- 15 Nisan 2017
- 3.536
- 9.173
- 158
Cok teşekkür ederim efenim o sizin kalbinizin güzelliği :) bak kıpır kıpır oldum suan :) inşallah siz de çok mutlu olursunuz hepimiz mutlu oluruz, isteyen herkes çok mutlu olsun insallahHepimiz çok mutlu oluruz inşallah. Kalbi çok güzel bir kadınsınız belli ki. İnşallah size kimse üzmez , hep mutlu olursunuz.
burda bu memleketde cogunluk boyle, burda farkettım doguda her yerı boyle sanıyordum da yok bızım memleketde varmıs bır rahatlık, burda kadınlar takıp takıstırır ,sıkır sıkır gezer, erkeklerı ev ısı yapar mantılar sarmalar sonra tarhana salca bırlıkte yaparız herseyı... gece cıkarız sabaha kadar acık mekanlarda otururuz, sabaha karsı cıkar corba ıcerız ordan katmercıye gıderız ,yanı burdakıler yaşamayı sever gezmeyı yemeyı severHangi ülkenin Antep ilindensinizVallahi hayran kaldım. Allah bozmasın.
hah işte bu...olaya direk dogu ve bati diye bakmak cok sığ kalıyor.
Dogu kulturu bir tane değil ki. Dogu da envai cesit kultur var. bir sehirle baska bir sehrin adetlerini goreneklerini birakin bir koyle baska bir köyün adetleri görenekleri bile farklı.
Mesela benim babamın bir arkadası Diyarbakırlı ve balkan göcmeni. Benim esimin ailesi yine dogulu ve azeri.
Babamın Diyarbakirli arkadasinin yanında kızları uzanarak tv de izler sarkıda söyler.
Mesela kayınbabamda bize cay doldurur getirir üstelik kendi yaktigi semaverse kimseye birakmaz cay servisi kendi cay servisi yapar.
Tabi bunun yanın da keskin kuralları olan kultürlerde var ama o keskin kurallari olan kulturler batıda yok mu?
Benim bir tanidigim arnavutlara gelin gitti daha nisanliyken kaynana cagirmis hamur yugurtmus bizim mantimizi ogren evlendikten sonra artik sen yapacaksin biz yiyecegiz bizde adet boyle demis. kinasinda kizin yoresel kiyafetlerini giydirdikten sonra kizi goturduler kaynanasinin onunde diz coktu elini optu kaynana kalkabilirisn diyince kalkti oynadi kiz.
Dogu soyledir net, Bati boyledir nokta diye keskin cizgiler olduğunu düsünmuyorum ben.
burda bu memleketde cogunluk boyle, burda farkettım doguda her yerı boyle sanıyordum da yok bızım memleketde varmıs bır rahatlık, burda kadınlar takıp takıstırır ,sıkır sıkır gezer, erkeklerı ev ısı yapar mantılar sarmalar sonra tarhana salca bırlıkte yaparız herseyı... gece cıkarız sabaha kadar acık mekanlarda otururuz, sabaha karsı cıkar corba ıcerız ordan katmercıye gıderız ,yanı burdakıler yaşamayı sever gezmeyı yemeyı sever
Malatyada da öyle canım :)) biz de süslenip puslenip gezeriz . Yemeğimizi eşler yapar :)) gunlerde saçlar başlar yaptirilir, topuklu ev ayakkabıları giyilir, altınlar takılır :)) Ankara'da yaşıyorum, öğretmenim. Okulda sadeyimdir ama bir ev gezmesinde akıllara zarar :) bu da bir kültür işte ...burda bu memleketde cogunluk boyle, burda farkettım doguda her yerı boyle sanıyordum da yok bızım memleketde varmıs bır rahatlık, burda kadınlar takıp takıstırır ,sıkır sıkır gezer, erkeklerı ev ısı yapar mantılar sarmalar sonra tarhana salca bırlıkte yaparız herseyı... gece cıkarız sabaha kadar acık mekanlarda otururuz, sabaha karsı cıkar corba ıcerız ordan katmercıye gıderız ,yanı burdakıler yaşamayı sever gezmeyı yemeyı sever
hemşerim :)Ben inanmıyorum öyle farklılıklar olduğunu sadece yetiştiği ortamdan ortama değişen tavırlar vardır bunu doğu-batı sentezi diye ayırmak yanlış olur.
