Doğum Sonrası Kilolarından Birlikte Kurtulalım!

symrnecim süpersin :13: sağol tatlım şu kuru kayısı çözümü niye daha önce aklıma gelmedi ki:44:
yeni arkadaşlar,herkes hoşgelmiş.
emzirme döneminde yararlı olabilecek meyve-sebze-ot-çay vs.. hakkında diğer arkadaşlar pek fikir bildirmemiş, ben başlayayım olmazsa:
MAYDONOZ:
Salata ve yemeklerin süsü maydonozun nerdeyse deva olmadığı dert yok gibi.. A ve C vitamini ile demir, kükürt, fosfor ve mangan elementleri deposu olan maydonoz sindirimi kolaylaştırıyor, böbrek taşlarını düşürüyor, görme gücünü ve anne sütünü artırıyor.
Bir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydonozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardır. Bir tutam maydonoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Böbrekleri çalıştırarak idrar getirir ve taşları düşürüyor , kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur. Yatmadan evvel yenildiğinde sabahları tatlı bir nefesle uyanmamızı sağlar. Anne sütünü artırır. Vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar.
Görme gücünü artırıyor, kaynatılıp içildiğinde ve cilde bu suyla pansuman yapıldığında sivilcelere iyi geliyor. Kaynatılan maydonozun suyu gözlere pansuman yapıldığında gözdeki iltihaplanmaları önlüyor ve yanmayı geçiriyor. Kaynatılıp sirke ile saçlar yıkandığında saçların uzaması ve kuvvetlenmesini sağlıyor..
Ayrıca kilo sorunu olanlar içinde maydonoz sapı kürü çok faydalıdır. Maydonoz sapı suyunu içtikten birkaç gün sonra idrarınızın rengine ve yüzeyindeki yağ kalıntılarına baktığınızda yağ eritici ve ödem attırıcı özelliğinide fark edeceksiniz.
Not: maydonoz sapı kürünün emzirme döneminde kullanılıp kullanılmadığı yönünde bir açıklama yok, o yüzden ben onu uygulamıyorum,sadece sabahları birkaç dal taze maydonoz yiyorum.

herkese iyi akşamlar.

Herkese merhaba
Bu hafta giremedim nete,eşim şehir dışında olduğu için annemlerde kaldım.Eeee insan annesin de kalınca da rejim yapmak ne mümkün,Ama mümkün olduğunca dikkat etmeye çalıştım.

symrne
, canım liste çok güzel olmuş,ellerine sağlık,yarın tartılma günü demek,bu haftayı çok verimli geçirmedim ama bakalım yarın tartılalım ne olmuş :)

Yeni gelen arkadaşlarım hepiniz hoşgeldiniz,en kısa zamanda gitsin kilolarrr :)

Bu hafta yaptığım en güzel şey şu oldu :leslie ile 5 mil yürüdüm biraz önce.5 mil yaklaşık 8 km ediyor.Çok yordu,tam 68 dakika sürdü.1 gün 5 mil,ertesi gün 3 mil olacak şekilde yürüyüş yapacağım her gün leslie ile.55 kiloya düşüncede callanetics diye bir spor var,platesten daha etkili ve incelticiymiş,onu yapacağım.En azında spor konusunu hallettim kafamda ve hiç aksatmayacağım söz :)
Hepinize iyi geceler...

Son düzenleme:

ben sürekli uyuyup ta zayıf olanını görmedim henüz..atalarımız boşuna "uyusun da büyüsün" dememiş,işte uyurken bizim de malum nasıl büyüdüğümüz

ben sabah 7-8 arası uyanıyorum oğlum sayesinde..gece 12 den önce pek yatmam, bazen 1'i bulur. Yürüme işini de gün içinde ne zaman müsaitsem o zaman yapıyorum. Mesela bugün 12.30 da diyetisyenle,saat 15.00 te de oğlumun doktoruyla randevum vardı, yürüyüşü 15.30-16.30 arası yapabildim..o günkü programa göre ayarlıyorum durumları..

ama erken kalkan yol alır, ben buna inanıyorum

Fatma selam,

Tabii ki seni aramıza alırız!
Öncelikle bebeğin için çok tebrik ederim, Allah bahtını güzel etsin..
Önemli olan sıkı diyet yapman değil, doğumdan sonra sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek, ki bu mümkün.
Zaten şu an çok yeni annesin, sıkı bir diyet yapman bebeğine haksızlık..sadece sağlıklı beslenip dikişlerin iyileşince hafif tempo yürüyüşlerini yap yeter
Eminim bilgin vardır ama ben yine de sana yoğun emzirme döneminde uygulayabileceğin bir yemek programı vermek istiyorum

sevgiler

Bir haftalık diyet programı

Dr. Yürük emziren anneler için 1 haftalık diyet programını ise şöyle açıkladı:

1. Gün

Sabah :

- Bir Bardak Şekersiz Süt,
- Bir Yumurta,
- Bir Kibrit Kutusu Kadar Beyaz Peynir,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği

Arada Acıkırsanız Bir Elma.

