Sen hasas olduğun ıcın üzülüyorsun ama haklısın konuşmamaları gerekıyor haftanı sorup kesebilirler konuşmayı bende utanırdım cok karnımı saklardım anneme gıtmısrım altı bucuk ay kalmıstım. Benım tecrubem şu oldu . Ben normal ıstedım hep ama hayırlısı olsun dedım sonra sunı sancı verdıler dayanamadım cok kotuydu nefes alamadım sez gıttım amaaaa sonra cok pişman oldum depresyona girdim bebegı sevemedım cok kızdım kendıme çünkü acısı cok oluyo ıkı haftalar kalkamıyosun emzırmeye wc gıdınce zor oluyo hareketler kısıtlı Can'ın yanıtı . Sana tavsıyem normal denemen çünkü sez kat kat kesıyolar karnı normal doğumda alttan dikiş olur olurda oda sorun degıl
Benimki ler bozulmaz da anca birsey alma hediye gelir deyip duruyorlar milletin pazardan aldığı şeyi giydirmek istemi yorum buda suçEvet soyluyorum. Benim canim sezaryen dogurmak istiyor, siz normal dogum istiyosaniz bi cocuk daha yapin diyorum ama gulerek soyluyorum. Diretirlerse soguk soguk bakiyorum tek kasimi hafifce kaldirip gulumsuyorum. Bozulup susuyorlar.
Böylesi iyi ben hastanede de çalıştım neyin ne olduğunu biliyorum deyip bozacak bi saate arayip soylicem günüü bakalım ne diyecekler yineSuni sancıdan sonra sezaryen çok yipratici oluyor. Benim de 2 hafta sürdü düzelmem. Gerci benimki gebelik sonlardirmaydi. O yuzden psikolojim de cok fenaydi. Ama duyduklarıma göre direk planlı sezaryen ile kadınlar benim kadar perişan olmuyorlar.
Doğum kendiliğinden baslamamissa suni sanci ile doğumu baslatmadan direk sezaryen yaptırmakta fayda var. Suni sancida nefes alamadım. Hep böyle kesik kesik alabiliyordum. Hani sancı başlar sonra azalır o arada biraz nefeslenirsin sonra tekrar başlar ya. Bunda öyle birşey yok. Sürekli sancı var. Hatta acıdan bilincimi kaybettim ama o kadar acı vardı ki bayilamiyordum.
Konu sahibine önerim kararını insanlara rahatça açıklaman. Söyle biz şu tarihte planlı sezaryen ile doguracagiz de. Ayy normal doğur falan diye direten olursa ben biliyorum bütün artıları eskileri anlatma boşuna dersin. Benim kararım bu yönde de geç.
En çok da erkeklerin normal doğumu savunmasını anlamıyorum. Sanane arkadaşım. Yok doktorlar para için yapıyormus.
İşte benim de kızdıgim konu bu hadsizlik resmen yabancı biri olsa ağzına geleni söyle de konu kv kp olunca sert açıklama olmuyor8.5 aylik hamile gobegim burnuma cikmisken ve sahte dogum kasilmalariyla ugrasirken 'Normal dogur en guzeli o bak hemen ayaga kalkarsin korkak olma' diye nutuk ceken biri olunca pek normal muhabbet gelmiyor...
Bebegi vajinamdan ya da karnimdan cikaracak olmam onların haddi degil ki.
hiç çekme lafını şimdiden başladılarsa işin var demektir en stresli günlerindesin onların ki de iş38 haftalik Hamileyim daha şimdiden lohusa bunalimina giriyorum.
Sağolsun çevremde ki herkes uzman Jinekologmus yeni öğrendim..
Sürekli aynı sorular artık birinin çok kötü kalbini kiracam o olacak.
Yok sen dogurmadin mi ?
Ay bu çıktı çıkacak, normal mi yoksa sezeryan mi?!!!
En güzeli normal doğum hemen iyilesirsin bla bla bla bla. .
Kayinpeder bile 2 güne bir arayip inşallah normal olur diyor.
Artık herkesten nefret ettim sürekli benim altım ağızlarında gibi geliyor.
