Doğum sorunsalı:(

Hangisi daha iyi bir seçenek

• Kv gelsin

• Tek başınıza üstesinden gelin

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Canim ben dogumumda kimseyi istemem diyodum annem calisiyordu kv nin yanina asla gitmem diyordum ve gittim.

Dogumumda makata kadar yirtilma oldu korkulacak birsey degil bir kac dikisle isin halloluyor ama benim derim hassas oldugundan yerimden kalkamadim ve dikislerim acilmisti eger evde kalsaydim perisan olurdum kaynanada sag olsun cok yardimi dokundu korktugum gibi olmadı..

Ben normal dogum yaptim dikislerim 25 gun iyilesmedi iltihap kapmis vs 1 ay boyunca oturamadim oturduysam kalkamadim yatiyorsam yana donemedim.. bebegim cok uyuyordu uyandiramadim dikis agrisindan emzirmek istemedim ama kv dakika basi odama girip emzir dedi o kadar sinir oluyodum ki öyle demesine simdo iyiki de demis diyorum bir gün goguslerim bebegim emmedigi icin sisti feci agri oldu hemen sicak su kaynatip kompress yapip sütü akitti benim aklima asla gelmezdi böyle bisey..

Demem o ki bi bilen lazim yanina biraz duymayiver zaten bebeginin yaninda olmasiyla insan bi ayri kafada oluyor mutluluk sarhoşu gibi

Ne kdr guzel yazmissin cnm ya anlatmak istedigm tamda buydu. Ama normal dogmda neden yirtilm oldu ki acilmami olmadi .

Ne kdr guzel yazmissin cnm ya anlatmak istedigm tamda buydu. Ama normal dogmda neden yirtilm oldu ki acilmami olmadi .
Devlet hastanesinde dogum yaptim dogumum gece ikiye kadar anca olur demis ebeler aileme ama ben aksam 7 de yapyim suni sanci bile verdiklerini demediler seni kurtaragiz bebeginle merak etme dediler bide ben dogum sandalyesine oturdukttn sonra sancimi hissetmiyodum belkide kesi atacaklari yere morfin vurdular ondan hissetmedim sancim yok dedim ikon dediler ikinirken doktor karnima hopladi cocuk pirtladi resmen hani asama asama olur ya o olmadi bi baktim cocuk kucagimda bende anlamadim ne oldu ne bitti o an bebegimi gördüm ya onun mutlulugu ile anlamadim yine bilgi vermediler ben arastirma yaptim bu sekilde yaptiklari icin yirtildigini söylediler ama az biraz daha bekleselerdi benim böyle bir sorunum olmayacakti belkide simdi mesane sarkmam var filan bir cocukla gazi olduk valla :)

Doğum yaptığım gün ilk ayağa kalma dışında ne annemin ne eşimin yardımı oldu ikisi uyudu ,çok yorulmuslar kiyamam onlar doğurdu ya..
Herşeyimi kendim yaptım sabaha kadar çocuğuma kendim baktım, kalktım defalarca yürüdüm ,kızım cok ağladı her seferinde kendim aldim emzirdim . Eve gelince de annem memlekete gitti , eşim ise kv tatile , kendim yaptım herşeyimi öyle sezeryan oldum kalkamadım ,ay yapamadım, uf oldum vs vs abartılacak bisey değil, illaki ağrı sızı oluyor ama dayanılmayacak birşey değil . Gelen giden olduğu zaman yemek yapmadım tekim yapamadım kusura bakmayın dedim ,gelen yaptı birlikte yedik,öyle konu komşu gelince de limonata kurabiye be ek lokumu yallah

Bebegn ve sen Saglkliysanz atlatmissin cok sukur. :)

kv ve görümcem geldi, allah razı olsun, bebek gibi baktılar bana, hiç unutmam, ama yalnız olmak daha zor bence, tabi sıkıntılar yaşamışsınız olabilir ben de vaktiyle yaşadım ama bazen durumları unutup şimdi ki zamanla düşünüp konuşmak hareket etmek gerekiyor, yalnız olmak daha zor bence...

Kayınvalideye gel demedik hala. Eşime biraz daha yaklaşsın doğum öyle söyleriz dedim daha tam karar vermedim yani gelmesin desem getirtmez eşim ama o da korkuyor üstesinden gelemeyiz diye...
Maddi durumunuz elveriyorsa ücretli bir yardımcı tutun.
Tüm gün olması bile şart değil.Sabahtan öğlene kadar olur, öğleden sonra olur.
Ya da emekli bir hemşire ebe varsa bebek bakımı için ondan saatli yardım alınır temizlik ve ev düzeni için de başkası çağrılır.
Kayınvaldem sizinki gibi olsa onu başıma dert almam parama kıyarım.
Gerekirse doğumda takılacak altınları bile bozar huzurumu bozmam.

