Doğum Meselesi

Ayyyy dogum yaptigim gune kadar konustular.. eltim sezaryen ol dedi gorumcem normal dogur dedi. Ikisi de dogum icin yanimda kaldilar ve doguma girene kadar uzerimden cekistiler. Kendi liderlik mucadelelerini benim karnim ve vajinam uzerinden yaptilar. Sabahina doguma girecegim gece ben biraz odama gecip kafami dinliycem gercekten beynim sisti dedim. Galiba ben odadayken de konustular. Cok sukur sezaryen oldum cunku ikinciye baska ihtimal kalmadigi icin en azindan milletin yorumunu duymak zorunda olmicam:) sut meselesine ve bebek bakimina hic girmiycemmmm:))))

Bana şuan çok kıracaksın eminim ama yazmak istiyorum aklında bulunsun. Gerçekten gerekli bir sağlık problemin yoksa normal doğum yap hemde planlı benimki öyle oldu. 39. Haftada 1 cm açılma vardı ve ben doktora artık beklemek istemiyorum normal doğumu başlatacak bişey yokmu dedim. O da bana alttan verilen bir fitil ile doğumu baslatabileceklerini söyledi ertesi gün saat 8 de gittim yatırım yapıldı 9 da fitil uygulandı. İstediğim gibi odayı süsledim ikramliklari dizdim herşey hazır artık sancıları bekliyorduk. 3-4 cm e geldiğinde epidural teklif edildi istemedim. Sen bu noktada epidural istediğini belirtirseniz. Ağrısız sancısı normal doğum yapabilirsin. Hem istediğin gibi planlı ve acısız bir doğum olur hem de sezaryen gibi bir ameliyata girmemiş olursun. Kızma lütfen böyle bir seçeneğin olduğunu bilmeni istedim

Aslında bi konu açsan normal mi sezaryanmı diye yoğunluk normal der çünkü bazıları yatarak geçiriyor bu sırada bebeğine bakmaya mecbur biri gelicek ve sana yardım etmek için gelicek belki ama sen iyleşene kadar konusup durucak başında, ben 2.günde kimseyi istemiyorum diye belirtmiştim hastanede bile kendim baktım belki bu yüzdende normali düşünebilirsin, dikiş konusuna takılıyorsan özel hastanede yaparsan da bunı belirtebilirsin dikiş istemiyorum diye onlar yardımcı oluyor sana, dikişin olmadan yapıyorsun benim sadece 2dikişim vardı oda zaten 40ım çıkmadan kendiliğinden döküldü gitti anlamadm bile, evime geldim hemen ayakta banyomu yaptım ve bebeğime ben baktım işlerimi yaptım, akrabam sezaryan yaptı çocuğu emziremedi çünkü oturup kalkamıyordu, kv mama vermiş çocuğa bebek alıştı mamaya öyle büyüttü garibim yazık hala dert yanar, hastanede ayılamadı hemen bebeğe şekerli su verdidiler mecburen ebeler yani iyi düşün derim okadar ağrılı bişey değil bende korkuyordum fakat o an öyle bir duygu ki bebeğinin her sanıyesini görüyorsun harika cidden doğdugu an hiçbir acı sıkıntı kalmıyor bi düşün derim sağlıcakla alırsn inş bebişini..

Aynen biz de maşallah durumu hala hat safada tamam bende nazara inanırım ama bu denlisini ilk defa görüyorum mesela sohbet esnasında diyorumki Beyza bugün iki eliyle cingiragini turabiliyor anlatma anlatma nazar olur maşallah de diyor evdeyiz bir yere çıkmiyorum suaralar bize gelmiş çocuğu okuyor diyo ki nazar olmuş çocuk ya evden çıkmiyorum koltukların mı nazari değdi. Eşime anlattım o da patladı annesine ozaman ateist çocuklarının ölmesi lazım onlar maşallahı mı biliyor dedi :)

Aynen biz de pek çıkmıyoruz evden. bebeği okurken esnedi ve nazar var dedi. Sizin nazarınız var demek istiyor :) İyi demiş eşiniz :)

Bu tür şeylerden bunalmak bana fazla hassaslıktan gibi geliyor.

