Doğu- Batı sentezi.

İnşallah sizin gibi aklı başında aile fertleri olan kişilerle olurum.
Bence siz geçmiş ilişkinizden ve babanızla ilişkinizden kendi değerinizle ilgili çok şey öğrenmişsiniz. Bundan sonra karsiniza kim çıkarsa ciksin ; ogrendiginiz seyleri unutmayin ve kendi değerinizi farkında olun hep. Gerisi hep güzel gelecek

Ahahahahahah bizimkiler de farklı
Ne yani bana dokununca abdestin mi bozulacak çok tuhaf diyor
Ben de sizin namazlar da uzun hııııh yapıyorum sanki çok kılıyorum ya

Araya giricem ama evde tayt giymenizin sorun olduğu aile de başınızı kapatmanız için baskı falan oluyor mu birde çalışmanızı problem ediyorlar mı

Yo ailem hiç bir şey söylemedi bunu ben kendim yapıyorum dıyecegım de yanı bızde zaten bırsey denmeden olusuyor cogu şeyler...
Kapanma vs hıc boyle bır taleplerı olmadı o gıbı seylere karısılmıyor zaten unıversıte mezunuyum calısıyorum yanı.
Tek saygı ve örf adetlerde disiplin fazla.

Ben rizeliyim 3 kardeşiz hepimiz istanbulda doğduk büyüdük ama rizeli olduğumuz anlaşılır rizeliyizdir yani
Ben doğulu biriyle evlenmeyi tercih etmezdim şehirde de büyüse memleketinde de büyüse

bende rizeliyim ama gönüller bir olduktan sonra samanlık seyranlıktır

Bildiğim kadarıyla ikisi arasında çok fark olmadığı için geçebilir.

Babamın o çıldırma dönemi nasıl oldu anlamadım ama sona erdi.
Artık en azından sürekli söylenmiyor. Annem de o dönemi oruçlu olmasına bağlıyor.
Ben yaşadığım şeylerden tek bir şey öğrendim bir insanı olduğu gibi ya kabul edeceksin ya da ayrılacaksın.
Çünkü diğer türlüsü insanın kendini kandırması. Her konuda idareci olmakta bana ters mesela. Bir konuda bir şeyi istemiyorsam , istiyor gibi davranmıyorum ya da geçiştirmiyorum. Bazen saatlerce aynı şeyi konuşuyoruz.
Umarım hepimiz çok mutlu oluruz

Doğu- Batı değil de, ben sadece eş kişisinin değil ailesinin de yaşam biçimleri ve kültürlerine de bakma taraftarıyım.
Vicdan, karekter, bakış açıları çok önemli.
Memleket gözetmeksizin hadi oğlum eşini yanlız bırakma diyen de var, ehh tepemize çıkardın el kızını diyen de var.
2 aile arası uyum önemli. Memleketindeki dağın, taşın değil

Araştırdım ben bu geçiş yapma olayını. Ekstra bir şey yapmasına bile gerek yok. Sadece bunu kalben söylemesi yeterliymiş.
4 mezhepten biri ise bir şekilde yapar da bızde ona bıle bır ton laf olur vallahi. o yuzden dedım
Zaten sunniliğin şartları daha kolay adam yaşadı yaşadı

Öncelikle konunuzu çok samimi buldum. Teşekkür ediyorum.

Ben de eşim de doguluyuz ama ikimizde batı da büyüdük. Hem doğu kültürüne hem batı kültürüne sahibiz. Ama her doğulu aile de her batıda yetişen de bir olmuyor. Bunu onların aile ilişkilerine bakarak anlamaya çalışabilirsiniz.

Bizim buyuklerimiz doğuda, şehirde yaşamış. Okumuş kimselerdir. Babaannem Fransızcası olan doğuda olmasına rağmen çok elit yaşamış altında arabası olan bir kadındı. Ama yerleşmiş doğu kültürü vardır. büyüklere saygı konusu çok dikkat edilen bir durum. Biz de asla babamizin yanında bacak bacak üstüne atmaz, uzanmayiz ama babamizla çok samimiyizdir duygularınızı çok rahat anlatiriz. Dedelerimizle de oyledik. Ama her lafı da demeyiz. Asla karşılık vermeyiz. Lakayt davranmayiz. Haksız yere bile kizsalar susariz. Sonra ortam oluşturup konuşuruz.

Benim eşimin ailesinin büyükleri çok geleneksel bir yapıya sahip. Kadın erkekler birbirlerinin yanında yemek bile yemezler. Ama büyükleri, bunlar adet ama garip adet siz yapmayın derler. Biz de yok diyorlar, gençleri kastederek. Okumuş kimseler değiller kayinvalidemler ama çocuklarını okutmuslar hep, avukat mühendis öğretmen cok.

