Doğum sorunsalı:(

Hangisi daha iyi bir seçenek

• Kv gelsin

• Tek başınıza üstesinden gelin

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ne kadar saçma zaten. İnsan aşık olduğu kişiden neden soğusun ki böyle şeylerle? Benim eşimde hamileliğin sonlarına doğru elimi kolumu yeterince kaldıramıyorum diye benimle beraber banyoya giriyordu. Doğumuma da girdi. Sonrasında da hep yanımdaydı. Ben Doğumdan sonra hemen kalktım hiç yatmadım Allah’a şükür herşeyimi kendim hallettim ama yapamicak durumda olsaydım yine yapardı. Biz çok uzun yıllardır beraberiz gerçi ama bana “canım şunu yapamıyorsan ben yapabilirim yardım edebilirim “ dediklerini buradaki bazı üyeler duysa oooo ne taşlanırım heralde. Gerçekten seven insanın ne tiksinmesine ne soğumasına böyle şeyler sebep olamaz bencede.

Bi de arkadaslar ben zaten esi yapmadigi veya yapamadgi icin ben yaptim demedim. Vurglamak istedigim sey kendi egilip yapamayacagi icin birine ihtiyac duyabilir. Soylemek istedigim sey bu

Gelmesin kimse

İnsanlar yurt dışında kimsesiz doğum yapıyor

Eşiniz size yeter de artar

Neden bağırdığınızı anlamadım?

Bence kv gelmektense 15 gunlugune ya da 1 ayligina parali birini tutun gelsin yemegini yapsin, evini supursun vs . Tecrubesizlikle , dogum yorgunluguyla, ve uykusuzlukla esin yaninda olsa bile dayanamassin. Sende miss gibi bebeginle ilgilenirsin.
Ayrica esim pedimi degistirirken tiksinir ne demek anlamadim. Normal dogum olacaksa sen kendinde degistirebilirsin.ilk banyo yaparken de esin girer yanina .

Tek başınıza üstesinden gelebilirsiniz herşeyin merak etmeyin.
Kayınvalidenize gerek yok, daha çok problem ve sorun yaşamaktansa, bazı şeyleriniz eksik olur ama huzurunuz yerinde olur.
Hayırlı doğumlar, sağlıkla kavuşun yavrunuza inşallah.

Kaynananız gelmesin. Şimdiden arıza çakacağı belli.
Zaten ben kaynana olsam aramda sorun çıkmış gelinimin yardımına falan gitmem. Çok hassas bir konu çünkü.
Kendi kendinize çocuk bakabilirsiniz. O kadar da zor değil yani.

Bir temizlikçi ayarlamanı ve buzluğunu doldurmanı tavsiye ederim. Aslında kendini en iyi sen tanırsın. Banyosunu falan yaptırırım ben cesaretim var her şeye dersen çağırmayabilirsin

Eşim kaza yapıp ayağını kırdığında tuvalet banyo her türlü ihtiyacında ben vardım. Doğumda o da aynı şekilde ihtiyacım olduğu müddetçe benim yanımdaydı. Ne o benden soğudu ne ben ondan. Allah düşürmesin ama öyle bi durumda kimseye bırakmam zaten eşimi. Karı koca böyle şeylerden soğumaz ya. En mahremini en özelini paylaştığın kişi aslında en az çekinilecek kişi.

Neden yanında esinin bulunmasını yeterli görmüyorsun? Eşinin bebeğe ,baba olmaya uyum sağlamasının en güzel yolu onu sürece dahil etmektir.İnanin bebekle hastahanede ki ilk gecenizde eşinize tekrar aşık olacaksınız...Sabaha kadar birlikte uyumayacak ,tuvalete giderken elinizden tutan o olacak...zaten hemşireler sürekli etrafinizda olup nasıl emzireceginizi anlatıp bebeği kontrol edecekler.Hic kendinizi kötü hissetmeyin.

Benim yanımda kendi annem kaldı ona ragmen en büyük hatamdı. Eşinizden başka kimse ama kimse olmasın hatta baktıniz can sıkıyor o bile olmasın ama muhtemelen kimse olmayinca doldurulmaz o insan gibi davranır

Bu kadar büyütülecek bir mevzu yok.

İlk doğumumda bebeğim 1 hafta küvezde kaldı, neler yaşadığımı ben bilirim.
Kayınvalidem zaten kendisi de farklı ağır bir ameliyat olmuştu o destek olamadı.
Annem yanımdadı ama genel anlamda annemden hiç birşey beklemedim, herhangi bir desteği olmadı.

