem o ki ben zorladım aradım da ne oldu?
Olmadı.
Artık bu olayı Allah'a bıraktım.
Verirse o verir.

Bu arada konuyu takipteyim.
Al benden de o kadar bende aynısını düşünüyorum :halay:

Tabii ki paylaşırım :) ben bir mağazada çalışmaya başlamıştım oyuncak mağazası. Gireli daha 15 gün filan olmuştu alışmaya çalışıyordum. Günlerden de pazardı o kadar kalabalıktı kiii 🤤 çoluk çocuk raflar darmadağın 😆 mağaza alışveriş merkezindeydi. Eşim de arkadaşlarıyla birlikte market bölümünden çıkarken beni görmüş, hemen girelim girelim demiş. 'ya olm ne alcaz biz oyuncakçıdan ki' demişler 🙈😆 sonra girdiler bu bana bakıyo pür dikkat ben umursamadm ne bileyim bi çocuğun babasıdır belki filan diye. Yanındaki bi arkadaşını da tanıyorum. Sonra aradan bir saat filan geçti beni eklemiş faceden. Kabul ettim 😇 konuştuk. Sonra ben yazmamaya başladım. Beni silmiş fark ettm e konuşmuyorsun dedi geri ekledi derken bebişi bekliyoruz🙈
Çok güzel bir hikaye.
Bende mesleğim gereği çok insan görüyorum.
Ama güvenemiyorum.

Ilk karşılaşmada biraz güven duygusu mi hissedip facete kabul etmiştiniz?

Çok güzel bir hikaye.
Bende mesleğim gereği çok insan görüyorum.
Ama güvenemiyorum.

Ilk karşılaşmada biraz güven duygusu mi hissedip facete kabul etmiştiniz?
Teşekkürler :) açıkçası hayatımda biri olmayalı bayağ zaman olmuştu o zaman eşim eklediğinde. Ortak arkadaşımız da vardı sanırım o yüzden kabul etmiştim. 🙈 işin garibi de kabul etmeme rağmen pek konuşmuyordum kendisiyle 😂

Valla eşimi bundan 9 yıl önce ilk defa bir otobüste görüp aşık oldum. Daha sonra sürekli karşılaştık ve 1,5-2 ay kadar sonra anca tanıştık. 5 yıl sevgililik,4 yıl evlilik...

“Kısmet etmiş ise mevla; el getirir, yel getirir, sel getirir. Kısmet etmez ise mevla; el götürür, yel götürür, sel götürür..”

Dünyada olabilecek her bir olay için misal aleminde sayısız ihtimal uyur. Siz ağzınızdan çıkardığınız sözlerle o ihtimalleri uyandırırsınız. Güzel kelimeler söyleyin ki Güzel ihtimaller uyansın. İnsanın kaderine müdahalesi buradadır... Hz. Mevlana. Bu da burda dursun. Biri feyz alsa, bir kişinin zihninde bir ampul yansa keşke...
Tüylerim diken diken oldu teşekkür ediyorum sanki aradığım bişeyi bulmuşum gibi hissettim

Bir arkadaşım vardı. Çok bakımlı, umut dolu, güzel bir kızdı. Aynı köy okulunda çalışıyorduk. Köye bile her gün makyajla, gülen yüzüyle cıvıl cıvıl gelirdi. Ben de öyle sıradandım. Arkadaş bir gün başka köydeki bayrama görevlendirildi. Gidip geldiğinde dilinde bir adam vardı işk defa görmüştü. Sonra ortaya çıktı ki adam o köye yeni atanmış ve istanbuldan gelmiş zümresiydi. 😊 arkadaş yaşça büyüktü bayağı. Olaya bakın adam arkadaştan da büyüktü 😊 şunu da ekleywyim arkadaşım evlenip ayrılmıştı, kısa ve talihsiz bir evlilik yaşamıştı, adam da öyleydi. 😳ben umut dolu haliyle uyuyan ihtimali uyandırdığına inandım ve sonra tayin olduğum ilçede aynı tavrı ben takındım. Orada eşimle tanıştım 😊 kısacası gayret bizden takdir Allahtan. Ben her konuda bu kafayla yaşarım.
Ay ne hoş ömür boyu mutluluklar sizede arkadaşınıza da kaç yaşındaydı arkadaşınız merak ettim

Back
X