Allah yardımcın olsun, İnşallah boşuna korkmusuz deriz.Gerçekten de zor durumda kalacağım vermezse. Bilmiyorum umarım şüphelendiğim için pişman olurum Cuma günü. Ya da gerçekten büyük sıkıntıya gireceğim vermezse. Aileme de söyledim çünkü, vermezse eğer omlar da bana tepki göstereceklerdir haklı olarak. Mutlaka bilgilendiririm sizleri de.
Aslında o an düşünemedim bunu. Özellikle belirttim o kadar param kaldığını, iki gün idare edebilir misin diye de belirtti ve sadece o kadar kaldığını bilmesine rağmen yine de iki gün idare et acil ihtiyacım var diyebildi. Bunun üzerine de idare edemem veremem demediğim için bunu yaşıyorum. Aynen dediğiniz gibi şu an yoksa Cuma günü nasıl bulacak? Bilmiyorum bakalım iki gün sonra buraya yazarım.Şu an 700 liraya ihtiyacı olan cumaya nerden para bulabilir ki? Ay başı da değil.. Umarım geri verir ama ben sanmıyorum vereceğini..
Allah yardımcınız olsun. Ciddi anlamda kendime kızacağım eğer insanların söylediği gibi borç alıp vermiyorsa. Çünkü bunu özellikle duymama rağmen yine de yüz yüze bakıyoruz diye ve özellikle kalan paramı bilip yine de iki gün sonra vereceğim dedi diye verdim. Param yok da diyemedim. Kalanı söyledim onu istedi sana lazım olur filan da demedi iki gün idare et dedi. Bakalım umarım pişman olmam. Çünkü gerçekten çok zor durumda olanları ayırt edemediğimden kimseye güvenemeyeceğim aksi durumda.Allah yardımcın olsun, İnşallah boşuna korkmusuz deriz.
iyi niyetinden kaybetmek çok koyuyor insana.
İyi niyetin bedeli olarak, iki senedir hasret çekiyoruz eşimle.
Bilmiyorum iyilik olsun derken böyle şüphe ederek aslında yanlış mı yapıyorum ama yine de ihtimaller tereddüte düşürüyor insanı. Acil zor bir durumdan kurtarmış olma ihtimali rahatlatıcı fakat iyi niyetin suistimal edilme ihtimali de bir o kadar üzücü. İki gün sonra belli olacak sanırım netice.Allah allah kaldı mı yahu böyle sizin gibi iyi insanlar.
Hakkında bu kadar söylentş olan birine vermezdim kesinlikle borç. İyi düşünün bir dahaki bence...Bilmiyorum iyilik olsun derken böyle şüphe ederek aslında yanlış mı yapıyorum ama yine de ihtimaller tereddüte düşürüyor insanı. Acil zor bir durumdan kurtarmış olma ihtimali rahatlatıcı fakat iyi niyetin suistimal edilme ihtimali de bir o kadar üzücü. İki gün sonra belli olacak sanırım netice.
Bilmiyorum önceki 100 lirayı vermemişti. Onun peşine düşmedim zaten. Ama bu miktarda bir borcu özellikle de gün belirtip aldığı için verdim. Yoksa kendimi neden zor duruma düşüreyim. Özellikle belirttim bak abi kalan param bu başka yok diye.Geçmiş olsun. Büyük ihtimal vermez. Verirse de size güven sağlamak için verir yani daha yüksek borçlar istemesi kolay olsun diye..
Haklısınız inanın ben de öyle düşünüyordum hatta 750 deyince benim kartımda ancak o civarda ya da daha da az olabilir o kadar param var başka yok dedim iki gün idare et acil lazım deyince veremem de diyemedim. Bakalım umarım pişman olmam Cuma günüHakkında bu kadar söylentş olan birine vermezdim kesinlikle borç. İyi düşünün bir dahaki bence...
Geri isteyeceksiniz, yapacak bir şey yok. Borç dediği için sizin bunu geri isteme hakkınız var sonuçta. Bu ayıp bir şey değil. Ayıbı o etmiş kimsenin parasını geri ödememiş. O zaman adına borç demeyecek, durumum yok ne zaman öderim hiç bilmiyorum, helal et diyecek.Aynı yerde çalıştığımız bir abi var. Evli çocuklı birisi. Kendisi bir yakınına kredi çektiği için borç içerisinde olduğu söyleniyordu. Bir yıla yakın oldu benden 100 lira borç istedi ben de verdim. Acil lazım olduğunu daha sonra vereceğini söyledi. Tabi uzun süre oldu ben onu unuttum. Birkaç ay önce bir konu açılmıştı arkadaş ortamındaki ve bu şahsın geldiği yerde daha önce birçok kişiden borç aldığını ve geri ödemediğini söyledi bir arkadaş. Uyarmak amaçlı söyledi. Aynı ortamda bulunan başka bekar bayan arkadaşımız da 4 bine yakın borç istediğini kendisinin de verdiğini söyledi tabi o ne zaman müsait olursan o zaman öde demiş. Bu arkadaş beni aradı bugün çok zor durumda kaldım bana 750 lira kadar borç verir misin üç gün sonra geri vereceğim dedi. Ben de var ama sadece o civarda param kaldı dedim. O da iki gün idare edebilir misin geri vereceğim dedi. Ben de hayır diyemeyip verdim. Toplamda 800 lira verdim önceki ile birlikte. Ama bir yandan da geri ödenmeme ihtimalini düşünüyorum arkadaşımın uyarısını dinlemeli miydim bilmiyorum. Aklıma arkadaşımın uyarısı geldi hatta borç istediğinde ama yok diyemedim. Parayı kendisine verirken abi başka param yok bak seni tanıdığım için veriyorum dedim ama tam anlamıyla tanımıyor da olabilirim. Siz kosaydınız bu durumda borç istediğinde verir miydiniz? Ben zor durumda kalacağımı bile bile verdim. Umarım hayal kırıklığı yaşamam.
Böyleleri birçok kişiden küçük miktarlar alıp unutturur. Ya da karşıdakinin unuttuğunu zanneder. Bir akıllı onlar ya. İnşallah alabilirsiniz.Bilmiyorum önceki 100 lirayı vermemişti. Onun peşine düşmedim zaten. Ama bu miktarda bir borcu özellikle de gün belirtip aldığı için verdim. Yoksa kendimi neden zor duruma düşüreyim. Özellikle belirttim bak abi kalan param bu başka yok diye.
Çok iyi niyetlisiniz, inşallah karşılığının alırsınız.Haklısınız inanın ben de öyle düşünüyordum hatta 750 deyince benim kartımda ancak o civarda ya da daha da az olabilir o kadar param var başka yok dedim iki gün idare et acil lazım deyince veremem de diyemedim. Bakalım umarım pişman olmam Cuma günü
Önceki parayı hatırlatmamakla ve üstüne yine borç vermekle zaten eski borcu silmiş olmuşsunuz onun nazarında. Bunu da iki günde geri ödeyeceğini sanmıyorum. Birkaç gün daha idare edip edemeyeceğinizi sorup öteledikçe öteleyecektir. Nasıl başlarsa öyle gider.Haklısınız aslında ben de bir daha isterse vermem diye düşünmüştüm ama bir anda arayıp da isteyince bilmiyorum Cuma geri ödeyeceğim deyince yok da diyemedim. O kadar var başka param yok ama dedim. O da iki gün idare edebilir misin dedi. Önceki parayı hatırlıyor mu hiç bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?