4. ayımda her bilen soruyor kilosu (kilosu?), cinsiyeti, şimdiden nasıl doğuracağım...
Bütün hamilelere soruluyor.
Karnımı falan inceliyorlar, hmmm artık belli veya benim bu aylardaykeeeen diye : )

Fazlasıyla normal karşılıyorum ki benim de bazı arkadaşlara doğurmucan herhalde diye sık sık takılmışlığım vardır.

Hormonlar afra tafra olarak geri dönmüş bu hamilemizde de... Sıradan muhabbetler bunlar yahu... Hamileliğinizden bahsedilmese bu sefer ne diycektiniz biliyor musunuz şu kadar aylık oldum daha şunu bunu sormadı? Bu kadar i,lgisizlik olurmu vsa vs... Relaxxxx

Annem bizi sezaryen dogurdu ve gayet saglikliyiz, o da saglikli.
Istedigim kadar sezaryeni savunurum, insanlarin bu tutumunu anlamiyorum, hepimiz normal dogurmak zorunda miyiz?
Sezeryan operasyondur. Amacı anneyi ve bebeği ölümden ve sakatlıklardan kurtarmaktır. Bakın korumak demiyorum, kurtarmaktır. keyfi sezeryan olmak tabi ki sizin tercihiniz. Zaten artık bir çok akılsız ve paragöz Dr uğraşmamak için, yada hastaya vermesi gereken zamanı ve ilgiyi vermemek için, binbir bahaneyle sezeryan olmalısın diye dikte ediyor. Bu noktada kararlıysanız işiniz çok ama çok kolay olacak. Asıl zor olanı, doğal doğum isteyen gebeyi, motive edecek, gerekli kontrolleri sağlayacak Dr bulmak. Ve tabi o Dr un ve ebenin ücretini karşılamak. Sezeryandan ne olacak yahu baştan sona karnını kesip çıkaracak bebeği. :) üstelik daha ucuza.
Neyse nereden nereye geldim. :)

Normal doğum hatta bir ilerisi, tamamen doğal doğum. Kimse illa ki bu ikisinin tercih etmek zorunda değil.
Ama bilmelisin ki iyi olan, ruhsal ve fizyolojik olarak sağlıklı olan seçenekler bunlar.
Bence son dk vs demeden bulunduğun şehirde doğum eğitimi vs varsa bir araştır. İstersen,
Yine sezeryan ile doğum yaparsın, ama en azından ebelerle ve psikoterapistler eşliğinde aslında doğumunun Nasıl olmasını istediğine karar verirsin.
Belki de bu kadar sert bilşekilde sezeryanı savunmanın altında, aslında ufak ve kolay atlatılabilir bir korku yatıyordur. Ve insanların konuşmaları o korkuya dokunduğu için bu kadar strese girmişsindir. Olamaz mı?
Mesela yani

Doktorum normal dogumda gittigim her kontrolde israr ediyor ve dogumdan onceki son kontrole kadar kararimi degistirmemi bekleyecegini soyledi.
Aslinda sert bi sekilde savunmuyorum, sadece normal dogurmayinca hainlik ediyomusuz gibi muamele edenlere tepki gosteriyorum.
Her turlu dogum yonetimini tartistik ve ben normal dogum istemedigime karar verdim, hepsi bu..

