- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.099
- 398
- Konu Sahibi krankenschwester
-
Ilk yazısında öyle demiş ama sonra kv koltukta yatmak istemiyor 70 yaşında Rahat etmek için otelde kalmak istiyor demiş. Yani rahatsız etmeyim diye degil rahat etmek icin. Yoksa doğurup ne emeklerle büyüttüğün evladının evinde de kalamicaksan daha neler. Bir çocuk ne emeklerle buyutuluyor. Aileye yeni bir fert gelip onu bağrına basarken diğer seni doğuran emek veren ferdini kapı dışında bırakma olacak is degil...
Kesinlikle katiliyorum cok guzel ifade ettiniz , bende oyönden k.validem gibiyim zaten yogun bir is hayatim derslerim derken aksam bekar arkadaslarimin davet ettiklerinde evimde olmak isterdim yanlis anlasilirdi ... komsularimla pek git gel yasamam cunku beraber bi araya gelsek konu yok konusulucak uymuyoruz hic yok sekilde ..
Bi tek alt komsum vardir 80 uzerinde polanyali dunya tatlisi ona inerim o dinler beni ondan fikir edinirim , yemek yaptiysam degisik ona veririm alisverise giderken kapisi calip ihtiyaci varmi diye sorarim , oda öyledir bize karsi cocuklari gibiyiz.. ama diger hoslanmadigim komsularim malesef cat kapilar ara bozmalari meshurdur... sorun bebegimi göstermemek degil acikcasi o insanlardan uzal kalma istegim
Ben cesaret edemezdim böyle birseye.. aslinda iyilik yaptiklarini dusunuyorlar ama annenin dogum sonrasi uykuya dinlenmeye ihtiyaci oldugunu anlayamiyorlar... bir kiz arkadasim dogunu yap atla gel Tr tatil yap dedi bana , ben o an zaten söylicek bir söz bulamadim
Teşekkür ederim sagolun,sizde sağlikla kucağınıza alın inşallah.Tebrik ederim minik bebeginizle saglikli mutlu bir hayat diliyorum size , artik mesafe olmasi gerektigine inandim bazi insanlarla ...
Yurtdışında da yaşadım. Burda mevzu zaten yabancılar boyle biz boyle mevzusu değil. Kv yaşam tarzı budur ondan otelde kalır o başka. Ama biz bebekle kaynaşalım diye gelmiyor dedikten sonra bir üyenin elestirisi üzerine yok aslında ondan değil evde rahat edemiyor diye gelmeyecek demesinin üzerine yaptım bu yorumu.Yabancılar genelde rahatlıktan ziyade kültürel olarak otelde kalıyorlar. Tanıdıklarımız var, eşi yabancı, yurtdışından ne zaman ailesi gelse hep otelde kalırlar.
Bizdeki gibi doğurup büyüttüğümün evinde kalamayacak mıyım mantığı yok yani.
bizimkıler elınde olsa bebek yatağında bebekle beraber yatarçok özür dilerim ama burda en tuhafıma giden kaynana siz rahatsız olmayın diye otelde kalmasımaşaallah bizimkiler olsa düşünemiyorum rabbim analı babalı büyütsün
K.validemin söylediklerini iletiyorum size bende :) hemen ilk ucakla atlayip gelmemesinin nedeni bizim o zamani bebekle özel gecirmemiz gerektigini dusunmesi... otelde kalmasi sebebi ise hem kendi rahati hemde onun yasam tarzi oldugunu dusunuyorumYurtdışında da yaşadım. Burda mevzu zaten yabancılar boyle biz boyle mevzusu değil. Kv yaşam tarzı budur ondan otelde kalır o başka. Ama biz bebekle kaynaşalım diye gelmiyor dedikten sonra bir üyenin elestirisi üzerine yok aslında ondan değil evde rahat edemiyor diye gelmeyecek demesinin üzerine yaptım bu yorumu.
