Doğum Sonrası Kilolarından Birlikte Kurtulalım!

Doğum öncesi göbeğim yoktu yani normal seviyedeydi. Ama şimdi öyle büyükki bugün markette gezerken birisi yine bana hamilemisin dedi Şubat sonu işe başlayacağım şu an hiç bir kıyafetim olmuyor.. İnşaAllah dediğiniz gibi zamanla göbekten eser kalmaz..

mehtap arkadaşım.şutarafagitti..doktorum bizzat 40 günden sonra mekiklere başla demişti...ama ben yapamadım..çünkü ameliyatım iltilaplanmiş sürekli sular geliyodu karnımdan..:çok üzgünüm:.allahım kimseye vermesin...yoksa egzersiz düz karna dönmek zor gibi...hem benim ilk 2 doğumum normaldi ...göbek kalmamıştı.a.s..ama bunda berbat..senağlama..yinede senin adına sevindimm..ya yinede bebişlerimize değmezmi onlara bakınca unutuveriyoruz...dimi kızlar..:1hug:

sezaryanla bira göbek kalıyo sanırım bende sezeryan oldum göbek aynı bir ara hemen verdim kilo sonra hoppp aynen geri

neler yaşadığını çok iyi tahmin ediyorum arkadaşım ilk gebeliğimin sonucunda sezeryandan sonra karnım hiç küçülmedi seninki6 aylık gibiymiş benim ki 9 aylık gibi duruyordu görenler doğum ne zaman diye soruyordu oysa çoktan doğurmuştum 1 y sonra dr'a gittim karnımın neden böyle olduğunu sordum tekrar usg ile karnıma baktı herhangi bi kalıntı olmadığını karnımın kalmasının nedeninin rahmin inmemesinden kaynaklandığını söyledi 3 ay bekleyeceksin dedi 3 aya kadar ancak iner ondan önce bişey bekleme spor kesinlikle yapma dedi 3 aydan önce bebeğini emzirmeye devam et her emzirmede 500
kalori yakarsın dedi
inanmayarakta olsa bekledim spor yapmadım ve sürekli emzirdim 3 ay sonra gebe kalmadan önce ki göbeğe kavuştum
bence sende de aynı sorun olabilir ssakın mekik çekeyim deme dr'un da izin vermez zaten sezeryan yaptıysan sen sadece bebeğini emzir ve 1 buçuk ay daha bekle eğer inmezse göbeğin 3. aydan sonra egzersizle atarsın kiloları
zaten doğumdan sonra birden bire vücut toparlanamaz değil mi arkadaşım ben şimdi yine doğum yaptım 15 gün olur yine karnım doğum yapmamışım gibi kocaman ve ben sabırla bekliyorum 3 ayın dolmasını
inşallah iner karnın canım

canım ben 84 kıloyla hamıle kalıp 105 ıle dogum yaptım 8 bucuk ay gectı suan 75 kıloyum yanı 30 kılo verdım ....yanı sen bıde benım karnımı dusun ben parafınlı korse gıymıstim o benı cok zayıflattı ...suan cok az gobegım var dıyebılırım ve sezaryen olmasına ragmen ...ben halımden memnunum suan ama daha verecgim 10 kilom var..bıraz sabır et yavaş yavaş verırsın

canım çok teşekkürler içime su serptin tekrar teşekkür ediyorum.:1hug:

sağolasın canım umarım dediğin gibi olura.s.

bende martta doğum yaptım ama göbeğim hala kocaman 86 cm ya
düşünün artık o kadar kilo verdim ama göbek hala benden önde gidiyo
zayıflamak tam çözümdeğilmiş onu anladım
mekkide çekiyorum ama pek giden bişe yok
sezeryandan mı başka bişedn mi bilemiyorum artık

canım senin 86 cm imiş benim 100 küsür :) sen beni bir düşün :) artık sadece tek bir kıyafetim var çünkü onlarca kıyafetimden hiçbiri olmuyor ((

