Dogum sonrasi...

Yabancılar genelde rahatlıktan ziyade kültürel olarak otelde kalıyorlar. Tanıdıklarımız var, eşi yabancı, yurtdışından ne zaman ailesi gelse hep otelde kalırlar.

Bizdeki gibi doğurup büyüttüğümün evinde kalamayacak mıyım mantığı yok yani.

Ben sizi çok iyi anladım çünkü benzer iş hayatımız ve yaşadıklarımız. Henüz bebeğim yok benim ama düşünce tarzınızı anladım ve hak verdim. Kendimize bile zor zaman ayırıyorken, bize bir şey katmayacak, arkamızdan dedikodumuzu yapacak olan insanlara değerli vaktimizi ayırmak istemiyoruz ki bu da aslında kendi kul hakkımızı korumak istememiz aslında. Kişi kötü enerji aldığı insanlarla vakit geçirmek zorunda değil, hayır demeyi bilmeli....

Maalesef eski insan ilişkileri, komşuluk kalmadı, ben iş hayatımdan kimseyi de özelime almıyorum artık, insanlar açık aramak için can atıyor resmen, daha dün mesela yaşadım eşimin toplantısı vardı geç geldi, eşin zaten senin geç gelmeye bahane arar hep senden kaçar dedi birisi düşünün hiç alakası yok...Aynı kurumdayız biliyorum yani toplantısı olduğunu. İnsanlar çok kötü olmuş maalesef.

Tebrik ederim minik bebeginizle saglikli mutlu bir hayat diliyorum size , artik mesafe olmasi gerektigine inandim bazi insanlarla ...
Teşekkür ederim sagolun,sizde sağlikla kucağınıza alın inşallah.
Ben mesafemi baştan koydum zira cidden aşırı merakli ve dedikoducu tipler olduklarıni düşünüyordum komşularımın ki güne bile cağırdılar kibarca reddettim hoslanmiyorum diyerek,bana evde ne yapiyorsun ki sıkılırsın deme şuursuzlugunu gösterdi bozdum"kitap okurum,kahve içerim,kızimla birşeyler yaparım oturup dedikodu yapacağıma"diye ki hakli çıktım,bir kez arabama aldım birini,yolda bana iş kuracakmışsın hayırli olsun demişti ki ben bu mevzuyu onlarla konuşmadım,muhabbetim merhaba,iyi günler seviyesinde,nerede konuşuldu,sen bunu nereden duydun yani.
Bir kez de kuaförüm söylemişti senin için burnu düşse almaz,havalı diyorlar ama öyle değilsin diye(aynı kuaföre gidiyoruz) tekrar memnun oldum görüşmedigime.
Ihtiyacım yok kimseye. Görüşmüyorum istedikleri kadar burnu havada desinler yani çok ta tın.

kv en yakınınken iş arkadşalarına göre ve bu rica kv ne söyleyebılıyorsan pekala samımı olmadığın ınsanlarada rahatlıkla soyleyebılırsın. müsait olduğum zamanda söz vermeyeyim ama çağırmaya çalışırım dersin.birde ev benim kişiliğim eşimin ve çoçuğumunda.evıme bırını alıyorsam özel ve değer verdiğimiz insanlar olmalı bence.mısafır berekettir evet ama o eski misafirlikten eser yok şimdi.

Yurtdışında da yaşadım. Burda mevzu zaten yabancılar boyle biz boyle mevzusu değil. Kv yaşam tarzı budur ondan otelde kalır o başka. Ama biz bebekle kaynaşalım diye gelmiyor dedikten sonra bir üyenin elestirisi üzerine yok aslında ondan değil evde rahat edemiyor diye gelmeyecek demesinin üzerine yaptım bu yorumu.

