vermezdim.Aynı yerde çalıştığımız bir abi var. Evli çocuklı birisi. Kendisi bir yakınına kredi çektiği için borç içerisinde olduğu söyleniyordu. Bir yıla yakın oldu benden 100 lira borç istedi ben de verdim. Acil lazım olduğunu daha sonra vereceğini söyledi. Tabi uzun süre oldu ben onu unuttum. Birkaç ay önce bir konu açılmıştı arkadaş ortamındaki ve bu şahsın geldiği yerde daha önce birçok kişiden borç aldığını ve geri ödemediğini söyledi bir arkadaş. Uyarmak amaçlı söyledi. Aynı ortamda bulunan başka bekar bayan arkadaşımız da 4 bine yakın borç istediğini kendisinin de verdiğini söyledi tabi o ne zaman müsait olursan o zaman öde demiş. Bu arkadaş beni aradı bugün çok zor durumda kaldım bana 750 lira kadar borç verir misin üç gün sonra geri vereceğim dedi. Ben de var ama sadece o civarda param kaldı dedim. O da iki gün idare edebilir misin geri vereceğim dedi. Ben de hayır diyemeyip verdim. Toplamda 800 lira verdim önceki ile birlikte. Ama bir yandan da geri ödenmeme ihtimalini düşünüyorum arkadaşımın uyarısını dinlemeli miydim bilmiyorum. Aklıma arkadaşımın uyarısı geldi hatta borç istediğinde ama yok diyemedim. Parayı kendisine verirken abi başka param yok bak seni tanıdığım için veriyorum dedim ama tam anlamıyla tanımıyor da olabilirim. Siz kosaydınız bu durumda borç istediğinde verir miydiniz? Ben zor durumda kalacağımı bile bile verdim. Umarım hayal kırıklığı yaşamam.
normalde hal hatır sormak için arar mıydı yoksa sadece işi düşünce mi arıyordu?Haklısınız aslında ben de bir daha isterse vermem diye düşünmüştüm ama bir anda arayıp da isteyince bilmiyorum Cuma geri ödeyeceğim deyince yok da diyemedim. O kadar var başka param yok ama dedim. O da iki gün idare edebilir misin dedi. Önceki parayı hatırlıyor mu hiç bilmiyorum.
sizi uyarmışlarAynı yerde çalıştığımız bir abi var. Evli çocuklı birisi. Kendisi bir yakınına kredi çektiği için borç içerisinde olduğu söyleniyordu. Bir yıla yakın oldu benden 100 lira borç istedi ben de verdim. Acil lazım olduğunu daha sonra vereceğini söyledi. Tabi uzun süre oldu ben onu unuttum. Birkaç ay önce bir konu açılmıştı arkadaş ortamındaki ve bu şahsın geldiği yerde daha önce birçok kişiden borç aldığını ve geri ödemediğini söyledi bir arkadaş. Uyarmak amaçlı söyledi. Aynı ortamda bulunan başka bekar bayan arkadaşımız da 4 bine yakın borç istediğini kendisinin de verdiğini söyledi tabi o ne zaman müsait olursan o zaman öde demiş. Bu arkadaş beni aradı bugün çok zor durumda kaldım bana 750 lira kadar borç verir misin üç gün sonra geri vereceğim dedi. Ben de var ama sadece o civarda param kaldı dedim. O da iki gün idare edebilir misin geri vereceğim dedi. Ben de hayır diyemeyip verdim. Toplamda 800 lira verdim önceki ile birlikte. Ama bir yandan da geri ödenmeme ihtimalini düşünüyorum arkadaşımın uyarısını dinlemeli miydim bilmiyorum. Aklıma arkadaşımın uyarısı geldi hatta borç istediğinde ama yok diyemedim. Parayı kendisine verirken abi başka param yok bak seni tanıdığım için veriyorum dedim ama tam anlamıyla tanımıyor da olabilirim. Siz kosaydınız bu durumda borç istediğinde verir miydiniz? Ben zor durumda kalacağımı bile bile verdim. Umarım hayal kırıklığı yaşamam.
Ben şimdiye kadar kimseden borç istemedim. İsteyene de yok diyemedim. İlk defa birisi benden bu kadar yüklü bir miktar isteyince doğrusunu söyledim gerçekten de o kadar kalmıştı yine de lazım olduğunu vereceğini söyleyince hayır diyemedim. Haklısınız siz de.asla vermezdim zaten 100 tl nin üstüne yatmış. ayrıca başka arkadaşından da 4.000 tl de almış. demek ki huyu bu. siz bile bile lades demişsiniz. o paranın üstüne soğuk su için. bir daha da kimseye böyle büyük paralarla borç vermeyin. ben yıllardır çalışıyorum hiçbi iş arkadaşım benden borç para istemedi birkaç yüz tl lik. +++++
Bilmiyorum şu an hemen istemek de doğru olur mu ama cuma günü vermezse sizlere de bilgi veririm. Umarım hayal kırıklığı yaşamam.Umarım geri dönüş yapar cuma'ya az kaldı ama hiç beklemeden acil ödemem var deyin iş akşamına kadar beklemeyin bile en azından bir de parayı o kişiye verdiğinize dair şahit veya dekont bulundurun isminin geçtiği bunları başta yapsaydım ben hak talep edebilirdim en azından askı da kalmazdı ama geçti artık.
Cuma günü akşam'ına kadar müsadesi var zaten umarım iyilikten maraz doğmaz siz de üzülmezsiniz insallah güveniniz zedelenmez.Bilmiyorum şu an hemen istemek de doğru olur mu ama cuma günü vermezse sizlere de bilgi veririm. Umarım hayal kırıklığı yaşamam.
Allah razı olsun. Umarım hayal kırıklığı yaşamam.Cuma günü akşam'ına kadar müsadesi var zaten umarım iyilikten maraz doğmaz siz de üzülmezsiniz insallah güveniniz zedelenmez.
Ben şimdiye kadar kimseden borç istemedim. İsteyene de yok diyemedim. İlk defa birisi benden bu kadar yüklü bir miktar isteyince doğrusunu söyledim gerçekten de o kadar kalmıştı yine de lazım olduğunu vereceğini söyleyince hayır diyemedim. Haklısınız siz de.
Zaten gün içersinde karşılaşıyoruz muhakkak. O yüzden de sözünde durur diye düşündüm.normalde hal hatır sormak için arar mıydı yoksa sadece işi düşünce mi arıyordu?
Umarım musibet olmaz benim için. İki gün sonra belli olacak artık :)bir musibet bin nasihatten iyidir olayını bizzat yaşamış bulunuyorsunuz. Bu olaydan ders alın .
İyi niyet mi bile bile kandırılmak mı bilmiyorum. O an gerçekten de o kadar param olduğunu söyledim yok da diyemedim. Belirtmeme rağmen yine de iki gün idare et deyince olmaz da diyemedim. Giden para değil de tabiri caizse enayi yerine konmak üzer beni. Daha önceki 100 liranın üzerine tekrar bu miktarda alıp sözünde durmazsa sanırım kimseye kolay kolay güvenmek bundan sonra.yani iki gün sonra ödeyecek adam iki gün bekler borç istemez demek ki herkesten böyle borç alıyor. zaten geçmişi de kirli bu anlamda. olsun bu ilk deneyim olmuş hayır demeyi öğrenirsiniz zamanla böyle tipler tanıya tanıya. çok iyi niyetlisiniz.
:)umut güzel şeydir:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?