Doğum Sonrası Kilolarından Birlikte Kurtulalım!

canım merhaba,
yazını okurken içim burkuldu öncelikle sana nasihat etmek haddime değil diyerek başlamak istiyorum.bence oğlun asla ve kaate senden utanmayacaktır.gerçek bir insan olarak yetiştirdiğinde onu senin onun dünyaya gelmesi için nelerden fedarkarlık ettiğini anlayacak.
bence bu ümitsizliğini vede çaresizlik diye düşündüğün şeyden kurtulmalısın.
belkide aşapıda benim yazımı okudun bende hamilelikte tam 31 kg almış bir insandım.oğlum doduğunda çokmutluydıum ilk zamanlar kiloalr felan dert değildi tabi,ama gün geçiyor ben gr bile veremiyordum 96 kg doğuma gidip 90 kg ile geri dönmüştüm.üstelik sütüm olsun diye önüme konulan her tatlıyı afiyetlede mideye indiriyordum.
Bacaklarım selülit içinde yüzüm tostoparlak vede göbeğim kocaman balon gibi duuruyordu sadece eşofman giydim aylarca her yere giderken kadın gibi bile hissetmiyordum kendimi herkes bana ve kilolarıma bakıyordu sanki.heleki yüzüme karşı bütün doğum kiloların kalmış diyen arkadaşlarım oldu:a015:
ama ne yaptım bebeğim vardı ve o herşeyin tabiki üstündeydi ama ben bu değildim..kilolarımı vermeye karar verdim,ha umutsuzluğa düşüp defalarca yedim tekrar kendimi tatlıya verdim,ama yine toparlandım.
kolay olmadı sakın şöyle düşünme sen vermişisn konuşması kolay deme.ben sadece hamileikte 31 kg almadım evlilik sonrasında alınmış bir 6 kg daha vardı üstelik.sadece bir sene içinde 37 kg almıştım.
önce tatlıyı kestim meyve sularını ha hiçmi yemiyordum tabiki yiyordum sadece sütlü ve çok canım çektiğinde.çaylarımı şekersiz vede kahvemi süttozu sütsüz sade içtim.günde 3 litreden fazla su vede yeşilçay içitim kilo verdimmi çok değil hatta hiç gibi ama selülitlerim yoktu vucudumdaki o senin dediğin şişlikler vede ödemleri atmıştım.sıra kilo vermekteydi.devam ettim diyet yapmadım inan oğlum 15 aylık daha bir haftadır ilk defa hayatımda diyete başladım.bunu diyet olarak düşünme sadece önce den ne yiyorsan o şekilde ye az ye sık ye su iç başka şeyler bul çok kilo gitmeyecek belkşide başta ama seni gaza geitrecek kadar motive edecek kadar gidecek eski kıyafetlerini yavaş yavaş denemeye başla..aynanın larşısında sırası ile aylar geçtikçe herbirinin tek tek olduğunu göreceksin üstğüne..
neyse çok uzattım sanırım ben verdimmi kilolarımı hayır hepsi değil hala verilecek 9 kg kadar var.hala göbekliyim vede hala tontiş bacaklar vede kollara sahibim hala gıdığım var yanaklarım tontiş ama iyiyim niye dersen vereceğim bu kiloalrı ama biliyorumki vucudum o kiloları versede oğlumdan önceki gibi asla olmayacak kendime taş gibi hatunum idye espriler yapsamda göbeğimdeki gevşeklik vede çizgiler oğlumun bana hediyesidira.s.
sevgilerimle....

kızlar bende sezeryan doğum yaptım doğuma 81 kg ile girdim doğum sonrası tartıya koştum 76 idim

kırkımın çıktığı gün tartıldım 68 idim

şuan kızım 5.ayının içinde ben hala 68 kiloyum ama langır lungurum gören aaaaaaaa 2, geliyor karına bak diyor çok ağladım inanın.

eşim beni sevmiyor .kimse beni beğenmiyor beni kimse anlamıyor dediğim anlar çok oldu oluyorda.

ama 5 gündür spor yapıyorum devam edeceğim öyle zayıflayacağım ki eşim bana tekrar hayran kalacak .

inat ettim.

ama çabuk acıkıyorum elim ayağım titriyor kan şekerim düşüyor .zor ama başaracağız kızlar hadi güçsüz görünmeyelim

her nokta yeni bir başlangıç unutmayın...