Öğle :

- Bir Porsiyon Yağ Konmadan Yapılan Etli Türlü,
- Bir Ufak Tabak Makarna (Yağ Koymadan Haşlanacak)
- Bir Kase Yoğurt,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği.

Akşam Üstü Bir Dilim Kepek Ekmeği ile Bir Dilim Beyaz Peynir.

Akşam :

- Bir Kase Domates Çorbası,
- Bir Balık Izgara,
- Bol Salata,
- Serbest Meyve.

2. Gün

Sabah :

- Bir Yumurta,
- Bir Kaşık Bal,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği,
- Bir Domates-

Arada Bir Muz.

Öğle :

- Bir Tabak Etli Taze Fasulye (Yağ Konmayacak),
- Bir Porsiyon Yağsız Yapılmış Pilav,
- Bir Kase Komposto (Sakarin İle Tatlandırın),
- Bir Dilim Ekmek.

Akşam :

- Bir Kase Tarhana Çorba,
- 5-6 Adet Izgara Köfte,
- Bir Tabak Püre,
- Bir Kase Yoğurt,
- Bir Tabak Kayısı.

Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.

3.Gün

Sabah :

- Bir Bardak Taze Portakal Suyu,
- Bir Dilim Beyaz Peynir,
- Bir Yumurta,

Öğle :

- Bir Tabak Taze Etli Bezelye,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Ufak Dilim Börek,
- Bir Kase Komposto (Sakkarin İle Tatlandırın),

Akşam :

* Bir Kase Yayla Çorbası,
* Bir Tavuk But Haşlama,
* İki Havuç,
* Bir Domates,
* Bir Salatalık ve Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Salata Tabağı,

Yatmadan Önce Bir Muz.

4.Gün

Sabah :

- Bir Yumurta,
- Bir Domatez,
- Birkaç Bardak Çay.

Öğle :

- Bir Porsiyon Barbunya Pilaki,
- Bol Salata,
- Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,

Akşamüstü Bir Muz.

Akşam :

- Bir Porsiyon Bonfile,
- Bir Patates Haşlama,
- Bir Tabak Taze Fasulye,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Domates.

Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.

5.Gün

Sabah :

- Bir Yumurta,
- Birkaç Bardak Şekersiz Çay.

Öğle :

- 6 Adet Yağsız Kıyma ve Az Ekmekle Yapılmış Izgara Köfte,
- Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,
- Bir Tabak Süt ile Yapılmış Püre,
- Bir Portakal.

Akşamüstü Bir Muz.

Akşam :

- Bir Kase Mercimek Çorbası,
- Bir Tavuk Göğüs Haşlama,
- Bir Tabak Taze Fasulye,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Elma veya Portakal.

6.Gün

Sabah :

- Bir Bardak Süt,
- 8-9 Adet Siyah Zeytin,
- Birkaç Bardak Şekersiz Çay.

Öğle :

- Bir Tabak Yağsız Et İle Yapılmış Türlü,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Ufak Tabak Yağsız Yapılmış Pilav,
- İki Portakal.

Akşamüstü Bir Bardak Ayran.

Akşam :

- Bir Dilim Kepek Ekmeği Bir Adet Alabalık Haşlama,
- Bir Domates,
- İki Havuç,
- Bir Salatalık,
- Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Tabak,
- Bir Ufak Tabak Yağsız Makarna (Üzerine İki Kaşık Yoğurt Koyabilirsiniz),
- İstediğiniz Meyveden Bir Porsiyon Yiyin.

7.Gün

Sabah :

- Bir Domates,
-Birkaç Bardak Şekersiz Çay.

Öğle :

- Bir Tabak Taze Bezelye,
- Bir Kase Cacık, İki Havuç,
- İki Domates,
- Bir Haşlanmış Patates,

Akşamüstü Bir Elma Ve Bir Portakal.

Akşam :

- Bir Kase Domates Çorbası,
- Bir Bonfile,
- Bir Dilim Kepek Ekmek,
- Bir Patates Püre,
- Bir Domates,
- Bir Salatalık,
- Bir Havuç,
- Bir Muz.

önceden de söylemiştim, dümdüz olanlar pilatesle yapıyormuş bu işi, diyetisyenim 7 kg.dan sonra benim de pilatese başlamam gerektiğini söyledi, vücudu sıkılaştırmak için..

kızar yeşil çay kaç fincan içiyosunuz özellikle emziren anneler ? bi zararını gören oldumu?

ben bir yeşil çay delisiyim.
doktorum günde 3 fincandan fazlasının -her bitki çayı için geçerliymiş-ilaç gibi bağımlılık yaptığını söylemişti.
şimdi yaklaşık bir aydır diyetisyene gidiyorum,o da aynı uyarıyı yaptı, bitki çaylarını değiştirerek içmemi söyledi.

benim de pek su içme alışkanlığım yoktur özellikle de kış mevsiminde..
diyete başladığımdan bu yana günde en az 2 lt su içiyorum..nasıl mı?
evde,sokakta,çantamda,arabamda..her yerde yarım lt.lik küçük su şişelerinden koydum,onları tüketiyorum.Bir de içemediğim suyu bitki çayı ile takviye edebileceğimi söyledi diyetisyen,tabii şekersiz olarak,günde 3-4 fincan da bitki çayı içiyorum.
ha bu arada bugün kontrolde yeni birşey öğrendim, soda su yerine geçmiyormuş arkadaşlar..

