Doğu batı meselesi

Neden katlansin, duzeltsin derken ? adam katlanilmicak bir insansa evlenmesin zaten. Bununda doguyla batiyla alakasi yok. Batili olupta katlanilmicak nice insanlar var.
tamam işte aynı şeyi söylüyoruz sevgi yoksa katlanmaz, katlanamaz. katlanamıyorsa da evlenmez neye katlanacağının önemi yok, çok seversiniz gözünüz hiçbir şeyi görmez bütün olumsuzluklara katlanır insan, ama sevgi yoktur fazla, göz ardı edilebilecek şeyleri bile gözüne batar insanın. doğuyla batıyla alakası olan şey ise konu sahibinin ilişkisi, çocuk amerikalı değil di mi sonuçta... kız diyor ki sevgilim doğulu, kültürlerimiz çok farklı, eğitimimiz farklı diyor, kendisinin türkçesi bile düzgün değil arkadaşlarım da olmaz bu iş falan diyor, diyor. doğulu birine de batılılar tuhaf gelebilir ne var bunda? karadenizli olsaydı bu kez mesele karadenizli aileyle kendi ailesinin kültür farkı olacaktı. siz aşılamayacak ne var demişsiniz, ben de diyorum ki eğer sevgi yoksa neden aşmaya çalışsın? neden katlansın? neden uğraşsın? sevgi varsa aşılamayacak şey yoktur diyebiliriz kısmen ama sevgi fazla güçlü değilse aşılamayacak çoook şey vardır.

meseleyi anlamadınız... o üye demiş ki eğer bu çocuk yurt dışından olsaydı kimse konuşamıyor olmasını problem etmezdi bunu neden problem ediyorsunuz demiş. ben de yurt dışındaki insanla yurt içindeki insanı bir tutmanın, kıyaslamanın yanlış olduğunu söyledim. o üye çocuğun şivesi var ne var bunda dememiş, demiş ki yurt dışından biri olsaydı sorun etmezdin bunu niye sorun ediyorsun demiş. yurt dışını işin içine sokmuş.

doğunun neden kötü görüldüğü konusuna girmeyeceğim çünkü hepiniz çok iyi biliyorsunuz. ayrıca buradaki konu şive değil kız demiş ki ailesinden türkçe bilen insan yok doğru düzgün... bunlar kendi aralarında kürtçe konuşuyorlar yani. hani şu bazı kürtlerin bambaşka bir savaş haline getirdiği o malum dil... şiveyle bu çok çok farklı bir konu. şive başka, farklı bir dil konuşmak ve bu dilde ısrarcı olmak başka birşey. doğuyu acı yapan şeyin ne olduğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. ben orada hiç suçu günahı olmayan, kalbi belki de benden daha fazla vatan sevgisiyle dolu olan insanlar için çok üzülüyorum bu tarz yaftalamalara maruz kaldıkları için ama insanların neden öyle yaklaştığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz.

Valla kusura bakma da boş konuşuyorsun, üzüldüm müzüldüm deme kendine üzül çünkü yaftalayan tam da sensin! İşte senin gibiler yüzünden bu algı oluşuyor!
Boşa kendimi yormayayım zira zihniyet değişmez sende, geçmiş olsun :)

Ay çok şükür böyle düşünen insanlar var insanlar öcü gibi bakıyor doğu aile yapısına benimde erkek arkadaşım doğulu kimse olumlu yorum yapmıyor

Siz önceki yorumda öyle bi yazmışsınız ki çocuk sanki hiç türkçe konuşamıyor gibi vs.
Bende yorumumu buna istinaden yaptım.
Şiveyi düzeltmek biraz zordur, ama olmaz degil tabi hırs meselesi verdiginiz örnekte adana şivesiyle kürtçe aynı degil.

Arkadaşın yurt dışı yorumuda dogru,
Yabancı birine türkceyi ögret bakalım ne kadar akıcı konuşabilir,
Kürtçeyle dogmuş büyümüş birinin net türkçe konuşmasıda aynı kefeye girer.

