Umarım yoksa siz bir KURNAZ’ın yüzünden zor durumda kalmış olacaksınızGerçekten göz göre göre saflık mı ettim aptallık mı ettim bilmiyorum. Sanırım haklısınız. Umarım sözünde durur.
GERİ gelmeyebilirAynı yerde çalıştığımız bir abi var. Evli çocuklı birisi. Kendisi bir yakınına kredi çektiği için borç içerisinde olduğu söyleniyordu. Bir yıla yakın oldu benden 100 lira borç istedi ben de verdim. Acil lazım olduğunu daha sonra vereceğini söyledi. Tabi uzun süre oldu ben onu unuttum. Birkaç ay önce bir konu açılmıştı arkadaş ortamındaki ve bu şahsın geldiği yerde daha önce birçok kişiden borç aldığını ve geri ödemediğini söyledi bir arkadaş. Uyarmak amaçlı söyledi. Aynı ortamda bulunan başka bekar bayan arkadaşımız da 4 bine yakın borç istediğini kendisinin de verdiğini söyledi tabi o ne zaman müsait olursan o zaman öde demiş. Bu arkadaş beni aradı bugün çok zor durumda kaldım bana 750 lira kadar borç verir misin üç gün sonra geri vereceğim dedi. Ben de var ama sadece o civarda param kaldı dedim. O da iki gün idare edebilir misin geri vereceğim dedi. Ben de hayır diyemeyip verdim. Toplamda 800 lira verdim önceki ile birlikte. Ama bir yandan da geri ödenmeme ihtimalini düşünüyorum arkadaşımın uyarısını dinlemeli miydim bilmiyorum. Aklıma arkadaşımın uyarısı geldi hatta borç istediğinde ama yok diyemedim. Parayı kendisine verirken abi başka param yok bak seni tanıdığım için veriyorum dedim ama tam anlamıyla tanımıyor da olabilirim. Siz kosaydınız bu durumda borç istediğinde verir miydiniz? Ben zor durumda kalacağımı bile bile verdim. Umarım hayal kırıklığı yaşamam.
Bilmiyorum bir yandan o kadar söylenmesine rağmen yine de zor durumda olduğuna inanarak verdim. Yalnız, dediğim gibi sadece o kadar param olduğunu iki gün idare etmeye çalışacağımı belirttim. Cuma dedi bakalım o gün gerçekten sözünde duracak mı yoksa dediğiniz gibi zor durumda mı kalacağım. İnanın bilmeme rağmen hayır diyemedim. Bir de üstüne başka param olmadığını belirtmiş olmama rağmen farklı niyetle aldıysa belli olacak iki gün sonra.Umarım yoksa siz bir KURNAZ’ın yüzünden zor durumda kalmış olacaksınız
Zaten gelmez de bir daha verirsem enayi olmuş olacağım tam anlamıyla. Bilmiyorum nasıl bir düşünceyle verdim ama yine de bir ihtimal zor durumdaysa diye yok da diyemedim. Gerçekten de o kadar kalmıştı bende. Belirtmeme rağmen iki gün idare edebilir misin deyince olmaz diyemedim.GERİ gelmeyebilir
Bence vermeyin daha.
Gerçekten moralim bozuldu iyiceAdam 100 TL yi geri odeyememis artık imkanı yok ödemez
Ben olsam vermezdim
Bile bile nasıl verdim bilmiyorum. Gün belirtti ve özellikle söyledim başka param olmadığını, bakalım artık umarım pişmanlık yaşamam. Gerçekten getirmeyecek olup beni zor duruma sokarsa gerçekten üzüleceğim.Vermezdim borç böyle güvensiz birine
Gerçekten de zor durumda kalacağım vermezse. Bilmiyorum umarım şüphelendiğim için pişman olurum Cuma günü. Ya da gerçekten büyük sıkıntıya gireceğim vermezse. Aileme de söyledim çünkü, vermezse eğer omlar da bana tepki göstereceklerdir haklı olarak. Mutlaka bilgilendiririm sizleri de.Elbet gelecek o cuma günü!
Ses cikmazsa bari buraya yazında, istemek için biraz cesaret alın.
