Doğum sıkıntısı ...

Bence eşiniz boşuna telaşlanıyo.Öyle filimlerdeki gibi aniden sancı tutup da arabayla son sürat hastaneye yetişme durumu olmuyo,suyunuz hemen gelmediği müddetçe doğum sancınız başlasa bile hastaneye kolaylıkla yetişirsiniz.Eşiniz telaş yapmasın:)

Normal şartlarda herhangi bir aksilik olmazsa doğumuna daha epey sure var.şimdiden yerleşmeye gerek yok kayinvalide evine. Bende esin givi düşündüm şu an. Doğru 10 dk lik mesafe varken ya gece aniden sancilanirsan? Annen sonra gelebilir dediği gibi.

Ay bu ilçede takside yokmu ? Çok telaşe yapacaksan taksiye binersin. Annende yanında olur. Kimsenin evinde kalma gerek yok rahat edemezsin. Yarım saatte doğurmam merak etme de..

37-38 de gelsin annen. Erken dogum belirtin yada acilman yoksa oncesinde dogmuyor bebek.

Yani dizilerdeki gibi of of off yaparak terler icinde kalmiyosun 1 saat icinde. Esin cok abartmis. Otur evinde. Sancin olursa gidersin. Kocan da telas yaparsa ambulans cagirirsin hem sana mudahale gerekse onu da yaparlar.

Canım kv'nin evinde poponu devirip yatabilecek misin? Son haftalarda insan hep uzanmak istiyor da... Bence eşinin planını değil, senin planını uygula, doğuracak olan sensin. Sancı odasında beklerken annene ihtiyaç duyabilirsin... kv ile aran nasıl? Sonra bi de çocuk doğunca birkaç gün orda kalırsınız, bebeğin bakımına filan karışırlar vs... bunlar hep olan seyler. Söz konusu olay, yani doğum, senin özel bölgende gerçekleşecek:)

İkinci ve sonraki hamileliklerde belki yetişememe durumu olsa da ilk hamilelikte öyle bir ihtimal yok.
Elbette riskli durumlar olabilir ama o zaman pinpirikli eşiniZ 10 dakikaya da sizi götüremeyebilir.
Anneniz kv evinde rahay edemez, anca bir iki gün olabilir. Eğer orada kalkacaksanız da çok üzülmeyin, annenize durumu olduğu gibi anlatırsınız ne olacak.

Tek sorun son haftalarsa sık sık doktora gitmeniz gerektiği için acaba siz o yolda yorulup kalmak ister misiniz? Gittiğiniz yol sizi rahatsız ediyorsa eşinizin teklifini değerlendirin.

Anneniz ne alâka dünürünün evinde yatıp kalkacak? Siz bile rahat edemem diyorsunuz, anneniz nasıl etsin? Ayrıca anneniz niye doğumdan sonra gelsin ki? Böyle bir saygısızlık olabilir mi? Kendi annesi de doğumdan sonra gelsin o zaman. Eşiniz çok bencil. Ayrıca kendi tek başına ne yapabilir de kimseye ihtiyacın yok diyor size? Eşinizi dinlemeyin. Kendi evinizde kendi annenizle kalın.

Tv cok seyrediyosunuz o sanci o dogum olayi okadsr uzun suruyoki evinden yarim saat degil iki saat uzakliktaki hastaneye bile varirsin endiselenme evinde kal annen gelsin yanina

Biz suan değil zaten son hafta 3 gün 5 gün kalırız. Öyle bir sey olursa . Ama yine de rahat edemem ben . Eşimde söyledi biliyorum rahat edemiceksin ama ben senin icin diyorum falan dedi.

anlıyorum da geç doğabileceği gibi 40 haftayı doldurmayabilir 38. haftada da doğabilir.. o yüzden öyle geniş aralık vermiştim ben. böyle bir durumda eşin nasıl yetiştirecekse hayırlısıyla doğum yspacağın zaman da gidebilir..
saglikla kavuşn bebeğinle inşallah

canım sen bılırsın ama bazı durumlarda acılen hastaneye yetısmek gerekıyor.benım bır tanıdığım gebeliğin son haftasında kanama basladı bır anda bebek sanırım eşinden ayrılmış hastane 15 dk lık mesafedeydı hemn yetıştırdıler .doktorlar sonradan 10 dk daha gec kalsaydınız bebek hayatta olmazdı demişler.acil sezaryana alınmıştı.bence gebeliğin son haftasında yanı 37 den ıtıbaren kv de kal bırazcık katlan yavrun için ne olur ne olmaz. doğum yapınca annene haber verırısınız gelir sende hastaneden dırek evıne gecersin.cok abartma bence sana koca karnınla kimse kötü davranmaz.