Çok şükür maddi durumumuz var ama çokücra bir yerde yaşıyoruz evimi temizlemeye bile yardımcı kadın bulamıyorum ne kadar para verirsem vereyim kimse çalışmak istemiyor maalesef evin tüm detaylı temizliğini yaptım doğumdan sonra sadece yemek ve benim bakımımla ilgilenilmesi gerekiyor. Umarım eşimle altından kalkabiliriz.

Doğum yapmadan önce kimseyi istemiyorum eşim bana yeter dedim ki eşim yıllık iznini doğuma denk getirecekti. Aynı sizin gibi aaa biri olması lazım yapamazsın edemezsin diye korkuttular annemi çağırdım annemin geleceği tarihten 2 gün önce doğum yaptım ve eşim hemen geldi annem gelene kadar bana yardımcı oldu bir de sağolsun üst kat komşum vardı doğuma o götürdü eve çıkana kadar hep yanımdaydı eve geldim temizliğimi yemeğimi yaptı. Normal doğum yaptım ama alttan dikişim vardı oturamıyordum. Benim amacım annem gelsin yemeği yapsın, ev işleriyle ilgilensin, geleni gideni karşılasın ben bebeğime bakayım o uyudukça uyuyayım sütüm artsın 10 15 gün kalsa eşim de 15 gün izne ayrılsa 1 ay yalnız kalmamış o arada alışmış ve toparlanmış olurum diye. Kayınvalide ihtimalini hiç düşünmedim zaten çünkü kayınvalidemin kendine hizmet lazım bana hiç faydası olmaz. Nitekim çok güzel iki günün ardından kabus gibi 12 gün geçirdim çünkü annem geldi ve kabusa çevirdi. Bırakın uyumayı bebeğimle zaman geçiremedim. Ee çocuk uyudu diye sen de mi hep uyuycan, geç kalktın zaten doymadın mı uykuya, hep kucağında mı tutcan tamam emzirdin bırak yerine. Annem çok çeneli ve detaycıdır. Çene çalmak onun için herşeydir istedi ki ben bebeğimi emzireyim koyayım beşiğine oturayım onunla çay çekirdek sabaha kadar dedikodu sohbet muhabbet ama halim yok bıkmışım hep aynı şeyleri dinlemekten farklı dertlerim var artık nitekim kavga kıyamet koptu çağırmasaydın dedi en sonunda gitti ama gittiği gün oh be dünya varmış. Kızımı uyuttum ben de uyudum uyanıkken sevdim kokladım o uyudu ben de uyudum. Sonra eşim 15 gün izne çıktı falan filan yani düşünün bu daha kendi annem o yüzden kimseyi dinlemeyin. Benim de arkadaşlarım var doğumdan sonra eve kardeşini kayınvalidesini annesini babasını toplayan bebek görmeye gidiyorum koşa koşa kaçıyorum evde bir curcuna hakim ve bunu aaaa olmaz yalnız olmaz ki diye normal görüyorlar neden olmaz. Bebek yeni doğduğunda tek yaptığı şey emmek uyumak altına yapmak bu e bunların hepsini tek kişi annesi yaptırabilecekse boşver. Bak benim kanamam oldu doğumdan sonra çok tuvalete oturamıyordum dikişlerim çok acıyordu eşim tuvalete götürürdü beni banyomu eşim yaptırdı ki ne anneme ne kayınvalideme yaptırmazdım da zaten. Yani demek istediğim insan nazını çekecek, seni hoş tutacak sana dokunmayacak birini istiyor yanında eşiniz de benim eşim gibi izne ayrılacakmış başbaşa bebeğinizin tadını çıkarın

Siz yine de araştırın belki ihtiyaç sahibi biri bulunur.
Düzgün biriyse gerekirse yatılı kalır 1 hafta.
İhtiyaç sahibi öğrenci kızlar oluyor bazen.