Çok haklısınız. Hatta konuşulurken ben 100 lira vermiştim diye bahsetmiştim. Diğer arkadaş da 4 bine yakın verdiğini, gerçekten zor durumda olduğunu gördüğünü söylemişti o da aslında tereddüt etti. Önce 100 lira diye neyse dedim de. Bir de Cuma günü 700 ü geri vermezse ciddi anlamda kendime kızacağım göz göre göre inandığım için.Aynı durum benim de başıma geldi. Arkadaşlarımdan duymuştum birinin borç konusunda güvenilmez olduğunu. Bundan 10 yıl kadar önce benden 1000 lira borç istemişti bir kaç günlüğüne(Maaştan bir kaç gün sonraydı o kadar param olduğunu biliyordu.) Babamın ödemesi var falan dedi. Ben de maaşımı babama veriyorum, bende para yok dedim. Babam bugüne kadar benden tek kuruş almadığı halde. Bir daha da benden para istemedi o sayede.
Bence arkadaşlarınızın uyarılarını baştan dinlemeliydiniz...
Hadi ya umarım aynısı olmaz iki gün içinde nasıl bulacaksa nasıl inandıysam kızıyorum kendime.İşyerinde aynı bu tip biri vardı. Bir arkadaşımdan da 1000 TL civarında borç alıp 1-2 sene boyunca ödememişti. Arkadaşım sonunda icraya verdi de öyle aldı parasını.
Tüm yazılanları okudukça daha da moralim bozuluyor. Gerçekten de bile bile zor durumda bırakır mı hiç bilmiyorum iki gün sonra göreceğim. 200-300 filan da olsa tamam diyeceğim ama 700 lira kaldı ki kendime harçlık olarak ayırdığım kalan para iken sözünde durmazsa gerçekten üzüleceğim. Önceden verdiğim 100 lirayı vermemesine rağmen yine de Cuma günü vereceğim dediği için ekstra 700 lira verdim. Halbuki birçok kişiden borç isteyip geri vermediğini de duydum. Umarım güvenim boşa çıkmaz. Aileme de söyledim Cuma günü vereceğim dediği için verdiğimi ama vermezse onlara da yalan söyleyemeyeceğim haklı olarak sitemlerini duyacağım. Halbuki asla ikinci kez vermeyi düşünmüyordum.Belki verir canım dur bekle bakalim. Bende hep veriyorum ve sonu hüsran
Geri vermezse bilmiyorum gerçekten üzüleceğim ama giden paraya değil; bilmeme rağmen güvenip vermiş olmama üzüleceğim. Kuruş borcum olsa rahat edemem, Allah korusun kimsenin hakkı kalmasın üzerimde. Sadece tabiri caizse enayi yerine konmak üzer beni. İlla ki karşılaşırız gün içerisinde. Vermezse ne derim bilmiyorum Cuma günü göreceğim artık o zaman da sizlere bilgi veririm muhakkak.Eğer para geri dönmezse ne yapmayı düşünüyorsunuz aman geri dönmezse de sorun değil denilebilecek bir para da değil
10 tl de alsa geri öder insan nasıl bir adam bu ya bundan sonra dikkatli olun lütfen umarım verir paranızı
Tamam sen cuma gününü bekle en iyisi sabahtan yazarsın oda on göre ayarlar kendini InshAllah bir aksilik cikmazTüm yazılanları okudukça daha da moralim bozuluyor. Gerçekten de bile bile zor durumda bırakır mı hiç bilmiyorum iki gün sonra göreceğim. 200-300 filan da olsa tamam diyeceğim ama 700 lira kaldı ki kendime harçlık olarak ayırdığım kalan para iken sözünde durmazsa gerçekten üzüleceğim. Önceden verdiğim 100 lirayı vermemesine rağmen yine de Cuma günü vereceğim dediği için ekstra 700 lira verdim. Kaldı ki birçok kişiden borç isteyip geri vermediğini de duydum. Umarım güvenim boşa çıkmaz. Aileme de söyledim Cuma günü vereceğim dediği için verdiğimi ama vermezse onlara da yalan söyleyemeyeceğim haklı olarak sitemlerini duyacağım. Halbuki asla ikinci kez vermeyi düşünmüyordum.
Çok teşekkür ediyorum size. İyi ki varsınız hepiniz gerçekten. Bu da bir tecrübe sanırım. Umarım Cuma günü, şüphe ettiğim için pişman olurum. Aksi takdirde kendime olan kızgınlığım bir süre devam edecek. Yarın bizi uyaran arkadaşım duysa o kadar çok kızar ki bana.Tamam sen cuma gününü bekle en iyisi sabahtan yazarsın oda on göre ayarlar kendini InshAllah bir aksilik cikmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?