Doğum Sonrası Kilolarından Birlikte Kurtulalım!

Merhabalar Hanımlar...
Ben 9. takım kaptanıyım.Ne zamandır burdayım.Hiç bu topiğe gelmemiştim,bi bakayım dedim.Okudum ilgimi çekti. Bende artık buraya ugrarım izniniz olursa :))

canım birara denedim ama sadece su içerek sütüm azalıyor psikolojik midir bilmiyorum tatlı yiyince çok iyi sütüm oluyor kuzenimin düğünü var temmuzda zayıflamam lazım

hımmmm psikolojik olabilir aslında tatlı yiyince daha çok su içiyosun ondan sütün artıyo olabilir. yalnız stres ve uykusuzluk da çok etkiliyo sütü. bi de emzirirken rahat ol, sütüm var mı yok mu diye düşünme. canım önemli olan bebeğin şu anda onun için nasıl içine sinecekse öyle yap. ille de tatlı yemem lazım diyorsan günün erken saatlerinde yiyebilirsin mesela. 1 saat sonra da biraz spor yapıp yakmaya çalışabilirsin. ben geceleri çok yiyordum. her emzirmeye kalktığımda buzdolabına saldırıyodum. özellikle de tatlılara. bıraktığım ilk hafta çok zorlandım ama şimdi alıştım:)

aklıma bunlar geliyo şimdilik. ek gıdaya başlayınca biraz daha dikkat edersin yediklerine gerçi temmuza da bişey kalmamış Allah yardımcın olsun.

Merhabalar Hanımlar...
Ben 9. takım kaptanıyım.Ne zamandır burdayım.Hiç bu topiğe gelmemiştim,bi bakayım dedim.Okudum ilgimi çekti. Bende artık buraya ugrarım izniniz olursa :))

hoşgeldin canım, ben de yeniyim burda, valla izinsiz daldım ben ama sağolsun kimse dışlamadı:) sen ne zaman doğum yaptın canım. 8 kilo vermişsin, süper:) ne kadar zamanda verdin?

Son düzenleme:
hoşgeldin canım, ben de yeniyim burda, valla izinsiz daldım ben ama sağolsun kimse dışlamadı:) sen ne zaman doğum yaptın canım. 8 kilo vermişsin, süper:) ne kadar zamanda verdin?

Ben 2009 Ekim 2 de yaptım doğumumu.Bir oğlum var.Su an sütten kestim.Onunla ugrasıyorum :) Ben aslında subatın 20 sinde başladım ama tasınma işlerim oldu o yüzden 2 ay hiç diyet yapmadım.Öyle işte.. şuı aralarda cok motivasyonum düştü.Destek avına cıktım..

maşaallah oğluna canım Allah bağışlasın. büyük oğlum o yaştayken müzik açıp dans ediyoduk, yani hoplayıp zıplıyoduk. erimiştim o zaman:) ne güzel tam hareketli zamanı oğlun da seni eritir annesi merak etme:) sütü de kesmişsin ohhhhhhhh tam gaz devam o zaman yoluna. en büyük motivasyon oğlun olsun. onu şöyle dal gibi, arkadaşlarının görünce kıskanacağı bi anneden mahrum etme:) (yanlış anlama canım, anneden güzeli olamaz oğullar için, motivasyon olsun diye dedim) benim motivasyonum süper bugünlerde, sana da gönderebilsem keşke burdan:) boyunu ve yaşını merak ettim sakıncası yoksa...

Yok kız yanlış anlamam.Bende hep öyle düşünüyorum zaten.Hep görürüz ya, çocuk ilk okula gider yanında hep şişman bi anne öyle olmak istemiyorum açıkçası... Sütten keseli 5 gün oldu işte. Oda oynamayı çok seviyor, şemame oynuyoruz,kolbastı falan

Ya motivasyonumda şu nedenle çok bozuldu.Tartım yanlış tartıyormuş benim.Geçen sağlık ocagına gittim.Benim tartıdan daha yüksek gösterdi.Bende dijital tartı alıcam işte.Eşim maaş alsın da.. Şu an zırnık kalmadı

Adım Melek bu arada... 89 doğumluyum,1.55 boyundayım... Urfalıyım,Bursa'da yaşıyorum... 3 Senelik evliyim... Birden söylim hepsini...

emziren anneler bugün itibari ile diyete başlamış bulunmaktayım dün doktora gittim dahiliye ye tahlillerimi istedim maşallah bişeyin yok dedi bana bu ne demek boğazdan kısss :) nese bide sağlık ocağında ki doktor 1600 kalorilik diyet listesi verdi yetermi acaba onu uyguladım bugün bakalım işe yarayacak mı beni bi bilgilendirirmisiniz lütfeennn

ah tatlım sen çıtır anneymişsin ya. 9 yaş büyüğüm senden teyze diyebilirsin:) böyle soy ağacını çıkarır gibi sormuşum ama niyetim sadece hedef kilonu irdelemekti. yaşın küçük olduğuna göre metabolizma tam gaz olmalı yani işin daha kolay. ayrıca boyuna göre de hedefin makul. bana çok düşük gibi gelmişti de:)

tartı meselesine gelince dijital olanlar daha doğru tartıyo ama bakalım sağlık ocağındaki doğru mu. kimbilir hergün kaç kişi çıkıyo üstüne. ayrıca orda kıyafetli, ayakkabılı falan tartıldın. karnın da tok idiyse 2 kilo düş zaten ondan. evdeki tartın eksik bile tartıyo olsa verdiğin kilo doğrudur. anladığım kadarıyla 2 ayda 8 kilo vermişsin. e ideali de bu zaten. şimdi hala bozuk mu motivasyonun. bozulmasın doğru yoldasın. sabredip devam edersen hedefine ulaşırsın bence.