slm arkadaşlarr..bence herşey beyinde bitiyo..doğumda alınan kiloların geri verilmesinde yaş çok önemli unutmayın..ne kadar geç anne olunursa kilo vermek zorlaşıyo..11 yaşındayken yağ hücreleriniz ne kadarsa daha az yağ hücresine sahip olma şansımız yokk..tecrubeli bi anne olarak nacizane tavsiyem özellikle kız çocuklarınıza bu yaşlarda çok dikkat etmeniz..
ben ikiz annesiyim 16 yıl önce doğum yaptım..35 yaşındayım..evlendiğimde 48 kg dım..50 kiloyla hamile kaldım..hamileliğimde 13 kilo aldım..daha çok küçüktüm ama doktorumun titizliğiyle 7. aya kadar ayda 1kilo son 2 aydada 6 kilo aldım..ikiz hamileliğimden dolayı doktorumun beklediğinden daha fazlaydı ama merak etme sadece bebeklere alıyosun vericeksin demişti..doğumdan 1 hafta sonra eve geldiğimde 52 kiloydum..şu an 56 kiloyum..ama bu fazla haliyle normalde yaz aylarını 53 -54 kış aylarını 56 yada 57 kiloyla geçiriyorum..boyum 1.64..bunları yazmamdaki sebep asla sizleri üzmek için yazmıyorum..lütfen yediklerinize dikkat edin..ben nerdeyse 7 yıldır falan çavdar ekmeği dışında ekmek yemiyorum..tatlıyı zaten pek sevmezdim...masadan ikiz çocuklarımdan dolayı onlar büyüyene kadar doymadan kalkmayı öğrendim..yıllar sonra az ve özellikle yağsız beslenme yaşam tarzı haline geldi ..şimdi istesemde çok yiyemiyorum...inanın ve başlayın..bizler çocuk doğurduk ve harika bişey yaptık bide büyütücez bu en zor olanı..kilo vermek bundan daha kolay sakın vazgeçmeyin..

:)
Ne güzel yazmışsın, emek vermişsin benim için...Çok teşekkür ederim. Beni anlayabilmiş olman çok mutlu etti beni.

Çocuklarımız hakkında yazdığın her şeyde haklısın.Onlar için her şeyimiz feda olsun.Ruh ve beden sağlığımız hariç.Sağlık olmadan onlara iyi bir anne olamayız şüphesiz.Bu doğum sonrası kiloları benim "ruh sağlığı"mı mahvetti.Aslında kimse bunun farkında değil.Ben içime akıtırım hep gözyaşlarımı.Görünüşte takmıyorum ama yazdığım gibi aslında beynimin büyük bir kısmı hep bu sorunla dopdolu..Sanki kilo verebilsem, tekrar zayıf olsam (ki hamileliğim başladığında da o kadar zayıf değildim ama o günlerimi bile arar oldum) her şey çok daha güzel olacak, hayata daha iyimser bakabileceğim gibi geliyor.Muhtemelen öyle de olacak...Etrafımdakiler beni çok demotive diyor. Ama eşim çok anlayışlı sağolsun.Ara sıra yakındığımda "kendine biraz zaman ver, senin için çok zor değil" diyerek bana güç veriyor...ama işte o kendime verdiğim zaman bir türlü bitmiyor ve ben hala aynı durumdayım...Bu arada boyum 160 kilom ise 82. hamileliğimin başında 74, Doğuma girerken 86 kg civarındaydım eve geldiğimde ise 79...Ama sonra nasıl olduysa arttı kilom...Kayınvalidem "karnını saralım, göbeğin kalır" demişti. Ama oğlum kolikti, sürekli ağlıyordu ve ben bu sıkıntıya gelemeyeceğimi düşündüğümden reddetmiştim hep.Bir kaç defa denedim ama hemen çıkarıp attım...Zaten lohusalık depresyonum had safhadaydı.Kendi akrabalarımdan kimse yoktu yanımda, annemi çok küçük yaşta kaybettim...Her ne kadar çevrendekiler sana yardımcı olmaya çalışsa da insan kendi kanından birini istiyor yanında.Annemi kaybettiğime en çok lohusalığımda üzülmüştüm zaten....Neyse sonuçta göbeğim kaldı ve kayınvalidem sürekli başıma kakıyor bunu, bak bağlasaydık böyle kalmazdı diyor...Kendi annem olsa der miydi acaba yada deseydi bu kadar dokunur muydu bilmiyorum...

