- 17 Ekim 2018
- 524
- 1.114
- 28
- Konu Sahibi krankenschwester
-
Kesinlikle istedikleri kadar kirilsinlar kabul edilmemeli böyle insanlar eve.. özellikle sigarali ..İnanamıyorum ya.
Bir de sigara içen insanlar.
Benimle 40 sene küs kalacakları bilsem yine de yaklastirmazdim evime bebeğime.
Ne olur sen de kabul etme,
şimdiden çok üzüldüm bebeğe.
Ve sana tabii ki.
Lohusa kadının evinde işleri ne yaa?
İnanamıyorum ya.
Bir de sigara içen insanlar.
Benimle 40 sene küs kalacakları bilsem yine de yaklastirmazdim evime bebeğime.
Ne olur sen de kabul etme,
şimdiden çok üzüldüm bebeğe.
Ve sana tabii ki.
Lohusa kadının evinde işleri ne yaa?
Kesinlikle istedikleri kadar kirilsinlar kabul edilmemeli böyle insanlar eve.. özellikle sigarali ..
Böylelerine acik acik belirtin sigara ictikleri icin istemedigini , dogum yapmis birinin evinde ne isi var sigara icen biri.. vermeyin dogum tarihini ben duymaya tahammul edemiyorum artik millet dogdumu diye yaaziyor .. artik sert bi dille sormayin artik dedim ben dinleniyorum geziyorum , esimle tadini cikartiyorum millet dogdumu gibi sorulaarla beni stressee sokuyor..Ya ağzımızla teşekkürler ihtiyaç yok evimiz uygun değil dedik ama hiç duymamış gibi yapıyorlar
Kafa dinlemeye (!) yenidoğan bebeğin olduğu yere gelmek isteyen bir kayınvalidedaha ne diyim bilmiyorum...
Bebegin anne ve babasinin sicakligina ihtiyaci var ten temasi cok önemli.. ve stres hormonu salgiladiginizi bebekler farkediyor .. sutunuze de yansir bu durum.Açıktan bir cinnet geçirmeyi planlıyorum
Zaten doğum tarihini söylemedim
Erken doğdu enfeksiyon riski var falan diycem
Valla işte stres oldukça bebeğe yansıyacak diye sakin kalmaya çalışıyorum. Ama eşimle karar verdik bebeği kafamıza yatmayan en ufak harekette bulunanlardan koruyacağız diye.
O modelden bir adet de bizde var .Annem sehir disindan geldi .Kv nin evi burda olmasina ragmen valizle geldi kaldi gunlerce .Beni lohusa depresyonu denilen lanet seye o soktu .Annem de ben de cok yiprandik .Ya ağzımızla teşekkürler ihtiyaç yok evimiz uygun değil dedik ama hiç duymamış gibi yapıyorlar
Kafa dinlemeye (!) yenidoğan bebeğin olduğu yere gelmek isteyen bir kayınvalidedaha ne diyim bilmiyorum...
Akhkgh öylesi fırsatçılar da mı varmış yaaaa///Ben bir de neye aydim biliyor musun? Sana hergun eşi/çocuğu ile gelenlerin bir kısmı aslında seni görmek için değil ,kendi eşinin bebek olayına tepkisini ölçmek/onu ısındırmak ...kendi çocuklarını kardeş fikrine hazırlamak/kardeşe hazır mı görmek için geliyorlar.
Evet canım....kendisi ikinci çocuğu çok isteyen ama eşi "kesinlikle istemeyen" alt komşum gün aşırı maaile gelmelerinin sonucu 40 im çıktığında hamileydi.Akhkgh öylesi fırsatçılar da mı varmış yaaaa///
Biraz abartmışsız sanki durumu. Sanki insanlar doğduğu gün gelip çocuk büyüyene kadar sizinle kalacaklar gibi yazmışsınız. Yeri geliyor kardeş kardeşin dedikodusunu yapıyor(tasvip etmiyorum kesinlikle) . İnsanlar illaki bir hayırlı olsun demek isterler. Çok erken gelmek isterlerse henüz toparlanamadık, ben size müsait olduğumda haber vereceğim der beklemeye alırsınız. Onlar da siz uygun olduğunuzda gelir tebrik edip giderler. Olay bu. Aksi halde söylediklerinizi kimseyi kırmadan yapmanın bir yolu yok. Hayatta en sevmediğim klişelerden biri AYIP OLUR kaygısıdır. Ama eğer söylediğiniz gibi yaparsanız cidden ayıp edersinizKizlar merhaba , benimki dert degil ama sizden fikir almak istiyorum, 37+6 haftalik hamileyim , esim yabanci .. ben hemsireyim cok fazla calisma hayatimizdan ve yasam tarzimizdan dolayi evimize sadece cok samimi oldugumuz birkac kisi gelir .. mesafeli arkadasliklarimda disarda bulusur kahvemizi iceriz okadar ... ailelerimiz burda degil ... simdi bizim burda dedikoducu hoslanmadigim sadece merhabam olan insanlar bebek dogsun gelelim demeye basladilar.. ve ben zaten en yakinlarim bile ilk olarak davet edilmiicek evimize , sebebi ilk bizim bebekle tanismaniz ve bebegin hayata adapte olmasini istiyor olmamiz..
Ki ustelik ben her arkadasimla evimde göruscek kadar samimi degilken insanlarin kendilerini davet etmesinden hoslanmiyorum.. cat kapi kimse gelmez evime bende gitmem.
32 yasima giricem , hem okudum hem calistim ögrencilik dönemimde bile ufak dedikodularini duynustum hakkimda ..
