Doğum Sonrası Kilolarından Birlikte Kurtulalım!

hoşgeldın cnm...kurtulursun inşallah.benım kızım kocaman oldu 21 aylık ama ben hala kurtulmamadım.ne yapıcaz bılmıyorum.bu arada kızlar ben gıttım doktora hıpotıroıt sınırlarındaymışım.kansızlık ve demır eksıklıgım çıktı..

kilo vermede en çok neler faydalı benimlede paylaşırsanız sevinirim ben 2 aydan beri uğraşıyorum koşu bandında yürüyorum yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum kızıma süt verdiğim için tam diyet yapamıyorum anlıyacağınız bukiloları bana zamkla yapıştırdılar senağlama boyum 160 ve 80 kiloyum ve işim gerçekten zor ama ben kazancağım :hooray: inşllah hepimiz bu kiloları hiç gelmmemek üzere kovarız:1hug:

İnşallah berfinsena ! Ben nickimi çömez olarak seçtim çünkü kilo vermede bu kadar çok değişik şey yapıldığını hiç bilmezdim.Mereğ öğrenilecek ne çok şey varmış :uhm:.Doğum yapalı mı 2 ay oldu yoksa 2 aydır mı vermeye uğraşıyorsun ?

pardon bir yanlışlık oldu afedersin doğum yapalı 6 ay oldu zayıflama savaşım iki ay önce başladı daha sizden öğreneceğim çok şey var :1hug:bu arada 3 tane tatlı çocuğum var allahım bağışlarsa onların sorunlarından zayıflamaya yeni yeni motive olmaya çalışıyorum aşkımda yardımcı olmaya çalışıyor onun desteği çok büyük Şeniz önceki 2 doğumdan sonra kolaylıkla 56 kiloya inmiştim tabiki o zamanlar eşim yurt dışındaydı bankaydı alışveriş doktordu her yere sağlık için yürüyordum şimdi ise 500 metre ileriye arabayla gidiyorum bazen yürüyerek gitmek için kontak anahtarı saklıyorum koşu bandını tam anlamıyla kullanmaya başlamalıyım her yere yürüyerek gitmelim kızan birileri olsa belki bu işi ciddiye alırdım çünkü elimden birşey kurtulamaz artık siz varsınız a.s.

Benim ilk annelik deneyimim faciaydı.Hem hamilelikte hem de doğumdan sonra kilo aldım 70 falan oldum.Üstelik de sütüm yetmiyor diye depresyondaydım..Bu doğumdan sonra daha makul herşey toplam 10 kilo aldım ve sütüm de yetiyor bebişe.
Benim hatam sabah kalkar kalkmaz 1lt suyu kafama dikmek oldu.Böylece benim mide oldumu litrelik su matarası gibi ! Ne kadar yesem doymuyordum.neyse şimdi o hatayı yapmıyorum.Mide kapasitem de yavaş yavaş düzeliyor.
Benim sana en zarasız tavsiyem kiraz yemek olacak 3-4 gündür yiyorum ama işe yarıyor gibi.Kiraz dermiş ki ' Arkamdan dut yetişmese sizi sapıma çevirirdim '.Büyüklerin bir bildikleri vardır herhalde !.

merhaba arkadaslar.Bende 11 ay once dogum yaptim.65 kilo ile hamile kaldim ve doguma gittigimde 92 kiloydum dogumdan sonra eve geldigimde ise 83 .Kilolardan kurtulurum derken ustune 7 kilo daha alarak 90 kiloya ciktim.6 ay bebegimi emzirdim ve mart ayina kadar hergun diyete basladim ama tabiki birturlu devam ettiremedim.Kendime cok kkiziyordum hic azimli degilim birseyi kafaya koyup yapamiyorum diye bir aksam oturdum ve karar verdim kendime kilo cizelgesi hazirladim .Bana gore her ay 10 kilo vererek 3 ayda kurtulcaktim bu kilolarda ama o kadar kolay olmuyor sagliklida degil zaten ama isteynce veriliyor kilolar .Suan 77 kiloyum ve 2,5 ay oldu baslayali.Yinde de sukur diyorum bukadari bile guzel.6 ayin sonuna kadar 65 olmak istiyorum.bu arada bugun ve yarin lapa diyeti yapiyorum bakalim umarim bozmam bol su iciyorum gunde en az 2 saat kizimi arabasina koyup yuruyorum ve duzenli olmasada 5 i biyerde cayi ve elma tarcin karanfil limon karabiberden hazirlanan caydan iciyorum toplam 13 kilo vaerdim.kendimi bildim bileli hafif kiloluydum hep ve bana 5 kilo vermek cok zor gibi gelirdi ama anladimki isteyince oluyor ve 12. aya kadarda hep hayal ettigim 55 kiloya gelcem insallah.Hepimize kolay gelsin ve saglikli kilosuz mutlu gunler

