Doğru insanla bir şekilde yollar kesişir mi yoksa biz mi doğru insanı arayıp buluruz

Hiç bir şekilde ortak bir arkadaşı olmayan bir sürü insan var tabii ki de tanışıp anlaşan mutlu olan ama tam tersi de olabiliyor. Ya da ne bileyim o kadar çok ortak arkadaşı olup da güvenilmez çıkan da çok insan oluyor maalesef. Kader kısmet sanırım :)
Aynen kader kısmet.
Tabi ki denemek lazım.Ama ortak tanıdık olmayınca hemen güvenmemek lazım.Çünkü her şey olabilir.Herkes bizim gibi temiz niyetli olmuyor.
Bazı 30lu yaşlardaki erkeklerin tek derdi cinsellik.

Dikkatli olmak lazım.

Bunu okuyunca moral seviyem yükseldi.Duygu durumum daha iyi oldu..:KK200:
Arayınca zorlayınca olmuyor.En azından bana olmadı.Ve bayadır çabalıyorum yalan yok..:KK70::KK6:
Benim abim düğüne bir iki ay kala nişan attı. Şok olduk. Sonra kız bir kaç ay içinde başkasıyla evlendi ve hemen kızı oldu. Abim hala bekar. Düşündüm ki Allah o küçük kızın anne babası bunlar olacak şekilde dünyaya gelmesini dilemiş. Yani o olmuş da bu olmamış da ... bunlar hikaye. Her şey kader kısmet ve nasip.

Sana göre evliliği kaldırırım gibi geliyor belki ama kaldıramayacakmışsın ki hala bekarsın Allah nasip etmedi. Belki çok mutsuz olacaktın ki Allah seni koruyor. Inşallah karşına hayırlı bir insan çıkar ve çoookkkk mutlu olursun. ❤❤❤

Aynen kader kısmet.
Tabi ki denemek lazım.Ama ortak tanıdık olmayınca hemen güvenmemek lazım.Çünkü her şey olabilir.Herkes bizim gibi temiz niyetli olmuyor.
Bazı 30lu yaşlardaki erkeklerin tek derdi cinsellik.

Dikkatli olmak lazım.
Haklısın canım öyle tabii. Eşimle aramda 8 yaş var. Tanıştığımzda 30 yaşındaydı. Bilmiyorum genelleme yapamam ama hep şöyle düşünüyordum ' Ayy ben kendi yaşıtım biriyle hayattaa anlaşamam' gibi. Öyle de oldu şu an çok iyi anlaşıyoruz eşimle. Aynı yaş da olsak belki de anlaşamazdk bilemiyorum. O kadar da zıttız ama iyi anlaşırız. Bana kalırsa 30 yaş altı erkekler daha çok cinsellik yanlısı oluyorlar. Sonra belli bir yaştan sonra evlenip çoluk çocuğa karışma arzusu geliyor diye düşünüyorum. Ama genelleme yapmıyorum tabii ki 30 unda olup da aklı fikri başka yerlerde olan da çok adam var aslında yaşla da pek alakası yok. İnsanlık, sevgi, saygı, dürüstlük meselesi :)

Benim abim düğüne bir iki ay kala nişan attı. Şok olduk. Sonra kız bir kaç ay içinde başkasıyla evlendi ve hemen kızı oldu. Abim hala bekar. Düşündüm ki Allah o küçük kızın anne babası bunlar olacak şekilde dünyaya gelmesini dilemiş. Yani o olmuş da bu olmamış da ... bunlar hikaye. Her şey kader kısmet ve nasip.

Sana göre evliliği kaldırırım gibi geliyor belki ama kaldıramayacakmışsın ki hala bekarsın Allah nasip etmedi. Belki çok mutsuz olacaktın ki Allah seni koruyor. Inşallah karşına hayırlı bir insan çıkar ve çoookkkk mutlu olursun. ❤❤❤
Evet çok haklısınız.
Gönül işlerinde herşey bizim elimizde değil.
Bazen ne kadar istesek de olmaz.
Bazen de çok istemesek de olur.
Güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim..:KK200:
Umarım abiniz de gönlüne göre biriyle evlenir.:dua:

Benim için de hayırlı bir evlilik olacaksa olsun..

Ben bu işlerde kader kısmete inanlardanım. Elbette kaderde seçimlerimiz de önemlidir. Ama bazen evlenmek için anlaştığınız ugruna canınızı vereceğiniz kişiyle olmuyor da hayatta olmaz dediğiniz kişiyle evleniyorsunuz. Ya da kimi arıyor bulamıyor kimi de görücü usulü bile aşık olup evleniyor. Kısacası sizi bekleyen bir kısmet varsa gelip sizi buluyor. Niye olmuyor dedikçe de o kısmet gelmiyor. Siz her zaman hayırlısını dileyin. Allah gönlünüze göre versin:KK200:

Haklısın canım öyle tabii. Eşimle aramda 8 yaş var. Tanıştığımzda 30 yaşındaydı. Bilmiyorum genelleme yapamam ama hep şöyle düşünüyordum ' Ayy ben kendi yaşıtım biriyle hayattaa anlaşamam' gibi. Öyle de oldu şu an çok iyi anlaşıyoruz eşimle. Aynı yaş da olsak belki de anlaşamazdk bilemiyorum. O kadar da zıttız ama iyi anlaşırız. Bana kalırsa 30 yaş altı erkekler daha çok cinsellik yanlısı oluyorlar. Sonra belli bir yaştan sonra evlenip çoluk çocuğa karışma arzusu geliyor diye düşünüyorum. Ama genelleme yapmıyorum tabii ki 30 unda olup da aklı fikri başka yerlerde olan da çok adam var aslında yaşla da pek alakası yok. İnsanlık, sevgi, saygı, dürüstlük meselesi :)
Aslında 30lu yaşlarda tanıştığım erkeklerin çoğu art niyetliydi.
Ama hepsi öyle değildir tabi ki.
Bende yaşıtım erkeklere göre daha olgunum.
Hatta hiç fevri biri değilim. Bundan bir aday rahatsız olmuştu.
Ama benim yorumum 30lu yaşlardaki erkeklerin çoğu mükemmelliyetçi tipler.Sizin eşiniz gibi istisnalar da vardır.

Umarım bana da istisna denk gelir.

Doğru insan senin hayat tarzına düşünce yapına göre değişir yani bir nevi kişiye göre vücut bulan bir kavram .
O yüzden senin hayat tarzına göre olan mekanlarda alanlarda arkadaslarda bulun . Kendine göre doğru yerde olursan o dogrun seni bulur umarim diyorum .

Aslında 30lu yaşlarda tanıştığım erkeklerin çoğu art niyetliydi.
Ama hepsi öyle değildir tabi ki.
Bende yaşıtım erkeklere göre daha olgunum.
Hatta hiç fevri biri değilim. Bundan bir aday rahatsız olmuştu.
Ama benim yorumum 30lu yaşlardaki erkeklerin çoğu mükemmelliyetçi tipler.Sizin eşiniz gibi istisnalar da vardır.

Umarım bana da istisna denk gelir.
İnşallah 🙏🏻😍

• Muhteşem
Reactions: 000
Yaşantını akışında yaşamaya devam et ama eski ilişkilerinden resmi boyutta ya da duygusal boyutta tamemen kurtul, o zaman hayat karşına birini çıkarıyor bence. Bir de çok düşünmemek lazım düşünceler bazen insanı dipe çekiyor

Evet yaa unutulamayan uzatmalı falan biri varsa yenisi çıkmıyor sanırım

Yaşım 33, bekarım. Kurslar, sosyal aktiviteler, arkadaş ortamları, tavsiyeler ile birileriyle tanışmalardan sıkıldım hepsi de kısa ömürlü oldu zaten. Çoğu başlamadan bitti. Şimdi işten eve evden işe, bazen arkadaşlarla dışarı çıkarız o kadar. Birilerini tavsiye eden de kalmadı. Bayadır kimseyle görüşmüyorum.
Ama artık düzgün biriyle yuva kurmak istiyorum.
Bunun için illa ki o aktivite senin bu sosyal ortam benim gezip durmam mı gerekiyor yoksa ben normal günlük yaşantımı sürerken o kişinin yoluyla bir şekilde kesişir mi yollarımız, sizde nasıl oldu? Ve ben o doğru kişiyi nasıl bulacağım?
sanirim biraz umursamamak gerekiyor. en azindan benim acimdan oyle oldu. 5 yillik bir iliskiden aldatilarak ciktim. ha oyle deli gibi sevmiyordum.o ayri aliskanlikti. neyse esimle bar ortaminda tanistim. ortak arkadas 1 tane o da o aksam zilzurnaydi ben tasimak icin gorevlendirilmistim. tamamen tesaduf eseri tanistik. 2 gun sonra ben senden hoslandim dedim ve basladik ve hic yuva kurmaya da niyetli degildim. oylesine yasadim ne geldiyse nasil biriysem taktik vs hic yapmadim, evliyiz zor zamanlar olmadi mi oldu oluyor olacak ama ne olursa olsun once kendin ol.

Yaşım 33, bekarım. Kurslar, sosyal aktiviteler, arkadaş ortamları, tavsiyeler ile birileriyle tanışmalardan sıkıldım hepsi de kısa ömürlü oldu zaten. Çoğu başlamadan bitti. Şimdi işten eve evden işe, bazen arkadaşlarla dışarı çıkarız o kadar. Birilerini tavsiye eden de kalmadı. Bayadır kimseyle görüşmüyorum.
Ama artık düzgün biriyle yuva kurmak istiyorum.
Bunun için illa ki o aktivite senin bu sosyal ortam benim gezip durmam mı gerekiyor yoksa ben normal günlük yaşantımı sürerken o kişinin yoluyla bir şekilde kesişir mi yollarımız, sizde nasıl oldu? Ve ben o doğru kişiyi nasıl bulacağım?
Doğru kişiyi bulsan doğru aileyi bulamazsın, doğru aileyi bulsan doğru kaynanayı bulamazsın, doğru kaynanayı bulsan doğru görümceyi bulamazsın doğru görümceyi bulsan onlar sana doru eltiyi bulamaz uzar gider.... 😂Demem o ki nasiptir doğru mudur bilinmez Bi bakarsın oluvermiş ya gezerken ya evde otururken kısmetse gelir hicazdan yemenden kısmet değilse ne gelir elden sen normal yaşantına bak hakkında hayırlısı olsun😉

Back
X