- 9 Kasım 2017
- 744
- 724
- 103
Canim ben dogumumda kimseyi istemem diyodum annem calisiyordu kv nin yanina asla gitmem diyordum ve gittim.Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Ben de o zaman annen gelsin sen babalık iznindeyken kalsın sadece dedim ama şimdi de herkes kv ile rahat edemeyeceğimi söylüyor.
Malum lohusalıkta insan çok hassas ve alıngan oluyor. Üstelik hasta bakımı gibi bakıma ihtiyacım olursa beni o şekilde görmesini istemiyorum.
Kv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan... Kimsesiz gibi hissediyorum aklıma geldikçe ağlıyorum hele lohusalıkta bir sorun yaşarsak sütümün kesilmesinden bile korkuyorum Allah korusun.
Ben ne yapacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Aynı sorunu yaşayan veya farklı fikirleri olanlar varsa... Biraz uzun oldu kusura bakmayın çok kafaya taktım.
Ne kdr guzel yazmissin cnm ya anlatmak istedigm tamda buydu. Ama normal dogmda neden yirtilm oldu ki acilmami olmadi .Canim ben dogumumda kimseyi istemem diyodum annem calisiyordu kv nin yanina asla gitmem diyordum ve gittim.
Dogumumda makata kadar yirtilma oldu korkulacak birsey degil bir kac dikisle isin halloluyor ama benim derim hassas oldugundan yerimden kalkamadim ve dikislerim acilmisti eger evde kalsaydim perisan olurdum kaynanada sag olsun cok yardimi dokundu korktugum gibi olmadı..
Ben normal dogum yaptim dikislerim 25 gun iyilesmedi iltihap kapmis vs 1 ay boyunca oturamadim oturduysam kalkamadim yatiyorsam yana donemedim.. bebegim cok uyuyordu uyandiramadim dikis agrisindan emzirmek istemedim ama kv dakika basi odama girip emzir dedi o kadar sinir oluyodum ki öyle demesine simdo iyiki de demis diyorum bir gün goguslerim bebegim emmedigi icin sisti feci agri oldu hemen sicak su kaynatip kompress yapip sütü akitti benim aklima asla gelmezdi böyle bisey..
Demem o ki bi bilen lazim yanina biraz duymayiver zaten bebeginin yaninda olmasiyla insan bi ayri kafada oluyor mutluluk sarhoşu gibi
Devlet hastanesinde dogum yaptim dogumum gece ikiye kadar anca olur demis ebeler aileme ama ben aksam 7 de yapyim suni sanci bile verdiklerini demediler seni kurtaragiz bebeginle merak etme dediler bide ben dogum sandalyesine oturdukttn sonra sancimi hissetmiyodum belkide kesi atacaklari yere morfin vurdular ondan hissetmedim sancim yok dedim ikon dediler ikinirken doktor karnima hopladi cocuk pirtladi resmen hani asama asama olur ya o olmadi bi baktim cocuk kucagimda bende anlamadim ne oldu ne bitti o an bebegimi gördüm ya onun mutlulugu ile anlamadim yine bilgi vermediler ben arastirma yaptim bu sekilde yaptiklari icin yirtildigini söylediler ama az biraz daha bekleselerdi benim böyle bir sorunum olmayacakti belkide simdi mesane sarkmam var filan bir cocukla gazi olduk valla :)Ne kdr guzel yazmissin cnm ya anlatmak istedigm tamda buydu. Ama normal dogmda neden yirtilm oldu ki acilmami olmadi .
Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Ben de o zaman annen gelsin sen babalık iznindeyken kalsın sadece dedim ama şimdi de herkes kv ile rahat edemeyeceğimi söylüyor.
Malum lohusalıkta insan çok hassas ve alıngan oluyor. Üstelik hasta bakımı gibi bakıma ihtiyacım olursa beni o şekilde görmesini istemiyorum.
Kv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan... Kimsesiz gibi hissediyorum aklıma geldikçe ağlıyorum hele lohusalıkta bir sorun yaşarsak sütümün kesilmesinden bile korkuyorum Allah korusun.
Ben ne yapacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Aynı sorunu yaşayan veya farklı fikirleri olanlar varsa... Biraz uzun oldu kusura bakmayın çok kafaya taktım.
Bebegn ve sen Saglkliysanz atlatmissin cok sukur. :)Devlet hastanesinde dogum yaptim dogumum gece ikiye kadar anca olur demis ebeler aileme ama ben aksam 7 de yapyim suni sanci bile verdiklerini demediler seni kurtaragiz bebeginle merak etme dediler bide ben dogum sandalyesine oturdukttn sonra sancimi hissetmiyodum belkide kesi atacaklari yere morfin vurdular ondan hissetmedim sancim yok dedim ikon dediler ikinirken doktor karnima hopladi cocuk pirtladi resmen hani asama asama olur ya o olmadi bi baktim cocuk kucagimda bende anlamadim ne oldu ne bitti o an bebegimi gördüm ya onun mutlulugu ile anlamadim yine bilgi vermediler ben arastirma yaptim bu sekilde yaptiklari icin yirtildigini söylediler ama az biraz daha bekleselerdi benim böyle bir sorunum olmayacakti belkide simdi mesane sarkmam var filan bir cocukla gazi olduk valla :)
Evet biz iyiyiz ya hersey atlatilir rabbim daha beterinden korusun insaallahBebegn ve sen Saglkliysanz atlatmissin cok sukur. :)
Maddi durumunuz elveriyorsa ücretli bir yardımcı tutun.Kayınvalideye gel demedik hala. Eşime biraz daha yaklaşsın doğum öyle söyleriz dedim daha tam karar vermedim yani gelmesin desem getirtmez eşim ama o da korkuyor üstesinden gelemeyiz diye...