Bu hadsizliklere hayret ediyorum ya. Sürekli hayırlısı Dr karar verecek demekten usandim.kendimi yalancı gibi hissediyorum bu açıklamayi yapmak.zorundayım sanki
Sonrasında ay bu çocuk aç ,sutün yetiyor mu mahabbetlerine girerlerse sağlam döşerim gibime gelior çünkü bu kadarına sabrim kalmadi
Oda için bir sürü hazırlık yaptım. Asla normal doğum istemiyorum .planlibi sekilde gidip bebeğim alıp gelmek istiyorum.Herşeyde olduğu gibi bunu da burnumdan getiriyorlar.Suna ne gerek var buna ne gerek var biz söyle yaptık zamanında vs vs.. Cahillikte zirvedeler ama asıl dert para harcadigim şeylerin onlara göre gereksiz olması.
Kulaklarimi tikiyorum duymazdan geliyorum kalp kırmayayim diyorum olmuyor olmuyor .. Allahım sabır versin
En temiz helal olsun vallaSağ olsun doktorum da beni normal doğumdan soğutmak adına ilk 3 aydan başladı konuşmaya. Sezaryen taraftarı bi doktorum var ve onu şu ara ,normal doğumu destekleyen ve kliniğinde yoga egzersizleri yaptıran bir doulayla çalışan başka bi doktorla aldatıyorum.
Daha 4. ayı dolduracağım, bana da başladılar, tonlarca soru, aynı muhabbetler ve biliyorum, aynı yere doğru gidiyoruz.
Doğumdan sonra da süt olayına girecekler, şunu ye-bunu ye- ay bu çocuk aç...
Daha önce bi konuda bunu söylemiştim galiba, bu hayatın raconu. Okula başladığında başlarlar sormaya "Derslerin nassı, karnen nassı" üni. mezun olur gelirsin "Okul bitti mi, işe girdin mi" işe girersin "Var mı biri" evlenirsin "Çocuk ne zaman?" Doğurana kadar ayrı sorarlar... Doğur bak 3-4 sene geçsin "Kardeş düşünmüyon mu? Yapçan mı bi tane daa?" :))
Baktın gerçekten acayip bozuyorlar sinirlerini. Bi deftere, kendi kendine soru sor, cevap ver. Liste halinde... İnsanların sorduğu - sorabileceği - tekrarladığı soruların cevaplarını yazdığın bir liste. Bunu da yanında taşı.
Baktın sormaya başladılar; listeyi "Kaybetmeyin daha çoook soran oluyor" diyerek ellerine tutuştur.
Ay hiç unutmam, annemin gün arkadaşları gelirdi. Ben de lise okuyorum ve her seferinde soruyorlardı.
O gün artık bık gelmiş, odaya kapıdan eğilip, kimse bi şey demeden "Selaam hoş geldiniz, evet lisedeyim, takdir getirdim, hangi bölümü okuyacağıma karar vermedim, haydi iyi oturmalar size " deyip çıkmıştım
Gistermiyorum bahsetmiyorum bile görünce zaten kendilerini yirtacaklar dürün yeri mi bu diye bazen evlendiğime o kadar pişman oluyorum kiEn çok kayınpedere şaşırdım, ona ne? Ayıp bi de kendi işine baksın
Aman boşver oda için hazırlaıdklarını gösterme kimseye, hastanede görsünler o sataten sonra da beğenip beğenmemeleri bi işe yaramaz
Sağlıkla alın yavrunuzu kucağınıza inşallah
Benimki ler bozulmaz da anca birsey alma hediye gelir deyip duruyorlar milletin pazardan aldığı şeyi giydirmek istemi yorum buda suç
Aynen herkes prof memleketteHic iste. Amac isguzarlik.
Amin valla usandim sen erkek halinde benim vajinal ne derdin var diyesim geliyorAnlıyorum bu sorular çok sinir bozuyor ama biraz rahat ol. 'Ben öyle istiyorum çünkü' deyip geç herkese tek tek anlatamazsın. Stres yapma bunun için bebeğine yazık.
Bana şimdiden soruyorlar doğum şeklimi ben 'Allah nasip ederse normal istiyorum ama o zaman ne olur bilemem' diyorum. He kp falan sorsa 'o zaman görürüz' der geçerim. Yabancı bir adamla bunu konuşmak gerçekten çok tuhaf.
Sanki kendileri doğurtacakmış gibi doğum şeklinin sorulup eleştirilmesi çok saçma ama insanlar konuşacak konu bulamıyorlar galiba. Allah hayırlı ve kolay doğum nasip etsin inşallah.
