- Konu Sahibi madamecocos
-
Bende sezaryen doğum yaptım bebeğim iri olduğu için 39. Haftada doğum gerçekleşti hiç sancım yoktu.Belki olsaydı normali zorlardım. Ara ara düşünmüyor değilim normal doğum yapsaydım çocuğuma karşı duygularım çok daha mı yoğun farklı olurdu. İtiraf ediyorum normal doğum yapmış annelerle kendimi kıyaslıyorum. Ayrıca o zorlu süreci bebeğe kavuşmak için çekilen o acıyı ikisi arasında duygusal farklılık var mı onu MERAK ediyorum.Şu SSVD merakını anlayamıyorum bi türlü.. zaten sezeryan olmuşsunuz, süreci biliyorsunuz. Neden yani bu kadar şartları zorlamak?
Çatı darlığı söz konusu değilse ikincisi normal olabilir tabi şartlar el verirseYoğun sancıya rağmen açılmam olmamıştı ve bebek geliş pozisyonunda sıkıntı vardı
Siz normal doğumu normal olarak yapmayacaksınız ekstra komplikasyon gelişme durumlarınız olabilir eski kesi yeri yırtılabilir kaldı ki benim 2 Co sezeryanim da sancıyla gittiğim için iç karnım yirtilmisti .ayrica rahim içinde sezeryandan kaynaklı yapiskanliklar oluyor .inşallah en hayırlı şekilde yaparsınız doğumuAnnem riskleri duyunca düşük ihtimal olmasına rağmen sezaryen diyor ama o ameliyathane ortamını hatırladıkça geriliyorum. Birde normal doğumu çok merak ediyorum
Ona bakarsanız sezaryenli doğumlarda da bir sürü komplikasyon gelişiyor. Kalkıp da onları anlatmak çok mantıklı olmaz. İnsanları korkutmaya gerek yok. Çoğu insan normali de sezaryeni de sorunsuz geçiriyor. Yani vajina genişliyor filan diye korkutmaya gerek yok.Hayir yanlış yönlendirmiyorum bazı hastalarda o dikişler sonrası çok sancılı süreçler geçiriyor tekrardan operasyon geçiren çok hasta var doğum yapılan ekip çok önemli.
1 yıl arayla ssvd yapan da var, risk alacak doktoru bulmak önemli ve maalesef çok zor
Suraaya bi ayhh bayılazaam emoji bıraakayım.Bende sezaryen doğum yaptım bebeğim iri olduğu için 39. Haftada doğum gerçekleşti hiç sancım yoktu.Belki olsaydı normali zorlardım. Ara ara düşünmüyor değilim normal doğum yapsaydım çocuğuma karşı duygularım çok daha mı yoğun farklı olurdu. İtiraf ediyorum normal doğum yapmış annelerle kendimi kıyaslıyorum. Ayrıca o zorlu süreci bebeğe kavuşmak için çekilen o acıyı ikisi arasında duygusal farklılık var mı onu MERAK ediyorum.
Sağlıkta her zaman risk var ayrıca ayrıca amacım kimseyi korkutmak değil normal doğuma özenen daha önce sezaryen olmuş bir kadına aynı şeylerin normal doğumda olabileceğini söylemekti.Ona bakarsanız sezaryenli doğumlarda da bir sürü komplikasyon gelişiyor. Kalkıp da onları anlatmak çok mantıklı olmaz. İnsanları korkutmaya gerek yok. Çoğu insan normali de sezaryeni de sorunsuz geçiriyor. Yani vajina genişliyor filan diye korkutmaya gerek yok.
