- Konu Sahibi minikkus24
-
İnsanın kendi gibi sorunu olan birileriyle derdini paylaşması sanırım bambaşka bir şey...
Evet ben de o sezeryanla doğum yapıp bebeğim emmeyi 6, ayda bıraktığından oğlu 9,5 aylık olmasına rağmen insanların hamile misin diye sormasına sebep olan kocaman bir göbeği, çatlaklardan göbek deliği bile görülemeyen bir karnı, nerdeyse hiç belli olmayan (afedersiniz) odun gibi bir beli, burnu hariç nerdeyse hiç bir kemiği belli olmayan koskocaman dolunay gibi bir yüzü, etek giydiğinde birbirine sürten ve selülitten geçilmeyen bacakları, arkasında onu takip eden karpuz gibi bir kalçası ve hala hamile pantolonu giymesine sebep olan gepgeniş bir baseni olan belki yüzlerce kadından biriyim...
İşin kötüsü hala bu kafamı kurcalayan, kendime olan güvenimi yitirmeme, aynalara bak(a)mamama, kendim için hiç bir şey yapmak istememe sebep olan sorunlar için hala bir çaba göstermiyor olmam.
Bazen kendi kendime "tamam artık yeter bir yerden başlamalısın" desem de sabah uyandığımda içimde bu yönde yapacağım her türlü çabaya karşı inanılmaz derin bir isteksizlik yaşamam.İştahımı asla kontrol edemiyorum.Hamileleğim öncesi hiç böyle değildim.Kilo alsam da sıkı bir diyet ve spor programıyla hemen verirdim.Ama artık o azmin bir gramı bile yok içimde...Çaresizim,ümitsizim ve sanırım en çok kortuğum şey de oğlumun bir gün bu kilolarım yüzünden benden utanacak olması....
canım merhaba,
yazını okurken içim burkuldu öncelikle sana nasihat etmek haddime değil diyerek başlamak istiyorum.bence oğlun asla ve kaate senden utanmayacaktır.gerçek bir insan olarak yetiştirdiğinde onu senin onun dünyaya gelmesi için nelerden fedarkarlık ettiğini anlayacak.
bence bu ümitsizliğini vede çaresizlik diye düşündüğün şeyden kurtulmalısın.
belkide aşapıda benim yazımı okudun bende hamilelikte tam 31 kg almış bir insandım.oğlum doduğunda çokmutluydıum ilk zamanlar kiloalr felan dert değildi tabi,ama gün geçiyor ben gr bile veremiyordum 96 kg doğuma gidip 90 kg ile geri dönmüştüm.üstelik sütüm olsun diye önüme konulan her tatlıyı afiyetlede mideye indiriyordum.
Bacaklarım selülit içinde yüzüm tostoparlak vede göbeğim kocaman balon gibi duuruyordu sadece eşofman giydim aylarca her yere giderken kadın gibi bile hissetmiyordum kendimi herkes bana ve kilolarıma bakıyordu sanki.heleki yüzüme karşı bütün doğum kiloların kalmış diyen arkadaşlarım oldu:a015:
ama ne yaptım bebeğim vardı ve o herşeyin tabiki üstündeydi ama ben bu değildim..kilolarımı vermeye karar verdim,ha umutsuzluğa düşüp defalarca yedim tekrar kendimi tatlıya verdim,ama yine toparlandım.
kolay olmadı sakın şöyle düşünme sen vermişisn konuşması kolay deme.ben sadece hamileikte 31 kg almadım evlilik sonrasında alınmış bir 6 kg daha vardı üstelik.sadece bir sene içinde 37 kg almıştım.
