- Konu Sahibi forevermorrenk
-
Hayatımdan çok sıkıldım rahat battı diyorsanız çocuk yapın :)
Vallahi yaşlandım hamilelik +2 senedeyim şu an.
Geçim konusunda biz çocuk olduktan sonra 13 senelik ev kredisi çektik, 5 senelik de ihtiyaç kredisi çektik. Şu an borç batağındayız ama en azından malımız oldu, çocuk olmasa da bi şekilde borçta olurduk zaten.
Artık kendimize bişey almıyoruz hep çocuğa alıyoruz. Bence en zoru çocuğun gece gündüz bakımı ve ilgilenilmesi.
Ortalık çok karışık ve borcunuz cokmuş. Bebek dogunca, ara vermek isteyebilirsiniz ayrıca derhal calışayım deseniz en az 1500 lira bakıcı ücreti gidecek. Ez cümle durumları biraz toparlamaya calışın bence. Ben 38 de 3. Yü Doğurdum. Çok da güzel anneyim valla.
Yaşım şu an 31 olmak üzere.Yaş kaç :)
Aslında bazen çok istiyorum ama bazen çok korkutuyor beni bu durum.
Dediğin gibi gece uyanması, gündüz bakımı vs durumları zor hele buradaki lohusa konularını okuyunca iyice korkmuyor değilim :)
Sonra diyorum herkes doğurup büyütüyor sen neden yapmayasın?
Benim için öncelik maddiyattı daha doğrusu kendim bakmak istediğim için o zaman da kalacağımız sıkışıklık beni yoruyor.
Yani bilmiyorum borçlar hiç bitmiyor, eğer hep para dersem çocuğa ne zaman fırsat kalacak?
2 sene erteledim şuan ama yaşım olacak 31 herkes doğur diyor.
Hala çıkmazdayım açıkçası :)
Yaşım şu an 31 olmak üzere.
İyi ki daha önce yapmamışım dedim valla yalan yok :)
Bilmiyorum yardım edecek olan varsa daha kolaydır belki. Ben tüm süreçleri yalnız geçirdim eşimle ikimizdik sadece.
Tabiki doğurunca insan bakabiliyor hem de çok güzel bakıyor ama bebek aşırı masraflı bişey ve de gecen gündüzün o oluyor. Ben dengeyi de kuramamış olabilirim ama benim pek zamanım kalmıyor başka şeye.
Tek çocuk istiyosan 1 sene daha bekleyebilirsin. Ben 14 ay kendim baktım sonra 3 ay kreşe gönderdim pandemi oldu gene evdeydik böyle böyle 21 aya kadar evde kaldık biraz ücretsiz izin aldım ama baktım olmuyor maddiyat sarsılınca işe başlayıp kreşe verdim işte. 1 yaşa kadar evde olsan çok iyi olur bence. Ama sonrası da bayıyor :)29 yaşındayım bende işte 30 a doğru :)
Annem kv de bakarım diyorlar ama ben kendim bakmak istiyorum işte ek gıda süreci yürüdü falan derken 1 yaş olmalı diyorum.
Sonrasında büroyu açarsam kendim bakmaya devam ederim.
Aşırı ikilemdeyim maddi manevi düşünmek beni yoruyor.
Eşim istiyorum diyor, yaş gidiyor falan.
İnan bazen sürpriz olsa keşke diyorum hamile kalmış olsam falan böyle beynim yanıyor.
Artık akşına bıraktım her şeyi :)
Tek çocuk istiyosan 1 sene daha bekleyebilirsin. Ben 14 ay kendim baktım sonra 3 ay kreşe gönderdim pandemi oldu gene evdeydik böyle böyle 21 aya kadar evde kaldık biraz ücretsiz izin aldım ama baktım olmuyor maddiyat sarsılınca işe başlayıp kreşe verdim işte. 1 yaşa kadar evde olsan çok iyi olur bence. Ama sonrası da bayıyor :)
Bilemedim ama 2 çocuk annesi olarak bence biraz eliniz rahatlasın öyle düşünün derim.
Ev almayı vs beklemeyin tabi ama borçların biteceği süreyi göz önüne alın.
Oğlum 27 aylık,sabah bez ve ıslak mendile 200 lira verdim çıktım marketten. 200 liraya 3-4 gün belki 1 hafta yemek yaparsınız duruma göre ama çöpe gidecek şey için harcadım.