Çok şükür maddi durumumuz var ama çokücra bir yerde yaşıyoruz evimi temizlemeye bile yardımcı kadın bulamıyorum ne kadar para verirsem vereyim kimse çalışmak istemiyor maalesef evin tüm detaylı temizliğini yaptım doğumdan sonra sadece yemek ve benim bakımımla ilgilenilmesi gerekiyor. Umarım eşimle altından kalkabiliriz.Maddi durumunuz elveriyorsa ücretli bir yardımcı tutun.
Tüm gün olması bile şart değil.Sabahtan öğlene kadar olur, öğleden sonra olur.
Ya da emekli bir hemşire ebe varsa bebek bakımı için ondan saatli yardım alınır temizlik ve ev düzeni için de başkası çağrılır.
Kayınvaldem sizinki gibi olsa onu başıma dert almam parama kıyarım.
Gerekirse doğumda takılacak altınları bile bozar huzurumu bozmam.
Siz yine de araştırın belki ihtiyaç sahibi biri bulunur.Çok şükür maddi durumumuz var ama çokücra bir yerde yaşıyoruz evimi temizlemeye bile yardımcı kadın bulamıyorum ne kadar para verirsem vereyim kimse çalışmak istemiyor maalesef evin tüm detaylı temizliğini yaptım doğumdan sonra sadece yemek ve benim bakımımla ilgilenilmesi gerekiyor. Umarım eşimle altından kalkabiliriz.
Işte bunun için kayınvaliden gelmesin . Eşinin babalık izni varmış, birlikte halledersiniz ,hem de eşinden çekinmezsin. Lohusalık berbat bir ruh hali getiriyor beraberinde .insan bazen eşine bile tahammül edemiyor, sen sorun yasadigin kayinvalideni çağırmaktan bahsediyosunKv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan...
Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Allah izin verirse martta doğum yapacağım. Ve yanımda kimse olmayacak. Bana da yalnız yapamazsın falan diyorlar ama yapmak zorundayım çünkü annem çok yaşlı kayınvalidem Türkçe bilmiyor anlaşabilirim olanaksız... Görümcemden de net bir şekilde hoşlanmıyorum. Bu yüzden de kendi kelimi kendim kaşıyacağım. Yemeği de bir şekilde hallediveririm. Hiç gerilme. Bu dünyada binlerce milyonlarca kadın doğuruyor hepsınin mi yanında birileri var ?Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Teşekkür ederim cesaretlendirdiniz beni. Dediğim gibi deneyimsizlikten dolayı insanlar sürekli akıl veriyor ve ben de başıma ne geleceğini bilmediğim için korkuyorum. Deneyimli insanlardan bunları duymak rahatlattı beni.
Herkesin anlatacak kötü bir doğum hikayesi, hamileleri korkutacak hurafeleri ve verecek aklı var maalesef hamilelere. Zaten yeterince korkmuş oluyoruz ilk çocukta deneyimsizlik, doğum korkusu, hormonlar derken lohusalıkta hele ki kv yi kaldırabileceğimi hiç sanmıyorum.Başkalarına tek kulağınızı kapatmayı öğrenmeniz gerekiyor.
Hele bir hayırlısı ile kucağınıza alın, ondan sonra asıl başlayacak o başkalarının çeneleri açılmaya.
Onu giydirme bunu giydir, aman sütün kesilmesin şunu yap bunu yap böyle yap.
Niye onu öyle yaptın, aslında böyle yapmalısın vs. gibi içinizi yiyecekler.
Şunu unutmayın, bir bebek ile annesi arasındaki bağ, çok özeldir, çok farklıdır.
Siz zaten bebeğinizi kuşun kanadından korur, gözünüzden sakınırsınız.
İçinizden geldiği şekilde ve en doğal annelik hislerinizle davrandığınız sürece yanılmazsınız.
Ayrıca artık insanların elinin altında internet denilen birşey var.
Araştırıldığında her şeyin detayı en ince ayrıntısına kadar bulunuyor.
Hiç telaşlanmayın.
Geçireceğiniz güzel anlara odaklanın.
Allah doğumunuzuda doğum sonrası lohusalık döneminizi de rahatlıkla geçirmeyi nasib etsin inşallah.
Kalbinizi ferah tutup, en iyisini dileyin, herşey güzel olacak inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?