Siz doguyu kotu gormeye devam edebilirsiniz, bu sizin hangi zihniyette oldugunuzu gosterir. Eger baska dil konusmak kotuyse ayni ulkede bence bi asin kendinizi ve mesela Isvircreye bakin kac dil konusuyorlar ayni ulkede Ulkeyi sevmek konusunda sizden cok seviyordurum, tartismasini bile yapmam bu konunun. Ama dogu hakkinda boyle konusmaniz sizi gelismis, kulturlu yapmiyor sadece ne kadar dar goruslu oldugunuzu gosteriyor.

Adam olsun yeter diyenlerin tuzu kuru ablacım. Gerçekçi ol evlilikte denklik yoksa ömür boyu başın ağrır.

senin de niyetin belli oldu.
bazı rüyalar insana çok hoş gelebilir ama adı üzerinde, rüyadır ve rüya olarak kalacaktır. başka da birşey söylemeyeceğim çünkü çok iyi anlayacağından eminim.

Canım benim erkek arkadaşımda doğulu ama emin ol sevdiğin kişiden eminsen seni kollayıp koruyacağına inanıyorsan seni çok sevdiğinide düşünüyorsan denemeye değer en azından bi nişanlanma sürecine kadar o mevzuda zaten aileler kişiler kendini belli ediyor o noktada gözlemle yapamayacağını düşünürsen o zaman vazgeç en azından keşke demezsin ilerde

niyetler tek tek tek belli oluyor...
isviçre'de farklı dil konuşan kaç tane insan ayrı bir devlet kurmak istiyormuş bunu da araştır bence.

isviçre'de farklı dil konuşan kaç tane insan ayrı bir devlet kurmak istiyormuş bunu da araştır bence.
Ya ama burda bütün Kürtleri zan altında bırakıyorsunuz benim babaannemde doğulu Türkçeyi sonradan öğrenmiş ama penceresinden asla Türk bayrağını indirmez insanlar farklı dilleri konuşabilir farklı kültürden olabilir bu o insanların kötü düşüncelere sahip olacağı anlamına gelmez

girmez bence senelerce kürtçeden başka birşey konuşmamış ama azmedip türkçe'yi hem telaffuz hem de gramer olarak inanılmaz güzel konuşan insanlarla birebir görüştüm ben ve hayran bile kaldım. bu insanların kişisel görüşü bir de, bu kızımız sorun etmiş ki konu açmış ben de sorun ederdim. ama ben size şunu söyleyeyim, üniversitedeyken ülkenin her yerinden gelen insanlar vardı, mesela ankara'dan gelip ankara ağzıyla konuşan, düzeltmek için hiç çabalamayanlar da vardı. benim düşünceme göre insan şivesini mümkün olduğunca üzerinden atmalı çünkü bu olumlu bir özellik değil. iş hayatını, sosyal hayatı olumsuz etkiliyor. ben buyum kardeşim, bu benim ana dilim, işte bu da şivem, ben böyleyim deyip düzeltmek için uğraşmayan insanlar da birileri "ama onun konuşması düzgün değil, düzgün Türkçe konuşamıyor" dediği zaman bozulmasın, alınıp kırılmasın. iki lafı bir araya getiremeyen çok insanla tanıştım ve onlar birşey anlatırken dinlemek benim için zordu, bu doğuya özgü de değil başka yerlerde de var. ama geliştirse düzeltebilir aslında... bana ne yaa diyen adama da hoşgörüyle ya da tolerans ile yaklaşamam ben kimse kusura bakmasın, benim düşüncem bu yönde.

Ne demek ayri devlet ? ayri devlettenmi bahsettim ? Asla ! ayri dil konusmaktan bahsettim ! yani turkce konusmuyorlar diye aile arasinda bu onlari kotu yapmaz bunu demek istedim. Dar goruslu oldugunuz kadar kafanizda hep kotu dusunuyormus.

