Dogum gunum ama cok üzgünüm :(((

Inanin nisanliyken sevgiliyken hediye almazdiki. Hediye alsa pasta olmazdi. Bende takilmam. Bunlari goruncede sasirdim zaten. Yaptigim her sey cook yanlis kabul ediyorum. Ama inanin haketmiyosun demeseydi. Balonlarada pastayada dokunmazdim.

Ben hikayeyi anlatayim. hanım kızımız henüz 21 yaşında. Doğum günü olduğu için muhtemelen sık bi restoranta yemeğe gitmeyi bekliyordu. Beklediğini bulamayınca çocuk gibi akli sira evde kucuk capli bir kriz çıkarmış. Neden pastayı yere ya da duvara fırlatmak yerine tezgaha fırlatma gereği duydun? Cevap cok basit sonra temizlemesi kolay diye kayınvalidene görümcene ofkeliysen kocanın ne suçu var? Git onlara kus ofkeni. Bu kadar zoruna gittiyse yaşadıkların evlenmeseydin o zaman. Sonuçta nikah masasindan dönenler var. Ayrılırdın biterdi. Bosu boşuna şımarıklık yapıp eski olayları pişirip pişirip adamın önüne koyma istersen. Kendine çeki düzen vermezsen eşinde bir süre sonra dayanamayıp bizi burada çileden çıkarttığın gibi cileden çıkar.

Kendi imkânlarımla kocama balon şişireceğim hediye alacağım pasta alacağım oda gelip küçümseyecek bir daha hayatta onun için birşeyler yapmam. Evlenmeyi bilmiyorsanız evlenmemeyi bilin. Ay resmen adama acıdım şuan

Inanin nisanliyken sevgiliyken hediye almazdiki. Hediye alsa pasta olmazdi. Bende takilmam. Bunlari goruncede sasirdim zaten. Yaptigim her sey cook yanlis kabul ediyorum. Ama inanin haketmiyosun demeseydi. Balonlarada pastayada dokunmazdim.
Olur öyle şeyler yasında genç daha. Bence gidip sorunlarını, asıl meselelerini, dengeni bozan şeyleri küçük bir özürle birlikte konuş eşinle. Iletişim kur bir sorunun olduğunda, yapıcı konuş karşında bir erkek var konuşmayınca anlamaz. Ama sinirli konuşursan da savunmaya geçer ve dediklerini duymaz.

Ilerde esinizden hic beklenmedik tepkiler alirsaniz sasirmayin.
Yazik ya buna sahip olmak isteyen insanlar var yaptiginiz simariklik oluyor.
Pastayi tezgaha firlatmak ne aclikla mucadele eden insanlar varken dogum gunu pastasi bile alamicak insanlar varken yaptiginizi dusunun.

Olayi siz buyutmussunuz. Ben cocuk muyum? Pijamayla mi kutlayacagiz? Cik odadan?.... Bunlar cocukca degil mi?
Olayi bu hale getiren siz olmussunuz. Herkesin de bir sabri vardir. Adam kendince hazirlanmis, pasta bile almis, hediyesini almis. Kendince balon bile almis. Onem verdigini deger verdigini gostermis. Haksiz olan sizsiniz.

Herkes beni cok kati bir sekilde elestirmis. Zaten buraya konu acmamin sebibide bu. O an ki duygum ofkemle ne yaptigimi esimin ne yaptigini anlamamam. Ben simartilmakta istemedim. Sasali dogum gunude. Haksiz yere esime pjaman balonun deyip elestirdim. Ve haketmiyorsun dedi esim. Bugune kadar bende esimde bole konusmadik birbirimize. O haketmiyorsun lafini duynca olan oldu zaten. Ben her seyi dagttim. Hatami kabul ettim. Kabulum zaten. Ama simarik 21 yasinda olgun degil saraylarda dogum gunu bekledigim icin degil haksizligim.

Piremseslik sendromu, konu sahibi bunun etkisinde.
Oysa dediğiniz gibi sevdiğin yanında ise gerisi teferruattır.
Yaptığı şımarıklık başka bişey değil.
Ailesini suçladığı kısmı okumadım, kaldıki zerre alakasıda yok zaten, oldu yani her aileye sinirlenen kişi ortalığı yıksın o zaman! Ve sizinde dediğiniz gibi ailenin sorun çıkarmasının nedenide bizzat konu sahibinin kendisi olabilir. Zira şimdi hatalı olduğumu bilmiyordum diyor belki geçmiş olaylardada hatalıydı ama yine bilmiyordu.
Aslında varya evlilik işi belli bir standarda bağlanmalı ve vu standardı karşılayamayanlar evlendirilmemeli.

Sisirdigi balonlara laf etmissin, ben cocuk muyum demissin, hicbi sey yapmayip sarilsa opse yetecek miydi gercekten?

Hayir canim pasta dezgahta diye. Zaten yerede dustu. Temizlik dedigin nedir. Esimi uzdum haksizim. Ama temizlik o an aklima gelmezdi emin ol

Ay seni kendinden başka kimse anlamıyor. "Hak etmiyorsun" küfür mü, hakaret mi? Hiç biri değil. Senin terbiyesiz davranışına verilecek en kibar cevap. Hala kendine acıyorsun ve adama sinirlisin. Kv'ne görümcene sinirliysen git onlardan al hırsını.

+10000000

Bana gore cok sey.

Bn pjsmasini elestirdim ole kizarak degil balonlara gulumsedim. Sert bi tepkim yoktu. Haketmiyorsun sozunu duyunca verdim tepkimi
"3-5 tane balon şişirmişsin ben çocuk muyum" lafını gülerek söylediysen daha fena, bir de dalga geçer gibi gülmüşsün yani.
Bunun ne kadar kırıcı olduğunu hala idrak edememen çok enteresan.

Evet haketmiyorsun demesinden iyiydi
"Hak etmiyorsun" sözü küfür değil, hakaret değil, aşağılama değil, tam aksine o an size verilebilecek en medeni en kibar ve en "hak ettiğiniz" cevap ki eşinizde zaten hak ettiğiniz cevabı vermiş ve "hak etmiyorsun" demiş.
Evet cidden hak etmiyorsun!

Esiniz vurmakta tabikide hakli degil ama siz hakkettn cok ayip etmissnz. Kusura bakmaynda elinden geleni yapmis adam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…