sondayı doğum anında takmışlardı bana yeminle hiç hissetmedim aynı şekilde, ne kesiyi ne lavmanı.. korku vardı evet ama herşey sizin elinizde hem artık epdural var baktınız dayanılmıyor, ona baş vurursunuz :)Canm millet sana bakar diye niye dusunuyrsun ki sonucta caninin bebeginin derdinde olacaksin bakanda baksin ayip bisey degil ya
O dogum korkusu bendede var sonta falan diyorlar ben daha cok ondan korkuyrm
bi doğursam hayırlısıyla dediğim gibi bire bir anlatacam burda :) ben doktoruma dedim 23 ekimde randevum vardı dedim doktor bey doğum şeklimi kendim seçme gibi bi hakkım var mı diye ama doktor maalesef artık sağlık bakanlığı ona izin vermiyo dedi yani doğura bilen doğuracak sezeryan en son çare
kesme her kezde olmuyormuş bebeğin kafası gelip çıkışa dayandığında o an belli oluyormuş kesmeye gerek var mı yok mu diye eğer kesmeye gerek varsa ve doktor sen istemiyorsun diye kesmezse bu sefer de bir kaç yerden kendiliyinden yırtılır ve daha çok dikiş atması gerekir bunun olmaması için ufak bir kesi atıyorlar doğum bittikten sonra kendiliyinden eriyen iplerle dikiyorlar eğer dikmezlerse senin dediğin gibi idrar tutamama gibi sorunlar ola bilir ama mutlaka dikişleri atıyorlar merak etme sen ayrıca hamileliğimiz boyunca 5. ve 6. aylarda tetanoz aşısı olduğumuz için enfeksiyon olma riskimiz sıfır hem biz hem de bebeğimizin göbek bağı kesilirken bebeğimiz enfeksiyon kapamaz aşı olurken otomatikman bebeğimiz de aşılanmış oluyo da ondan :)Benim de canim pek tatlı. Hayatım boyunca adet sancısı bile cekmedim doğru dürüst. Ama sancidan acidan degil de "kesilmekten" ben de korkuyorum. Kesmezlerse yirtilirma olur mu ya da dikislerim acilir mi, hatta centik atarken fazla kesip yanlislikla baska bi tarafimi da keserler de üstüne bi de diktirme ameliyatı cikar mı, sarkma, idrar tutama vs olur muyum, enfeksiyon olur muyum, hastanede bi hastalık kapar mıyım diye bile düşünüyorum. benim korkularımi epidural gecirmiyo malesef
Canim ozele mi gidiyo n
yok devlet hastanesine gidiyorum doktorum bir numara çok memnunum vallaCanim ozele mi gidiyo n
amin inşallah canım ama daimi doktor da babamızın oğlu değil ya bütün hamileler onlar için aynı yani seni hangi doktor muayene ederse etsin hangisi doğurtursa doğurtsun sonuç değişmez hepsi aynı şeyi yapacaktır o konuda hiç endişelenme suni sancı senin doğum sancın başlamazsa ve bebeğin normal doğum sürecini aşarsa verirler aynı şeyi ben de ve ya çok pahalı özel hastanede doğum yapacaklar da yaşaya bilir ve kesiden ne kadar çok korksak bile aslında bizim iyiliğimize olan bir şey doktor kesi atarsa sadece 1 tane kesi olacak yok eğer atmazsa bebek çıkarken bir kaç yerden kesi gibi yırtılma olacak ve üstelik doktorun attığı gibi düzgün kesi değil de yırtık pırtık olacak ve sonrasında hemen hemen vajinanın her yerinden dikilmeler olması gerekir Allah korusun o yüzden rahat ol sancın geldiğinde paniğe kapılma derince nefes al ve tüm gücünle ıkın en fazla 3 ıkınmada doğum bitiyor zaten yeter ki paniğe kapılıp ıkınmak yerine bağırmasak yoksa doğum normalden daha fazla sürüyormuş benim doğumun bitince sana tüyolar veririm merak etme tmm mı :*Allahim hepimize yardim etsin
Dogum ne zaman seninamin inşallah canım ama daimi doktor da babamızın oğlu değil ya bütün hamileler onlar için aynı yani seni hangi doktor muayene ederse etsin hangisi doğurtursa doğurtsun sonuç değişmez hepsi aynı şeyi yapacaktır o konuda hiç endişelenme suni sancı senin doğum sancın başlamazsa ve bebeğin normal doğum sürecini aşarsa verirler aynı şeyi ben de ve ya çok pahalı özel hastanede doğum yapacaklar da yaşaya bilir ve kesiden ne kadar çok korksak bile aslında bizim iyiliğimize olan bir şey doktor kesi atarsa sadece 1 tane kesi olacak yok eğer atmazsa bebek çıkarken bir kaç yerden kesi gibi yırtılma olacak ve üstelik doktorun attığı gibi düzgün kesi değil de yırtık pırtık olacak ve sonrasında hemen hemen vajinanın her yerinden dikilmeler olması gerekir Allah korusun o yüzden rahat ol sancın geldiğinde paniğe kapılma derince nefes al ve tüm gücünle ıkın en fazla 3 ıkınmada doğum bitiyor zaten yeter ki paniğe kapılıp ıkınmak yerine bağırmasak yoksa doğum normalden daha fazla sürüyormuş benim doğumun bitince sana tüyolar veririm merak etme tmm mı :*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?