Kolay kazanmıyorum tabi ki, iyi niyet mi ya da bile bile saflık etmek mi bilmiyorum bir an gerçekten ihtiyacı olduğunu, kalan o kadar param olduğunu bile bile ödemeyip beni sıkıntıya düşürmez herhalde diye düşündüm. Bakalım iki gün sonra göreceğim.sizi uyarmışlar
parayı kolay kazanıyorsunuz sanırım
ya da çok iyi niyetlisiniz
o para geri gelmez
Hayır tabii ki öyle değil. İnanın ben de bir daha isterse asla vermem diye düşünüyordum. Ama özellikle o kadar kaldığını başka param olmadığını bilip Cuma günü ödeyeceğim diyerek almak isteyince yine hayır diyemedim. Eğer vermezse kendisine de bir şekilde söylerim.şaka mı bu y? bazen gerçekten buradaki konulara anlam veremiyorum. borç vermişsiniz, ödememiş. başkalarına da ödememiş. ve bu konuda uyarılmışsınız. ona rağmen gelip para istediğinde veriyosunuz? biz ne diyelim ki aferin çok doğru yapmışsınız. malınız mülkünüz yok mu, satın onları da verin.
Ben de öyle düşünüyordum. Bilmiyorum yine de verdimbende ibr insana bir kere sans veririm baktım güvenımı sarsıyor , bir daha ölse vermem ,
Hayır zengin değilim. Dediğim gibi özellikle bu kadar param kaldığını belirtmeme rağmen iki gün idare et Cuma vereceğim deyince veremem diyemedim. Umarım pişman olmam. İlla ki karşılaşacağız ben sadece enayi yerine konulmuş olmak istemem.Siz de hayır diyemeyenlerdensiniz anlaşılan ama kötü etmişsiniz. Bir de sizi uyarmışlar, 100 tl yi vermeyen 750 yi verir mi sence?
bir düşün bakalım üzerine de 1 bardak su iç yat..
Paranızı saçmayın bu kadar, çok zenginseniz sokak hayvanlarına mama verip dağıtın, hiç olmazsa sevap işlemiş olursunuz.
İnşallah geri alabilirsin amaÇok haklısınız.
Verirse bile o ya da benzer profildeki kimseye on lira bile vermeyin. Parasız kalmanın yanı sıra günlerce uykunuz kaçar.Cuma günü gelip vermezse zaten iletişime geçmeyi düşünüyorum ama ne derim bilmiyorum. Ciddi ciddi kandırılmış olacağım eğer dediğiniz gibi olursa. Gerçekten kendime ayırdığım kalan paraydı ve bunu da belirttim kendisine. Göz göre göre kandırılmış olurum vermediğinde.
Haklısınız gerçekten. Sizinle, buradaki herkesle aynı düşünürken yine de hayır diyemedim.Verirse bile o ya da benzer profildeki kimseye on lira bile vermeyin. Parasız kalmanın yanı sıra günlerce uykunuz kaçar.
Yufka yürekliliğinizi kaybetmeyin bu güzel bir meziyet. Ama hak eden ve etmeyen arasındaki ayrım önemli.Haklısınız gerçekten. Sizinle, buradaki herkesle aynı düşünürken yine de hayır diyemedim.
valla beni de bir ara hala ara ara görüştüğüm bir ünv arkadaşım istedi. hemen vericem dedi, bende düğün yapacağım deyip yine de vermedim. niye ben verecek mi vermeyecek mi diye uykusuz kalayım ki.. Bu da size ders olsun bir bahane bulun vermeyin.Hayır zengin değilim. Dediğim gibi özellikle bu kadar param kaldığını belirtmeme rağmen iki gün idare et Cuma vereceğim deyince veremem diyemedim. Umarım pişman olmam. İlla ki karşılaşacağız ben sadece enayi yerine konulmuş olmak istemem.
