Canım insanlar bi tuhaf herkes herşeyi söylemek istiyor işte. Dediğin gibi bu mahrem bişey özellikle kb nın bu konuyu konuşması çok saçma ama benim kb de öyle38 haftalik Hamileyim daha şimdiden lohusa bunalimina giriyorum.
Sağolsun çevremde ki herkes uzman Jinekologmus yeni öğrendim..
Sürekli aynı sorular artık birinin çok kötü kalbini kiracam o olacak.
Yok sen dogurmadin mi ?
Ay bu çıktı çıkacak, normal mi yoksa sezeryan mi?!!!
En güzeli normal doğum hemen iyilesirsin bla bla bla bla. .
Kayinpeder bile 2 güne bir arayip inşallah normal olur diyor.
Artık herkesten nefret ettim sürekli benim altım ağızlarında gibi geliyor.
Bu hadsizliklere hayret ediyorum ya. Sürekli hayırlısı Dr karar verecek demekten usandim.kendimi yalancı gibi hissediyorum bu açıklamayi yapmak.zorundayım sanki
Sonrasında ay bu çocuk aç ,sutün yetiyor mu mahabbetlerine girerlerse sağlam döşerim gibime gelior çünkü bu kadarına sabrim kalmadi
Oda için bir sürü hazırlık yaptım. Asla normal doğum istemiyorum .planlibi sekilde gidip bebeğim alıp gelmek istiyorum.Herşeyde olduğu gibi bunu da burnumdan getiriyorlar.Suna ne gerek var buna ne gerek var biz söyle yaptık zamanında vs vs.. Cahillikte zirvedeler ama asıl dert para harcadigim şeylerin onlara göre gereksiz olması.
Kulaklarimi tikiyorum duymazdan geliyorum kalp kırmayayim diyorum olmuyor olmuyor .. Allahım sabır versin
Varlığını unutsunlar öyle yapacağım.gorumcemin ilk oğluna dikilmiş duruyormus onuda getirmişlerdi kullanırsınız demi diye.hiç kullanilmamista.onu verdim birine takimca.kullanıyor şimdi.inşallah bunuda bi ihtiyaç sahibine vericem.Bi ihtiyaç sahibine ver istersen
Farkında olmadan hayra geçmiş olur kayınvaliden ( : fena mıVarlığını unutsunlar öyle yapacağım.gorumcemin ilk oğluna dikilmiş duruyormus onuda getirmişlerdi kullanırsınız demi diye.hiç kullanilmamista.onu verdim birine takimca.kullanıyor şimdi.inşallah bunuda bi ihtiyaç sahibine vericem.
Niye 7 ay onceden bezleri biriktirmek başlıyor. Çok enteresan. Kendi biriktirmek isterse söyle model marka biriktirsin. Ama bazı bezleri bazı çocuklarda alerji falan yapıyor. Sonra marka değiştirme gerekebilir. KV ye söyle bunu. O 2 aylık olunca senin gebelik bez parası biriktirmek başlasın. Bebek dönünce da size verir :)
Evet Allah razı olsun ondan :)Farkında olmadan hayra geçmiş olur kayınvaliden ( : fena mı
İyi yapmışsın
Aynen öyle.bende hazır şeyleri severim mesela benimkide tutturdu yok yorgan DİKELİM yok alt açma DİKELİM istemiyorum yok DİKELİM iyi olur.sonra sanki ben istemiştim gibi bigun gel sen işleri tut ben dikeyim hem sen yardım edersen daha çok şey dikerim dedi.dikme ya dikme.dikti ne oldu bazanin altında yatıyor hepsi.
Aynen öyle.bende hazır şeyleri severim mesela benimkide tutturdu yok yorgan DİKELİM yok alt açma DİKELİM istemiyorum yok DİKELİM iyi olur.sonra sanki ben istemiştim gibi bigun gel sen işleri tut ben dikeyim hem sen yardım edersen daha çok şey dikerim dedi.dikme ya dikme.dikti ne oldu bazanin altında yatıyor hepsi.
Dediğim dedik ve tersine anlama durumu belli bir yaştan sonra daha da çoğalıyor bak kv - anne filan fark etmiyor bazen.
Geçtiğimiz haftalarda anneannemdeydim, tatlı tatlı soruyorum "Anneanne, sen 5 tane çocuk doğurmuşsun, normal doğum acıtmaz o kadar değil mi? Bana cesaret ver biraz" dedim.
Kadının ilk dediği şey: "Ahh ah ne günlerdi... Teyzeni doğururken acıdan bayılmışım"
Anneannem diye demiyorum, çok fenadır. Kendim kaşındım.