benim bebeğim yarın 7.ayını bitiriyor ek besinlere başladık ama yine de günde 1 ya da 2 kez emiyor.
07papatya,Antalyalı mısın?

bugünkü icraatım

sabah
1 incir+2 bardak ılık su
3 küçük ceviz,KK peynir
domates,salatalık,biber
1 dilim kepekli ekmek
açık şekersiz çay

kuşluk
1 portakal

öğlen
3 köfte ızgara
bol yağsız salata
1 dilim kepekli ekmek

ikindi
kaçırdım

akşam
6 kaşık pırasa
5 kaşık yoğurt
bol yağsız salata
1 dilim kepekli ekmek

gece

yarım porsiyon PROFİTEROL+yarım porsiyon FIRIN SÜTLAÇ
bu hafta regl olmama rağmen 500 gr yağ yakmam sebebiyle ödül verdi diyetisyen

ben de bu ödüle karşılık hızlı tempo bir saat yürüyüş yaptım
2,5 lt de su içtim.

evettt,
tablo son durum..
bu arada yarın herkesin kilosunu bekliyorum, 21-27 Mart tablosuna işleyeceğim.
iyi geceler

HBK DBT DBK HEDEF BOY ŞU ANKİ KG HBK HAMİLELİK BİTİŞ KİLOSU
symrne 79 4 Mart 2011 67,2 53 1,55 64,6 DBT DİYETE BAŞLANAN TARİH
melek76 69 12 Mart 2011 58,5 50 1,60 58,1 DBK DİYETE BAŞLANAN KİLO
pinktomato 82 9 Mart 2011 78 60 1,63 78,0
bozo85 77 31 Ocak 2011 65,5 53 1,66 62,7
ece78 96 12 Mart 2011 94,3 80 1,78 92,5
eylülün günü 75 8 Şubat 2011 67 55 1,60 63,1
07 papatya 68 23 Ocak 2011 68,3 53 1,65 61,0
ezgi 69 22 Mart 2011 53 51 1,65 53,0
1emine1 71 25 Mart 2011 73 65 1,58 73,0
nidah 82 27 Ocak 2011 72,4 60 1,65 65,6
boncuk32 82 23 Ocak 2011 60 1,63 71,0
boanhuar 80 23 Mart 2011 72 58 1,69 68,0
yakamoz1 50 24 Mart 2011 64 50 1,57 64,0
fns93 101 24 Mart 2011 94,5 80 1,63 94,5
angelsky 82 21 Mart 2011 68 60 68,0
ayşebahar 90 12 Şubat 2011 72 57 1,70 67,2

ay ben dayanamayıp bugünkü kontrolde olanları söylemek istiyorum!

2 haftada 3,5 kg kaybedince bu hafta benim için moral bozucu oldu çünkü dün regl oldum. Gerçi diyetisyen regl olunan hafta kilo alındığını söyleyerek beni hazırlamıştı kendince bu duruma ama yine de canı sıkılıyor insanın işte...

sadece 200 gr vermişim bir haftada ama 500 gr yağ yakmışım, bu beni rahatlattı. Şu an reglin bitmesini ve ödemi atmayı bekleyeceğiz. Tahmini 1 kg kaybettiğimi ama regl yüzünden bu kaybı göremediğimizi söyledi.

önümüzdeki hafta kontrolde 2 kg.a yakın bir kayıp bekliyor. Eğer daha az kayıp olursa vücudun diyeti çözdüğünü düşünüp rejimi değiştirecek, yani bir nevi şok yaşatıp kilo verdirmeye devam edecek..

bakalım önümüzdeki hafta göreceğiz..

Günaydın bu hafta misafirim olduğu için spor ve rejim yapamadım ama yinede dikkat etmeye çalıştım ne almışım ne vermişim 62.7 :))

bu arada,bugün sonucunu bildirmeyenleri listeden çıkarıyorum, haberiniz olsun, çünkü sayı arttıkça excel takibi zorlaşıyor.

bu hafta sonuçları belli olsun,sonra tabloyu önümüzdeki hafta yapacak olan arkadaşımıza postalayacağım.

sevgiler

günaydın bugün yarım saat garajda yürüyüş yaptım yani arabanın etrafında turladım.çünkü benim için enrahat koşturabileceğimyer garaj neyse aksilik olucak ya garajın kapısı sıkışmış çekiyorum çekiyorum gelmiyo onun için fazla koşturamadım görenler bu deli gibi burada neyapıyor böyle demesinler diye aslında kayın validemde koşu bandı var ama isteyemiyorum.2 sene önce kayınpederim her akşam 50 dakika koşu yaparak tabi ekmeyide kesmişti ve 2 ayda 20 kilo vermişti.ALLAH bir an önce hepimize zayıflamayı nasip etsin.kusura bakmayın sabah sabah çok konuştum galiba:26:

canım ben diyete dün başladığım için kilomda bir değişiklik yok yani 64 arada 200 gr oynuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…