Her iki ailede okuyup öğrenmeye çok önem veren insanlar. Asla gençlerin işine karışmaz hatta gençler şunu şöyle yapalım diye izah ettiklerinde kesinlikle dinlerler. Erkekler eşlerine çok ama çok yardımcıdır. Ben bunu iç Anadolu'da görmedim asla. Ama benim babam, dedelerim, dayilarim (amcam yok), kayinpederim, esim, eşimin erkek kuzenleri hepsi ama hepsi yemek yapılacaksa yardım eder ev temizlenecekse, kadın iş yaparken asla oturmazlar. Ayıp sayarlar. (Eşim bazen cinslik yapabiliyor ama o şahsı :) ) tabi beklentileri de vardır. Saygı çok çok çok önemli. Özellikle evin büyüklerine karsi.. Bazen baskasina abuk sabuk gelebilecek birşeyi saygi adına çok onemserler.ornegin evine yatılı gelen birine sabah rahat uyudunuz mu demek çok önemlidir :) bence de önemli :) misafir seven biri değilseniz biraz zorlanabilirsiniz. Ben çok severim misafir. Yatılı da gelen olur, yemekli çaylı da.. ama kayınvalidemler gelip günlerce hiç kalmazlar. Rahatsız etmeyelim derler.

Başka bir örnekte kuzenimin eşinin ailesi, doğuda yaşıyorlar ama doğuda cahil bırakılmış kesimin insanı, kendinden olmayanı kabullenmiyorlar. Ama bu da doğululuktan değil inanın cehaletten.

Aslında genel anlamda mesele cahiller mi yoksa açık görüşlu mu...

Çok uzun oldu kusura bakmayın.

Hep rizeli biriyle evlenmek istemişimdir ki annem babamda öyle ve anlaşamazlar babam uyuzdur neyse ki Allah eşimi çıkardı karşıma

kız annen baban anlaşamıyor sen nie rizeliyle evlenmek istiyodun
allah biliyor ya ben beni rizeden kimse istemesin die dua ediyorduum bana odun geliyor erkekleri hahahahaha
sonra allahın sivaslısına vardım

Kibleyebilirler sorun degil , ben hakaret etmedim sevmiyorum dedim , baskasi da bati kulturunu sevmez ki bu forumda sevmeyen dolu insan var

Yine turkiyeden bagimsiz soyluyorum dogu kulturu erkek egemendir , baski vardir , pek cok sey ayip , gunah , yasaktir , fazlasiyla kisitlama vardir , ozgurluk yoktur , mesela senin ornegin bacak bacak ustune atma mevzusu , kimi insan icin cok basit bir meseledir aman ne olacak atmayiver buyugunun yaninda denir ama benim icin kisitlamadir , ve kisitlamanin her turune karsiyim
Ben bu konularda kendimi bildim bileli cok netim , ozgurlugume duskun insanim , hicbir kisitlama ve baskiya gelemem bu yuzden mesafeliyim dogu kulturune

Biz karadenizliyiz. Beni asla benzetmezler daha çok göçmen sananlar bile olmuştu. Ne şivem nede tipim gerçekten benzemez. Akrabalarımıza oranla annemin katkısı olduğunu düşünüyorum bu konuda kardeşler olarak çok naif yetiştirildik. Hatta eşim bazen resmi kurumda çalışıyormuş gibi cümleler kuruyorsunuz diye takılır. Eşimde sınır karadenizden ama aile yapısı bize göre çok değişik. Bizde kadın ön plandadır. Kadındır aileyi var eden teşbihte hata olmaz hanımköylüdür ailemizin erkekleri. Babamın yetiştiği ortamı görünce kendini çok geliştirmiş olduğunu söyleyebilirim. Bir diğer örnek vermek gerekirse abimin eşleri hep bizim taraftandı. Son gelinimiz doğulu annesi Türkçeyi zor konuşur. Ama o kadar çok severim ki kendisini Türkçeyi yarım yamalak konuşmasına rağmen gözlerinin içiyle konuşuyor. Ne zaman bir araya gelsek eli ayağı birbirine dolanır ne yapsam daha diye. Sadece dil olarak anlaşamıyoruz ama gönülden anlaşınca bu bile sorun olmuyor. Son olarak da dayımın eşi Fransa’da doğmuş büyümüş. Türk değil. Türkiye’ye geldiğinde sanki içimizden biriymiş gibi ortam olur. Önemli olan nereden olduğumuz değil de içimizdeki sevgi ve samimiyettir.

bu dedıklerınız turkıyenın genelınde var aslında malesef
turkıyenın her yerınde kadının calısması sorun , bosanmıs veya esının ölmus olması sorun, kadının sorumlulugu agır beklentıler fazla , turkıyenın her yerınde kadın ugrar her turlu sıddete . turkıyenın en batısı yıne dogu bır kanada norvec degıl kı en batısı da :)

hanı batıya gıttıgımızde farklı bır dunya gıbı gorsek karsılassak yuzde yuz dogru derım de bu dedıklerınız doguya has degıl kı :)

Kültür farkı önemli. Her ne kadar ailesi doğulu olup kendisi Batı'da yetişmiş biri de olsa huy var, kan bağı var. Etkiler var faktörler var. Var da var. :)

Evlilik zor iş vesselam :)

Hangi ülkenin Antep ilindensiniz Vallahi hayran kaldım. Allah bozmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…