Kisacasi kizlar ben bu insanlari nasil reddedebilirim evime sokucak kadar samimi hissetmiyorum , zaten grip dönemi , ben okuyorum ayni zamanda yuksegini ... online calisip not yolluyorum okula ... suanda tabiki 1 yil annelil iznimde olucam .
Not : k.validem bile beklicek bebek bize alisana kadar geldiginde otelde kalicak rahatsiz olmayalim diye .
Tesekkur ederim simdiden
Ozaman mecbur kirilicaklar walla ayip olucaksada olsun artil kötu gunumde dedikodumu yapip sonra komsunuz demeleri ben cok yapmacik buluyorum , abartti derler onlarda olur biter ... ben samimi bulmadigim insani evime sokmak zorunda degilim ki anneme anlattim oda benim dusuncemde... benim ailemde hoslanmaz o tarz insanlardan... mesafesini korur... mecburen ayip olucak sanirimBiraz abartmışsız sanki durumu. Sanki insanlar doğduğu gün gelip çocuk büyüyene kadar sizinle kalacaklar gibi yazmışsınız. Yeri geliyor kardeş kardeşin dedikodusunu yapıyor(tasvip etmiyorum kesinlikle) . İnsanlar illaki bir hayırlı olsun demek isterler. Çok erken gelmek isterlerse henüz toparlanamadık, ben size müsait olduğumda haber vereceğim der beklemeye alırsınız. Onlar da siz uygun olduğunuzda gelir tebrik edip giderler. Olay bu. Aksi halde söylediklerinizi kimseyi kırmadan yapmanın bir yolu yok. Hayatta en sevmediğim klişelerden biri AYIP OLUR kaygısıdır. Ama eğer söylediğiniz gibi yaparsanız cidden ayıp edersiniz
Evet kesinlikle cok sansliyim evim nusayit degil burda kucuk bir evde yasiyoruz kendisi de rahatini sever.. bizimkilerde öyledir , oyuzden bana farkli gelmedi davranisi ... bende istemezdim otelde kalmasini fakat bekarlik evimde kaliyoruz ufak esyalarimda ona göre kendi evimize ciktigimizda tabiki kimse kalmaz otelde , suan saglik sorunlarindan ve rahatindan dolayi k.validemin duzgun bir yataga ihtiyaci var uzun yoldan da gelicek kafasini dinlemek isticektir aksamlari taniyorum onu ☺ne kadar anlayışlı kayınvalideymiş hem uzak
hemde gelince otelde kalacak sizde rahatsız olmayın diye
kendi anneniz de mi öyle peki. ben de istiyorum o kayınvalide den
otelde kalmasına izin vermem gerçi sadece anlayış kısmı olsun yeter.
konuna gelince durum neyse onu anlat anladığım kadarıyla görüşmek istemiyorsun
kırılı gelmese de çok sorun olmaz sizin için onun için rahat olun..
o tarz insanları yalnız siz değil, kimse istemez. Ben de çok arkalarında olduğum için yazmadım bunları. Her neyse karar sizin tabiki. Hayırlı sağlıklı doğumlarOzaman mecbur kirilicaklar walla ayip olucaksada olsun artil kötu gunumde dedikodumu yapip sonra komsunuz demeleri ben cok yapmacik buluyorum , abartti derler onlarda olur biter ... ben samimi bulmadigim insani evime sokmak zorunda degilim ki anneme anlattim oda benim dusuncemde... benim ailemde hoslanmaz o tarz insanlardan... mesafesini korur... mecburen ayip olucak sanirim
O insanlari size göndermek istiyorum musaitseniz eger :)))Sizin gibiler yüzünden insanlar birbirine gitmeye çekinir oldu..hayır ne var gelip bi cay icip giderler. Ne sacma bahaneler bunlar..bende bebek buyuttum.kayinvalidenin gelip otelde kalmasi ayrica çok tuhaf garip..cidden hangi dünyada yaşiyosunuz..
Vah ki misafir kultürunu alamamişsiniz okumuş etmisiniz ama.
Kimse gelmezde ins sizde rahat edersiniz
Sizi cok iyi anliyorum uzulmeyin fakat biri gelsin diye de her önune gelen cagirilmaz diye dusunuyorum benimkiler de yurt disindan geliyorlar burda sadece arkadas cevrem var ve istemedigim kontagi kesmeye calistigim komsu grubu.. yolda görsem gözumu kaciriyorum gecen arabadan inmedim arkamda park etnis arabasini indi arabadan yanima geldi.. hoslanmadigim o insanlari istemiyorum sadece evimde cevremde.. yoksa bebegim biraz ilk haftalari gecirince zaten tek tek gelen olucak bana da ... ailem kardeslerim yanimda degil benimdeBen biraz abarttığınızı düşünüyorum. Yani yatılı kimse gelmesin tabii ona ben de karşıyım kendi anneniz dışında ama gelen giden kaç kişi olabilir kaç saat oturabilirler anlayamıyorum. Ne güzel iyi kötü çevreniz varmış. Ben şimdiden düşünüyorum doğum yapsam kayınbaba dışında bir kişi kapımı çalmaz. Yurt dışındayım ama sizin gibi çevrem yok burda büyümedim, zaten burası Almanya gibi değil Türk de yok. Benim annem babam da uzakta ellerinden geldiğince gelmeye çalışırlar ama belli olmaz. Benim gibi yalnız olmak çok daha zor. Çok boynu bükük bir durum. Sonuçta çevrede bebeği olanların evleri tebrik ziyaretleri hediyeleriyle dolup taşarken ben muhtemelen yalnız olacağım. Neyse sağlık olsun.
Her sayfada özetliyorum malesef k.validem kendi karari otelde kalmakO insanlari size göndermek istiyorum musaitseniz eger :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?