- 19 Kasım 2013
- 18.880
- 34.098
- 798
Umarım istememe gerek kalmaz. İlk defa böyle bir şey geliyor başıma. Karşılaşmadım daha önce. Özellikle gün belirtince ve o kadar param kaldığını bilmesine rağmen isteyince veremem diyemedim. Teşekkür ediyorum.Bende cok cektim bu durumdan ne yazik ki parami kurtaramadim.hep bugun yarin diye diye.. insan kendi parasini isterken utaniyor artik.dilim yandi artik guvenmiyorum. İnsallah parani kurtarabilirsin
Vermezse istemeyi düşünüyorum.Borcuna sadık biri olsaydı önceden aldığı borcu öderdi.
Ödemeyip,lafını dahi etmeyip,üstüne tekrar borc istemesi yüzsüzlük yani.
Ben olsam vermezdim.
Umarım geri alabilirsiniz.
2 gün sonra isteyin bari paranızı.
Umarım pişman olmam. Çok teşekkür ediyorum.Bende cok cektim bu durumdan ne yazik ki parami kurtaramadim.hep bugun yarin diye diye.. insan kendi parasini isterken utaniyor artik.dilim yandi artik guvenmiyorum. İnsallah parani kurtarabilirsin
İnanın arkadaşım bahsedince ben de dedim bir daha isterse vermem diye. Ama telefonda acil ihtiyacım var Cuma günü vereceğim deyince özellikle belirttim bak abi bende var ama ona yakın başka yok diye. O da iki gün idare et olur mu dedi. Hayır veremem diyemedim. Parayı çekerken de özellikle kalan paramın bu kadar olduğunu iki gün idare etmeye çalışacağımı söyledim. Cuma günü vereceğim dedi. Olur da vermezse zaten isteyeceğim bir şekilde. Sözüne inanıp verdim neticede.En yazınızı okurken tam yarıya geldiğimde sonunun adam sizden para istediğinde
-gecen seneki üstüne yattığın paramı getir de ondan sonra düşünürüz...
Demeni beklerken cıkarıp 700 lira verdim demenize çok şaşırdım
Bu devirde abi kardeş bile birbirine 50lira için sorun cıkartıyorken
Ayrıca adam bu işin uzmanı olmuş önce küçük para alıp oralı olmadığınızı utanıp konuyu açmadıgınızı görünce yine sizi düşürmüş biliyo ki diger para gibi birkaç ay sonra gene utanıp kendi paranızı isteyemeyeceksiniz... Gecmiş olsun lütfen bukadar iyi niyetli olmayın o sizin sabahın köründe gidip akşamın sogugunda sıcağında herneyse işte emek verdiginiz para
2 gün geçsin hemen sıcağı sıcağına iste. sakın onun vermesini bekleme. ya zor durumdayım bende de yoktu zaten biliyosun falan dersin. sonucu da yaz bize merak ederiz..Haklısınız gerçekten. Teşekkür ediyorum. Umarım hayal kırıklığı yaşamam.
Öyle yapacağım bakalım umarım hiç söylememe gerek kalmadan geri getirir. Çünkü gerçekten de kendime harçlık olarak ayırdığım paradan kalandı ve hepsini verdim. Bunu bile bile oyalarsa beni mutlaka kendisine bunu söylerim. İnanın aptal ya da enayi diyenler olabilir ben verdiğim 100 liradan sonra asla vermem diyordum ama özellikle kalan paramın o kadar olduğunu söylememe rağmen iki gün idare et deyip yine isteyince hayır diyemedim nasıl oldu bilmiyorum yok diyemedim işte. Bile bile zor duruma düşürmez herhalde diye düşündüm. Tabii ki sonucu sizinle paylaşırım. Umarım istememe gerek kalmadan getirir. Tekrardan teşekkür ediyorum :)2 gün geçsin hemen sıcağı sıcağına iste. sakın onun vermesini bekleme. ya zor durumdayım bende de yoktu zaten biliyosun falan dersin. sonucu da yaz bize merak ederiz..
