Doğum sıkıntısı ...

Tecrübe etmişsiniz biliyorsunuz. Bizim her şeyiyle ilk ve biraz da kişilik olarak telaşlı yapı olunca da ortaya böyle manzara çıkıyor. Teşekkürler

Bir de doğumu uzatan sebepler her kafadan ses çıkması, seni endiselendirmeleri, yorum yapmaları vs. Normal doğum yapmayı düşünüyorsanız mutlaka bir gebe eğitimine gidin. Cogu ozel hastanelerde 1 gün de olsa ebeler gebelere eğitim veriyor. Siz neyle karşılaşacağınızı şu anda hiç bilmiyorsunuz gibi geldi.

Eşiniz ne kadar bilmiş..Sanki on kere doğurmuş..Yok kimseyle işin olmayacak yok bilmem ne..Benim de hayırlısıyla az kaldı ve yanımda sadece annemi görmek istiyorum. Zaten herkes annesini istiyor. Eşinize tavrınızı net koyun. Annenizi istediğinizi belirtin mutlaka.

bırıncısı annemın evı bıle olsa ben rahat edemezdım hem ha deyınce cocuk dogmuyor merak etmeyın yanı yarım saat uzun bır mesafe degıl er halukarda hastaneye ulasırsınız, bırde bence ne sız gıdın kv denıze ne de annenız gelsın erkenden hatta mumkunse dogum sonrası da bır haftadan fazla kalmasın emın olun kafanız daha rahat olur..

Anneme gidip 2 saat otursam fenalık geldi son haftalarda, gidip başka yerde kalmak kolay mı sanıyorsunuz?
Daha çok ağırlaşmış sayılmazsınız, inanın tamam deseniz pişman olursunuz.

Bir de olağandışı bir durum olmazsa -Allah korusun olmasın- el ayak dolaşacak bir şey yok.
Sancınız gelirse her şey kontrol altında, vaktinde gidersiniz.
Suyunuz gelirse(benim öyle oldu) yine panik olacak bir şey yok, suyum geldi evi topladım öyle gittik hastaneye mesela.

Akışına bırakın.

Bence süreci bilmediği için panik.
Doğumla ilgili bilgilenmesini sağlayın.
Suyun gelmesi de öyle korkunç bir şey değil.
Suyum geldikten 22 saat sonra doğum oldu.
Sakin karşılamanız lazım bu tür şeyleri, özellikle eşiniz.
Kalın evinizde, gitmeyin bir yere.

İl de yaparsam eşime göre annesinden kalmam lazım son haftalarda.. buradan oraya ben gidemem çok telaşe yaparım dedi: /
hiç bişey olmaz Allah ın izniyle abartmasın
kalın evinizde annenizle ne güzel
Allah sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin

yarım saatlik yol bence hiçbir şey normalde şehir içi o kadar zaten
dağ başında degilseniz bence evinizde kalın
daha rahat

İl de yaparsam eşime göre annesinden kalmam lazım son haftalarda.. buradan oraya ben gidemem çok telaşe yaparım dedi: /
Zaten anneniz yanınızda olacağı için sakinleşmesine yardımcı olur eşinizin. Böyle söyleyin derim. Anneniz gelip sizinle orada kalamaz. Sizin en çok nazlanmanız gerekecek zamanınızda da kvde kalmanız hiç uygun değil. Aranız gayet iyiyken bir bakmışsınız siz hormonların etkisindeyken bir laf etmişsiniz olmadık, onun lafına alınmışsınız vs. bütün ilişkiniz çöp olmuş. Senelerce içinden çıkamazsınız.

bu doğum olayını çok abartmamak gerek. hatta artık insanlar evde doğum yapmaya başladılar.
hele ilk doğumlar öyle pırt diye olmuyor. benim 18 saatte olmuştu. dr da hemen gelme bekle evde sancılarını biraz , 12 saatten aşağıya olmaz doğumun demişti. nitekim haklı çıktı. ilçeden merkeze taş çatlasa kaç dakika da gidilir ki?? ben sancım başladığında gittim hastaneye. bana dediler ki burda bekleyip boşuna strese girme. git evinde bekle güzelce. sabahtan akşama kadar hafif sancılarım oldu. akşam gittim hastaneye eve yolladılar. akşamdan sabaha kadar da şiddetli olmasına rağmen evde bekledim. gel gelelim sabah gittim öğleden sonra oldu doğum. düşünün ne kadar zaman var.
şimdi annenin kvnin hepsinin dibine olması seni daha strese sokar. doğumda stresi sevmez. sakinlik ister. evinde mis gibi bekle bence. Allah vermesin velev ki kötü bir şey oldu. ambulans var yani. ki inş böyle birşeye de gerek kalmaz.

Eşiniz hiç büyük şehirde yaşamadı herhalde. Büyük şehirde yaşıyorum farzetsin. Bütün mesafeler zaten en az bir saat. Herkes gidiyor doğumunda. Kimse hastane önüne çadır kurmuyor panik yaparız diye.