2. doğumumda kayınvalidem ilk doğumda ameliyatlı olduğundan, herşeyi kaçırmış gibi hissediyordu, yanımda olmak istedi.
Ben de itiraz etmedim ama zıvanadan çıkarttı beni diyebilirim.
Olmasaydı daha iyiydi.

2 doğumumda sezeryan ile oldu, batikon konusunu anlamadım ben??
Batikona niye ihtiyaç duyuldu sizde??

Normal doğum eğer olacaksa, gerçekten ilk günü zaten ayağa kalkıyorsun, benim bir çok arkadaşım (normal doğum yapan) hemen ayaklandılar.
Sezeryan ile eğer ağrı eşiğin çok çok düşük değilse, herhangi bir problem yaşamayacaksın.
Gözün korkmasın sakın.
İnsan korkuyor, bilmediği birşey yaşayacağından, ürküyor ama gerek yok.
Sen ne kadar sakin ve metanetli olursan herşey senin için o kadar rahat geçecek.
Zaten bebeğini gördüğün an gözün hiç birşeyi görmeyecek inan...

Bebeğini 2 saatte bir emzirmen gerekecek.
Eşin bu anlamda bir kaç gün yanında olabileceğinden (babalık izni) sana destek verebilecektir.
Olmadı eşinden rica edebilirsin, bir kaç gün alabilirse yıllık izin kullansın, daha fazla yanında destek olabilir.
Zaten bir kaç gün içerisinde bebeğine ve durumuna adapte olacaksındır.

Benim ilk doğumum zorunlu sezeryandı, 2. doğumumda ilki sezeryan olduğu için sezeryan oldu.
Her iki doğumumda da rahat ayaklandım, sorunsuz doğum sonrası geçirdim.
Psikolojik olarak kendimi sağlam tutmaya çalışsam da ister istemez insan lohusalık döneminden etkileniyor.

Dünyanın en güzel mucizesini yaşayacaksın!
Stres ile değil, mutluluk ile karşılamalısın.
Kendini bu şekilde adapte etmeni tavsiye ederim.

Sağa sola kulak verme!
Kendi ihtiyaçlarını kendin belirleyip, kendi isteklerin doğrultusunda hareket et.
Seni üzecek herhangi birşeye de müsade etme....

Normalde esiniz size de cocuga da bakar eger gerekirse, gerek yok diye dusunuyorum.

Ama bazi yorelerde degisik bir adet var, lohusa evine sozde bebek gormeye diye gidip ikram bekliyorlar. Boyle bir cevreniz varsa muhakkak gelsin kv, siz de idare edin oldugu kadar.

2 doğumumda sezeryan ile oldu, batikon konusunu anlamadım ben??
Batikona niye ihtiyaç duyuldu sizde??
Batikondan bahseden bendim.yani sezryn amelytta bacaklarna kdr batikonlanmis ti ertesi gun yikanmasn dendigi icin kizda o halde kalmsn die sildik . oyle yani .

Ozellikle ilk çocuksa 40 gün birinin desteği bence önemli. Ben eşim ile bu süreci atlattım. Güya bana destekçi olacaktı olmadı ve ben benlikten çıktım. Uykusuzluk bir yandan açlık bir yandan. Anne olmaya alisamamak bir yandan. Beynimin ici bombostu. Bebeğim de sürekli ağlayan çok zor bir bebekti. Yani kv olmasın. Zaten zor anlasiyorsanız senin için daha zor olur. Ama yakın bir arkadaş, teyze abla kız kardeş herkes olabilir bu süreçte. Unutma o sana bakacak sen bebeğe bakacaksın. Yani yemek ve ev düzeni, seni uyandırma, çayını suyunu verme vb şeylerde sana yardımcı olacak biri. Sen de bebeği emzirwceksin. Yeni doğan bebek 40-45 dk civarı her 2-3 saatte bir uyanıp emer. Sonra gazini cikarir altını değiştirirsin tekrar uyutursun. Nereden baksan 1 saat sürüyor. Tekrar uyanmasına 1,5-2 saat var. O arada zaman cok hizli geciyor. huysuz veya kolik olursa sakinleştirmek onu yatıştırmak için sallamak emzirmek gibi türlü türlü şeyler demeyeceksin. Bu arada kucağında taşımaktan 45dk iki büklüm emzirmekten her yerin arayacak. O yüzden sana ne kadar iyi bakılırsa sen de o kadar dinç ve mutlu olacaksin. Ayrica sutun de bol olacak. İnşallah faydalı fikirler vermisimdir. Sağlıkla kavuşman dilegiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…