Buzluğa pratik bir şeyler atın, doğumdan önceki gün de 3-5 çeşit yemek ve özellikle çorba pişirin.
Eşinizin eli yatkınsa biraz da o yapar halllolur.
Huzurunuz yerinde olsun, bir kase çorba ekmekle karın doyurur.
Doğumdan ve sonrasından da korkmayın Allah yardım ediyor hepsi bir şekilde yoluna giriyor.
Eşinizle elele verince altından kalkarsınız.
Ben normal doğum yaptım ertesi gün yürüyerek hastaneden çıktım,bir sonraki gün tamamen ayaklanmıştım.
Tek tavsiyem kendinizi iyi hisssetseniz bile dinlenin, bebek her uyuduğunda siz de yatın,iyiyim deyip ev işi yapmayın.
Umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Allah analı babalı büyütsün, ömrünü uzun ve güzel eylesin inşallah.

Kv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan...
Işte bunun için kayınvaliden gelmesin . Eşinin babalık izni varmış, birlikte halledersiniz ,hem de eşinden çekinmezsin. Lohusalık berbat bir ruh hali getiriyor beraberinde .insan bazen eşine bile tahammül edemiyor, sen sorun yasadigin kayinvalideni çağırmaktan bahsediyosun

Ben dogum yaparsam kimseyi cagirmam ya. Bence daha stresli. Kv zaten bakmaz. Annem de engelli kardesime bakiyor. Esim izin alir o yardim eder bir zahmet.

boşuna yıpratıyorsun kendinidoğanın işleyişine bırak herşeyi. kimsenin gelmesine gerek yok. bebeğin sadece sana ihtiyacı olacak. diğerleri süs. yapabilirsin

Ben de anlamıyorum Doğum yapanın evine doluşuşmasını aklım almıyor
Kadının heryeri herşeyi ortada , stresi uykusuzluğu başını almış gidiyor
Bi de milletle uyum çabası ne iğrenç
Bebeğim olmadı hiç ama hastaneye vs de kimseyi istemiyorum Doğumdan sonra iki hafta kadar da kimseyi , normal Doğumsa bir hafta sonra ziyaret e gelinebilir

aynı sorun bende de var.
kadına ağzımızla gelme dedik gelicem diyor. (gelip bizde kafa dinleyecekmiş????)
beni bağlamaz kapar kapımı yatarım eşim düşünsün dedim ben de son çare.
kayınvalidemle samimi bir ilişkimiz yok, yaptığı yemeği yemem mesela. 7 senedir evliyim daha evimize hiç gelmedi.
eşim de ben de gelmesini istemiyoruz, kadın kendini zorla çağırdı.

Allah izin verirse martta doğum yapacağım. Ve yanımda kimse olmayacak. Bana da yalnız yapamazsın falan diyorlar ama yapmak zorundayım çünkü annem çok yaşlı kayınvalidem Türkçe bilmiyor anlaşabilirim olanaksız... Görümcemden de net bir şekilde hoşlanmıyorum. Bu yüzden de kendi kelimi kendim kaşıyacağım. Yemeği de bir şekilde hallediveririm. Hiç gerilme. Bu dünyada binlerce milyonlarca kadın doğuruyor hepsınin mi yanında birileri var ?

Başkalarına tek kulağınızı kapatmayı öğrenmeniz gerekiyor.
Hele bir hayırlısı ile kucağınıza alın, ondan sonra asıl başlayacak o başkalarının çeneleri açılmaya.
Onu giydirme bunu giydir, aman sütün kesilmesin şunu yap bunu yap böyle yap.
Niye onu öyle yaptın, aslında böyle yapmalısın vs. gibi içinizi yiyecekler.

Şunu unutmayın, bir bebek ile annesi arasındaki bağ, çok özeldir, çok farklıdır.
Siz zaten bebeğinizi kuşun kanadından korur, gözünüzden sakınırsınız.
İçinizden geldiği şekilde ve en doğal annelik hislerinizle davrandığınız sürece yanılmazsınız.
Ayrıca artık insanların elinin altında internet denilen birşey var.
Araştırıldığında her şeyin detayı en ince ayrıntısına kadar bulunuyor.

Hiç telaşlanmayın.
Geçireceğiniz güzel anlara odaklanın.
Allah doğumunuzuda doğum sonrası lohusalık döneminizi de rahatlıkla geçirmeyi nasib etsin inşallah.
Kalbinizi ferah tutup, en iyisini dileyin, herşey güzel olacak inşallah.

Herkesin anlatacak kötü bir doğum hikayesi, hamileleri korkutacak hurafeleri ve verecek aklı var maalesef hamilelere. Zaten yeterince korkmuş oluyoruz ilk çocukta deneyimsizlik, doğum korkusu, hormonlar derken lohusalıkta hele ki kv yi kaldırabileceğimi hiç sanmıyorum.
Amin teşekkür ederim güzel dilekleriniz için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…