önce tatlıyı kestim meyve sularını ha hiçmi yemiyordum tabiki yiyordum sadece sütlü ve çok canım çektiğinde.çaylarımı şekersiz vede kahvemi süttozu sütsüz sade içtim.günde 3 litreden fazla su vede yeşilçay içitim kilo verdimmi çok değil hatta hiç gibi ama selülitlerim yoktu vucudumdaki o senin dediğin şişlikler vede ödemleri atmıştım.sıra kilo vermekteydi.devam ettim diyet yapmadım inan oğlum 15 aylık daha bir haftadır ilk defa hayatımda diyete başladım.bunu diyet olarak düşünme sadece önce den ne yiyorsan o şekilde ye az ye sık ye su iç başka şeyler bul çok kilo gitmeyecek belkşide başta ama seni gaza geitrecek kadar motive edecek kadar gidecek eski kıyafetlerini yavaş yavaş denemeye başla..aynanın larşısında sırası ile aylar geçtikçe herbirinin tek tek olduğunu göreceksin üstğüne..
neyse çok uzattım sanırım ben verdimmi kilolarımı hayır hepsi değil hala verilecek 9 kg kadar var.hala göbekliyim vede hala tontiş bacaklar vede kollara sahibim hala gıdığım var yanaklarım tontiş ama iyiyim niye dersen vereceğim bu kiloalrı ama biliyorumki vucudum o kiloları versede oğlumdan önceki gibi asla olmayacak kendime taş gibi hatunum idye espriler yapsamda göbeğimdeki gevşeklik vede çizgiler oğlumun bana hediyesidira.s.
sevgilerimle....
canım sadece 5 kilo fazlan var ve muhtemelen bebeğin yürümeye başladığında onlarda gidecek o kadar dert etme.hamilelikte 31 kiloalmış biri olarak söylüyorum sana ben bile 23 kilosunu verdim.5 kilo zaten gider yediklerine dikkat et yeşilçay iç.ve egzersiz yap bence...daha öününde bebeğin yaşına girene kadar 3 ay var.1,6 kilo her aya bence sabret keşke benimde 5 kilom kalsaydı canım..
sevgiler..
ya cnm benım çevremdede var oyle ınsanlar ben kesınlıkle genetık olduguna ınanıyorum.herkes aılesındekı ınsana benzıyo yapısal olarak.bak mesela benım anne tarafımdakı kadınların hepsı annemde dahıl buna dogumdan sonra incecikler.ama baba tarafım tam tersı..her sorana 'hayır ıkıncıye hamıle degılım'demekten bıktım.yanı baba tarafına cekmışim.ne olurdu anama cekseydım keşke.ama işte dediğim gibi genetık bırazda
sevgili güldemir ve talu merhaba,
öncelikle hepimizin ortak noktası doğum sonrası kilolarımız.ben şöyle düşünüyorum biizm kilolarımız en azından doğumdan sonra aldıklarımız oturmuş vede yerleşmiş kilolar değil aslında bizi terketmeye o kadar müsaitlerki sadece biizm biraz bu konuda o kilolara destek olmamaız gerekiyor nasılmı??
emin olun arkadaşlar bende burada yazdım hep doğum sonrası hiç doğurmamış hamile kalmamış gibi incecik olan annelerden değildinm halada değilimde aslına bakarsanız:roflol::sm_cool:
ama şöyle bebeğim 3-4 aylıkken düşünüyorumda çok ümitsizdimyani gram oynamıyordu kilomda.zaten sezeryan doğumdu göbeğim balondan farksızdı boş bir kocaman balon gibiydi.
öncelikle 3-4 aylık bebekleri olan annelerimize önerimsabırszı olmayalım kilo verme konusunda zaten dahaçok yeni asıl kiloların düşmeye başlamaı 6.aydan sonra başllıyor yani düzenli birşekilde kilolar 6.aydan sonra daha rahat giddiyor.ama ağırlıklı hamilelilk kilolarının bebeklerimiz 1 yaşını geçdiğinde bizde % 70 ni vermiş olmamaız gerekiyor.ben 31 kg aldım ama 6 kilo kadarda evlendikten sonra almıştım şimdi verdiğim kilo 28 kg buldu.ama inanın bende son 10 güne kadar diyet diye birşey uygulamadım çünkü zaten oğlumu 13 aylık olana kadar emzirdim.bu yüzden öyle sıkı diyeler yapmam mümkün değildi.
sütümkesilmeden nasıl kilo verebilirim dyorsanız
1-bol su içmek lazım su yapıyor sütü ve kaliteli beslenmek(ekmek ,tatlılar inanın bize kilo aldırıcı şeyler süt yapmıyor)
2-emziremye istekli olmak
3-bol vede sık emizrmek sütümüz kesmeyecektir.tecrübeyle sabit ben varım:roflol: çalışmama rağmen 13 ay emzirdim sağdım sütümü..