:çok üzgünüm:haklısın bende kendime kızıyorum ama ev işleri ve çocuklar 2 si okula gidiyor küçük 6 aylık eşimin yardımı olduğu halde zor yetişiyorum ev işinde her gün temizlik takıntım olmasa kendime daha çok vakit ayırırım sizlerle yazışmaya başladığımdan beri daha disiplinli oldum:enbuyukkk: demekki motivasyon işe yarıyor bir elin nesi var iki elin sesi var söz yüricem ama ben su koyu verirsem sen kızklava: bana

inşallah sen ve hepimiz bu kilolardan kurtuluruz sizlerle olmak güzel:1hug: şu karabiber çayı nasıl oluyor bizede yaz gerçekten faydasını gördüysen hemen çay olarak onuda ekliyeyim rezene melisa yeşil çay içiyorum bende

Son düzenleme:
bitek bu çaylarlamı kilo verdin benimde 15 kg fazkam var

Merhaba cemile sadece bu caylarla zayiflanabilecegini sanmiyorum canim sadece metobolizma hizlansin diye iciyorum yazmistimda zaten duzenli icmiyorum gunde 3 bardak 3 litre gibi aklima geldikce yapip iciyorum.Bu aralar cok fazla yuruyorum ve kilolarin yuruyus sayesinde gittigini dusunuyorum.Örnegin bugun tam 3 saat yurudum orta tempoda ayaklarimin alti aciyor ama inat ettim zayiflicam insallah.

merhaba berfinsena karabiber cayini canim bu sitede okudum 2 elma 1 limon 1 rulo tarcin 1 seker kasigi tane karabiber 1 tatli kasigi karanfil elmalari dorde bolüp yaklasik 3 litre suda butun malzemeyi kaynatiyorsun.Ben iki gunde iciyorum ama yazdigim gibi duzenli gunluk yapamiyorum arada besi biryerde karisimi olan caydan yapip iciyorum .Artik kendimi alistirdim gunluk duzenli yuruyorum ve kilolar da yurume sayesinde gidiyor cnm.Bu caylarda faydali oluyordur tabiki ama ben sadece bu caylari icerek zayiflanabilcegini sanmiyorum hareket sart.:dance:

yasemın sude bende senınle aynı dertten muzdarıpım.o elmalı çayı 1 ay kadar yaptım hiç fayda gormedım am ne zamandır yapmıyorum bugun tekrar yapıcam.paylaşımın için tesekkurler

toplikleri okumadan daldım içeriye naniknanik bende doğum sonrası kalan 5 kilomu vermeye çalışıyordum ama dün bir zayıflama çayı mümessili dediki, doğum sonrası heleki emziriyorsan en başa dönmen en az 1 yılını alır. normali budur. eğer hemen vermişsen yani bakıyosunuz sezeryan sonrası hemen incecik bir bayan öyle olduysan ya metebolizman yağ yakıyor yada problem var uzmana gitmelisin. yani bekle çay neyim içme dedi bunu diyen bir zayıflama çayı firmasının satıcısı. şimdilik bekliyorum ben sengözlerimebaksanab

Benim kayınpederim kadın-doğumcu bana herzaman lohusalığın 40 gün değil 6 ay sürdüğünü söyler.Kilolar da o zaman gitmeye başlar.Sabredin kızlar ama sabrederken de poponuzu kaldırmayı ihmal etmeyin .

