Doğuma Hazırlık Doğum meselesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Şu SSVD merakını anlayamıyorum bi türlü.. zaten sezeryan olmuşsunuz, süreci biliyorsunuz. Neden yani bu kadar şartları zorlamak?
Bende sezaryen doğum yaptım bebeğim iri olduğu için 39. Haftada doğum gerçekleşti hiç sancım yoktu.Belki olsaydı normali zorlardım. Ara ara düşünmüyor değilim normal doğum yapsaydım çocuğuma karşı duygularım çok daha mı yoğun farklı olurdu. İtiraf ediyorum normal doğum yapmış annelerle kendimi kıyaslıyorum. Ayrıca o zorlu süreci bebeğe kavuşmak için çekilen o acıyı ikisi arasında duygusal farklılık var mı onu MERAK ediyorum.

Annem riskleri duyunca düşük ihtimal olmasına rağmen sezaryen diyor ama o ameliyathane ortamını hatırladıkça geriliyorum. Birde normal doğumu çok merak ediyorum
Siz normal doğumu normal olarak yapmayacaksınız ekstra komplikasyon gelişme durumlarınız olabilir eski kesi yeri yırtılabilir kaldı ki benim 2 Co sezeryanim da sancıyla gittiğim için iç karnım yirtilmisti .ayrica rahim içinde sezeryandan kaynaklı yapiskanliklar oluyor .inşallah en hayırlı şekilde yaparsınız doğumu

Ben hiç riske girmezdim.
Başka doktor bulsanız anlaşacağınız ne malum? Maddi boyutu var bir de işin...
Vajinal doğum evet iyidir ama sezaryen de iyidir yani. Amaç bebeği çıkarmak, yeni sistem bulunsun ağzımdan çıksın ona da ok benim için. Doğum doğumdur.

Sezaryenspor.

Hayir yanlış yönlendirmiyorum bazı hastalarda o dikişler sonrası çok sancılı süreçler geçiriyor tekrardan operasyon geçiren çok hasta var doğum yapılan ekip çok önemli.
Ona bakarsanız sezaryenli doğumlarda da bir sürü komplikasyon gelişiyor. Kalkıp da onları anlatmak çok mantıklı olmaz. İnsanları korkutmaya gerek yok. Çoğu insan normali de sezaryeni de sorunsuz geçiriyor. Yani vajina genişliyor filan diye korkutmaya gerek yok.

1 yıl arayla ssvd yapan da var, risk alacak doktoru bulmak önemli ve maalesef çok zor

niye risk alınsın ki
var demek ki bir sakıncası bu kadar doktor yapmıyor
riski borsaya yatırdığım parada alırım, iş değiştirirken alırım ama kendim ve özellikle çocuğumun hayatı için asla almam.
bir komplikasyon gelişti çocuğumda bir hasar oldu ne diyeceğim?
"kusura bakma çocuğum bir sürü doktor yapma dedi ama ben bir sürü örnek gördüm ille normal doğurmak bir de onu yaşamak istedim" mi diyeceğim?

Suraaya bi ayhh bayılazaam emoji bıraakayım.
Öyle sacmalık mı olur yahu?
O cocuk bisekilde cıkacak sonucta:) Analıkla ne alakası var bunun:)

Sağlıkta her zaman risk var ayrıca ayrıca amacım kimseyi korkutmak değil normal doğuma özenen daha önce sezaryen olmuş bir kadına aynı şeylerin normal doğumda olabileceğini söylemekti.
Normal doğum acısız sızısız değil her şekilde kadın bedeninden ödün veriyor. Her şekilde bedenimizde izlerini taşıyoruz.
Konuyu başka yere taşıyıp polemik yaratmaya çalışmayın sizin fikirlerinizin benim için önemi yok sağlık çok ucu açık bir konu burada kendinizi baz alarak yorum yapmanız kesin konuşmanız saçma her beden tıbbi müdalaheye farklı tepkiler verir bys

Ülkede çoğu kadın mazoşist artık buna eminim

doğum şekliniz ya da emzirip emzirmemeniz değil ona yaklaşımınız ve sevginiz önemli olan. bir de doktorunuz içinize sinsin ve sizin hassasiyetlerinizi tıbbi bilgisiyle desteklesin, siz rahat olursanız bebe de rahat olur.
eğer planlı sezaryen olmanız gerekirse de o planlanan gün için kendinizle konuşun, kendinizi hazırlayın, böylece bebekle konuşup onu da hazırlamış olacaksınız. sağlıcakla gelsin inşallah

İlk doğumunuz sizin tercihinizle bilinçli, planlı sezaryen olmuşsa ssvd deneyin derdim ama ilk doğum zorunlu sezaryen olmuşsa anatomik, fizyolojik vs bir sorun varki normal doğuma çok müsait değil durumum diye düşünür yine sezaryen isterdim. Benim annem 4 normal doğum yapmış nerdeyse dikişsiz çok rahat atlatmış, kayınvalidem de öldüm öldüm dirildim hem doğum hem sonrası çok zordu dikişlerden oturanadım bile diye anlatır. Ben de iki bebeğimi 2 yıl arayla sezaryen doğum yaptım, kan sulandırıcı kullandığım ve daha önce düşüklerim olduğu için vajinal doğuma cesaret edemedim. Çok rahat toparladım, hiç de kendimi eksik anne gibi hissetmedim.doğum olayı nedir ki asıl annelik çocuğu büyütmek, beslemek, uykusuz kalmak, hastalığıydı, sağlığıydı her durumda hep onu düşünmek. Siz de hem sizin hem bebeğiniz için en risksiz olabilecek yöntemi seçin, önemli olan sağlıkla ona kavuşmak yolunun hiç önemi yok