canım var yaa sen annesın bu bence herseye deger geri kalanınıbosver o kadar ınsan var anne olmak ıçın çabalayan yıllarca ugrasan dıdınen bırde %100 umutsuzlar var neden annelıgının keyfını çıkartmayı denemıyorsun
bak işde baslıyacakmıssın gunde 1 saat yurursun sabah ve akşam olarak 30 dakıka yemene dıkkat edersın bu arada canım sen o kıloyu 1.5 ayda almadın kı 1.5 ayda gıtmesını umuyorsun 9 ayda aldın bak sezaryen ıle dogum yapan arkadasım var hamılelıgınde 18 kılo aldı sımdı bebegı 8 aylık vede arkadasmın 3 kılosu kaldı onuda 1 ay ıçınde verecek sen bunu dusun ewet calısıyorsun ıse gıdeceksın dolabı acıp bakıyorsun bısıı olmuyor sınır oluyorsundur ama gececek buunlar daha çok yenı yara yenı kaynıyor vucutta odem var zamanla atacaksın korkma gobeklıde kalmazsın ama 9 ayda bu kıloyu aldıgını dusun bak ben yenı dış gebelık gecırdım 5 haftalıktı sımdı benım bıle karnım sısı dusun sen 40 hafta tasıdın doktorum 2 ayda karnımın inecegını soyledı benımde karnın 3 aylık hamıle gıbı sıstı ıçerde hematom var kanama var
sendede aynı durum rahım kalınlıgı 2 ayda normale gelıyor rahımın buyudu hıç bunları dusunme moralını ıyı tut bebisini zevkle sev

canım yaa o kadar içimi ferahlattın ki anlatamam çok teşekkür ederim

merhabalar arkadaşlar;
ben ağustos ayında doğum yaptım.54 kg la hamile kaldım enson doktora gittiğimde 81 dim sonrasında hiç tartıya çıkmadım bile.doğum önceside sonrasıda benim için birhayli zorduu.doğumdan 35 gün sonra tüm inadımla ve kararlığımla eşimle birlikte doktora bittim.eşim ve ailelerimiz kesinlikle istemiyordu doktora gitmemi ama ben bu kilolardan kurtulmalıydım aynen bir balinaya benziyordum düşününki okadar kafama taktımki bu durumu üzüntüden kurdeşen döktüm daha 10 günlük anneyken bebeğimi kucağıma bile alamıyordum neyse herkezleri karşıma alarak doktora gittik ve doktor nerdeyse beni odasından kovacaktı.ben nasıl diyetisyene gitmeyi düşünebilirmişim ben bencil bir anneymişim.
oysaki benim tek istediğim bana yol göstermesi idi loğusalık dönemini nasıl kilo almadan atlata bilirdimmm ama nerdeee.enkötüsüde bunların eşimin yanında olması idi.çıkışta ilk söylenilen biz sana demiştikkkk sen yemelisinki süt olsun duuu.. kendimi ne doktora ne eşime nede ailelerime anlatamadımmm.

ama yinede kendimce birşeyler yapıyor en azında şekerli ve ekmek tarzı şeyleri yememeye gayret ediyordumm.

1.5 ay önce hiçkimseye birşey söylemeden bir diyetisyene gittim(hala emziriyorsun hele biraz bekle 1 yıl olsun hurefeleri sürmekte ayrıca ailelerde)konuştum derdimi anlattım ve bana uygun bir sağlıklı beslenme programı düzenlendi.şuanda programım iyi gidiyor kaçamaklarım ve hatta veremediğim zamanlarda oluyor ama ben kararlıyım kızlar bunlar gidecek.

insan loğusalıktada dikkat etmeli yediklerine süt yapıcak diye çöp kutusu gibi herşeyi atmamalı mideye.ben bencil bir anne değilim sadece şunu biliyorumki ben nekadar mutlu olursam çocuğuma okadar faydalı olurum .zayıf olmak mutlu olmam için çokmu önemliii? bunu sadece yaşayanlar bilirrrr diyorummmm. kendimi böyle ifade edebilmek çok güzel ayrıca.............

