Doğum sıkıntısı ...

Konulariniza baktimda kvnizin fikri olduguna emin oldum .

Size bebek sordugu konuda annem gelir bakar demissiniz o da "hee olduuu bu yastan sonra " demis eltinizi size kotuluyo misafire kotuluyo onda kotuluk yok diyosunuz

Bende diyorum heee oldu

bana da öyle yaparsa annem de ona göre glir o zaman . Su an bu konuyu konuşmak erkenmis gerçekten dediklerinize bakilirsa
Yani erken sayilir ama annen calismiyorsa ve oncesinde gelmesinde sakinca yoksa sen planini daha rahat yapabilirsin. Benim annem hem 16 saat uzakta hem de calisiyor izin alip gelecegi icin sezeryan isimize geldi acikcasi.

Konulariniza baktimda kvnizin fikri olduguna emin oldum .

Size bebek sordugu konuda annem gelir bakar demissiniz o da "hee olduuu bu yastan sonra " demis eltinizi size kotuluyo misafire kotuluyo onda kotuluk yok diyosunuz

Bende diyorum heee oldu
Tamam da bu konuda kvdemin ne cikari olabilir ? Neden ille böyle bir sey istesin

Tamam da bu konuda kvdemin ne cikari olabilir ? Neden ille böyle bir sey istesin

Cikari olmak zorunda degil ki. Adi uzerinde "kaynana" hani tepeden tirnaga altin olsa nolur kaynana yani.
Allahim sen beni su kaynanalara karsi onyargidan arindir yarabbimm

Cikari olmak zorunda degil ki. Adi uzerinde "kaynana" hani tepeden tirnaga altin olsa nolur kaynana yani.
Allahim sen beni su kaynanalara karsi onyargidan arindir yarabbimm
Çok değişik düşünceleriniz var bence de AMiN.. :/ ben ne diyorum siz kvdeme getirdiniz konuyu :/

Doğum filmlerdeki gibi yarım saatte olan bir şey değildir. Suyun gelse bile, sakin sakin duşuna girip, çantanı alıp çıkacaksın. Bana hiçkimse gelmeyecek doğumdan önce istemedim. Sancım gelince eşimi arayacağım, eşimin işyeri 1 buçuk saat uzaklıkta. Suyum gelince de ambulansı arayacağım. İlçemizdeki Acil servis noktası ile konuştum, hemen geliriz dediler. Tansiyonunu ölçerler, kontrolünü yaparlar. O durumlarda eş, dost, akraba ayak bağı oluyor. En sakini ve bilinçlisi doğuran kadın oluyor bence. doğum uzun bir süreçtir. Panik olmanıza gerek yok. Annenizi de başkasının evinde rahatsız ettirmeyin.
Eşler biraz panikli oluyor biliyorum. Benim annem bana 1 saat uzaklıkta ama yine de doğumdan sonra gelmesini istedim. Eşim istiyordu ama ben kabul etmedim. Panik istemiyorum çevremde. İki gün önce nişanım geldi, duşumu aldım, tv izledim, yattım uyudum o gece rahat rahat. hala da gelen giden yok mesela:))

T

Telefon olsa da ben seni oraya götüremem. O riski almam diyor. Benim ki de çok pimpirik: /
Canm mesela bnm gdicem yolda okadr suruyo.. ama baska alternatf yok esin brazda yanlz kalmak istemyo sanrm. Yani annecine uygun dille anlt.. ama emin ol erken gdersen benm gbi evine donmek icin cok bahaneler aricaksn.. ben kotudur kesinlikle gtme dmeyorum sadce gercekyem cok gerginlik veren bir surec ve git gide agirlasiyosuj alingaj sinirli olablyosun mesela kv bi sorunumz yok ama bana bugun dun gce baya wcye kalktn bseymi var dedi o bile sinirimibozdu. Aslnda kotu bseyde deil farkndaym ama neblm.. kacinci haftada gtmek istyo esin?

Çok değişik düşünceleriniz var bence de AMiN.. :/ ben ne diyorum siz kvdeme getirdiniz konuyu :/

Farkindaysan actigin konu son haftalarda kv de kalmanla ilgili. Konuyu biz getirmedik yani kv ye.
Neyse kasma kenfini bu kadar nerde kiminle rahat edeceksen orda bekle dogumu da. Iyi aksamlar..

bebeği annenden önce görmek, ya da ilk görmek

annenizin hemen gelme durumu yoksa anneniz gelsin yanınıza önceden kv nin evinde falan da kalmayın bence, he eşiniz çok heyecan yaptı kullanamayacak mı arabayı çağırın ambulans gidin hastanenize.. doğum zamanı 41 haftayı doldurabilir bile, siz 36. haftada kv ye gittiniz diyelim 5 hafta orada kalabilecek misiniz?
yani öyle bir anda kimse kusura bakmasın insan annesini istiyor yanında, en kücük örnek; doğumdan çıktım 3 saat sonra duş aldım annem yanımdaydı, kv olsa yapamazdım.. çünkü anne her türlü nazı çeker kv genel olarak her durumda kendi nazlanmaya yer arar..

