Doğum Sonrası Kilolarından Birlikte Kurtulalım!

Ben sekiz ay önce dogum yaptım halen emziriyorum.Sorun çok yavaş kilo vermem. Önerisi olan varsa cevap bekliyorum.

yeterli miktarda kalsiyum almaya çalışın (1200mg) kalsiyum hem sütü artırıyor hem kemik erimesini engelliyor ileriki yaşlarda hem de yağ yakımını hızlandırıyor ve göbek yağlanmasını büyük ölçüde engellediğini okumuştum

abur cuburu çok nadir, ufak miktarlarda tükettiğiniz zaman zaten kilo emzirdiğiniz için zamanla gider emzirirken ekstradan günde 500 kalori yakmış oluyorsunuz
sağlıklı beslenmeye özen göstermek gerekiyor
bir de kendinizi zorlamadan egzersizlere başlayabilirsiniz yürüyüş yapabilirsiniz bebeği arabaya koyup

maalesef zamanında ben bunları yapmadım değilse çoktan ideal kiloma ulaşmış veya yaklaşmış olacaktım

ilk 6 ay kilo vermeyi unut ama alma da...bol sıvı,sebze,meyve tüket...6.aydan sonra biraz yediklerini kısar bol yürüyüş +spor yaparsan da 1 sene de eski haline rahat dönüyosun!!!benim oğlum 1 yaşına yeni girdi,ben anca normale döndüm:)

canım ben 2 ay once sezeryenla dogum yaptım 64 kıloydum 87 kılo ıle dogum yaptım ve 10 kılo dogumda gıttı sımdı 67 kıloya dustum ama bol bol su ıctım hemde sutu arttırıyo abur cubur cok yemedım hamur ıslerınden duruyorum normal kıloma 4 kılo kaldı ama ben bıraz daha vermek ıstıyorum sanırım emzırdıgım ıcın kılo verdım cunku ozel bısey yapmadım ve o mus macununu kullanıyorum bebegımede zararı yok bıtkısel senın bebısın ne kadarlık oldu

muş macunu için dr.a danıştın mı esmacm??? belki bebişine ishal falan yapar???
ben bu kadar erken hiçbişi kullanmasan diyorum nacizane.benim oğlum 1 yaşına girdi,halaa emdiğinden ne ağrı kesici (sadece minoset) ne sinameki hiç bişi içmiyorum ...geçen sabah hint yağı içmiştim(ender saraç olayı!!) perişan olduk ikimizde...tööbe dedim

canım doktora tabıkı gosterdım ıcındekı bıtkılere baktı ve zararı yok dedı zaten bebegım 2 aylık oldugu ıcın sıvı yapıyo dıskısısını gunde 1 kere doktoır normal dedı hayatım

ben klübe yeni katıldım.Bende dogum sonrası kilolardan kurtulamayanlardanım.Şu an çareler arıyorum.:teytey:

Kilo vermek isteyen anneler kesinlikle bol bol emzirin,gece gündüz demeden.Hele ilk doğumunuzsa kilolar ilk 6 ayda gider,şekerli komposta momposta içmezsen.Ben 58 kiloyla hamile kalmıştım 83 le doğum yaptım.Kızım 3.5 kiloydu sadece.Bol bol su ve komposto içtim ,fazla abartmadan yedim 6 ay sonra 62 kiloydum,ammaaaaaaa ne zaman emzirmeyi bıraktım 1 ayda 68 e fırladım...neyse yeni annecikler yavrularınızı bol bol emzirin.

arkadaşlar günaydın ben 10 ay önce doğum yaptım ve bebeğim 8 aylıkken regl oldum bir daha olmadı biliyorum aslında olmayınca su tutuyor vücut ama başka bir etkisi varmı merak ediyorum o yüzden mi veremiyorum kilolarımı yemeğime dikkat ediyorum tek günlerde günde 1 saat çift günlerde saba 45 dakika akşam 1 saat yürüyorum hergün kondisyon bisikletinin tepesindeyim mekik çekiyorum ama 7 mayıstan beri 3 kilo verebildim bilgisi olan arkadaşla beni regl in etkisi konusunda aydınlatırsa sevinirim teşekkürler :1hug:

üzüldüm lütfen arkadaşa yardım edin bilgim olsa yardım ederdim ama bir diyet listesi yadım 9 günde 9 kilo veriyosun konu başlıklarında var istersen bir bak canım

bu konuda fazla bilgim yok ama ben bu dönemde aynı şekilde beslenmeme rağmen sadece 3-4 gün egzersizlere ara verdim ve 700 gr geri gelmiş tabii hemen egzersizlere başladım bir de bu dönemde özellikle göbekte şişkinlik oluyor
fikrimce adet olmamanla ilgisi var olmazsa br doktora git o seni bu konuda daha çok ve daha sağlıklı aydınlatır ve sorun olup olmadığını da öğrenmiş olursun

7 mayıstan beri 3 kilo verdim diyosun amaa!!! bence süper,sağlıklı ve yavaş vermek en güzeli.bence moralini bozma ve devam et.ve de unutma 1 senede aldığın kiloları 1 senede vermek en sağlıklısı!!!oğlun yaşına geldiğinde hepsi gitmiş olcak görürsün.regliyle pek alakası olduğunu sanmıyorum.