Valla kadinligimiza acıyorum resmen devlet büyüklerinin bile dilinde vajinal doğum sezeryan muhabbeti
Sonlara yaklaştıkça psikoloji biraz daha farklı oluyor. Örneğin ben 37. haftama kadar çalışıyorum yani daha 9 gün işe gideceğim. İstiyorum ki son 3 haftada kendimi doğuma odaklayayım. Herkes sürekli bebeğimden bahsetmek istediğimi sanıyor olsa gerek ki, sürekli soru soruyorlar. Günde 5 kişiye açıklama yapmaktan, saçma sapan doğum hikayeleri dinlemekten gına geldi. Doğum nasıl olacak? Bebek kaç kilo? Ne zaman doğacak şimdi? Kaç kilo aldın? Karnın da büyüdü biliyor musun (36. haftamdayım, bir zahmet) Sürekli bunlar konuşuluyor. Dahası iki çocuk doğuran başına kadın doğum uzmanı kesiliyor. Normalde ne var, en fazla dikiş atarlar (40. haftayı geçersem bebeğin irileşeceğini, dolayısıyla normalin zorlaşacağını izah etmeye çalıştığımda) Bebeğin kilosu önden gitse ne olacakmış daha iyi (Kilosunu haftasına uygun tutmaya çalışan doktoruma çamur atıyor) Meyve ye, makarna yeme, şunu yapma, bunu yapma (Sana ne yahu) Yani kimseyi tatmin etmek mümkün olmuyor. Vücut ağırlaştıkça, hareketler kısıtlandıkça tahammül de azalıyor, ağzı olan konuşuyormuş gibi geliyor. Ben konu sahibini gayet iyi anlıyorum o yüzden...
Ne güzel söylemişsiniz. Benimkinin de nazar takıntısı var. Annenin babanın nazarı çok değermiş. Bebeğimi severken korkuyla bakıyor Ne desek aman nazar değdirmeyin diyor. Aklıma gelmedi esime söyleyim de uyarsın bari.Oohooo kızlar bu ne ki siz bide doğumdan sonra görün hele benimki gibi tüm hurafe ve batıl inanclara sıkı sıkı ya bağlı bir kaynananiz varsa vay halinize en son bu tarz şeylerden hoslanmadigimi net bir dille ifade ettim eşim de sağolsun destek oldu da kurtulduk
Senin için söylüyor olabilirler, banada söylüyorlardı bende sinir oluyordum taki hamileyken hastaneye yatmıştım bir sezeryan doğuma denk geldim kadın daha ayılamamş bebek acıkmış nasıl ağlıyor du ben onu görünce dedim ben normal yapacağım okadar rahat ki ben hergün düzenli yürüyüş yapıyordum yağmurda olsa olmasada bu bana çok yardımcı oldu 10dkda doğurdum çıktım38 haftalik Hamileyim daha şimdiden lohusa bunalimina giriyorum.
Sağolsun çevremde ki herkes uzman Jinekologmus yeni öğrendim..
Sürekli aynı sorular artık birinin çok kötü kalbini kiracam o olacak.
Yok sen dogurmadin mi ?
Ay bu çıktı çıkacak, normal mi yoksa sezeryan mi?!!!
En güzeli normal doğum hemen iyilesirsin bla bla bla bla. .
Kayinpeder bile 2 güne bir arayip inşallah normal olur diyor.
Artık herkesten nefret ettim sürekli benim altım ağızlarında gibi geliyor.
Bu hadsizliklere hayret ediyorum ya. Sürekli hayırlısı Dr karar verecek demekten usandim.kendimi yalancı gibi hissediyorum bu açıklamayi yapmak.zorundayım sanki
Sonrasında ay bu çocuk aç ,sutün yetiyor mu mahabbetlerine girerlerse sağlam döşerim gibime gelior çünkü bu kadarına sabrim kalmadi
Oda için bir sürü hazırlık yaptım. Asla normal doğum istemiyorum .planlibi sekilde gidip bebeğim alıp gelmek istiyorum.Herşeyde olduğu gibi bunu da burnumdan getiriyorlar.Suna ne gerek var buna ne gerek var biz söyle yaptık zamanında vs vs.. Cahillikte zirvedeler ama asıl dert para harcadigim şeylerin onlara göre gereksiz olması.
Kulaklarimi tikiyorum duymazdan geliyorum kalp kırmayayim diyorum olmuyor olmuyor .. Allahım sabır versin
Ever buna bende inanıyorum, gelseler bile odasına götür orda emzir ben öyle yapıyordum, hem aranızdaki bağ mükemmel oluyorNe yap ne et bebeğini hiçbir zaman hiç kimsenin yanında ( eşin hariç tabi) emzirme. Doğurdum ve hemşire ilk emzirme için getirdi. Açtı mememi herkesin içinde ve süt gelmedi. Annemin ve kv yüzü beş karış oldu üzüntüden. Bu normal bir şey ama onları öyle görünce çok suçlu hissettim kendimi. Eğer mümkünse lohusalık döneminde kimse gelmesin evine . Kolay doğumlar dilerim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?