Çok yazdım yine ama sanırım bunları böyle açık anlatabileceğim başka bir ortam olamaz...Sonuçta çok mutlu bir ailem, çok sevdiğim bir oğlum var. Onlar olmasa bu kadar da dayanamazdım...Artık başlamalıyım sanırım.Çünkü eşim de oğlum da daha mutlu bir eşi ve anneyi fazlasıyla hakediyorlar...
Sevgiyle kalın...

canım nasıl verdın bu kıloyu? ne zaman vermeye basladın? ben 27 kılo aldım 20 sı felan ustumde kızım 3,5 aylık ve emzırıyorumm ama cok kotu durumdayım acıl az az da olsa vermeye baslamalıyım ama sutum kesılmeden nasıl olucak bılmıyorumm :1no2: yardıııımmmmmmmm

ahhh aahh senağlama hepimiz dertliyiz bende anneme çekmemişim annem hamile olduğu zaman hiç belli olmazdı hiç unutmam bir komşumuz annemin doğum yaptığını duyunca şaşırmıştı hamilemiydiki demişti :uhm:annem yemekte her zaman ekmek yer sürekli atıştırır bende su içsem yarıyor ooooffff anneciğim neden sana çekmemişim canım çıkıyor kilo vereceğim diyelaelaelaelaelae teyzeleri eylül senam ayın 9 .da 7 aylık oluyor allahım hayırlı uzun ömürler nasip etsin cümle muhammet ümmeti yavrularınada benim yavrularımada:asigim:

sevgili güldemir ve talu merhaba,
öncelikle hepimizin ortak noktası doğum sonrası kilolarımız.ben şöyle düşünüyorum biizm kilolarımız en azından doğumdan sonra aldıklarımız oturmuş vede yerleşmiş kilolar değil aslında bizi terketmeye o kadar müsaitlerki sadece biizm biraz bu konuda o kilolara destek olmamaız gerekiyor nasılmı??
emin olun arkadaşlar bende burada yazdım hep doğum sonrası hiç doğurmamış hamile kalmamış gibi incecik olan annelerden değildinm halada değilimde aslına bakarsanız:roflol::sm_cool:
ama şöyle bebeğim 3-4 aylıkken düşünüyorumda çok ümitsizdimyani gram oynamıyordu kilomda.zaten sezeryan doğumdu göbeğim balondan farksızdı boş bir kocaman balon gibiydi.
öncelikle 3-4 aylık bebekleri olan annelerimize önerimsabırszı olmayalım kilo verme konusunda zaten dahaçok yeni asıl kiloların düşmeye başlamaı 6.aydan sonra başllıyor yani düzenli birşekilde kilolar 6.aydan sonra daha rahat giddiyor.ama ağırlıklı hamilelilk kilolarının bebeklerimiz 1 yaşını geçdiğinde bizde % 70 ni vermiş olmamaız gerekiyor.ben 31 kg aldım ama 6 kilo kadarda evlendikten sonra almıştım şimdi verdiğim kilo 28 kg buldu.ama inanın bende son 10 güne kadar diyet diye birşey uygulamadım çünkü zaten oğlumu 13 aylık olana kadar emzirdim.bu yüzden öyle sıkı diyeler yapmam mümkün değildi.
sütümkesilmeden nasıl kilo verebilirim dyorsanız
1-bol su içmek lazım su yapıyor sütü ve kaliteli beslenmek(ekmek ,tatlılar inanın bize kilo aldırıcı şeyler süt yapmıyor)
2-emziremye istekli olmak
3-bol vede sık emizrmek sütümüz kesmeyecektir.tecrübeyle sabit ben varım:roflol: çalışmama rağmen 13 ay emzirdim sağdım sütümü..
4-psikolojik olarak rahat olmamzı gerekiyor.
bu duurmlarda süt zaten gitmez bu dönemde diyetten ziyede yapacağımız sadece normal dengeli vede sağlıklı beslenme yapmaktır.yani sabah bir dilim kepekle peynir zeytin sütümüz domates salatalık(reçeller vede helvalardan uzak durmak,çayımızı kahvemizi şekersiz içmek)
öğlen bol sebze çorbamızıdan vede kepek ekmeği bol salatalılk akşamda aynı.
yalnız ben kendi hatalarımı söyleyeyim mesela emizriken hiç kilo veremediğim dönemde hatalarım:
1-meyve suları içtim bol şekerli hazır
2-tahin helvalar yedim süt olsun diye (üzerinded bol su içiyordum çok tatlı olduğu için sonra sütüm gelince bak süt yaptı oluyordu tatlı halbuki sütü yapan su:sm_cool:
3-dengesiz besleniyordum sabah kahvaltımı tam yapmayıp öğlen akşamada dahil habire yiyordum.
4-bebeğimizin en az haraketli olduğu dönemde bende hareketsizdim.
halbuki sadece bu yukarıda yazdığım 4 şeyi yapmamaya başlamamdan itibaren kilolarım düşmeye başladı.
tabiki arada sütüm bollaşsın diye altarnatifler yaptım ama asla tatlı olmadı bu:
bol 8-9 domates vede 4-5 soğanlı bulgur pilavı yaptım yedim.eczaneden vitamat aldım ama çalıştığım içidi bunlar yeterince emizremiyordum vede sütümüz azalması normaldi.biz annelerin bu dönemde en büyük kaygımız sütümüzün kesilmemesidir ve çok önemlidir bu doğru bir yaklaşımdır.önceliğimiz sütün devamlılığı ama derler ya emzirirken kilo vermek işte o noktada yukarıda yazdığım gibi beslenmeniz durumunda verirsiniz kiloları başka türlü kilo üzerine kilo eklemekten başka birşye yapmaz.
ve bir nokta daha genelde gebelik sonrası ilk regliden sonrada daha çabuk kilo veriliyor yani en azından benim için öyle oldu.
eğer sormak istediğiniz birşler olursa yediğimiz içtiğim şu anki uyguladığım programla ilgili seve seve yardım ederima.s.