hep kilo kilo ben bu kilolari hamileyken aldim yani ben 69 ile 70 arasindaydim simdi daha cok var ama solemem soleyemem diyemiyorum sormayin emi kilom kac diye diyemem demem
20 yasindayim 1 oglum var iki yasinda
iki senedir kilo problemim var yani veremiyorum
bazen verdim ama geri aldim
bari 80 kiloya ulassam bana cok ii gelir en iyi etkili bi sey varsa bilen varsa lutfen bana solesin ya biktim artik herkesin ne kilolusun bi bebegin daha mi var yok neden zafiylamiyorsun kocamin sakadan bile olsa bombili dana demesi (((((
beni cok uzuo kirio bu laflar biktim artik bende guzel ve kilosuz olmak istiyorum bana destek verin de bende verim su 20 kiloyu lutfen ya allah rizasi icin birileri cok zor olmayan ve etkili bi sey desin versin suraya da bende uygulayim yeminle biktim artik kendimi oldurmeyi bile dusundum ama oglum var olmaz bana yardim edin lutfen pofffffffffffffffff:çok üzgünüm:senağlamasenağlamasenağlamasenağlama

canım ya sıkma canını sen bu kiloları sorun haline getirdikçe dahada stres yaparsın oda istem dışı kilo almana sebep olur.sakin ol kararlı ol hani hep derler ya herşey kafada biter diye önce bi diyetisyene görün gerekli tahlilleri yapsın belki farklı bi nedeni vardır kilo almanın sana vereceği diyet programını harfiyen uygula ve bu süreçte eşindende destek iste ben sana ve başaracağına inanıyorum arkandayım.
s

fıstığım hiç üzme kendi hele ölüm falaln ağzından yel alsın sana ihtiyacı olan küçücük bir oğlun var hayata onun için daha sıkı tutunmalısın duymıyım bidaha sakıın
gelelim kilona azim çok önemli ben vericemi aklına yerleştir sakın ümitsiz olma bu kilolar gidecek de eğer kilon iyete rağmen gitmiyosa ilk önce bir diyetisyene gitmeni tavsiye ederim testlerin yapılsın belki bir rahatsızlığa bağlı veremiyosundur.troid problemi olanlar veremezler meselaa.ama bir problemim yok isteyince veriyorum diyosan bence hemen ekmeğini ve aburcuburunu kesip yürüyüş yapmaya başla hememn farkı görmeye başlıyacaksın bur forumdaki başlıklarıda takip etki daha çok kilo verme isteğin artsın umarım en kısa sürede istediğin kiloya ulaşırsın ama sakın pes etme a.s

evet tiroid hastaligi yok mus ben gittim hastanede test yaptilar bi sey yok dediler cok sukur evet bu aralar birda yagmur var pek cikamiyorum ama evde ne spor yapabilirim bilmiyorum ki bebegimle yapilcak seler olabilir cunku ben ne yapsam arkamda evde tek ya o yuznden benle tek babasi gelene kadar o da osaniyor evde ne yapalim olum care degil tabiki de ama iste allahim yardimcim olsun takip edecem kilo vermek icin cabalayn arkadaslari ona gore bi bakalim yuruyus seviyorum zaten hava guzel oldugunda bi saat bi bucuk saat yuruyus yaparim oglumla esim de tv izler ne varsa azcik bizle gezse ne guzel olur cogu erkek hep bole neden hic demez gel beraber gezelim dolasalim diye sanki tv ile evliler ya da arkadaslariyla anlamiyorum ya neyse hayirlisi tskler canlarim iyiki varsiniz yarindan itibaren basliyorum allah rizasi icin bana dua edin olur mu sagolun kizlar

Gün içinde sorması ayıp neler yiyosun çorumlu.

Eğer mahsuru olmazsa yaz. Belki bir iki önerim olabilir müsadenle.

Ben troid hastasıyım ve kilo vermem hasta olmayanlara göre çok daha zor ama azimle 65 den 57 ye kadar indim. Ben de çok zayıf sayılmam ama biliyorum ki az yersem verebiliyorum.

Kiloların yüzünden kendini harap etme canım. Dünyanın sonu değil. Ama çok istiyorsan mutlaka verirsin. Bazen benim de canım sıkılıyor diyet yapmaktan ama biliyorum ki ipin ucunu daha fazla kaçırırsam sonu gelmeyecek.

ben sana en önemli şeyi söyliyim:su
öyle meyve suyu, çay, kahve filan deil, saf su içiceksin. susamasanda, her zaman, hele hele yemeklerden yarım saat önce filan içmen gerekiyo.şu 2.5 litrelik şişeler var ya, doldur, koy salona, ya da daha çok vakit geçirdiğin bi yere, yani demek istediğim elinin altında olsun, yoksa gidip almaya üşenirsin belki.yazın soğuk falan içmeyecen ama. hatta yapabilirsen sabah ilk içtiğinde biraz ılıklaştırıp içersin.
ben kendimi alıştırdım, yıllardır böyle. bardaktan su içtiğimi hatırlamam, şişem vardır hep, hatta kışın falan peteklerin üzerine falan koyarım ılıklaşsın diye. benim hiç bi zaman böyle kilo problemim olmadı. Ama ağzım da hiç durmaz yani. Bunu suya borçluyum.
Ha bi de yemek yerken elinden geldiğince yavaş ye derim ben sana. İlk zamanlar hemen kilo veremiyosun ama pes etme, zamanla anlicaksın yararlarını. Kal sağlıcakla...

öncelikle boy kilo oranından vki ni bulman lazım. buna görede bir diyet belirlemen lazım ama öle zor diyetler değil yavaş ama kalıcı kilo verdiren diyetlerden seçeceksin

sgolun kizlar aksamlari kosuya yurumeye basladim dun yoruldum iyce
mp3 kulagima taktim hem yurudum hemde muzik dinledim oglumuzada babasi bakti evde aksamlari yuruyus kosu yapacagim artik hergun insallahhhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…