Doğum Meselesi

herkes her konuda doğruyu bildiğini zannediyor. Doğruyu bilse de senin kararına müdahale edebileceklerini sanıyorlar. bence kestirip atmazsan her ağızdan bir akıl çıkar.

Canım insanlar bi tuhaf herkes herşeyi söylemek istiyor işte. Dediğin gibi bu mahrem bişey özellikle kb nın bu konuyu konuşması çok saçma ama benim kb de öyle ben uzakta olduğum için öyle bir şey duymadım ama eltimle bu doğum meselesini konuştuğunu hatırlıyorum. İşte normal varken niye sezeryan oluyormuş felanmış filanmış demişti. Oğulcağızımız şu kadar para harcadı doğum için demişlerdi. Sıra bana geldi bakalım nolcak ya aklıma geldikçe gülüyorum tabi doğumdan sonra böyle bişey derlerse uygun bir dille elbette cevabını veririm. Takma ya boşver doktorum gidişata göre karar verecek de. Eltimin daha önce gördüğü muameleyi gözümün önüne getirdim. Normal istiyorum diye kestirip attım. Tabi şu an normal istiyorum ama zamanın ne göstereceğini bilemem. Boşver ya onlar yaşlı insanlar zamanın gerisinde kaldıkları için herşeyi kendi geçmişleriyle kıyaslıyorlar. Biz saygımızı gösterelim haklısın anne baba diye geçiştirelim. Boş yere şimdiden sıkma canını rahat ol bebeğini kucağına alacağın o güzel günü düşün :)

Bi ihtiyaç sahibine ver istersen
Varlığını unutsunlar öyle yapacağım.gorumcemin ilk oğluna dikilmiş duruyormus onuda getirmişlerdi kullanırsınız demi diye.hiç kullanilmamista.onu verdim birine takimca.kullanıyor şimdi.inşallah bunuda bi ihtiyaç sahibine vericem.

Farkında olmadan hayra geçmiş olur kayınvaliden ( : fena mı
İyi yapmışsın

Ya bu gerçekten garip bir psikoloji

Sanki bez birikince ne olacaksa para biriktir dese neyse

Evlerde zaten depo var koli koli bez koyalım

Bu arada oğlum 2 yıla yakın bezlendi

Paketi 19,5 başladık 21,5 bitirdik yani stok yapsak ne kadar kar edebileceğiz ki

Emzirirken tek kalmak istediğini en başından belirt mutlaka bebeği emziricem siz çıkın de yolla eve geldiğinde de tavrın aynı olsun. Milletin yanında emzirirsen %1500 karışırlar sütün az çok tutuyor tutmuyor vs vs...

Dediğim dedik ve tersine anlama durumu belli bir yaştan sonra daha da çoğalıyor bak kv - anne filan fark etmiyor bazen.
Geçtiğimiz haftalarda anneannemdeydim, tatlı tatlı soruyorum "Anneanne, sen 5 tane çocuk doğurmuşsun, normal doğum acıtmaz o kadar değil mi? Bana cesaret ver biraz" dedim.
Kadının ilk dediği şey: "Ahh ah ne günlerdi... Teyzeni doğururken acıdan bayılmışım"
Anneannem diye demiyorum, çok fenadır. Kendim kaşındım.

guldurdun beni.ben valla bilmemek en iyisidir diye sormadim kimseye nasıl bisey diye.ama ısrarla anlatanlar oldu tabi.ama çocuk konusunda kimse bana bisey diyemedi.hep ben biliyorum havasında gezdim çocuk doğana kadar.laf edecek gibi olanada şakayla tepkiyi gösterdim.doğuran benim onunla anne çocuk bağı olan benim ilk anneligim bile olsa o çocuğun ne istediğini ben bilirim.o kadar.

Valla kadinligimiza acıyorum resmen devlet büyüklerinin bile dilinde vajinal doğum sezeryan muhabbeti

Aslında normal doğum tabiri yerine vajinal doğum kullanilsa kimse bu soruyu sormazdı. Sezaryen mi normal mi doguracaksin diyenlere aa normal ile neyi kastediyorsun vajinal doğum mu diye sormak lazım. Haha kp ye bunu söylemesi bayagi komik olurdu.