tartı olarak tefaller çok güzel ama pahalı biraz. ben sinbo kullanıyorum. 20 tl civarı. kaç senedir her sabah tartılıyorum. yerinden fazla hareket ettirmiyorum ayarı falan kaçar diye:)

hayırlı olsun canım. tahlillerin temiz çıkmasına da sevindim. canım çok işin ehli değilim ama bana uygun gibi geldi 1600 kalori. sonuçta emziriyosun, daha düşük olmaz. emzirirken 1 günde yaklaşık 400 kalori harcandığını okumuştum. e normalde zaten 1200 kalorilik diyetler yapıyolar insanlar. dene bakalım zorlanırsan günlük kalorini biraz arttırırsın. bol su içmeyi unutma, bol sütün olsun inş. bırakmak yok ama bak. sonuçları da yazmayı unutma:)

Son düzenleme:
beraser canım teşekkür ederim desteğin için inşallah devam edecem zaten hep moralimi boacak şeyler giyorum dar gelenleri ki fırtlayan yağlarıma bakıp canım sıkılsın ve bırakmayım diye :) valla inşallah zararı olmaz sütüme dün pek acıkmadım ama tatlı yok diyette hiç işte buna nasıl dayanacam bilmem paylaşırım cumartesi günü tartılacam haber ederim

herkese iyi akşamlar 169 boy 71 kiloyum 17 aylık kızım var 75 kiloydum yaptığım işveç diyetiyle 4 kilo verdim 62 kilo hamilelik öncesi ideal kilom benimle diyet yapacak birileri varmı oradaaaaaaaaaa

diyet demiyelim de sağlıklı beslenmeye çalışıyorum...ben zaten kilolu olarak hamile kldım. 66-67 kiloydum hamileliğin başında . 80 kiloyla doğuma gittim. doğum sonrası 75 kiloya düştüm. bebeğim 3 aylıkken ben farkedemeden 79.8 kilo olmuşum. nasıl olsa veririm dedim.sadece tatlı pasta az yemeye çalıştım. müthiş bir iştah vardı.4.5 aylıkken 77.5 olmuştum. bursaya gittim ailemin ynına. 1 ay kadar kaldım. ordada sadece tatlıya dikkat ettim.75.5 olmuştum bebeğim 5 aylıkken.şimdide 70-79 topiğindeyim. orası çok hareketli motive oluyorum.4 haftadır ekmeği yağlı şeyleri şkerli gdaları kestim.sadece sabah ttb ekmeği yiyorum. akşam abur cubur yemeği bıraktım.sevdiğim şeylerin ucunda azcık yiyorum. nefsim tatmin olsun diye.şimdi 70.4 kg yim. ama vermem gereken 10 kilo daha var. hedefim 58 ama 60 ı görürsemde yeter.şimdiki hedefim 69 lu rakamları görmek bence birbirimizi motive ederek başrabiliriz. sen daha şanslısın. boyun uzun fazla kilo vermen gerekmiyor.ben bide 3aylık iğneye başladım.ödem yaparak kilo aldırıcı etkisi var. bakalım nolcek......

benimde kaldı son 5 kilom.yaklaşık 15-16 kilo verdim 1 yılda.banada kolay gelsin o zaman.yediklerimizi filan paylaşsak tablo yapsak aslında daha motive edici olabilir.yapıp yapmadığınızı bilmiyorum gerçi.ama buranın devamlı müdavimleri varsa daha güzel olur dedim.

kızlar herkese merhaba,

yeni gelenler hoşgelmiş..
aslında burası yoğun bir topikti ama son zamanlarda bebeklerimiz büyüyüp ayaklanmaya, emeklemeye falan başladı, bir de diş sıkıntıları malum..epeydir yazamıyor müdavimler..

bu topiğin sayesinde güzel motive olup hatırı sayılır kilolar verdim, şimdi son 4-5 kiloyu vermeye çalışıyorum ama direniyor işte

diyetisyenim 1 ay kadar vücudu kontrol altına alıp dinlendirmeye karar verdi,o yüzden 1 haftadır pek diyet yaptığım söylenemez. Sporu da hergün yapıyordum, haftada en fazla 4 gün yapmamı istedi. Çünkü hergün spora alıştırıp ta ardından azaltılınca kilo alımı kaçınılmaz oluyormuş.

yarından itibaren yine herşeyi koruma programı çerçevesinde harfiyen uygulamaya başlayacağım, diyetisyenle randevum ise 18 Temmuz. Dilerim herşey yolunda gider.