Yarinda mama alacağım,ona da yine 200 harcarım. 2 günde 400 lira bitti gitti.
2 yaşına kadar aşısı(özel aşılar var onlarda epey pahalı bir tanesi 400 liraydı 2 doz,diğerleri 300 küsür 3 tane)vitamini,düzenli doktor kontrolleri, onlarda ek kalem.
Kızım 8 yaşında,onunda okul ödemesi ,kitap istiyor okumak için genelde toplu alıyorum. Ayakkabı,mont vs küçülüyor herşeyleri ve hep masraf bunlar. Hele bebekken 3 ay giymiyorlar sürekli almak durumunda kalınıyor.Bizim gibi alıp eskiyene kadar giymiyorlar,yazlık/kışlık alınıyor muhakkak.
Haliyle çocuk ciddi masraf inanın.
Ha dünyaya gelen büyüyor muhakkak ama çocuk olunca nitelikli beslemeye çalışıyoruz,dengeli yesin istiyoruz bu bile normal düzeni değiştiriyor.
İçinizi karartmak için söylemiyorum ama inanın böyle bu.
Borçlarınız hafifleyince sizi zorlamaz bunlar,idare edersiniz.
Evi bekleme ama çok da maddi açıdan sıkışıksan belki biraz ertelemen mantıklı. Kardeş de düşünüyosan yap bence ilkini yoksa ikisinin arası az olması gerekecek üst üste iki hamilelik iki yenidoğan seni de yıpratır ilk bebek bebekliğini yaşayamadan ikinciye geçmen gerekecek falan.Tekle kalmayız galiba.
En azından destek olsunlar birbirlerine.
Şuan ki düşüncem 1 yaşa kadar çoğu çalışan anne senin dediğini diyor ama 6 ayı bile zor bekledim falan
Bende ne olur bilemem.
Sence de beklemeli miyim?
Evi bekleme ama çok da maddi açıdan sıkışıksan belki biraz ertelemen mantıklı. Kardeş de düşünüyosan yap bence ilkini yoksa ikisinin arası az olması gerekecek üst üste iki hamilelik iki yenidoğan seni de yıpratır ilk bebek bebekliğini yaşayamadan ikinciye geçmen gerekecek falan.
Ben 1 tanede kalacağım için unumu eledim eleğimi astım modundayım şu an :)
30 yasindayim, daha dogrusu 31 artik4 senelik evliyim..En basindan beri çocuğu hep erteledik, dugunumuzu kendimiz yaptik.es ailesi 1gram yardimda bulunmadi. Bir sekilde kendi evimizi aldik 1+1 3 sene boyunca kredisini odedik. Bitti simdi sattik daha buyuk bir eve girdik ev borcu bitene kadar cocuk hc dusunmedim. Cok aklima geldi ama tonla borcun oldugu bir yuvaya cocuk sokmak istemedim.her çocuk bereketiyle gelir bana biraz masal geliyor acikcasi:) evet oyle olabilir ama akil varmantik var
Ev kredisi faturalar gderler araba kredisi derken bir de çocuğun masrafi bence biraz saçma olacakti rahat yasamasi varken, sadece ona odaklanmak varken o kdar borcun içine cocuk getirmek neden? Herseyin bir zamani oldgnu düşünüyorum. Ev almak sizin icin suan uzun vadede bir olay ise en azından borclarnz veya x kredinz bitsin en azndan.. sonrasinda çocuğu düşünün derim.
Ben 4 sene bekledim bakalim olacak insallah ugrasiyoz
Bence biraz daha sabredin yaşınız cok değil evliliginiz daha yeni.. gec kalmis sayilmazsiniz.inaninBizde öyle kredi düğün borcu her şeyi kendimiz yaptık.
Öyle ki o borcu öderken ev sahibi bile olamadık.
Eşim bu süreçte işsiz kaldı.
Her şeye ben yetişmeye çalıştım falan
Ne günlerdi ya
Şimdi de çalışmayınca o günlerin zorluğu geliyor aklıma çocuk senin neyine diyorum.
Sonra da yaş gidiyor doğur kurtul diyorum.
Keçiler kaçıyor
Bence biraz daha sabredin yaşınız cok değil evliliginiz daha yeni.. gec kalmis sayilmazsiniz.inanin
En azindan isleriniz duzene otursun el borclarnizi ya da araba vs krediniz hafiflesin sonrasinda bu konuyu tekrar gundeme getirir duruma gore bakarsiniz.