Normalde ben de öyleyimdir ama nasıl oldu bilmiyorum hem de iki kez güvenip verdim. İlki neyse de bunda nasıl verdim bilmiyorum. Gerçekten bir daha isterse asla vermem diye düşünüyordum özellikle de bak abi şu kadar param kaldı ama başka yok dedim yani belki de istemez öyle deyince diye düşündüm ama iki gün idare et olur mu sana Cuma günü vereceğim deyince veremem diyemedim. Yok diyemediğim için verdim. Bir de kandırılmış olursam o zoruma gider. Bu kadar büyük bir meblağı ilk defa veriyorum. Aileme de söyledim bir de vermezse bana tepki gösterebilirler.Valla ben anamla babamla en yakınlarımla bile borç harç para mevzusuna hayatta girmedim girmem, ne birinden isterim ne de istenince veririm.Kafam çok rahat oldu hep.Tavsiye ederim.
Gerçekten öyle mi oldu dersiniz? Bu şahısla aynı yerde çalışıyoruz bile bile söz vermesine rağmen vermeme durumu olabilir mi bilmiyorum ya öyle bir şey olursa gerçekten enayi yerine konmuş olacağım. Çok kötü bir his. Bakalım Cuma'ya pek bir şey kalmadı.bile bile lades :)
geçmiş olsun :)
Aynen öyle tatile gider arabasının modelini yükseltir evine yeni eşya alır borç ister falan sonra ödemez o lüksüne bakar borç veren iyilik yaptım diye bir umut beklesin .Kendi luksleri adina borc isteyen insanlari alistirmayin yuzsuzlestirmeyin yahu.
Sonra birde haklariymis gibi borc istiyorlar. Veren utaniyor alan utanmiyor..yok boyle birsey.
İnanın daha önce de dediğim gibi. Önceki paradan sonra bir de duyduklarımdan sonra bir daha isterse vermem dedim. Ama özellikle son param olduğunu o kadar kaldığını söylememe rağmen yine de iki gün idare et deyince göz göre göre ödememezlik etmez herhalde diye düşünerek hayır diyemedim.
Allah razı olsun güzel düşünceniz için. İnşaallah iyi niyetli iyi insanlar olabiliriz. Son param olmasını söylememe rağmen isteyince hayır diyemediğim için böyle oldu. Umarım gerçekten ihtiyacı olduğu için ödemek üzere almıştır. Sadece göz göre göre tabiri caizse enayi yerine konmak beni üzer. Onun dışında gerçekten üzülmem.Vallahi cok iyi niyetlisiniz yardim etmek istemissiniz sadece sizin gibi iyi insanlar hic bitmesin
Umarim öder paranizi odemezsede yine siz kazanclisiniz saglik olsun sıkmayin caninizi
İnanın ben de asla vermem diyordum. Başka param yok o kadar kaldı diye söyledim o da iki gün idare et olur mu Cuma günü vereceğim deyince veremem diyemedim. Parayı çekerken de kendisine belirttim bak abi kalan param bu iki gün idare edeceğim o da Cuma’ya kadar dedi ödeyeceğim diye belirtti. Umarım yarın gerçekten sözünde durur. Aksi halde zaten isterim. Bakalım eğer yarın vermezse diğer borç aldığı arkadaşa da söylemeyi düşünüyorum sözünde durmadığını bilsin.Ben olsam vermem. Yok derdim borcuna sadık olmayan insanı hiç sevmem.
100 lirayı ödememiş nesine güvendinde verdin. Yanına bırakma bence iste gerekirse icra gönder korksun .
Ne pişkin adamlar var ya
Çok geçmiş olsun size de. Umarım söylememe gerek kalmaz. Açıkçası böyle düşündüğüm için üzülüyorum ama hayır diyebilmeyi öğrenmek lazım sanırım. Gerçekten zor durumda olduğunu söyleyip, kalan paramın o kadar olduğunu bilip yine de gün belirtince verdim.kime borç verdiysem bin pişman oldum her defasında töbe ettim gene kandım su büyük miktarlarda borç isteyen insanlardan nefret ediyorum. bende en son çalıştığım yerde şefime borç vermiştim koskoca şef benim aldığım maaşın 3 katı maaş alıyor verir dedim. maaş günü vercem demişti 2 hafta vardı maaş gününe. 3 tane maaş günü geçti her defasında çok sıkışığım önümüzdeki ay veriyim diyordu. sezon bitecek günler kalmış sonra bir duydum ki borç almadığı uçan kuş kalmış bende celallendim 900 lira para yedirir miyim genel müdüre şikayet ettim babamı çağırdım otele falan sayemde bir yerden borç bulup benle birlikte birkaç kişinin borcunu ödemişti vermezse öyle bir yönteme başvurabilirsin. kimsenin hayrına çalışmıyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?