- 24 Haziran 2016
- 7.461
- 26.464
- 548
- Konu Sahibi Dolunay2018
-
Amin tesekkurler aslinda gittigim.doktora gitmicem dogum.icin dunde kontrole gittim ayagimin agrisindan hic bisey de sormak o an aklima gelmedi acikcasi o an rontgenden ayaktan konusunca arada kaynadi. Ama bi onceki gitttigimde normal dogum demisti.Doktorunuz sizi rahatlatacaktır, en dogru yolu gösterir.
Normal doğun dikişi hiç korkulacak bir şey değil gerçekten.
Sezaryen olursa da son zamanlarda rahat doğum hikayeleri dinliyorum ben
Allah şifa versin, yardımcınız olsun.
Haklisiniz ama elimde degil. Halbuki ayak durumum olmadan ince gayet iyiydim ama hem ayak hem dogum sancisi elimde degil surekli negatif dusunuyorumNeden kendinizi direk acıya odaklıyorsunuz her kadının doğumu kendine özeldir ve hiç belli olmaz ne olacağı benimde ilk çocuğum sezeryanla oldu ve bebek iri göründüğü için çok korkuyordum ultrasonda 4.400 görünen bebeğim 3.800 gr doğdu. 2. Bebeğimde doğuma hazırlık eğitimi aldım ve normal doğumu denedim 11 saat sürdü ama kısmet değilmiş. O sancıları beni bebeğimr kavuşturacak dalgalar olarak düşündüm hep. İnanın normal doğum o kadar da korkulacak bir durum değil . İmkanınız varsa mutlaka eşinizle eğitimlere katılın derim.
Lütfen kendinize bunu yapmayın herşey oluruna varır bebeğinizle geçireceğiniz özel zamanlar ve tekrarı yok. O da geriliyor ve etkileniyor bu durumdan. Onun içinizde hareket etmesi ve sizin hissetmeniz büyük bir mucize keyfini çıkarın derim.Haklisiniz ama elimde degil. Halbuki ayak durumum olmadan ince gayet iyiydim ama hem ayak hem dogum sancisi elimde degil surekli negatif dusunuyorum
Ewet canlı canlı dikiyor ama hiç hissetmiyorsun sadece dikiş ipini çekşnce sürtünme oluyor o biraz acıtabilir ama çokk az. Uyuşturuyor mu yoksa doğum sancısının yanında o hafif kaldığı için mi bilmiyorum ama acımıyorSelam hanimlar gecen konu acmistim dustum ve ayagim kirikmis dun belli oldu alciya alindi bir ay alcida kalacak ve dogumuma cok az zaman kaldi. Ama ben cok korkuyorum bu durumda nasil agri cekicem alcida dizime kadar.
Sezeryan olsam hem ayak hem dikisler cok zor.
Normal olsa bebegin kilosu biraz fazla dogurabileckmiyim bu ayakla saatlerce sanciyi nasil cekicem . Ayrica ilk oglum premature dogdu alttan dikisim de yoktu bunda buyuk ihtimal olur canli canli dikeceklermi ??bilgisi olan lutfen yazsin
Surekli agliyorum psikolojim coktu eve kapandim annem gelecek dogumuma ama bunlar bana yetmiyor suan aklim fikrim dogumda bu ayakla naparim.
Lutfen konum bi sure tasinmasin..Rica ediyorum..
Insallah acımaz cok korkuyorum yanı oyle boyle degilEwet canlı canlı dikiyor ama hiç hissetmiyorsun sadece dikiş ipini çekşnce sürtünme oluyor o biraz acıtabilir ama çokk az. Uyuşturuyor mu yoksa doğum sancısının yanında o hafif kaldığı için mi bilmiyorum ama acımıyor
Canlı canlı dikmiyoruz canım o bölgeyi uyuşturuyoruz , ipin geçişini hissedersin sadece.bebeğin kilosuna kaç dediler ? Normal daha uygun aslında senin içinSelam hanimlar gecen konu acmistim dustum ve ayagim kirikmis dun belli oldu alciya alindi bir ay alcida kalacak ve dogumuma cok az zaman kaldi. Ama ben cok korkuyorum bu durumda nasil agri cekicem alcida dizime kadar.
Sezeryan olsam hem ayak hem dikisler cok zor.