Önceden hergün yediklerimizi harfiyen yazıyorduk, işe yarıyor, yediklerinizi gördüğünüzde "oha,ben bu kadar yemiş miyim?" diye yeterince motive oluyorsunuz. Bir de moda dergileri, moda siteleri, alışveriş merkezleri ve mağazaların deneme kabinleri hakikaten işe yarıyor

sevgiler

kızlar bol su ve bitki çayları sütte süper işe yarıyor,tecrübe ile sabittir!
çok yağlı yemeyin,kızartmayı bırakın,abur cubur,gazlı içeceklerle vedalaşın...aslında hepsini biliyoruz işte,önemli olan uygulamak!ha bir de mutlaka gün içinde hareket etmek ya da egzersiz,en önemlisi de yürüyüş yapmak gerekiyor, sonrasında zayıflamak kaçınılmaz, mutlaka kilo veriliyor.

canım ben kızartma yağlı falan çok yemem zaten benim sorunum ekmeği tatlıyı bisküvi çikolata helva gibi çok yemek 2 gündür diyet yapıyorum aslında doyuyorum ama gözüm doymuyo 1600 kalorilik diyet tatlı yok içinde ama 2 gündür hiç acıkmadım ama nefise hakim olursam sanırım kilo vercem :) bu arad bu gün 45 dakikalık yürüyüş yaptımm oleyyyy

bu arada birde bugün 5 litre su içtim zaten normalde 3 içiyodum arada gidip gidip içtim 5 oldu yatana kadar 6 olur heralde hala canım su istiyooo

ne demek canım:) destek için buradayız hepimiz. sütünü etkilediğini düşündüğün anda bırakırsın canım, ya da gevşetirsin biraz. önemli olan kuzun çünkü. tatlı yedikçe yenen bişey gibi geliyo bana. ilk bi hafta ciddi zorlanıyosun sonraki haftalarda yavaş yavaş aramamaya başlıyosun. çok canın çekerse de ye biraz. ben haftada bi kere yiyorum. hatta bugün yedim ve eskiden bayıla bayıla yediğim tatlı bugün ağır geldi bana:) süt için su su su süt yeşillik marul moral uyku:) bunlara dikkat et:) cts haber bekliyorum senden. bu haftayı atlatırsan haftaya daha rahat olacaksın, böyle düşün ve sakın bozma:)

haklısın canım diyet deyince insanın kaçamak yapası geliyo:) bence de diyet psikolojisine sokmayalım kendimizi. zaten emziren annelerin diyet yapmasına gerek yok. abur cubur, tatlı ve gece yemelerini bıraktım ben de sonuç süper. haftada 1 kilo gidiyo. sen de böyle devam edersen 2 aya 60ı görürsün inş.

süpersin canım, çoğu gitmiş azı kalmış. ben de çok eski sayılmam. müdavim olmaya adayım. üzülüyodum sayfaya pek giren olmuyo diye, bugün coşmuş maşaallah:) önceki sayfalarda bi tablo görmüştüm ama ne kadar güncel bilemiyorum canım.

sen de hoşgeldin canım. eskileri de burda görmek güzel oluyo. ne güzel vermişsin kiloları, darısı başımıza:) bizi yalnız bırakmayın, tecrübelerinizden faydalanmak isteriz:) beni de en çok motive eden şey banyodaki boy aynası:)

yürüyüş hariç dediklerinin hepsini yapıyorum. oğlumla yürüyüş zor oluyo. koşu bandım da var ama oğlumun gündüz uykusu yok gibi bişey. kısa süreli uyuyo ancak evin işlerine bakıyorum o zaman da. evde hareketli olmaya çalışıyorum ama. müzik duysam popo sallamaya başlıyorum:) şimdilik herşey güzel gidiyo. bu hafta görümcem geldi, rahatsız biraz. inş onunla ilgilenirken düzenimi bozmam.

canım bazı şeyleri bilsek de tekrar tekrar duymak faydalı olabiliyo uygulamaya geçmek için. teşekkürler tavsiyelerin için.

beraser cumartesi haber vercem emin ol buraya yazacam bozarsam utanıyım diye :) yok yok ben vermeliyim bu kiloları başka yolu yok en azından 6 kilo gitse moralim yerine gelecek

bu arada birde bugün 5 litre su içtim zaten normalde 3 içiyodum arada gidip gidip içtim 5 oldu yatana kadar 6 olur heralde hala canım su istiyooo

dayanamadığın şeyleri evde bulundurma canım.

tabiki vereceksin kiloları, kabullenmiyoruz onları. istenmeyen misafirler, yakında gidecekler:)

bu arada su iç demiştim ya sözümü geri alıyorum ve su içmeliyim diyorum. zira ben senin kadar içmiyorum. maşallah ne güzel içiyosun. 2 litre içsem wcden çıkamıyorum ben ya. susamayı da beklemiyorum, aklıma geldikçe içiyorum ama mümkün değil bu kadar değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…