Ben de Gaziantep liyim doğu sayılır bir nevi ama bende babamın yanında ayak ayak üstüne de atarım uzanırım da ve samimiyizdir de bence yetişme ile alakalı bu durumlar
aynen malatya da benzer yengem maraşlı oda benzer :)Malatyada da öyle canım :)) biz de süslenip puslenip gezeriz . Yemeğimizi eşler yapar :)) gunlerde saçlar başlar yaptirilir, topuklu ev ayakkabıları giyilir, altınlar takılır :)) Ankara'da yaşıyorum, öğretmenim. Okulda sadeyimdir ama bir ev gezmesinde akıllara zarar :) bu da bir kültür işte ...
Kesinlikle doğru diyorsun.
hatırlıyorum sanki eniştesine sitem etmiştiniz galibaMerhabalar.
Aslında o konuda ben başka bir şeye sitem etmiştim. Yoksa bırakın kardeşini bir kadının hayatı söz konusuydu.
Malatyada da öyle canım :)) biz de süslenip puslenip gezeriz . Yemeğimizi eşler yapar :)) gunlerde saçlar başlar yaptirilir, topuklu ev ayakkabıları giyilir, altınlar takılır :)) Ankara'da yaşıyorum, öğretmenim. Okulda sadeyimdir ama bir ev gezmesinde akıllara zarar :) bu da bir kültür işte ...
aynen oyle... bunları duyduguma cok sevındım burda yorumlar okuyunca bunlar sadece benım aıleme mahsus sandım ama demek kı bız guneydogulular sanslıyız bu konuda bızım bu taaraflar boyleBu arada size kucuk bir ornek vericem,guneydoguya gittigimde minubuse bindigimde tum minubusun ayni anda ayaga kalkip yer verdigi tek yerdir oralar, cok sasirmistm ptt de sirada en ondekilerin sira verdigi kadin beklemesin ayakta diye ,deger yargilari cok cok usttu malesef batida bu saygi yok iki cocugumla ayakta yolculuk yapiyorum.Esim benimle temizlik yapar ya da cocuklara bakar evdeyse,eliyle yemek yedirir tum.kayinlarim eltilerime ne bileyim ben orda tum aileleri boyle gordum
Ben zaten sahsen demistim , cunku benim cevrem cok farkli , bu soylediklerinizin hicbiri benim icin gecerli degil , bosandim da , uzun yillar , tek basima yasadim , hep mini giyerim , sabahlara kadar icerim , ne ailem , ne akrabalarim ne arkaaslarim icin tuhaf degil cunku cevremdeki herkes boyle :)bu dedıklerınız turkıyenın genelınde var aslında malesef
turkıyenın her yerınde kadının calısması sorun , bosanmıs veya esının ölmus olması sorun, kadının sorumlulugu agır beklentıler fazla , turkıyenın her yerınde kadın ugrar her turlu sıddete . turkıyenın en batısı yıne dogu bır kanada norvec degıl kı en batısı da :)
hanı batıya gıttıgımızde farklı bır dunya gıbı gorsek karsılassak yuzde yuz dogru derım de bu dedıklerınız doguya has degıl kı :)
sımdı daha ıyı anladım dogru :)Ben zaten sahsen demistim , cunku benim cevrem cok farkli , bu soylediklerinizin hicbiri benim icin gecerli degil , bosandim da , uzun yillar , tek basima yasadim , hep mini giyerim , sabahlara kadar icerim , ne ailem , ne akrabalarim ne arkaaslarim icin tuhaf degil cunku cevremdeki herkes boyle :)
Ve yine mesajimda belirttigim gibi ulkeyi baz alarak yazmadim mesajimi grnrl olarak dunyanin dogusuna mesafeliyim dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?