canım sağol ya moralimi duzelttin ben 4 ay önce doğum yaptım aynen kilom duruyor komşum 1 ay önce doğurdu 59 kilo kafayı yiyecem

canım sağol ya moralimi duzelttin ben 4 ay önce doğum yaptım aynen kilom duruyor komşum 1 ay önce doğurdu 59 kilo kafayı yiyecem

ya cnm benım çevremdede var oyle ınsanlar ben kesınlıkle genetık olduguna ınanıyorum.herkes aılesındekı ınsana benzıyo yapısal olarak.bak mesela benım anne tarafımdakı kadınların hepsı annemde dahıl buna dogumdan sonra incecikler.ama baba tarafım tam tersı..her sorana 'hayır ıkıncıye hamıle degılım'demekten bıktım.yanı baba tarafına cekmışim.ne olurdu anama cekseydım keşke.ama işte dediğim gibi genetık bırazdalaelaelaelaelaesenağlamalaelaelaelaelaesenağlama

Günaydın arkadaşlar Bende sezeryanla doğum yaptım ve doğumdan sonra hemen eski kiloma döndüm ama bir tanıdığımızın gelini şimdi zayıfsın sevinme sezeryan ile doğum yapanlar sonradan çok kilo alıyor demişti gerçekten öyle oldu 10-15 kg aldım doğumdan sonra ( Sizinde öyle mi oldu

bence herkeste aynı olmaz bir dünya sezeryanla doğumyapanlar var etrafımda vede hiç kiloalmadılar hatta sezeryan sonrası normal doğum yapmış gibi çıkanlar bile oldu doğumdan.bende 31 kg aldım gebelikte bebeğim 14 aylık ve 26 kg nı geri verdim emzirme dönemi ve sonrasında da hiç kilo almadım açıkcası.

Dids buğdayla ilgili başlık açmış ordan aklıma geldi Buğdayın bir de dövme hali vardır.Onu haşlayıp dondurucuda tutabilirsiniz yoğurt ve nane ile süper olur.Emzirenler için de süt yapar.Defne Samyelinin doğumsonrası kilo verme sırrı buymuş .

kızlar bende sezeryanla yaptım dogumumu ve 103 kiloyum kızım emmedigi için kilolar benle kaldı emzirdigim dönemde 93 tüm ama emmeyi bırakınca kilo arttı .. kadın dogumcum eger bebegin emseydi o kilolar kalmazdı dedi ama offfffffffffffff

İnsanın kendi gibi sorunu olan birileriyle derdini paylaşması sanırım bambaşka bir şey...
Evet ben de o sezeryanla doğum yapıp bebeğim emmeyi 6, ayda bıraktığından oğlu 9,5 aylık olmasına rağmen insanların hamile misin diye sormasına sebep olan kocaman bir göbeği, çatlaklardan göbek deliği bile görülemeyen bir karnı, nerdeyse hiç belli olmayan (afedersiniz) odun gibi bir beli, burnu hariç nerdeyse hiç bir kemiği belli olmayan koskocaman dolunay gibi bir yüzü, etek giydiğinde birbirine sürten ve selülitten geçilmeyen bacakları, arkasında onu takip eden karpuz gibi bir kalçası ve hala hamile pantolonu giymesine sebep olan gepgeniş bir baseni olan belki yüzlerce kadından biriyim...

İşin kötüsü hala bu kafamı kurcalayan, kendime olan güvenimi yitirmeme, aynalara bak(a)mamama, kendim için hiç bir şey yapmak istememe sebep olan sorunlar için hala bir çaba göstermiyor olmam.

Bazen kendi kendime "tamam artık yeter bir yerden başlamalısın" desem de sabah uyandığımda içimde bu yönde yapacağım her türlü çabaya karşı inanılmaz derin bir isteksizlik yaşamam.İştahımı asla kontrol edemiyorum.Hamileleğim öncesi hiç böyle değildim.Kilo alsam da sıkı bir diyet ve spor programıyla hemen verirdim.Ama artık o azmin bir gramı bile yok içimde...Çaresizim,ümitsizim ve sanırım en çok kortuğum şey de oğlumun bir gün bu kilolarım yüzünden benden utanacak olması....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…