Şaşırmıştım açıkçası daha önce okuduğum konularda gördüğüm üzüntü verici yanıtlardan sonra ve sevinmiştim ama böyle bir yorum en sonunda geldi. Ne güzel insanlar üslubunu bozmadan güzelce fikir veriyorlar diye sevinmiş ayrıca müteşekkir olmuştum haklı da bulmuştum birçok nasihati. Ne ilişkisi bu nasıl bir düşünce tarzı? Daha önce bu şahsa yüklü miktarda borç veren bayan arkadaşımız hakkında ben böyle bir şey düşünmedim, ki umarım böyle iğrenç düşünceleri olan insanlar olmaz etrafımızda. Carlamak ne demek? İlla bu şekilde konuşmak zorunda mısınız? Yanlış anlaşılabilirsiniz deseydiniz de anlardım ve cevap verirdim. Vermeyi düşünmüyordum ama kalan paramı bilmesine rağmen yine de isteyince ve ödeyeceğim deyip gün belirtince hayır veremem diyemedim. Allah korusun öylelerinden, umarım etrafımda bu kadar kötü düşünceli, art niyetli insanlar olmaz. Bana güzelce akıl veren incitmeden üslubunu bozmadan fikirlerini paylaşan herkesten Allah razı olsun. Yine de teşekkür ediyorum fikrinizi paylaştınız. Umarım insanları bu mecrada da, sosyal hayatta da sözleriyle incitmek için zaman kollayan insanlarla karşılaşmayız hiçbirimiz. İyi günler.hayır kimse de cıkıp demiyor ki evli cocuklu elin herifine parayı yediriyorsun
biri çıkıp sana dese ki elin evli herifine ne diye para verirsin
aklın basına gelir en azından yok artık ya
adam dolandırmanın yolunu bulmus bile bile öğrendiğin halde para hala veriyorsan kusura bakma da abi dediğine emin misin sevgilin falan sandım ben hic kızıp carlama aklıma bu geldi yani direk yakında diğer arkadaslarında ilişkiden süphelenir görürsün
Bende cok cektim bu durumdan ne yazik ki parami kurtaramadim.Aynı yerde çalıştığımız bir abi var. Evli çocuklı birisi. Kendisi bir yakınına kredi çektiği için borç içerisinde olduğu söyleniyordu. Bir yıla yakın oldu benden 100 lira borç istedi ben de verdim. Acil lazım olduğunu daha sonra vereceğini söyledi. Tabi uzun süre oldu ben onu unuttum. Birkaç ay önce bir konu açılmıştı arkadaş ortamındaki ve bu şahsın geldiği yerde daha önce birçok kişiden borç aldığını ve geri ödemediğini söyledi bir arkadaş. Uyarmak amaçlı söyledi. Aynı ortamda bulunan başka bekar bayan arkadaşımız da 4 bine yakın borç istediğini kendisinin de verdiğini söyledi tabi o ne zaman müsait olursan o zaman öde demiş. Bu arkadaş beni aradı bugün çok zor durumda kaldım bana 750 lira kadar borç verir misin üç gün sonra geri vereceğim dedi. Ben de var ama sadece o civarda param kaldı dedim. O da iki gün idare edebilir misin geri vereceğim dedi. Ben de hayır diyemeyip verdim. Toplamda 800 lira verdim önceki ile birlikte. Ama bir yandan da geri ödenmeme ihtimalini düşünüyorum arkadaşımın uyarısını dinlemeli miydim bilmiyorum. Aklıma arkadaşımın uyarısı geldi hatta borç istediğinde ama yok diyemedim. Parayı kendisine verirken abi başka param yok bak seni tanıdığım için veriyorum dedim ama tam anlamıyla tanımıyor da olabilirim. Siz kosaydınız bu durumda borç istediğinde verir miydiniz? Ben zor durumda kalacağımı bile bile verdim. Umarım hayal kırıklığı yaşamam.
Bilmiyorum gerçekten elimde kalan parayı söyledim ona rağmen iki gün idare et deyince hayır veremem diyemedim. Daha önce alıp vermediğini duymama rağmen yüz yüze bakacağımızı biliyor ve özellikle belirttim iki gün idare edeceğim diye söyledim hayır diyemedim. Allah razı olsun inşaallah iyi bir insan olabilirim. Umarım saf yerine konulmuş olmam. Çünkü gerçekten paraya değil hayır diyemediğim için, kandırıldığımq üzüleceğim. Belki sözünde durur o zaman da şüphe duyduğum için üzülürüm. Çok teşekkür ediyorum gerçekten hepinize. İyi ki kırmadan incitmeden fikirlerinizi paylaşan sizler varsınız.Yufka yürekliliğinizi kaybetmeyin bu güzel bir meziyet. Ama hak eden ve etmeyen arasındaki ayrım önemli.
Haklısınız gerçekten. Teşekkür ediyorum. Umarım hayal kırıklığı yaşamam.valla beni de bir ara hala ara ara görüştüğüm bir ünv arkadaşım istedi. hemen vericem dedi, bende düğün yapacağım deyip yine de vermedim. niye ben verecek mi vermeyecek mi diye uykusuz kalayım ki.. Bu da size ders olsun bir bahane bulun vermeyin.
İnanın daha önce de dediğim gibi. Önceki paradan sonra bir de duyduklarımdan sonra bir daha isterse vermem dedim. Ama özellikle son param olduğunu o kadar kaldığını söylememe rağmen yine de iki gün idare et deyince göz göre göre ödememezlik etmez herhalde diye düşünerek hayır diyemedim.Bu zamanda , borc vermek, hemde 850 tl
Üstelik vermedigi de duyulmuş. Alirsiniz insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?