4-psikolojik olarak rahat olmamzı gerekiyor.
bu duurmlarda süt zaten gitmez bu dönemde diyetten ziyede yapacağımız sadece normal dengeli vede sağlıklı beslenme yapmaktır.yani sabah bir dilim kepekle peynir zeytin sütümüz domates salatalık(reçeller vede helvalardan uzak durmak,çayımızı kahvemizi şekersiz içmek)
öğlen bol sebze çorbamızıdan vede kepek ekmeği bol salatalılk akşamda aynı.
yalnız ben kendi hatalarımı söyleyeyim mesela emizriken hiç kilo veremediğim dönemde hatalarım:
1-meyve suları içtim bol şekerli hazır
2-tahin helvalar yedim süt olsun diye (üzerinded bol su içiyordum çok tatlı olduğu için sonra sütüm gelince bak süt yaptı oluyordu tatlı halbuki sütü yapan su:sm_cool:
3-dengesiz besleniyordum sabah kahvaltımı tam yapmayıp öğlen akşamada dahil habire yiyordum.
4-bebeğimizin en az haraketli olduğu dönemde bende hareketsizdim.
halbuki sadece bu yukarıda yazdığım 4 şeyi yapmamaya başlamamdan itibaren kilolarım düşmeye başladı.
tabiki arada sütüm bollaşsın diye altarnatifler yaptım ama asla tatlı olmadı bu:
bol 8-9 domates vede 4-5 soğanlı bulgur pilavı yaptım yedim.eczaneden vitamat aldım ama çalıştığım içidi bunlar yeterince emizremiyordum vede sütümüz azalması normaldi.biz annelerin bu dönemde en büyük kaygımız sütümüzün kesilmemesidir ve çok önemlidir bu doğru bir yaklaşımdır.önceliğimiz sütün devamlılığı ama derler ya emzirirken kilo vermek işte o noktada yukarıda yazdığım gibi beslenmeniz durumunda verirsiniz kiloları başka türlü kilo üzerine kilo eklemekten başka birşye yapmaz.
ve bir nokta daha genelde gebelik sonrası ilk regliden sonrada daha çabuk kilo veriliyor yani en azından benim için öyle oldu.
eğer sormak istediğiniz birşler olursa yediğimiz içtiğim şu anki uyguladığım programla ilgili seve seve yardım ederima.s.
mirrorwoman canım ben aynaya bakmaktan nefret eder oldumsenağlama seninde dediğin gibi sezeryan sonrası irade dışı koca bir göbek var bende daha önce hiç göbek yoktu ameliyat yerim acıdığı için hareket yapamıyordum 6 günden beri yapabiliyorum böyle devam edersem kurtulabilirim ama bazen çok kötü canım yanıyor aerobik yaparken kızım 7 aylık olacak sen bize yardımcı ol daha tecrübelisin :1hug:çok güzel olduğum söylenir bende biliyorum ama kilo insanı çirkinleştiriyor tatlicadiarzugöbeğimi tutmasam çok iğrenç bir görüntü ortaya çıkacak tek isteğim hayırlısıyla sağsalim bu kilolardan kurtulmak senağlamasen nasıl başardın:uhm:
sağolasın arkadaşım ama göbek ölçüm 111 cm sen düşün artık halimi. yoksa şişmanlık yok ama göbek yetiyor zaten
önerilerini deniycem cemilecim sağolasın önerilerin için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?