- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
kendi memleketinizden alınşu an doğuda Tayinci memuruz. 4 yıl daha buradayız. bir ev alma planımız var ama cesaret edemiyoruz. alacağımız evler 300 350 bin civarı. 4 yıl sonunda satabilir miyiz veya ederi ne kadar olur bilemiyorum. önceden ev alanlar kaç yılda ne kadar attı fiyatı söyleyebilir mi? bir de bulunduğumuz yerde çok cocuklu aileler var ve 4artı 1 5 artı 1 evler var. biz 2 artı 1 alacağız bu satış konusunda etkiler mi? almayı düşündüğümüz semtte memurlar da oldukça fazla. alırsak 200 bin kredi düşünüyoruz 5500 ödeme olacak her ay benim maaş tamamen gidecek. 6500 lira ile geçineceğiz 1500 çocuk kreş parası olacak. tüm bu şartlarda mantılı mı sizce. şu anki kira 1200 yazın artabilir
şu an doğuda Tayinci memuruz. 4 yıl daha buradayız. bir ev alma planımız var ama cesaret edemiyoruz. alacağımız evler 300 350 bin civarı. 4 yıl sonunda satabilir miyiz veya ederi ne kadar olur bilemiyorum. önceden ev alanlar kaç yılda ne kadar attı fiyatı söyleyebilir mi? bir de bulunduğumuz yerde çok cocuklu aileler var ve 4artı 1 5 artı 1 evler var. biz 2 artı 1 alacağız bu satış konusunda etkiler mi? almayı düşündüğümüz semtte memurlar da oldukça fazla. alırsak 200 bin kredi düşünüyoruz 5500 ödeme olacak her ay benim maaş tamamen gidecek. 6500 lira ile geçineceğiz 1500 çocuk kreş parası olacak. tüm bu şartlarda mantılı mı sizce. şu anki kira 1200 yazın artabilir
para biriktirme konusunda istikrarlı olur muyum ya da enflasyon eritir mi tedirginimBenim yaşadigim yerde 2+1 evleri elden çıkartmak çok zor oluyor. Eger 4 yılın sonunda ayni ilde yaşamayacaksaniz kirada oturup para biriktirmek daha mantıklı.
para biriktirme konusunda istikrarlı olur muyum ya da enflasyon eritir mi tedirginim
tabii o da var ama ev fiyatları sürekli yükseliyor memlekette 80 M2 ev bişe 650 bin ömrüm boyunca parayı biriktirmem imkansıxKendine döviz ve altın hesabı açıp her ay sabit bir tutar otomatik talimat verebilirsin.
200bin kredi çeksende dünya kadar faiz ödeyeceksin.onun yerine kira daha makul bence
mantıklı bir çözüm yolu sunabilir misinizTaşınıp gideceğin yere yatırım yapmak mantıklı değil
sizin yerinizde olsam en azindan arsa alirdim memleketimden toprak da cok iyi bir yatirim bence hele zaman gectikce bos araziler daha cok kiymetlenicektabii o da var ama ev fiyatları sürekli yükseliyor memlekette 80 M2 ev bişe 650 bin ömrüm boyunca parayı biriktirmem imkansıx
Kirada oturun eğer Ankara istanbul gibi bir yerde değilseniz.mantıklı bir çözüm yolu sunabilir misiniz
Ya hiç olur mu öyle şey, özellikle ülke şartlarında ev sahibi olmak çok önemli. Bir sorun çıkmasını istemiyorsa insan iyice araştırıp da ev sahibi olabilir.Anneannem derdi kiracının 1000 evi var diye.
Evin artış fiyatı bulunduğunuz yere göre değişir. İstanbul da bir yılda neredeyse 3 te 1 ya da 4 te 1 oranında artıyor. Bakarsınız başka bir yerde 10 da 1 artar.şu an doğuda Tayinci memuruz. 4 yıl daha buradayız. bir ev alma planımız var ama cesaret edemiyoruz. alacağımız evler 300 350 bin civarı. 4 yıl sonunda satabilir miyiz veya ederi ne kadar olur bilemiyorum. önceden ev alanlar kaç yılda ne kadar attı fiyatı söyleyebilir mi? bir de bulunduğumuz yerde çok cocuklu aileler var ve 4artı 1 5 artı 1 evler var. biz 2 artı 1 alacağız bu satış konusunda etkiler mi? almayı düşündüğümüz semtte memurlar da oldukça fazla. alırsak 200 bin kredi düşünüyoruz 5500 ödeme olacak her ay benim maaş tamamen gidecek. 6500 lira ile geçineceğiz 1500 çocuk kreş parası olacak. tüm bu şartlarda mantılı mı sizce. şu anki kira 1200 yazın artabilir
Ev kredisine 5500 vermeyi öngörmüşsünüz. O 5500’ün 1500’ünü kiraya 4000’ini yatırıma koyun. 4 senede faizi/karı hariç 200 bin liranız olur zaten bugünün parasıyla.para biriktirme konusunda istikrarlı olur muyum ya da enflasyon eritir mi tedirginim
Madem 4 yıl sonra tayininiz çıkacak ben olsam almazdım.mantıklı bir çözüm yolu sunabilir misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?