ben bütün kürtleri zan altında bırakmadığımı başka bir üyeye yazdığım mesajda söyledim hanımefendi. bana dedi ki doğu neden kötü görülüyor da diğer yöreler kötü görülmüyor dedi. ben de nedeni belli dedim. ve orada kalbi benden daha fazla vatan sevgisiyle dolu olan insanlar var ve yaftalamaya maruz kalıyorlar üzülüyorum dedim. bana kalktı bir sürü kötü şey söyledi :) o yüzden niyeti belli dedim. söylediğim lafı kötü anlayan hakkındaki düşüncem olumlu olmaz. oranın kötü bir şanı var ve bu yüzden insanlar zaten ön yargı ile yaklaşıyor. bazı kötü gerçekler var yani, şimdi bir örnek vereyim...

yurttaki oda arkadaşım doğuluydu ve telefonda ailesiyle falan hep kürtçe konuşurdu. tamam bundan bize ne belki ama bir gün birşeyden konu açıldı, sanırım bir terör saldırısı olmuştu biz de o konu hakkında konuşuyorduk. geldi bu kız da konuya dahil oldu, dedi ki onlar (teröristler için) kötü insanlar değil, bizim bağımsızlığımızın savaşçıları, kötü birşey yapmıyorlar dedi. ve o malum liderlerinin terör suçu yüzünden senelerdir hapiste olduğunu söylediğimizde bize "o bizim liderimiz, o kimseyi öldürmedi, o iyi biri" dedi. üstü kapalı anlatıyorum ama anladınız umarım... kız öyle deyince biz anladık ki kıza ailesi o malum örgütü çok iyi göstermiş, çok masum göstermiş, kızın beynini çok farklı şekilde yıkamışlar ve kız o adama hiç laf ettirmez olmuş. şimdi bu örnekte kıza mesele farklı anlatılmış, gerçekleri söylememişler, işin kötü niyetinden bahsedilmemiş ve kız o adamı masum sanıyor. bu kız aynı şeyi başka birilerinin yanında söylese sizce o insanlar ne düşünür? teröristi savundu resmen ama teröristin terörist olduğunu bile bilmiyor ama savunuyor. bu kız kendince saf/masum niyetli olabilir ama insanlar buna vatan haini demez mi?

bu sadece bir örnek... hepsini yaftalamıyorum ama bu olaylar o bölgeden çıktığı için kurunun yanında yaş da yanıyor, 100 kişiden 90 tanesi kötü niyetli ama 10 tanesi iyi niyetliyse o 10 tanesi de bu kötü ünden nasibini alıyor. nedeni belli derken kastettiğim şey bu.

Ne demek ayri devlet ? ayri devlettenmi bahsettim ? Asla ! ayri dil konusmaktan bahsettim ! yani turkce konusmuyorlar diye aile arasinda bu onlari kotu yapmaz bunu demek istedim. Dar goruslu oldugunuz kadar kafanizda hep kotu dusunuyormus.
bu meseleyi hepiniz çok iyi anladınız da anlamazdan geliyorsunuz, uzatmayacağım sırf iyi olan çok sayıda kürt insana duyduğum saygı yüzünden.
çünkü onlar da ayrı dil konuşuyor olmayı bambaşka savaşlara çeviren ve vatana ihanet eden insanlar yüzünden bunun ceremesini çekiyorlar.

Neyin ne kadar anlasildigini bilmem ama senin cok dar kafali oldugunu cok iyi anladim. Hala altan laf sokarak beni ihanetle sucluyorsun KI bu cok agir bi suc. Ben sadece kurtce konusulmasina bu kadar takilmaniza kizdim yoksa ben zaten kurt degilim arti savas taraftari hic degilim. Dedigim gibi, gorus acinizi acmaya ihtiyaciniz var bence.

Ya olay Kürt -Türk meselesi değil ki ,kültürlere ayak uydurabilmek önemli ,ha kültürden kastim diploma değil örf ve adetleri

Seviyorsan herseye katlaniyorsun lafı koca bir yalan bdv de açılan konulara bir bakın öyle olmadığını göreceksiniz

Misafir olayına gelince,dogu ve güneydoğu halkı birbirine acayip düşkün ,ölüde diride hep birbirinin yanlarında dururlar ,akraba ilişkileri kuvvetli ( tüm tanıdığım arkadaşlarım ve komsularimda) ,ve dolayısıyla her gün misafir ağırlamak bu kültüre alışkın olmayan birine zor gelebilir diye düşünüyorum

emredersin paşam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…