Bu kişilerin telefonlerina cevap verme... Evinin zil sesini kıs...ben yaptım işe yaradı.Kizlar merhaba , benimki dert degil ama sizden fikir almak istiyorum, 37+6 haftalik hamileyim , esim yabanci .. ben hemsireyim cok fazla calisma hayatimizdan ve yasam tarzimizdan dolayi evimize sadece cok samimi oldugumuz birkac kisi gelir .. mesafeli arkadasliklarimda disarda bulusur kahvemizi iceriz okadar ... ailelerimiz burda degil ... simdi bizim burda dedikoducu hoslanmadigim sadece merhabam olan insanlar bebek dogsun gelelim demeye basladilar.. ve ben zaten en yakinlarim bile ilk olarak davet edilmiicek evimize , sebebi ilk bizim bebekle tanismaniz ve bebegin hayata adapte olmasini istiyor olmamiz..
Ki ustelik ben her arkadasimla evimde göruscek kadar samimi degilken insanlarin kendilerini davet etmesinden hoslanmiyorum.. cat kapi kimse gelmez evime bende gitmem.
32 yasima giricem , hem okudum hem calistim ögrencilik dönemimde bile ufak dedikodularini duynustum hakkimda ..
Kisacasi kizlar ben bu insanlari nasil reddedebilirim evime sokucak kadar samimi hissetmiyorum , zaten grip dönemi , ben okuyorum ayni zamanda yuksegini ... online calisip not yolluyorum okula ... suanda tabiki 1 yil annelil iznimde olucam .
Not : k.validem bile beklicek bebek bize alisana kadar geldiginde otelde kalicak rahatsiz olmayalim diye .
Tesekkur ederim simdiden
Agziniza saglik ..yenı dogum yapılmıs bebeklı eve gıdılmesıne bende karsıyım
esımın en yakın kuzenı amcası oglunun cocugu oldu 4 ay oldu daha yenı dedım esıme zıyaretlerıne hedıyemızı alıp gıdebılırız alısmıslardır bırbırlerıne duzenlerı oturmustur sadece kahve ıcer kalkarız dıye daha yenı dedım
4-5 ay zaten zor gecıyor bırde mısafır gelınce ınsanın elı ayagına dolasıyor
bebek durmuyor gazlı bır bebek agız tadıyla oturulmuyor bız bu sebeple mısafır kabul edemıyoruz deyıverın hemde grıp donemı saglık acısından deyın
ılla gorusmek ıstıyorlarsa dısarda cafede gorusursunuz
Olabilir de :)))
Bikeresinde bebek görmeye gittik hediyemizi aldik , tanidikdabirisiydi ,resmen çocuğu süslübir sepete koyup sırayla önümüzden geçirdi 15 saniye anca sürdü, sonra odaya götürdü. Ben şok tabi tamam ele alınıp hamur gibiyoğurmak, öpmek mıncıklamak olmaz zaten öyle insanlarda değiliz. Yaşadığım apartmandaki komşumda 8,9 aylık kızı sevmek istedim ,öyle kucağa almak falan değil ince düşünen biriyim annesi rahatsız olur istemez vs diye kucağında agucuk gugucukyapacaktım ki , değmezsen sevinirim dedi yohhh artık ..... dedim içimdenModa oldu bile, önceden bi samimiyet vardı şimdi insanlar ayy evime gelmesinler diyor. ne olabilir ki geldiklerinde? koltuklar mı yenir? evinin altını üstüne mi getirirler? insanlar nezaket gösterip bebek olsun gelelim demişler, bu konuyu okusalar aslında konu sahibinin bu nezaketi haketmediğine karar verirler.
insanlar gripse tabi ki gelmemeli ama grip olmayan insana "sen geçen sene bu aylarda griptin yine olabilirsin gelme " mi denilecek? grip dönemiyse sizde grip olabilirsiniz, eşiniz de olabilir.
bir de hayata adapte olmak nedir? Allah zaten onu dünyaya uygun yaratıyor, kv bu kadar düşünceliyken sizin onun otel de kalmasına müsaade edecek kadar düşüncesiz olmanız bana pes dedirtti.