Canım ben de senin tam tersin normal doğuma hatta doğal doğuma çok odaklanmıştım. Özel hastanede normal doğumcu bir doktor buldum. Dünya para doktum. Suyum geldi, sancım yoktu. Dayadılar suni sancıyı. 20 saat sancı çektim epiduralsiz hem de. Neymiş doğal doğuracam illa. Ne oldu biliyor musun? Bebek çıkmadı bi türlü. Kanalda beklemekten stres oldu. Kuzu kuzu epiduralimi alıp sezeryanımı oldum. Sonrada depresyona girdim. Bebeğin her anına tanık olmama rağmen. Bebeğimin her bakımını kendim yaptım. Evde yemek temizlik yardımcı oldular. Sırf takıntı yaptığım için. Demem o ki sezeryan da dünyanın sonu değil. İçinden nasıl geliyorsa öyle davran.

bence epidural normal doğumu bir araştırın.
çoğu kişi bilmiyor ama sezeryandan kat be kat rahat.
(bir epidural normal doğum bir sezeryan oldum. canım çok tatlıdır.)

doğumumu pek kimse sormadı. normal istiyordum olmadı. hayırlısı böyleymiş.
ammaaa.. şu sütün az mı, çocuk aç mı kalıyor gibi şeyler söylüyor bazı densizler ya, üstlerine uçasım geliyor. ki normalde sakin bir insanımdır ben.
misal birine öyle dediğinde doyuyor dedim. bana, ne biliyorsun demez mi.. biliyorum tabiki de, onun annesi benim sen değilsin...

Ben de sezaryen doguracagim, hem de keyfi. Oh canima degsin.
Normal falan dogurmuyorum, 38 ya da 39 haftalikken gidip planli gunumde bebegi dogurup gelecegim.
Suyum erken patlarsa yine kosa kosa sezaryen doguracagim.
Kime ne?
Neden peki?bunun size zararlarini biliyormusunuz.
sezeryan 3.derecden bir kalp amalyatina denk ve komplikasyon riski,normal doguma oranla daha yuksek
ve bu hayatta ne olacagi bellimi olur Allah korusun
neden dogumunuzu 3,le sinirlayasinizki
ben hem normal hem sezeryan yadamis bir bayan olarak sunu soylemek isterimki
lutfen fikrinizi vermeden evvel mukerrer sezeryanin zararlarini arastirin.
normal dogumun korku senaryolarini dinlediginiz gibi
Sezeryan sonrasi yasananlarida dinleyin

3'ten fazla cocugu ne yapacagim ben? Evim kres degil, ben de bir insanim.
Evet hepsini arastirdim, her seyi biliyorum.
Benim kararim bu yonde, sezaryen dogum, tek cocuk.
Tesekkur ederim yine de, her sey riskli bu hayatta Allah herkesi korusun.

İnsan yuzu gormek istemiyorum bu konulardan dolayi
3 yil bebegim olmadi 2,dusuk yaptim once neden olmiyor diyorlardi sonra neden dusuk oluyor demeler basladi
Suan hamileyim tup.bebekmi yaptrdiniz sorulari
Her dr kontrolunde kotu biseymi var hayirdir neoldu gibi felaket tellaligi yapmalar simdide nezaman doguracaksin sezeryanmi normalmi olacak.dusuk tehliken yada erken dogum.riskin varmi artik insalardan sogudum.nefret ettim anlayissiz cahil insanlarin cani cehenneme

Allahla anlasma yapmisim.sanki ben kesin.dogacak.dememi bekler gibi davraniyorlar allah bilir dedigimde aciyan gozlerle bakiuorlar

Dogurdum da sakliyorum de.Ayyyy kendi hamileligim geldi,aklıma beniariyorlardi durmadan sınır olurdum.Hatta KV dem gündüz beni arası gece tam uyumak uzereyiz eşimi aradı oğlum noldu daha diye.ister doğru ister doğurma ben hafta sonu geliyorum dedi ben deli oluyorum.Açma telefonları

3'ten fazla cocugu ne yapacagim ben? Evim kres degil, ben de bir insanim.
Evet hepsini arastirdim, her seyi biliyorum.
Benim kararim bu yonde, sezaryen dogum, tek cocuk.
Tesekkur ederim yine de, her sey riskli bu hayatta Allah herkesi korusun.
Insallah hayat hep istediginiz olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…