Yani ben olsam oyle yapardim,oyle de yaptimbitmiyor demeyin inanin bitiyor. Biz 1+1 evi alirken bu borc nasil biter 3 yil nasil gecer diyordum bitti. Simdi hayalimdeki evin tadilati ile uğraşıyorum. Araba kredisi nasil bitecek hayatta bitmez diyordum o da bitti. Yani diyeceğim o ki oyle seyler oluyor ki siz bile nasil.olduguna sasiriyorsunuz :) Inanin.
Ama bence suan icin bile bile lades demeyingönlünce olsun hersey
Canım tabi ki aç kalmaz,doyurursun da giydirirsin de evladını anne olarak,yeri gelir kendinden kısarsın ama kocaman bir ama şu ki. Çocukların dengeli,güzel beslenmesi gerek,meyvesinden,etine,sütüne,ekmekle de karın doyar,doyuyor ama çocuk için sağlıksız,yetersiz beslenme olur. İçin elvermez ki. En azından temel şeyleri rahatça alabilmelisin. Tabi ki hepimiz zorlanıyoruz zaman zaman,çok zengin değilsek bu piyasada,şartlarda hepimiz zorlanırız bu bir gerçek ama çocuktan kısılmıyor. Hiç kısmadım da şahsen. Gerekirse kendim yemem,yediririm.Haklısın.
Tecrübeli olmak işte.
Bana doğur diyenler çok rızkını allah verir diye ama öyle olmuyormuş işte.
Tezim doğru :)
Sen kaç yaşında anne oldun ?
Canım tabi ki aç kalmaz,doyurursun da giydirirsin de evladını anne olarak,yeri gelir kendinden kısarsın ama kocaman bir ama şu ki. Çocukların dengeli,güzel beslenmesi gerek,meyvesinden,etine,sütüne,ekmekle de karın doyar,doyuyor ama çocuk için sağlıksız,yetersiz beslenme olur. İçin elvermez ki. En azından temel şeyleri rahatça alabilmelisin. Tabi ki hepimiz zorlanıyoruz zaman zaman,çok zengin değilsek bu piyasada,şartlarda hepimiz zorlanırız bu bir gerçek ama çocuktan kısılmıyor. Hiç kısmadım da şahsen. Gerekirse kendim yemem,yediririm.
Ben 28 de kızımı,35de oğlumu doğurdum. 35 geç değil yani,gayette iyiyim zorlanmıyorum.
Mama,bez fiyatları,giyim her geçen gün artıyor. Cidden bugün bu fiyata aldığım şey,2 hafta sonra zamlanmış oluyor. Şok geciriyorum bu ara fiyatlara. Bu sene kışlık almadım daha,sezon sonu,mont almıştım ikisine de iyi ki almışım,2ye katlanmış fiyatlar. Kendime almasamda onlara almam gerekiyor,ikisi de büyüyor hızlıca.
Hakkında hayırlısı olsun. Keşke güzel motivasyon verebilseydim sana ama gerçekler bunlar. Sana rızkıni verir doğur diyenler eminim herşeyi kısmak durumunda kalıyorlar çoğu zaman ama çocuk beslenmesinde ne yedirdiğin bence önemli,giyim konusunda takıntım yok,pamuklu rahat parçalar tercih ederim ama ayakkabıdır,yiyecektir bunları seçerek alıyorum.
Hayırlısı olsun hakkında.Piyasayı çok yakından takip ederim.
Dediğin gibi artık paramızın değeri yok ve her geçen gün her şeyin fiyatı artıyor.
Ama çocuk olunca dediğin gibi almam etmem diyemezsin.
Benim küçük kardeşim var şuan ona böyleyim kendime almam ona alırım, kıyamıyorum çünkü.
Aslında parayı bu kadar dert etmemin sebebi; ben çok zor okudum, hayat şartları küçük yaşlarımdan başladı beni boğmaya.
Evladım da rahat büyüsün, bende rahat büyüteyim istiyorum.
Ama işte piyasa, tl kaybı vs vs
2.çocuk için son yaşım benimde 35 ama ilkine daha karar veremedim
Biraz daha zamanı var.
İyice olgunlaşsın bakalım durumlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?