siz gerçekten hiç mi dedikodu yapmıyorsunuz? yani şuan da bile o kişilerin dedikodusu dönüyor da burda ondan soruyorum. hayır o kadar mükemmelseniz asla dedikodu yapmıyorsanız özür dilerim
Kayinvalidem gercekten cok anlayisli , ona gittigimizde oda istemez otelde kalmamizi cunku kendine ait buyuk bir evi var , bizde yakinda kendi mustakil evimize tasinicaz , bende istemezdim gelen misafirin otelde kalmasini .. k.v evinde bizim orda odamiz var fakat heryere de bizle gelmez ,hoslanmaz biz ondaysak bile kendi planini yapar .. sabah arabamizla cikip aksam yemege gelicez dersek tamam der..kayınvalıdeyı de tebrık ederım dogru olanı yapıyor
sahsen karadenıze atanan eltimlere cok gıtmek ıstememe ragmen sırf bu yuzden gıtmıyorum
ben gıttıgımde otelde kalmak ıstıyorum neymıs efendım ayıpmıs otelde kalmak ıstıyorum dersem kırılabılırmıs koca evmıs bız mı sıgmayacakmısız ... kayınvalıdem oyle dıyor
gıdıcektım gerı vazgectım kalsın ozaman dedım
o kucuk bebeklı ben 3 yasında kucuk cocukluyum gece uyurken rahat edıp dınlenemeyeceksem gezmelere gıtmemın bır anlamı yok gec saate kadar bırlıkte olucaz bır uyumak ıcın otele gıtmem mı sorun oluyor anlamadım
otelde kalmayacaksam hıc bır yere yatılı gıtmıyorum ben ya otel de kalırım ya da evımden cıkmam bu kadar basıt. neden ınsanların duzenını rahatını bozarlar anlamıyorum hıc
Kayinvalideme ben ni demisim otelde kal diye tuhafsiniz walla saldirmak icin yer ariyorsunuz okuyun ilk öncekv en yakınınken iş arkadşalarına göre ve bu rica kv ne söyleyebılıyorsan pekala samımı olmadığın ınsanlarada rahatlıkla soyleyebılırsın. müsait olduğum zamanda söz vermeyeyim ama çağırmaya çalışırım dersin.birde ev benim kişiliğim eşimin ve çoçuğumunda.evıme bırını alıyorsam özel ve değer verdiğimiz insanlar olmalı bence.mısafır berekettir evet ama o eski misafirlikten eser yok şimdi.
Bikeresinde bebek görmeye gittik hediyemizi aldik , tanidikdabirisiydi ,resmen çocuğu süslübir sepete koyup sırayla önümüzden geçirdi 15 saniye anca sürdü, sonra odaya götürdü. Ben şok tabi tamam ele alınıp hamur gibiyoğurmak, öpmek mıncıklamak olmaz zaten öyle insanlarda değiliz. Yaşadığım apartmandaki komşumda 8,9 aylık kızı sevmek istedim ,öyle kucağa almak falan değil ince düşünen biriyim annesi rahatsız olur istemez vs diye kucağında agucuk gugucukyapacaktım ki , değmezsen sevinirim dedi yohhh artık ..... dedim içimden
Ilk bebek korumacı olmak normal ,fakat konu sahibesi arkadaşınki gibi abarti olduğunu düşünüyorum, bunun hayat yaşam tarzı ile alakası yok benim fikrime göre sonradan görmelik
Tabiki düşüncelerine saygı duyuyorum , bebeğini 15 saniye gösteren arkadaş ve değme diyen arkadaş benim bebek sahibi olamadığımı ve bunun için yanıp tutuştuğumu biliyor du ,nekadar kalbimin incindigini tarif edemem .
Insallah konu sahibesi arkadaşın çevresinde bebek sahibi olamayan birileri yoktur ,bu kibirli davranış inanılmaz can acıtıyor ..