Kendi eviniz gibisi tabikide yok. Üstelik annenizde gelicekmiş.
Herkesin dibinde değil ya hastane.
Hem mesafe aracla ne kadar sürüyor?

Bence evinizde kalın zaten ilk bebeginiz suyunuz gelse bile hemen doğum gerceklesmior ve doğum 36.haftadan sora gerceklesior bende ilçede oturuorum ve 1 saatlik mesafede doğuma gittim hemde suyum gelmişti herhangi bir sorun olacağını zannetmiyorum

Su gelince vs bile hemen baslamiyormus doğum yani ben bilmiyorum ama bu durumda duşunu alip gidenleri okudum...

Annen gelirse dogumun özel olmayacak mi? Yani orasi biraz sacma ve değişik geldi biner gidersiniz. Doguma esiniz girecek anladığım kadarıyla annenizde hastanede olsa kötü mu?kimseye ihtiyacin olmayacak lafina bakmayin lutfen kac tane cocuk dogurdu esiniz, o bebe emzirilecek siz dshs onceden tecrübeli misniz bilmem ama ağlayacak vs , benim bebeğim uyanmiyordu emmek icin ve ben sezeryan halimlr ugrastim kv koltukta uyudu

Doğumdan sonra insanın annesine ihtiyaç oluyor herşeyi geçiyorum normal doğum diye giderseniz açılma olmaz sezeryan olur vs herşey olabilir annenizin gelmesini kesin olarak isteyin , anne cok farkli ve o da ilk mutluluğu sizle yaşasın... benim annem yurt dışındaydi bileti aldik dogum tarihine ama doğum 2 hafta erken oldu sezeryan ve annemin o zaman olmamasi kötüydü kv vardi ama bir anne gibi ilgilenmedi.

Son düzenleme:
İnsanın annesi yanında olunca daha bir başka oluyor oda anne sonuçta aklı sende kalacak erkekler pek her şeyi düşünmüyor neden acaba

Tvdeki gibi sancım tuttu ya da suyum geldi doğurdum diye bir şeye rastlamadım ben. Benim sabah 7de suyum geldi 11de sezaryene girdim normal doğum bekleseydim ertesi günü bulacaktı belki çünkü bebeğim çok gerideydi ve açıklığım 2 cm idi. Telaş etmeyin ilk doğum belirtisinden en az 5 saat sonra geliyor bebek. Hamileliğin son günleri ben wcden çıkamıyordum ve ağrılarım oluyordu. Kvde olsam rahat edemezdim kesinlikle. Bence evinizde kalın rahat geçirin son günleri.

Seni doldurmuş gibi olmayayım da genelde Ben bu planı eşinin degilde kayinvalidenin yaptığını düşünüyorum esinde kendi ağzı ile sana söylüyor. Ayrıca sakin Annene söyleme kırılır yani anneler candir birtanedir bak bizler gebeligimiz de ne kadar çok acı çekiyoruz gebelikten sonra insan annesinin değerini bir kat daha anliyor. Ayrıca madem esin panik yapar çözümü var taksi ile gidersiniz bu bir bahane değil sen ilk sancıların aman aman bir sancı olmayacak normal olacaksın arada bir sancin olacak hem annenin yanında olması inan ki seni motive edecek bence bir yolunu bul hem il de yap hem Annen zamanında bırak gelsin bence söyleme annene

Ayrıca şunu da anlamadım doğumdan sonra neden kaynananlara gidiyorsun doğumdan sonra damı heyecan yapıp seni evine goturemiyor merak ettimEğer kaynanan biliyorsa annenin geleceğini Ben sana söylüyorum bu kaynananin plani

Kendi eviniz tabii ki. Endişe etmeyin, öyle filmlerdeki gibi bir anda doğurmuyorsunuz. (36 saatlik sancı tecrübesi konuşuyor) Anneniz on gün kadar önce gelsin. Eşiniz de telefonunu yanından ayırmasın, gerisi Allah'ın izniyle problem değil.

Yav doğum için sadece. Doğumdan sonra annem gelecek o bakacak bana kendi evimde. Biz ilçede oturdugumuzdan. Il de doktorumuz mecburen kalacaz aksi bir durum olursa diye. Son hafta. Hepsi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…