Aslında normal bir süreçle gelirse bebek, öyle pat diye doğmuyor :) siz sancıyı hissettikten yaklaşık bir 12 saat sonra doğuyor. Ama ya aksi bir durum olursa?
Eşinizin teklifi mantıklı ama bizler için çok uygun olmuyor. Bende aynı sizin gibi düşünüyorum. Rahat edemem kv de de, eşim yanımda yokken. Ama durumumuz, gitmenizi daha mantıklı kılıyor maalesef.

Bunun dışında orada anneniz ile kalmanız çok uygun olmaz. Kv birşey söylemese bile en ufak bir tavır, doğum öncesi büyük kavgalar yaşanmasına veya en iyi ihtimalle sizin çok üzülüp ağlamanıza sebep olabilir.

Bu konuda aynı hatayı farklı şekilde yaptım, gerçi benim dışımda gelişti ama sonuçta sıkıntı yaşadım. uzun olacak ama paylaşmak istiyorum, kusura bakmazsan.

Ben kendi evimde doğum yaptım ve annemle kız kardeşimi de Kesinlikle yanımda istediğimi söyledim. Öyle de oldu zaten. Buraya kadar normal :) ama kv de de doğuma gelmek istediği için o da geldi. Onları da bizim alt katımızda bulunan misafirhaneye yerleştirdik. Ayrı evlerdeyiz ama onlar 1 biz 5. Kat.
Her neyse bebek oluncaya kadar bir şey yok ama Bebek olduktan sonra kv triplere girdi. Annemin kucağından bir hışımla bebeği almalar. Annem daha çok ilgileyormuş o az görüyormuş falan. Ve sonra kv min bu tavrı daha da büyüdü, konuşmamaya başladı. Annem erken döndü. O yanımda kaldı. Sonra da ben ona yanımda kaldığı süreç boyunca trip yaptım.
Yani ne gerek vardı. Doğuma gelince noldu? Annem gidince gelseydi. Her neyse sonuç olarak ikisi bir arada pek olmuyor.

Bence annene şunu teklif edebilirsin. Çok önceden değil de muhtemel doğum tarihine daha yakın bir zamanda gelmesini. Hem kv de de öyle hafta hafta değil de 3-5 gün kalmış olur ve daha iyi olur. Ya da direkt senin kendi evine gidip orayı hazırlayabilir. Evde olmadığın için kirlenecek. Temizlik yapar en azından.

Kusura bakma çok uzun oldu. Bir de siz ile başlayıp sen ile bitirdim kusuruma bakma artık :)

Eşin iyi niyetli gelmedi ben senin özelde doğurmanı istiyorum ne yahu... Nasıl eziklemiş sizi farkında değilsiniz. Yani size bir fırsat sunuyor da siz de bunun karşılığında hamileliğin son zamanlarını ve bebeğin ilk günlerini kv nizle geçireceksiniz mecbur gibi bir şey olmuş. Ben olsam eşime de kızardım ve evimden çıkar gider devlette doğururdum yani tabi annemle birlikte. Ayrıca annenizin de sizi hamilelikte görmeye bebeği ilk kucağınıza aldığınızda görmeye kv den çok hakkı var.

Anneni gözün görmeyecek o gün, hastanede de ilk gün benim annem ablam var diyor da sorun bakalım o muhtaç kaldığı zaman bezinin değiştirilmesi için kendi annesini mi istermiş sizin annenizi mi? Hiç düşünceli değil bu erkekler.

doguma akil ermez ki..hele normal istiyorsaniz heran gelebilir ya da 42. haftada bile dogurabilirsiniz.
esinizin eli ayagi dolanirsa cagirin ambulans gelsin,zaten suyun gelmesi acilma ohoooo suruyo da suruyo.
benim kizim 10 saatte oglumsa nerdeyse 2 gunde dogdu.

Yarım saatlik yol istanbul da bir yerden bir yere gitme yolu. Yani bence yarım saat için değmez bu karmaşaya. Doğum aniden olmuyor. Saatlerce sürüyor. Hani şehre ulaşım olmayan bir köydeyseniz, eşiniz haklı derim ama. Yani bence doğumda hastaneye 10 dakikalık mesafede olmak bir şey ifade etmiyor.

Kv ile araniz nasil husumet yoksa iyi biriyse kalın kritik bir süreç yakin saglik kuruluşu hastaneyi oncelikli düşünün . Ama beni bunalima sokarlar kotu olurum diyorsaniz kacin

Herkesin dogum sureci farklidir on dk doguran insanlar var herkesin saatlerce sürecek diye bir sey yok yani

Kusura bakmayin ama esiniz cok mizmiz.
Ne demek paniklerim goturemem.
Yarim saatlik yol yahu.
Yarin o bebek dogdugunde gece yarisi ateslenecek o zaman napacaksiniz?
Kayinvalidenize yerlesin oldu olacak.

Eşim ısrar bile etmedi. Senin özel de doğum yapmanı istiyorum bir. Ikincisi seni oraya yetiştirmeye gözüm yemiyor . Burada doğum yaparsın o zaman diyor :/
kendi evin ve annen en güzeli.
bir de onları lohusalık konusunda hazırla. ne yaparsam hoş görün de.
sakın hiçbir şeyi içine atma. çok berbat bir dönem çünkü. yaptıklarına hissettiklerine sen bile inanamayacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…