Boşver o kadar önemsemeGistermiyorum bahsetmiyorum bile görünce zaten kendilerini yirtacaklar dürün yeri mi bu diye bazen evlendiğime o kadar pişman oluyorum ki
Hediye gelende iki aydan sonra gelecek çoğunda bir yaş alacak.EE bu çocuk bir yasa kadar carsafami sarılı duracak.ben aldım.geldi gene alıyorum.hatta eşime ağlıyorum yeter hep ona alınıyor bana alalim artık diye.alışverişten dönünce bi bakmisiz gene kıza alınmış herşey. Aman takma sende ne istiyorsan al.bu zamanlar bir kere yaşanıyorBenimki ler bozulmaz da anca birsey alma hediye gelir deyip duruyorlar milletin pazardan aldığı şeyi giydirmek istemi yorum buda suç
Valla kadinligimiza acıyorum resmen devlet büyüklerinin bile dilinde vajinal doğum sezeryan muhabbetiSallamışlar
3 domuş 6 ysa zaten gelişmiştir
Sen kendin de bilirsin doktorun da söyler
Kulak asma çok sabrını zorlarlarsa da ver cevaplarını
Kadın kadını daha iyi anlamalı ama maalesef geneli kendiyle kıyas edip böbürlenme peşinde
Görmedik nasılsa onlar nasıldı ne haldeydi, sallayın gitsin ben doğum yaparkene bla bla bla diye
Kv dıoki ben onu salvarima sararım yeter ki dogsun gerek yok senin Salvarina dedim Allahım kültür farkı o kadar önemli ki bıktım artık yeminleHediye gelende iki aydan sonra gelecek çoğunda bir yaş alacak.EE bu çocuk bir yasa kadar carsafami sarılı duracak.ben aldım.geldi gene alıyorum.hatta eşime ağlıyorum yeter hep ona alınıyor bana alalim artık diye.alışverişten dönünce bi bakmisiz gene kıza alınmış herşey. Aman takma sende ne istiyorsan al.bu zamanlar bir kere yaşanıyor
Aynen öyle.bende hazır şeyleri severim mesela benimkide tutturdu yok yorgan DİKELİM yok alt açma DİKELİM istemiyorum yok DİKELİM iyi olur.sonra sanki ben istemiştim gibi bigun gel sen işleri tut ben dikeyim hem sen yardım edersen daha çok şey dikerim dedi.dikme ya dikme.dikti ne oldu bazanin altında yatıyor hepsi.Kv dıoki ben onu salvarima sararım yeter ki dogsun gerek yok senin Salvarina dedim Allahım kültür farkı o kadar önemli ki bıktım artık yeminle
Ne cvp verdiniz Allah için ben ya çok kalp kiracam yada Susup kendimi yiyorum söyle sağlam bise soylemek.istiyorimNormal olsaydı eğer onu da ovebilirdim sanırım çünkü Sonuç mucize harika. .arkadaşımla aynı gün doğum yaptık ama o öncesinde saatlerce suni sancı aldı günü dolmuştu ama gelmeyince sezeryan oldu. .benim normale uygun değildi gittim günü gelince saatini beklerken de odayı suslediler belden uyusturma ile doğum gerçekleşti..o gün hemen sütum geldi ağrıyı sancıyi hatırlamıyorum bile öyle abartildigi gibi değildi sadece evimde klozet yoktu ilk eve geldigimde lavabo için yardım aldım sonra kendim gittim düşünün yani ..Banada neleeer dediler neler herkesin de cevabını verdim yok bebeğe tac takılır mi yok oda suslense ne yok kolonya şişesi de suslenmesin ya kime ne ben uğraşıyorum kimse gormesede olur fotoğraf lar var ilerde kızım görür..takilmayin öyle laflara bebiş gelince uykusuz geceleri düşünüp dinlenmeye çalışın
Şalvar zıbından daha pahalı de, sarmaz ( :Kv dıoki ben onu salvarima sararım yeter ki dogsun gerek yok senin Salvarina dedim Allahım kültür farkı o kadar önemli ki bıktım artık yeminle
Bi ihtiyaç sahibine ver istersenAynen öyle.bende hazır şeyleri severim mesela benimkide tutturdu yok yorgan DİKELİM yok alt açma DİKELİM istemiyorum yok DİKELİM iyi olur.sonra sanki ben istemiştim gibi bigun gel sen işleri tut ben dikeyim hem sen yardım edersen daha çok şey dikerim dedi.dikme ya dikme.dikti ne oldu bazanin altında yatıyor hepsi.
Yok karnımda 8 haftalık olunca bez alcakmışız doğana kadar beriktircekmişiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?