çok özür dilerim ama burda en tuhafıma giden kaynana siz rahatsız olmayın diye otelde kalması maşaallah bizimkiler olsa düşünemiyorum rabbim analı babalı büyütsün
bizimkıler elınde olsa bebek yatağında bebekle beraber yatar

yenı dogum yapılmıs bebeklı eve gıdılmesıne bende karsıyım
esımın en yakın kuzenı amcası oglunun cocugu oldu 4 ay oldu daha yenı dedım esıme zıyaretlerıne hedıyemızı alıp gıdebılırız alısmıslardır bırbırlerıne duzenlerı oturmustur sadece kahve ıcer kalkarız dıye daha yenı dedım
4-5 ay zaten zor gecıyor bırde mısafır gelınce ınsanın elı ayagına dolasıyor

bebek durmuyor gazlı bır bebek agız tadıyla oturulmuyor bız bu sebeple mısafır kabul edemıyoruz deyıverın hemde grıp donemı saglık acısından deyın
ılla gorusmek ıstıyorlarsa dısarda cafede gorusursunuz

Sebeblerini
K.validemin söylediklerini iletiyorum size bende :) hemen ilk ucakla atlayip gelmemesinin nedeni bizim o zamani bebekle özel gecirmemiz gerektigini dusunmesi... otelde kalmasi sebebi ise hem kendi rahati hemde onun yasam tarzi oldugunu dusunuyorum

kayınvalıdeyı de tebrık ederım dogru olanı yapıyor
sahsen karadenıze atanan eltimlere cok gıtmek ıstememe ragmen sırf bu yuzden gıtmıyorum
ben gıttıgımde otelde kalmak ıstıyorum neymıs efendım ayıpmıs otelde kalmak ıstıyorum dersem kırılabılırmıs koca evmıs bız mı sıgmayacakmısız ... kayınvalıdem oyle dıyor

gıdıcektım gerı vazgectım kalsın ozaman dedım
o kucuk bebeklı ben 3 yasında kucuk cocukluyum gece uyurken rahat edıp dınlenemeyeceksem gezmelere gıtmemın bır anlamı yok gec saate kadar bırlıkte olucaz bır uyumak ıcın otele gıtmem mı sorun oluyor anlamadım
otelde kalmayacaksam hıc bır yere yatılı gıtmıyorum ben ya otel de kalırım ya da evımden cıkmam bu kadar basıt. neden ınsanların duzenını rahatını bozarlar anlamıyorum hıc

Bu kişilerin telefonlerina cevap verme... Evinin zil sesini kıs...ben yaptım işe yaradı.

Agziniza saglik ..

yani en yakın teyze hala mecbur gelirde bende yok kv nin arkadaşları annemin arkadaşları eşi dostu açıkcası hiç kabul edemem. 40 ımız çıksın gelende sırayla gelsin dedim. hatta bi mevlit okuturuz orda görürler die düşünüyorum ve öylede dicem zaten kısmetsee :)

Olabilir de :)))
Bikeresinde bebek görmeye gittik hediyemizi aldik , tanidikdabirisiydi ,resmen çocuğu süslübir sepete koyup sırayla önümüzden geçirdi 15 saniye anca sürdü, sonra odaya götürdü. Ben şok tabi tamam ele alınıp hamur gibiyoğurmak, öpmek mıncıklamak olmaz zaten öyle insanlarda değiliz. Yaşadığım apartmandaki komşumda 8,9 aylık kızı sevmek istedim ,öyle kucağa almak falan değil ince düşünen biriyim annesi rahatsız olur istemez vs diye kucağında agucuk gugucukyapacaktım ki , değmezsen sevinirim dedi yohhh artık ..... dedim içimden

Ilk bebek korumacı olmak normal ,fakat konu sahibesi arkadaşınki gibi abarti olduğunu düşünüyorum, bunun hayat yaşam tarzı ile alakası yok benim fikrime göre sonradan görmelik

Tabiki düşüncelerine saygı duyuyorum , bebeğini 15 saniye gösteren arkadaş ve değme diyen arkadaş benim bebek sahibi olamadığımı ve bunun için yanıp tutuştuğumu biliyor du ,nekadar kalbimin incindigini tarif edemem .
Insallah konu sahibesi arkadaşın çevresinde bebek sahibi olamayan birileri yoktur ,bu kibirli davranış inanılmaz can acıtıyor ..