Eşime göre. Senin o anda kimseyle isin olmıycak kendi derdinle uğraşacaksın zaten diyor . :):/
Öf eşin kaç kere doğum yapmış da biliyo, 17 saat sürdü benim doğum, bende öyleydim ya hastaneye yetişemezsek diye ama dizilerdeki gibi değil Zaman yetiyor, annen doğumdan önce gelsin bence

Kv de evi nde annende sende rahat edemezsin annen gelsin bence size dogumda esin olmasa bile taksiyle gidersiniz belkide sezeryan olursa gunu saati belli olur esinizin tutumu hos degil sonucda siz annenize gelme Ben kv dede kalcam dogunca gelirsin mi diyceksin anneniz kirilir kesinlikle vede kendi evin gibi olmaz hic bir yer

doğum için yetişmek fimlerde izlediğimiz gibi olmuoyr, sancı gelir gelmez pat diye doğum olmuyor. ben normal doğum yaptım. sen paniklemesezsen eşin de paniklemez. eşini sakinleştirecek kişi yine de sensin bu durumda :) benim sancılarım akşsam 18:00 gibi başlamıştı. ona rağmen yattım uyudum. gece 02:00 uyandım. eşimi de uyandırdım. sabaha hastaneye gidecez galiba dedim. sabah ezanı okundu abdest aldım namazımı kıldım. 07:00 de hastanedeydik. akşam üzeri 15:30 civarı doğumum oldu. sakin relax olun. kendi evnde kal. annenle kv de de olmaz her kafadan ses çıkar, senin de canın sıkılır. paniğe gerek yok, herşey gönlünüzce olsun

Öf eşin kaç kere doğum yapmış da biliyo, 17 saat sürdü benim doğum, bende öyleydim ya hastaneye yetişemezsek diye ama dizilerdeki gibi değil Zaman yetiyor, annen doğumdan önce gelsin bence
Tecrübe etmişsiniz biliyorsunuz. Bizim her şeyiyle ilk ve biraz da kişilik olarak telaşlı yapı olunca da ortaya böyle manzara çıkıyor. Teşekkürler

Biz suan değil zaten son hafta 3 gün 5 gün kalırız. Öyle bir sey olursa . Ama yine de rahat edemem ben . Eşimde söyledi biliyorum rahat edemiceksin ama ben senin icin diyorum falan dedi.

Son haftada falan..

Doğum öyle filmlerdeki gibi olmuyor ki. Kim yola çıkınca doguruyormus. Heyecandan telaşla araba kullanmamak diye bişey olmaz.

Doktora gitmediniz mi hiç? :/

Suyun geldi diyelim. Doğumun gerçekleşmesi yine 1 günü bulabilir. Bence sen ve esin bir doğum eğitimine katılın. Ya da sağlık ocağından ebe ile gorusun

Esiniz bahane buluyor gibi geldi.

Yarim saatlik yol nedir ki? Telas yapip araba kullanamasin?

Esiniz hic biyuk sehirde yasmamis anlasilan. Buyuk sehirde yarim saatlik mesafe yakin mesafe kabul edilir.

Esinize kabul etmediginizi evinizde kalacaginizi dogumdan once annenizin gelmesi gerektigini soyleyin. Net olun. Kararli olun. Esiniz geri adim atacaltir.

Doktora gitmediniz mi hiç? :/
Hayır gitmedim. Bebeğin hareketleri gayet iyi, sancım yok, suyum gelmiyor. Daha 1 buçuk haftam var. Doğum böyle bir süreç işte. Suyun gelse bile 24 saatin var ama hastane tedbir amaçlı çağırıyor, duşunu alıp sakin sakin gidiyorsun. Eşinin dediği gibi o anda yanındaki kimseyi umursamıyor değilsin. Nst de bağlıyken, eşim güleyim diye komiklik yapıyordu, ona bile carladım, korktu kaçtı dışarı koridora:) illa biri Gelecekse annen gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…