Doğru zaman ne zaman?

Yok şuan alamam zaten.
Elimizdeki borcu bitirdikten sonra ev alalım dedik ama hayat şartları ne gösterecek onu da bilmiyorum :)
Bence diğer bir arkadaşın dediği gibi halihazırdaki borçlarınızı hafifletmeye odaklanın sonra bebek düşünün, ev de alınır inşallah. Hayırlısı olsun hakkınızda

zor şartlarda büyüdüğünüzü yazmışsınız.
eliniz biraz rahatlasın güzel bir tatil yapın. bir kaç ayda olsa düşünmeden para harcamanın keyfini çıkarın.
yaşınız genç bence de. bir kaç sene daha bekleyebilecek durumdasınız.
çocuktan sonra hayatınız tümden değişecek. kendinizden önce önceliğiniz o olacak.
tabi uykusuz geceler diş sendromları yaş sendromları saymıyorum bile.
bütün bunların yanında bir de maddi sorunlarınız olursa çok çok zorlanırsınız emin olun.

millet öyle de böyle de geçer bu günler büyürdiyor. evet geçiyor ama neleri de seninle alıp götürüyor bir bilsen..

Evet kendimi bildim bileli para konusunda idareli olmak zorundaydım, oldum da.
Okusam bile hep çalıştım.
İnan bana 29 yaşındayım ama bazen kendimi 59 hissediyorum.
Ama inan bu yaşıma kadar tek tatilim balayımdı.
Şu aşamada benim düşünmeden para harcamam çok zor
Artık paradan nefret ediyorum o duruma geldim
Maddiyat zorluğu+ çocuk fikri = tımarhane benim için

Borçlar bitmiyor evet. Siz kendinizi ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman en doğru zaman. Çocuk nasibiyle gelir mi bilmem, öyle şeylere pek inanmam. Bir arkadaşım kirada 1+1 evde işsizken yaptı çocuğu. Şimdi hali vakti gayet yerinde. O zaman sıkıntı çekti mi çekti. Herkes farklı şeyler deneyimliyor bu hayatta. Biz dedik ki şu terfiyi alalım, maaşımıza zam alalım o zaman yapalım. Sonra noldu?? Çocuğumuz yıllarca olmadı. İstedik gene olmadı. Tüp bebek koşturmacası başladı yıllarca. Şimdi 10 aylık oğlum var şükür. Ama ne terfimi aldım ne zammı. hafsasfhafh Eşim daha iyi şartlarda çalışıyor şimdi orası tuttu. Ama artık ona göre yapmamıştık çocuğu. Denk geldi. O kadar yıl tüp bebekle uğraşınca...

Yani boşuna dememişler hayat sen planlar yaparken yaşadıklarındır diye. Ben anne ne zaman kendini hazır hissediyorsa (ve tabi ikincil olarak baba da) o zaman çalışmalara başlanması taraftarıyım. Allah sağlıklı sıhhatli bir yavru versin size.

Bu arada ben de stajımı yeni bitirdim. Darısı başınıza. Bana da şimdi çocukla nasıl ders çalışacağım derdi bastı. shjagsjas Gördüğünüz gibi; hayatı hangi plana uydurabilirsin ki?

Darısı başıma :)
Stajı bitirip ruhsatı alabileceğim günler olacak mı acaba

Bir de olayın bu yönü var işte.
Geçen birisiyle daha konuştum.
3-4 yıl çocuk yapmadım, korundum sonra da isteyince olmadı dedi.
Bu konuştuğum kadın 34 yaşında çocuk yapmaya karar verdi.
Nereden baksan stajdı sınavdı oydu buydu derken bende o yaşa geleceğim.
O yaşa gelince ya olmazsa?
Şu durumda olsun mu diye sorduğum nokta bundandı işte.
Yaşımdan dolayı sıkıntı yaratır mı?
Uzun yıllar sağlık sorunu yaşadım ben tüp bebek tedavisi de çok yorucu bir süreç.
Kaldırır mıyım bilmiyorum

Bende senin gibi düşünüyorum.
İnsanlara öyle diyince de yaşın gidiyor geç mi anne olacaksın diyorlar.
İnsanlardan ziyade kendim çok kararsızım.
O cuxuga iyi bakamadiginiz da bazi ihtiyaclafini eksik yada karsilayamadiginiz da, yaşın geciyor diyenler destek olacaksa yapin tabi

Iste anlatmaya calistihim da o.. yok yaşın geçiyor dogur yok kardeş sart dogur ,sanane yahu diyesi geliyor insanin bu kadar ozel hayata mudahale edenlere

İnsanların baskısı hep oldu.
27 yaşında evlendim sanki 40 da evlenmişim gibi, hemen hamile kal doğur dedi durdular.

çocuk bereketiyle gelir diye bişey yok bence.
evinizin kira olmasi sorun degil ama anladigim kadariyla kendinizi zor donduruyorsunuz şuan.
çocuk masraflı gercekten yani hadi 6 aylik oldu koy onune sen ne yiyordan oda onu yesin diye bisey yok.
gidalari özel kuruyemisi eti baligi vs. kullanmak zorunda kalirsaniz mamalar uçmuş bezler oyle kiyafet oyuncak hersey cok pahali.
durumunuzu duzeltene kadar biraz daha bekleyin derim

Çocuk bereketiyle gelir derler tabi zorlarsınız belki ama Allah korusun bir sorun olursa tedavi sureci felan girer araya biz 14 aylik evliyiz ve hic korunmadik ama Rabbimin emri rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın iyi dusunmeniz gerekir ilk once bi hastaneye gidip bir sorununuz var mi diye bakıtın ona gore hareket etmeniz daha mantıklı olacaktır

Eşimin tek başına yetişmesi imkansız, çok doğru.

O zaman erteleyin kesinlikle.
Nasil bir hamilelik ve dogum sonrasi surec gecireceginizi bilemezsiniz. Ev almayi bekleyin demiyorum ama cocuk dusunurken en az 6 ay 1 yil gecinecek ladar birikim olmasi gerekir. Belki siz manevi olarak hemen ise donmeye hazir olmayacaksiniz dogum sonrasi. Istemez misiniz kafaniz rahat bebeginizle vakit gecirebilin. O yuzden aceleye getirmeyin bence.

Evet canım kendim bakmak istiyorum o yüzden şartların uygun olması lazım.
Beklemedeyiz herkes hala doğur diyor :)

Çocuk bereketiyle gelir de doğunca kimse gökten mama, bez indirmiyor bence :)
2 sene falan daha erteledim şuan için.

Borçlar hic bitmez ama hafifler elbet.Suan değil de o zaman çocuğunuz olursa sizin icin daha iyi olur.Maddi yıkıntı ne yazik ki manevi yikintiya dönüyor zamanla.

Borçlar hic bitmez ama hafifler elbet.Suan değil de o zaman çocuğunuz olursa sizin icin daha iyi olur.Maddi yıkıntı ne yazik ki manevi yikintiya dönüyor zamanla.

Doğru tatlım.
Şuan çalıştığımız halde bile geçinmek zor.
Bir maaşla geçinmek daha da zor.
Borçlar bitmez ama ona uygun vakti yakalamak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…