10 yıl sonra oldu benim tüp bebekle , hic tanimadigim insanlar tebriğe geldi ,yaşlı teyzeler bir paket süt ile geldi ,davet etmedigim insanlar mevlidimize geldi ,sadece konum geçip duyan insanlar çok sevindik diye geldiler, nerelerde kimlerden güzel dua almışım meger. Bebeğimi sevmek isteyene kendim verdim .istemeye çekinen vardır diye kendim teklif ettim bunlar güzel şeyler bana garip geliyor oteki türlü tutum . Belki yanlış olani biz yapiyoruz bilmiyorum

Kayinvalidem gercekten cok anlayisli , ona gittigimizde oda istemez otelde kalmamizi cunku kendine ait buyuk bir evi var , bizde yakinda kendi mustakil evimize tasinicaz , bende istemezdim gelen misafirin otelde kalmasini .. k.v evinde bizim orda odamiz var fakat heryere de bizle gelmez ,hoslanmaz biz ondaysak bile kendi planini yapar .. sabah arabamizla cikip aksam yemege gelicez dersek tamam der..
Turkiye bizim yazliga gittiginizde de ayni sekilde otel gibi kullan derler ama gelen giden olmaz bizim yazliga da ... en son 25 haftalik hamileydim sabah taksiyle cikip aksam girdik eve .. kimse nerdesin diye aramaz..
En mantiklisi bir daha ki tatilde 4 gun sizde diger 7 gun de otelde kalicaz demek biz öyle planliyoruz .. onlarda bizimle zaman gecirsin sonra yine basbasa kalalim diye

Kayinvalideme ben ni demisim otelde kal diye tuhafsiniz walla saldirmak icin yer ariyorsunuz okuyun ilk önce

Sonradan görmek li :) ben cocugumu pamuklara saricam ellemsinlr diye yazdigimi sanmiyorum ayrica dediklerinize katiliyorum bebegi 15 sn göstermek dokunma falan bunlari bende yapmam ki ben hemsireyim nerde nasil davranilicagini biliyorum bebek bölümünde de calistim.. anneler aman derken nerak etme cam degil o kirilmaz diyoruz :)
Konu cok yanlis yerlere cekiliyor suanda

Kvdeniz otelde mi kalacak yok artık diyorum bebek kvdeniz yanınızda olsa da adapte olabilir yanlış anlamayın biraz saçmalamışsıniz boş bir odada kalabilirdi yani komşuları kabul etmeyebilirsiniz buna hak verebiliyorum çünkü lohusa döneminde boş sorularıyla insanı gerçekten bunaltabiliyorlar bi müddet misafir kabul etmiyoruz çocuk uyuma sorunu var diye reddebilirsiniz yarın öbür gün sizin de bir oğlunuz olur ve aynı şekilde gelininizin evine girmek için otelde beklerseniz o zaman adapte ne demek anlarsınız

sizi o kadar iyi anlıyorum ki, daha çok yeniyim 1 yıldır istiyoruz ama geçen ay da hüsrana uğrayınca o evin arasında eşimin kucağında salya sümük ağladım.. bizde de istemeden de olsa ablam yapıyor, farketmiyor ki benim canım acıyor her defasında gözlerim doluyor..
yurt dışında yaşıyor geçenler de geldiler küçük yeğenime süt verilecek herkes yemek yiyecek, ben verirdim ama beceremem dedim ablam hemen yok yok ben veririm dedi yemek boğazıma dizildi..
2 hafta önce dışarıya çıktık, 2 yaşında ki yeğenim bişey için ağladı bende her istediğini ağladığı için elde etmesin diye yapmadım ablam geldi çekil teyzesi, gel annecim dedi yeğenimi götürdü istediğini yaptı..
en son geçen hafta birlikteydik diğer ablam hadi siz çınarla tatlı yemeye gidin dedi ben tam tamam diyecekken ablam yok yok gitmesinler dedi ay benim gözler doldu oturdum yerime, eşime mesaj attım.. ablam da sanırım telefonumu karıştırmış görmüş eşime yazdıklarımı, 1-2 saat geçti siz çınarı bi hafta sonu alsanıza siz bakın gezdirin dedi sonra eve gittik annem dedi neden siz çınarı almıyorsunuz gezdirmiyorsunuz diye.. yani zaten dertliyim lanet olası bir kist yüzünden çocuğum olmuyor bir de böyle şeylerle uğraşıyorum..

sanırım bir gün anne olursam sizin gibi olurum..

İsteklerin gayet normal, bahane uydurarak geçiştir müsait değilim dersin.
Kimsenin dediğine takılma, o senin çocuğun ve senin evin.
Yani senin kuralların geçerli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…