- Konu Sahibi minikkus24
-
mehtap arkadaşım.şutarafagitti..doktorum bizzat 40 günden sonra mekiklere başla demişti...ama ben yapamadım..çünkü ameliyatım iltilaplanmiş sürekli sular geliyodu karnımdan..:çok üzgünüm:.allahım kimseye vermesin...yoksa egzersiz düz karna dönmek zor gibi...hem benim ilk 2 doğumum normaldi ..
canım ben bir süre hamile kıyafetiyle gezdim en sonunda dayanamayıp diyetisyene ve doktoruma gittim her ikiside iç kısımdaki dikişler tamamen iyileşmeden özellikle mekik çekmeyin dediler yaralar olduğu için şişlik olabileceğini ve bir süre karındaki şişliğin inemiyeceğini söylediler.:çok üzgünüm:ben korse dahi takmadım çünkü canım çok acıyordu.4 ay kadar sonrada kendiliğinden gitti.benim doğumdan öncede göbeğim yoktu bu benim için bir avantajdı.şu andada 6 yaşında oğlum var ve ben evlenmeden önceki kıyafetlerimi giyiyorum.gerçekten şanslıyım.
ama ablam evdeki mekikler işe yaramayınca o göbekten kurtulmak için spor salonlarına dahi gitti.ama hala göbeği aynı ben onun için gidecekse kendiliğinden zaten gider diyorum.
sanada yarıca çok katılıyorum.gamyoncuiremsu çocuklarımız için herşeye değer.a.s.
neler yaşadığını çok iyi tahmin ediyorum arkadaşım ilk gebeliğimin sonucunda sezeryandan sonra karnım hiç küçülmedi seninki6 aylık gibiymiş benim ki 9 aylık gibi duruyordu görenler doğum ne zaman diye soruyordu oysa çoktan doğurmuştum 1 y sonra dr'a gittim karnımın neden böyle olduğunu sordum tekrar usg ile karnıma baktı herhangi bi kalıntı olmadığını karnımın kalmasının nedeninin rahmin inmemesinden kaynaklandığını söyledi 3 ay bekleyeceksin dedi 3 aya kadar ancak iner ondan önce bişey bekleme spor kesinlikle yapma dedi 3 aydan önce bebeğini emzirmeye devam et her emzirmede 500arkadaşlar nolur bilgisi olan varsa yardım etsin. 1.5 ay önce sezeryan olmama rağmen yani aradan 1.5 ay geçmesine rağmen karnım hala 6 aylık gibi. 15. günden bu yana korse de giyiyorum ama olmuyor. ne yapmam lazım? 59 kg ile hamile kaldım şu an 68 kiloyum kilo da vermek istiyorum ama motive olamadım. 2 ay sonrasında işe başlıycam ama şu an sadece tek bir kıyafetim üzerime oluyor((
sizlerden yardım istiyorum kızlar...:a015:senağlama-tatlicadiarzu-
neler yaşadığını çok iyi tahmin ediyorum arkadaşım ilk gebeliğimin sonucunda sezeryandan sonra karnım hiç küçülmedi seninki6 aylık gibiymiş benim ki 9 aylık gibi duruyordu görenler doğum ne zaman diye soruyordu oysa çoktan doğurmuştum 1 y sonra dr'a gittim karnımın neden böyle olduğunu sordum tekrar usg ile karnıma baktı herhangi bi kalıntı olmadığını karnımın kalmasının nedeninin rahmin inmemesinden kaynaklandığını söyledi 3 ay bekleyeceksin dedi 3 aya kadar ancak iner ondan önce bişey bekleme spor kesinlikle yapma dedi 3 aydan önce bebeğini emzirmeye devam et her emzirmede 500
kalori yakarsın dedi
inanmayarakta olsa bekledim spor yapmadım ve sürekli emzirdim 3 ay sonra gebe kalmadan önce ki göbeğe kavuştum
bence sende de aynı sorun olabilir ssakın mekik çekeyim deme dr'un da izin vermez zaten sezeryan yaptıysan sen sadece bebeğini emzir ve 1 buçuk ay daha bekle eğer inmezse göbeğin 3. aydan sonra egzersizle atarsın kiloları