Ülkede çoğu kadın mazoşist artık buna eminimBende sezaryen doğum yaptım bebeğim iri olduğu için 39. Haftada doğum gerçekleşti hiç sancım yoktu.Belki olsaydı normali zorlardım. Ara ara düşünmüyor değilim normal doğum yapsaydım çocuğuma karşı duygularım çok daha mı yoğun farklı olurdu. İtiraf ediyorum normal doğum yapmış annelerle kendimi kıyaslıyorum. Ayrıca o zorlu süreci bebeğe kavuşmak için çekilen o acıyı ikisi arasında duygusal farklılık var mı onu MERAK ediyorum.
doğum şekliniz ya da emzirip emzirmemeniz değil ona yaklaşımınız ve sevginiz önemli olan. bir de doktorunuz içinize sinsin ve sizin hassasiyetlerinizi tıbbi bilgisiyle desteklesin, siz rahat olursanız bebe de rahat olur.Ya yakın çevremdeki tek sezaryenli bendim ve kadın kadının kurduymuş gerçekten hastane ziyaretlerimde bile normal doğumlarını destansı anlatanlar olmuştu. Lohusa psikolojisi bi yandan o ağrıyla gerçekten içim cız etti sanki ben yapamamışım gibi. Çok üzülmüştüm hala da o konuşmalar içimde uktedir.
Doktoru araştırdım ssvd alanında tecrübeli. Nasip tabi en nihayetinde sezaryen bile olsa 38 te gel çocuğu alalım diyen bir doktor istemiyorum. Karnımda gelişimini tamamlayabilsin istiyorum. En azından kendi seçsin geleceği süreyi
Sezeryan olan annelerin çoğu benim gibi şöyle düşünüyor aslında, gelmek istemeyen bir bebeği zorla bulunduğu ortamdan ayırmak gibi, sanki derinlerde bir iz bırakıyormuşuz gibi. Oğlum sezeryanla doğdu mesela öyle çok çok büyük olmasa da hastalıkları oluyor, bünyesi zayıf düşüyor hemen acaba diyorum normal yapsaydım da böyle mi olurdu. Vajinal doğumda bebeğin geçtiği kanaldan bünyesi için faydalı bakterileri aldığı söyleniyor ondan da mahrum kalıyorlar, ne bilim. Değişik bir düşünce hali hakim oluyor. Vicdan muhasebesi gibi.Şu SSVD merakını anlayamıyorum bi türlü.. zaten sezeryan olmuşsunuz, süreci biliyorsunuz. Neden yani bu kadar şartları zorlamak?
Şu SSVD merakını anlayamıyorum bi türlü.. zaten sezeryan olmuşsunuz, süreci biliyorsunuz. Neden yani bu kadar şartları zorlamak?
Bunlar kişisel tercihler, herkes hayatı hakkında tasarruf yapabilir. Bu ülkede gece hicapta çağırılmamak için herkesi sezeryana alan doktorlar da mevcut maalesef.niye risk alınsın ki
var demek ki bir sakıncası bu kadar doktor yapmıyor
riski borsaya yatırdığım parada alırım, iş değiştirirken alırım ama kendim ve özellikle çocuğumun hayatı için asla almam.
bir komplikasyon gelişti çocuğumda bir hasar oldu ne diyeceğim?
"kusura bakma çocuğum bir sürü doktor yapma dedi ama ben bir sürü örnek gördüm ille normal doğurmak bir de onu yaşamak istedim" mi diyeceğim?
Ben yıllar önce SSVD yaptım, eğer herşey yolundaysa normali deneyin derim.Merhaba hanımlar. Sizlere danışmam gereken bir konu var. İlk doğumum yaklaşık 4 yıl önce zorunlu/acil sezaryenle oldu. Toparlanma sürecim diğer sezaryenlılara göre hızlıydı bende gayretliydim. Şimdi 16 haftalık hamileyim ve bir bebek bekliyorum. Ve nasip olursa normal doğum yapmak istiyorum.
Eşim bana özel sigorta yapmıştı senelerdir de her sene yeniletir. Aslında zorunlu hallerde pek doktora gitmem ama sigortam doğuma dair bütün masrafları karşılıyor o konuda baya avantajlıyım.
Şuan takipte olduğum doktorum kendine özel muayene açtı. Ssvd yi (sezaryen sonrası normal doğum) destekliyordu. Ama doğumda daha rahat olmak hem sigortamdan yararlanmak için hastaneden bi doktor bulmam gerekiyordu. Hastanenin bütün doktorları riske girmek istemediler.