mirrorwoman canım ben aynaya bakmaktan nefret eder oldumsenağlama seninde dediğin gibi sezeryan sonrası irade dışı koca bir göbek var bende daha önce hiç göbek yoktu ameliyat yerim acıdığı için hareket yapamıyordum 6 günden beri yapabiliyorum böyle devam edersem kurtulabilirim ama bazen çok kötü canım yanıyor aerobik yaparken kızım 7 aylık olacak sen bize yardımcı ol daha tecrübelisin :1hug:çok güzel olduğum söylenir bende biliyorum ama kilo insanı çirkinleştiriyor tatlicadiarzugöbeğimi tutmasam çok iğrenç bir görüntü ortaya çıkacak tek isteğim hayırlısıyla sağsalim bu kilolardan kurtulmak senağlamasen nasıl başardın:uhm:

canım bence hareketlere başlaman çok iyi ben tembel davrandım bu konuda yani düzenli olarak mekik çekemedim ama göbeğin toğlanmasında en önemli etkilerden biri düzenli mekik çekmek şimdi kilo versemda hala sarkan bir yerlerim var:1no2:
evet işte hepimiizn sorunu aynı güzel olsakta ki her kadın güzeldir,kilolu olunca sankiçor çirkinmişiz gibidir.
ben göbeğim konusunda kendimle şöyle bir anlaşmaya vardım.yani göbek ister istemez belkide eccükte olsa kalabilir:roflol: ama baratı değil tabi hani armut göbek tarzı.ama kilo vermeye devam yani.
ben diğer mesajımda yazdıklarımı yaptım haaaaaaa birde yeşilçay içtim 4 ay kadar çok sıkılaştırdı vucudumu metobolizma hizlandıryor..birde 10 gündür diyet yapıyorum ama diyet emziren anneler için uygun değil.sadece mesajımda yazdıklarıma dikkate edersen vede bol bol yeşillik sebze meyve ağırlıklı beslenirsen kilo vermeye başlayacaksın bence.

ben sezeryanla doğum yaptım 48 le hamile kaldım
65 le doğuma gittim 61 le çıktım
şuan 1,5 ay oldu doğum yapalı ve 52 kilodayım ama biraz göbeğim var malesef bacaklarım kalınlaştı popom büyüdü

selam kızlar bu topiğe bende temmuzdan sonra üye olurum sanırım.. hayatım boyunca taş gibi olmadım zayıf olduğum dönemler oldu evliliğimden hemen öncesindeama ondan sonra aldımda aldım.. en son diyetisyen kontrolünde 94 kilodan 79 adüştüm diye sevinirken aa bide hamile kalmışım .. şimdi 8 aylık hamileyim ama diyetisyenin bana öğrettiklerini uygulayınca kilo alımım da yavaşladı sanırım... tam bi ekmek düşmanı olan ben artık ekmeği dilimle koydum önüme zayıflama takımlarındaydım onunda bana çok faydası oldu ..etkin emzirmeyle doğum öncesi kiloma dönüp sonrda kaldığım yerden zayıflamayı hedefliyorumm..hepinize kolay gelsin ... her şey ben bu işi yapabilirim demkten geçiyor.. kendinize ii bakın