zaten doğumdan sonra birden bire vücut toparlanamaz değil mi arkadaşım ben şimdi yine doğum yaptım 15 gün olur yine karnım doğum yapmamışım gibi kocaman ve ben sabırla bekliyorum 3 ayın dolmasını
inşallah iner karnın canım
canım ben 84 kıloyla hamıle kalıp 105 ıle dogum yaptım 8 bucuk ay gectı suan 75 kıloyum yanı 30 kılo verdım ....yanı sen bıde benım karnımı dusun ben parafınlı korse gıymıstim o benı cok zayıflattı ...suan cok az gobegım var dıyebılırım ve sezaryen olmasına ragmen ...ben halımden memnunum suan ama daha verecgim 10 kilom var..bıraz sabır et yavaş yavaş verırsın
canım var yaa sen annesın bu bence herseye deger geri kalanınıbosver o kadar ınsan var anne olmak ıçın çabalayan yıllarca ugrasan dıdınen bırde %100 umutsuzlar var neden annelıgının keyfını çıkartmayı denemıyorsun
bak işde baslıyacakmıssın gunde 1 saat yurursun sabah ve akşam olarak 30 dakıka yemene dıkkat edersın bu arada canım sen o kıloyu 1.5 ayda almadın kı 1.5 ayda gıtmesını umuyorsun 9 ayda aldın bak sezaryen ıle dogum yapan arkadasım var hamılelıgınde 18 kılo aldı sımdı bebegı 8 aylık vede arkadasmın 3 kılosu kaldı onuda 1 ay ıçınde verecek sen bunu dusun ewet calısıyorsun ıse gıdeceksın dolabı acıp bakıyorsun bısıı olmuyor sınır oluyorsundur ama gececek buunlar daha çok yenı yara yenı kaynıyor vucutta odem var zamanla atacaksın korkma gobeklıde kalmazsın ama 9 ayda bu kıloyu aldıgını dusun bak ben yenı dış gebelık gecırdım 5 haftalıktı sımdı benım bıle karnım sısı dusun sen 40 hafta tasıdın doktorum 2 ayda karnımın inecegını soyledı benımde karnın 3 aylık hamıle gıbı sıstı ıçerde hematom var kanama var
sendede aynı durum rahım kalınlıgı 2 ayda normale gelıyor rahımın buyudu hıç bunları dusunme moralını ıyı tut bebisini zevkle sev
canım ama göbek deliği hizam bu az daha alta inersen 95 e kadar çıkıyo malesefcanım senin 86 cm imiş benim 100 küsür :) sen beni bir düşün :) artık sadece tek bir kıyafetim var çünkü onlarca kıyafetimden hiçbiri olmuyor((
canım ben 15 kilo almış ve 85 olmuştum şu an 62 gibiyim yani hamilelk öncesinden 8 kilo daha eksiğimmerhabalar arkadaşlar;
ama yinede kendimce birşeyler yapıyor en azında şekerli ve ekmek tarzı şeyleri yememeye gayret ediyordumm.
1.5 ay önce hiçkimseye birşey söylemeden bir diyetisyene gittim(hala emziriyorsun hele biraz bekle 1 yıl olsun hurefeleri sürmekte ayrıca ailelerde)konuştum derdimi anlattım ve bana uygun bir sağlıklı beslenme programı düzenlendi.şuanda programım iyi gidiyor kaçamaklarım ve hatta veremediğim zamanlarda oluyor ama ben kararlıyım kızlar bunlar gidecek.
şuanda 66 kg mım ve daha çok uzun bir yolum var herkezlere kolay gelsin hayatta kararlı olmaz lazımmmmm..:enbuyukkk:
arkadaşlar bel çevresi doğum sonrası tabiki kalınlaşıyo ne yaparsanız yapın bi yağ tabakası sarıyo benim karnim şu anda nerdeyse hiiç kalmadı doğumdan sonra mekik çektim 3 aydırda plates yapıyorum çok faydasını gördüm gün içindede karnımı sürekli içine çekiyorum oda karın kaslarını çok güzel çalıştırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?