Sigortamla anlaşması olmayan bir hastanede savd destekçisi bir doktor buldum onunla görüşeceğim ama onda da sigortamın hiçbir hükmü kalmayıp herşeyi sgk lı gibi cepten ödeyeceğim ama en azından hastane takipli olacağım.
Yani özetle sezaryeni kabul etsem hiçbir ücret ödemeyeceğim ama normal doğuma zorlasam da normal olacağının bir garantisi de yok sonuç yine sezaryene dönebilir. Ama bende planlı sezaryeni istemiyorum. Doktorların kabul edeceğini bilsem sancılarım başladığında sezaryen olmayı kabul ederim bari bebeğim gelmek istediği zamanda gelsin.
Maddi açıdan çok açılamayacağım bir süreçteyim şu ara. Eşim bana bırakıyor tercihi. Çevremdeki herkes de riske girme rahimde yırtılma da olabilir veya başka sorunlar bence hiç kalkışma diyor. Çok düşünüyorum ama vakit ilerliyor. Bazen normal doğumdan korktuğumu hissediyorum ama daha kolay toparlanmak istiyorum. Doktora veya doğum şekline karar vermem lazım.
Çok uzun oldu ama fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Siz olsanız napardınız?
Bunlar kişisel tercihler, herkes hayatı hakkında tasarruf yapabilir. Bu ülkede gece hicapta çağırılmamak için herkesi sezeryana alan doktorlar da mevcut maalesef.
Aradan 4 yıl geçmiş vücut kendini tamamen toparlamıştır büyük ihtimalle. Ben 2 sezaryen oldum, normal doğum çok içimde kaldı, keşke yaşayabilseydim o duyguyu.Normale zorlayıp çocuğa oksijen gitmeyip özürlü olan yakınım da var, sezaryen sonrası normal doğurup gayet sağlıklı olan da gördüm, bu yüzden sizin için hayırlısı olur inşallah. Ben olsam son ana kadar normal için niyetlenirdim, güvendiğim bir doktorla karar verirdim duruma göre.Merhaba hanımlar. Sizlere danışmam gereken bir konu var. İlk doğumum yaklaşık 4 yıl önce zorunlu/acil sezaryenle oldu. Toparlanma sürecim diğer sezaryenlılara göre hızlıydı bende gayretliydim. Şimdi 16 haftalık hamileyim ve bir bebek bekliyorum. Ve nasip olursa normal doğum yapmak istiyorum.
Eşim bana özel sigorta yapmıştı senelerdir de her sene yeniletir. Aslında zorunlu hallerde pek doktora gitmem ama sigortam doğuma dair bütün masrafları karşılıyor o konuda baya avantajlıyım.
Şuan takipte olduğum doktorum kendine özel muayene açtı. Ssvd yi (sezaryen sonrası normal doğum) destekliyordu. Ama doğumda daha rahat olmak hem sigortamdan yararlanmak için hastaneden bi doktor bulmam gerekiyordu. Hastanenin bütün doktorları riske girmek istemediler.
Sigortamla anlaşması olmayan bir hastanede savd destekçisi bir doktor buldum onunla görüşeceğim ama onda da sigortamın hiçbir hükmü kalmayıp herşeyi sgk lı gibi cepten ödeyeceğim ama en azından hastane takipli olacağım.
Yani özetle sezaryeni kabul etsem hiçbir ücret ödemeyeceğim ama normal doğuma zorlasam da normal olacağının bir garantisi de yok sonuç yine sezaryene dönebilir. Ama bende planlı sezaryeni istemiyorum. Doktorların kabul edeceğini bilsem sancılarım başladığında sezaryen olmayı kabul ederim bari bebeğim gelmek istediği zamanda gelsin.
Maddi açıdan çok açılamayacağım bir süreçteyim şu ara. Eşim bana bırakıyor tercihi. Çevremdeki herkes de riske girme rahimde yırtılma da olabilir veya başka sorunlar bence hiç kalkışma diyor. Çok düşünüyorum ama vakit ilerliyor. Bazen normal doğumdan korktuğumu hissediyorum ama daha kolay toparlanmak istiyorum. Doktora veya doğum şekline karar vermem lazım.
Çok uzun oldu ama fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Siz olsanız napardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?