İnsanların ağzını torba gibi büzesi geliyor insanın hakikaten Doğumdan önce milletin doğum hikayeleri ( kolay doğumdan kimse söz etmez ), doğumdan sonra bu çocuk doymamış, sütün yetmiyor yaramıyor, üşür bu çocuk böyle, hazır bez pişik yapıyor... Biraz büyür daha dişi çıkmadı mı, saçları uzamamış kazıtın kafasını, yürümedi mi daha... Bu böyle gidiyor malesef.
37. haftaya kadar normal doğum planlarımız vardı ama çatı muayenesinde sıkıntı çıktı sezeryan doğuma karar kıldık. O vakte kadar bir dünya insandan bir dünya doğum hikayesi dinledim ve sadece 1 tanesi muazzam kolay bir hikaye anlattı. İnsan doğum yapacak kimseye böyle hikayeler anlatır mı yaa niyet nedir? Ne umuyorsunuz da anlatıyorsunuz? Hamilelik zaten kapalı bir kutu Allah insanı neye yönlendirirse başına da o geliyor herkesin bünyesi vücudu bebeği genetiği farklı bunu düşünüp, kendininki zor geçmiş olsa bile gebe kadına karşı dilini tutup moralini cesaretini yerle bir etmek çok mu hoş?
Şu süt meselesinde de merak etmeyin sezeryan doğum yapacak arkadaşlarım, 39+1 de epidural sezeryan ile doğum yaptım ameliyathaneden odama getirdiler daha geceliğimi bile giymeden bebeğimi göğsüme verdiler sütüm de geldi bebek de emdi hiç kendinizi yıpratmayın yok sütüm gelir mi yok çocuk emer mi diye. Stres yapar kafanıza takarsanız bu bebeğinize daha doğmadan yapacağınız büyük kötülük olur.

Oohooo kızlar bu ne ki siz bide doğumdan sonra görün hele benimki gibi tüm hurafe ve batıl inanclara sıkı sıkı ya bağlı bir kaynananiz varsa vay halinize en son bu tarz şeylerden hoslanmadigimi net bir dille ifade ettim eşim de sağolsun destek oldu da kurtulduk

Ne güzel söylemişsiniz. Benimkinin de nazar takıntısı var. Annenin babanın nazarı çok değermiş. Bebeğimi severken korkuyla bakıyor Ne desek aman nazar değdirmeyin diyor. Aklıma gelmedi esime söyleyim de uyarsın bari.

Senin için söylüyor olabilirler, banada söylüyorlardı bende sinir oluyordum taki hamileyken hastaneye yatmıştım bir sezeryan doğuma denk geldim kadın daha ayılamamş bebek acıkmış nasıl ağlıyor du ben onu görünce dedim ben normal yapacağım okadar rahat ki ben hergün düzenli yürüyüş yapıyordum yağmurda olsa olmasada bu bana çok yardımcı oldu 10dkda doğurdum çıktım

Herkesin derdi başka, bana da çevrem sezeryan baskısı yapıyor:))) başta annem.. Kızım Prenses gibi git saçını yaptır uyu uyan aynen böyle herkes:) ben de işte bi heves kate Middleton gibi doula falan ayarladık tamamen doğal istiyorum:) hypnobirthing bi araştırın derim. Herkesin kendi bebeği kendi kararı..

Ne yap ne et bebeğini hiçbir zaman hiç kimsenin yanında ( eşin hariç tabi) emzirme. Doğurdum ve hemşire ilk emzirme için getirdi. Açtı mememi herkesin içinde ve süt gelmedi. Annemin ve kv yüzü beş karış oldu üzüntüden. Bu normal bir şey ama onları öyle görünce çok suçlu hissettim kendimi. Eğer mümkünse lohusalık döneminde kimse gelmesin evine . Kolay doğumlar dilerim :)

Ahh canım Allah yardımcın olsun sütun yetmiyo bu çocuk AC diye baskılar 3 ay dolunca ağzına bisey tikistirmalar ayyy hiç taviz verme kimseye emanet etme bebeğini biri yardıma gelceksede bebeğe sen bak o iş görsün

Ever buna bende inanıyorum, gelseler bile odasına götür orda emzir ben öyle yapıyordum, hem aranızdaki bağ mükemmel oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…