10 yıl sonra oldu benim tüp bebekle , hic tanimadigim insanlar tebriğe geldi ,yaşlı teyzeler bir paket süt ile geldi ,davet etmedigim insanlar mevlidimize geldi ,sadece konum geçip duyan insanlar çok sevindik diye geldiler, nerelerde kimlerden güzel dua almışım meger. Bebeğimi sevmek isteyene kendim verdim .istemeye çekinen vardır diye kendim teklif ettim bunlar güzel şeyler bana garip geliyor oteki türlü tutum . Belki yanlış olani biz yapiyoruz bilmiyorum
Kvdeniz otelde mi kalacak yok artık diyorum bebek kvdeniz yanınızda olsa da adapte olabilir yanlış anlamayın biraz saçmalamışsıniz boş bir odada kalabilirdi yani komşuları kabul etmeyebilirsiniz buna hak verebiliyorum çünkü lohusa döneminde boş sorularıyla insanı gerçekten bunaltabiliyorlar bi müddet misafir kabul etmiyoruz çocuk uyuma sorunu var diye reddebilirsiniz yarın öbür gün sizin de bir oğlunuz olur ve aynı şekilde gelininizin evine girmek için otelde beklerseniz o zaman adapte ne demek anlarsınızKizlar merhaba , benimki dert degil ama sizden fikir almak istiyorum, 37+6 haftalik hamileyim , esim yabanci .. ben hemsireyim cok fazla calisma hayatimizdan ve yasam tarzimizdan dolayi evimize sadece cok samimi oldugumuz birkac kisi gelir .. mesafeli arkadasliklarimda disarda bulusur kahvemizi iceriz okadar ... ailelerimiz burda degil ... simdi bizim burda dedikoducu hoslanmadigim sadece merhabam olan insanlar bebek dogsun gelelim demeye basladilar.. ve ben zaten en yakinlarim bile ilk olarak davet edilmiicek evimize , sebebi ilk bizim bebekle tanismaniz ve bebegin hayata adapte olmasini istiyor olmamiz..
Ki ustelik ben her arkadasimla evimde göruscek kadar samimi degilken insanlarin kendilerini davet etmesinden hoslanmiyorum.. cat kapi kimse gelmez evime bende gitmem.
32 yasima giricem , hem okudum hem calistim ögrencilik dönemimde bile ufak dedikodularini duynustum hakkimda ..
Kisacasi kizlar ben bu insanlari nasil reddedebilirim evime sokucak kadar samimi hissetmiyorum , zaten grip dönemi , ben okuyorum ayni zamanda yuksegini ... online calisip not yolluyorum okula ... suanda tabiki 1 yil annelil iznimde olucam .
Not : k.validem bile beklicek bebek bize alisana kadar geldiginde otelde kalicak rahatsiz olmayalim diye .
Tesekkur ederim simdiden
Bikeresinde bebek görmeye gittik hediyemizi aldik , tanidikdabirisiydi ,resmen çocuğu süslübir sepete koyup sırayla önümüzden geçirdi 15 saniye anca sürdü, sonra odaya götürdü. Ben şok tabi tamam ele alınıp hamur gibiyoğurmak, öpmek mıncıklamak olmaz zaten öyle insanlarda değiliz. Yaşadığım apartmandaki komşumda 8,9 aylık kızı sevmek istedim ,öyle kucağa almak falan değil ince düşünen biriyim annesi rahatsız olur istemez vs diye kucağında agucuk gugucukyapacaktım ki , değmezsen sevinirim dedi yohhh artık ..... dedim içimden
Ilk bebek korumacı olmak normal ,fakat konu sahibesi arkadaşınki gibi abarti olduğunu düşünüyorum, bunun hayat yaşam tarzı ile alakası yok benim fikrime göre sonradan görmelik
Tabiki düşüncelerine saygı duyuyorum , bebeğini 15 saniye gösteren arkadaş ve değme diyen arkadaş benim bebek sahibi olamadığımı ve bunun için yanıp tutuştuğumu biliyor du ,nekadar kalbimin incindigini tarif edemem .
Insallah konu sahibesi arkadaşın çevresinde bebek sahibi olamayan birileri yoktur ,bu kibirli davranış inanılmaz can acıtıyor ..
10 yıl sonra oldu benim tüp bebekle , hic tanimadigim insanlar tebriğe geldi ,yaşlı teyzeler bir paket süt ile geldi ,davet etmedigim insanlar mevlidimize geldi ,sadece konum geçip duyan insanlar çok sevindik diye geldiler, nerelerde kimlerden güzel dua almışım meger. Bebeğimi sevmek isteyene kendim verdim .istemeye çekinen vardır diye kendim teklif ettim bunlar güzel şeyler bana garip geliyor oteki türlü tutum . Belki yanlış olani biz yapiyoruz bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?