Son düzenleme:
Şu SSVD merakını anlayamıyorum bi türlü.. zaten sezeryan olmuşsunuz, süreci biliyorsunuz. Neden yani bu kadar şartları zorlamak?
Sezeryan olan annelerin çoğu benim gibi şöyle düşünüyor aslında, gelmek istemeyen bir bebeği zorla bulunduğu ortamdan ayırmak gibi, sanki derinlerde bir iz bırakıyormuşuz gibi. Oğlum sezeryanla doğdu mesela öyle çok çok büyük olmasa da hastalıkları oluyor, bünyesi zayıf düşüyor hemen acaba diyorum normal yapsaydım da böyle mi olurdu. Vajinal doğumda bebeğin geçtiği kanaldan bünyesi için faydalı bakterileri aldığı söyleniyor ondan da mahrum kalıyorlar, ne bilim. Değişik bir düşünce hali hakim oluyor. Vicdan muhasebesi gibi.

Asil sezeryan şartlari zorlamak oluyor, neticede amelyat. Ancak artik vajinal doğum şartlari zorlamak gibi görülüyor. Şaka gibi gerçekten. Para için korkan hamile kadinlari kullaniyor sistem.

Ben olsam bu arada rahat his ettiğim, bilgeli doktora gidip ssvd isterdim. Yari ülke artik gerekmeyen sezeryanlar ile dolu. Yazik aslinda.

Şu ünlü doktorların bol sükse yaptığı ssvd konusu. Ben risk almazdım sahsen

Ben oğlanı çatır cutur günümün dolmasına 15gun kala doğurdum,doğumun başladığını o kadar geç farkedebildim ki,ilkini anlayamadım sonra ikizlere hamile kalınca öyle kolay olacak diye düşündüm ve doğumun ortasında doktora ölümü öp beni sezaryene al,Allah'ım ruhumu teslim ediyorum diye bogurdum resmen. İlki gelince bu sefer ben ikinciyi sezaryen istiyorum diye bağırdım hahaah komik duruyor ama yaşarken hiç komik degildi ikizlerden sonra rahmim o kadar incelmiş ki doktor bana 'pariscim,birdaha doğum düşünürsen bunların aralarında en az 3 yıl vermen gerek yoksa doğumdan sonra ameliyata bile alabiliriz seni'demisti. Ben sağlık sorunu olmadığı sürece sezaryene karşıyım,bu benim fikrim. Ha ilkini sezaryen olup da ikinciyi normal olup olamayacağı kesin bile değilken asla riske atmazdim. Ssvd o kadar kolay değil cunku

Bunlar kişisel tercihler, herkes hayatı hakkında tasarruf yapabilir. Bu ülkede gece hicapta çağırılmamak için herkesi sezeryana alan doktorlar da mevcut maalesef.

Bunlardan birine ben de rast geldim. Yılbaşı akşamı hicapçıymış bana 30 aralığa sezeryan tarihi verdi. Reddettim, o gece doğum yapacak olursan devlete gideceğim merak etmeyin dedim. Bebeğin boynunda kordon olduğu için sezeryan kararı vermiştim ama sinirden vazgeçtim. Yılbaşından günler sonra akşam saati normal doğum yaptım ve kendisi doğumun sonuna yetişip bana sadece uzaktan şöyle bir baktı.

Her şeyden önce randevulu sezeryana karşıyım, bebek istediği zaman gelmeli, eğer bir problem olursa doğum sürecine göre sezeryan kararı alınmalı. Bilinen bir sağlık problemi yoksa tabi.

Eğer normal doğum söylendiği kadar riskli olsaydı, dünya nüfusu bu noktaya gelemezdi zaten. Sezeryan sonrası normal doğum da söylendiği kadar riskli değil. Dünyada pek çok ülke bunu talep edilmeden yapıyor.

Ben yıllar önce SSVD yaptım, eğer herşey yolundaysa normali deneyin derim.

Bunlar kişisel tercihler, herkes hayatı hakkında tasarruf yapabilir. Bu ülkede gece hicapta çağırılmamak için herkesi sezeryana alan doktorlar da mevcut maalesef.

konu ilk doğumum normal mi sezeryan mı değil ki?
"sezeryan yaptım ve çoğu doktor sezeryan sonrası normal doğumu riskli görüyor sizce ne yapayım"
zaten okumuş etmiş kadın doğumda uzmanlık edinmiş o kadar doktor kadını muayene etmiş bir de önermiyorsa demek ki bir sıkıntı var da önermiyor.
Ben kadının çatı muayenesini yapmadım, dikiş kontrolüne bakmadım şimdi ne diyeyim, ne diyebiliriz?
yok sen ille risk al inşallah sıkıntı çıkmaz mı diyelim?
ayrıca bu kişisel tercih maalesef sadece kadını ilgilendirmiyor, çocuğu da ilgilendiriyor bu nedenle oldukça hassas bir konu.

Aradan 4 yıl geçmiş vücut kendini tamamen toparlamıştır büyük ihtimalle. Ben 2 sezaryen oldum, normal doğum çok içimde kaldı, keşke yaşayabilseydim o duyguyu.Normale zorlayıp çocuğa oksijen gitmeyip özürlü olan yakınım da var, sezaryen sonrası normal doğurup gayet sağlıklı olan da gördüm, bu yüzden sizin için hayırlısı olur inşallah. Ben olsam son ana kadar normal için niyetlenirdim, güvendiğim bir doktorla karar verirdim duruma göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…