mirrowman sen egemen arkadaşımızmısın

kızlar lütfen bana yardımm edinnn.6 aylık hamileyim ve kilo almayı durduramıyorum.62 kiloyla hamile kaldım ve şimdi 73 kiloyum.bana günlük haftalık diyet programınız varmı???önümde 3 ayım var ve böle kilo alarak devam edersem kötü olucak biliyorum.senağlama

anne adayları hamilelik dönemlerinde hamurişi-kızartma-tatlılar gibi yüksek kalorili ve besin değeri düşük besinleri çok az tüketerek ve düzenli yürüyüş yaparak daha az kilo alabilirler.doğum sonrasıda ilk 6 ay içinde bu kilolar uygun bir beslenme şekli ve sık sık emzirerek fazlalıklardan rahatlıkla kurtulabilirler.

bir anne bebeğini toplamda 1 saat emzirerek ortalama 500 calori kaybeder.bu aynı zamanda 1 saat yüzmeyle yakılacak aktiviteye eşittir.buna ek olarak günde 45 dk düzenli yürüyüş yapılarak rahatlıkla kilo kaybedilebilir.

Son düzenleme:
arkadaşlar nolur bilgisi olan varsa yardım etsin. 1.5 ay önce sezeryan olmama rağmen yani aradan 1.5 ay geçmesine rağmen karnım hala 6 aylık gibi. 15. günden bu yana korse de giyiyorum ama olmuyor. ne yapmam lazım? 59 kg ile hamile kaldım şu an 68 kiloyum kilo da vermek istiyorum ama motive olamadım. 2 ay sonrasında işe başlıycam ama şu an sadece tek bir kıyafetim üzerime oluyor ((

sizlerden yardım istiyorum kızlar...:a015:senağlama-tatlicadiarzu-

canım korse kullanmışsın ama göbek duruyo anladım kadarıyla mekik çek yavaş yavaş çok zorlamadan ama yediklerinide kesemezsin emziriyosun sonuçta. bende 6 kilo verememiştim emzirdiğim için ama şuan 4 kilo verdim

sezeryan olduğum için mekik çekmeye korkuyordum ama artık tek çare o kaldı başlıycam mekiğe

arkadaşım...valla benim karnımda aynen sezeryan olunca zor gibi...çünkü doğum yapalı sezeryanla 3 yıl oluyor ama göbek yerinde:çok üzgünüm: yalnız senin daha yeni acele etme derim çünkü dikiş yerlerini zorlamaman lazım.yasakkelime..hafif mekiklerle başla...benim sorunlu geçtiği için mekik çekemedim...ama inan bol su...sağlıklı beslenme ve sporla eski formuna kavuşursun inşallah:teselli:...benim bunları yapma imkanı olmadı...bebişi öpersin yerimea.s.

sağolasın arkadaşım ama göbek ölçüm 111 cm sen düşün artık halimi. yoksa şişmanlık yok ama göbek yetiyor zaten

önerilerini deniycem cemilecim sağolasın önerilerin için.

sağolasın arkadaşım ama göbek ölçüm 111 cm sen düşün artık halimi. yoksa şişmanlık yok ama göbek yetiyor zaten

önerilerini deniycem cemilecim sağolasın önerilerin için.

benim 3 yıl içinde ancak 105e indirebildim..:1shok:..benimde problemim göbek..hem ilk doğumunsa ve hamilelik öncesi göbek sorunun olmadıysa seni garanti ederimki göbeğin kalmıycak..a.s.çevreden arkadaşlardan biliyorum...kendini üzme bak sende şaşıracaksın...süre ver kendine...a.s.

ben mekik çekmeni tavsiye etmem. iç dikişlerini patlatabilirsin.
doğum sonrası göbek eğer kalacaksa ne yaparsan yap kalır.kalmıycaksada kendiliğinden gider.ben ilk zamanlar hamile kıyafetlerimle gezdim.oğlum 4 aylık olduğunda göbekten eser kalmadı.karnım şu an dümdüz.zaten çocukla uğraşırken koşturmaktan kilolar gidiyor.
illaki birşey yapmak istiyorsanda ben sana plates öneriyorum.en güvenlisi bence o..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…