şuanda 66 kg mım ve daha çok uzun bir yolum var herkezlere kolay gelsin hayatta kararlı olmaz lazımmmmm..:enbuyukkk:

merhaba arkadaşlar. ben de doğum kilolarından kurtulmak isteyenlerdenim. mayısta doğum yaptım. 53 ile hamile kalıp 74 ile doğuma gittim. 56 kiloya kadar düşmüştüm ama bu aralar tekrar 58 oldum. 5 kilo fazlam var hala.. sanırım buna bi dur demem gerekiyor..hala emziriyorum ve rejim yaptığım anda sütüm azalıyor. ne yapacağımı şaşırdım. sabahları spor yapıyorum ama faydası olmuyor. biara ne güzel 3 kilom kalmıştı ve çok mutluydum.yine geri gelince kilolar moral bozukluğu oldu.oğlum 1 yaşına gelene kadar eski halime dönmek istiyorum..

canım senin 86 cm imiş benim 100 küsür :) sen beni bir düşün :) artık sadece tek bir kıyafetim var çünkü onlarca kıyafetimden hiçbiri olmuyor ((
canım ama göbek deliği hizam bu az daha alta inersen 95 e kadar çıkıyo malesef

canım ben 15 kilo almış ve 85 olmuştum şu an 62 gibiyim yani hamilelk öncesinden 8 kilo daha eksiğim
bende hala emziriyorum
sana tavsiyem bol su iç çok güzel süt yapıyor
kafaa kilonu takma
bebeğin için gerekli besinlerden tüket
ve sakın sakın moralini bozma çünkü o yavr-ucaklarımız bizim her halimizden anlıyolar anlaşılan doğum sonrası sıkıntıdasın ama emin ol gececektir
kaç aylık oldu bebeğin

ben rejim yapamıyorum kızlar hemen sütüm azalıyor.. biraz spor biraz da gereksiz yiyecekleri kesebiliyorum okadar..onun da pek faydası olmuyor sanki. bakalım artık yavaş yavş gitsin de ...

selam bayanlar bende aranıza yeni katıldım bende mayısta doğum yaptım doğumdan sonra 77 kiloydum şu anda 63 kiloyum bi 3 kilo yada 4 kilo vermem lazım bir aydır diyet yapıyorm 3 kilo kadar verdim darısı diğerlerinin başına sebze ağırlıklı besleniyorum güzelde süt yapıyo tavsiye ederim gökçencm sen benden önce gelmişsin kolay gelsin canım bizim mayıs topiği çok yavaş gidiyo inş buranın faydasını görürüz motivasyonu güzel artırıyo

arkadaşlar bel çevresi doğum sonrası tabiki kalınlaşıyo ne yaparsanız yapın bi yağ tabakası sarıyo benim karnim şu anda nerdeyse hiiç kalmadı doğumdan sonra mekik çektim 3 aydırda plates yapıyorum çok faydasını gördüm gün içindede karnımı sürekli içine çekiyorum oda karın kaslarını çok güzel çalıştırıyor

canım ben de pilatese aşladım bakalım umarım işe yarar. internetten de ebru şallının pilates derslerini buldum onlarla birşeyler yapmaya çalışıyorum. ama sadece pilates işe yarar mı bilemedim bu konuda ne düşünüyorsun. sanki bana biraz koşmak gibi bisiklet sürmek gibi aşırı efor sarfettirici hareketler olmayınca kilo verilmez gibi hissediyorum dakafamçokkarıştı

arkadaşlar eğer bi aksilik çıkmazsa 7-8 hafta sonra burdayım..şöyle bi doğumun üstünden 2 hafta geçsin..umarım normal yaparım ve beni üzecek dikişlerimde olmaz düzelirim hemende sezeryan dikişi gibi beni engellemez..korse takamıyorsun mekik çekemiyorsun bir sürü engeli var sezeryanın...bu arada ben maksimum 15 alırım gibime geliyor..inşallah o kadarda almam..ama 20 vermek istiyorum...hiç vakit kaybetmek istemiyorum kilo verme konusunda..umarım sütümü engellemeyecek şekilde dengeli beslenmeyi ve kilo vermeyi becerebilirim...sizi takip ediyorum..herkese kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…