Normal olsa bebegin kilosu biraz fazla dogurabileckmiyim bu ayakla saatlerce sanciyi nasil cekicem . Ayrica ilk oglum premature dogdu alttan dikisim de yoktu bunda buyuk ihtimal olur canli canli dikeceklermi ??bilgisi olan lutfen yazsin
Surekli agliyorum psikolojim coktu eve kapandim annem gelecek dogumuma ama bunlar bana yetmiyor suan aklim fikrim dogumda bu ayakla naparim.
Lutfen konum bi sure tasinmasin..Rica ediyorum..
Evet ya benim beegim de 3.500gu gecer doguma kadar iri bebek dedi doktor 3kilo dogdu. Ne garip. Epidural dusunmezmisin canim. Ben iyiki yaptirmisim diyorum ve hatta keske olk dogumumda da epidural yaptirsaydim diorum. Bu arada sen gonlunu ferah tut Allah yardimcn olur bi sekilde hallolur hersey...Neden kendinizi direk acıya odaklıyorsunuz her kadının doğumu kendine özeldir ve hiç belli olmaz ne olacağı benimde ilk çocuğum sezeryanla oldu ve bebek iri göründüğü için çok korkuyordum ultrasonda 4.400 görünen bebeğim 3.800 gr doğdu. 2. Bebeğimde doğuma hazırlık eğitimi aldım ve normal doğumu denedim 11 saat sürdü ama kısmet değilmiş. O sancıları beni bebeğimr kavuşturacak dalgalar olarak düşündüm hep. İnanın normal doğum o kadar da korkulacak bir durum değil . İmkanınız varsa mutlaka eşinizle eğitimlere katılın derim.
Gercek mi? O kadar cok guzel anlatanlar varki:) nerdeyse normal yaptigima pisman ediyolar:)Psikolojinizi bozmayın , rahat olun.İlk doğumumda suni sancı çektim hiç açılma olmayınca sezeryan oldum.İki kez acı çektim çok berbattı.İkincide dr yine suni sancı ile deneyelim dedi ben ilkinden tırstığım için istemedim direk sezeryan olayım nasılsa açılma olmaz vs dedim ama kimse beni dinlemedi.3 saat suni sancı ile normal doğurdum.Epidurel mutlaka isteyin.Dikiş korkmabız gereken en ufak şey.Hiç hisssdilmiyor doktorum söylemese bilmeyecektim okadar yani.Tavsiyem kıtık ayağınıza rağmen normal doğurun.Sezeryan çok zor oluyor ilk 5-7 gün.Ayağınızın sıkıntısına birde ameliyat ağrıları eklenecek ve gövde kısmınızıda neredeyse hareket ettiremeyeceksiniz.Ben normal doğum yaptıktan sonra kimseye sezeryanı tavsiye edemem artık arada dağlar kadar fark var.
Tabiki daglar var yaa ben 2.cocugumu dogurdum bir gece hastanede kaldim sabah eve gelince buyuk kizimi banyi ettirdim dusunun evi ocagi topladim yavas yavas heo yürüdüm banyo yaptım ama seeryan olsaydim hem ameliyat yerimden korkardim.hemde dayanamzdim nirmal dogum normal dogum sonuna kadar :)Psikolojinizi bozmayın , rahat olun.İlk doğumumda suni sancı çektim hiç açılma olmayınca sezeryan oldum.İki kez acı çektim çok berbattı.İkincide dr yine suni sancı ile deneyelim dedi ben ilkinden tırstığım için istemedim direk sezeryan olayım nasılsa açılma olmaz vs dedim ama kimse beni dinlemedi.3 saat suni sancı ile normal doğurdum.Epidurel mutlaka isteyin.Dikiş korkmabız gereken en ufak şey.Hiç hisssdilmiyor doktorum söylemese bilmeyecektim okadar yani.Tavsiyem kıtık ayağınıza rağmen normal doğurun.Sezeryan çok zor oluyor ilk 5-7 gün.Ayağınızın sıkıntısına birde ameliyat ağrıları eklenecek ve gövde kısmınızıda neredeyse hareket ettiremeyeceksiniz.Ben normal doğum yaptıktan sonra kimseye sezeryanı tavsiye edemem artık arada dağlar kadar fark var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?