Doğum sorunsalı:(

Hangisi daha iyi bir seçenek

• Kv gelsin

• Tek başınıza üstesinden gelin

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Evde iki kişi olacaksınız . Ne zorlayabilir ki sizi. Ilk bir hafta zor geçer,sonra her şey düzene girer.

Tabi düzen dediysem, bebeğe odaklı darmaduman düzen :)

Pedi değiştirmeyecek kadar yerinden kalkamaz olmuyor ki kadınlar. Ağrı çeker ama kendi bakımını kendi yapabilir.

En az 4 kisi bu soruyu sormus. Sasirdim acikcasi...
KARDESIMIN BEN YAPARSAM KENDINI DAHA IYI HISEDECEGNI BILDIGIM ICIN BEN YAPTIM. BEN OLNASAYDIM ESI DE YAPARDI BELKI. BEN VARDIM BEN YAPTIM

O kadar sinirlenmişsiniz ki bana 2 kere cevap yazdığınızın farkında bile değilsiniz. Neden bu kadar sinirlendiniz anlamadım. Kardeşiniz eşinden çekiniyor ama sizden çekinmiyor,ilginç...

Siz de biraz abartmışsınız. Burada doğum yapacak bir kadın var, belki korkuları endişeleri var. Birazcık empati lütfen. Yok yalnız yapamazsın, yok biz kaç kişiyiz, aman çok zor, aman şöyle aman böyle..... Kardeşinize de yaklaşımınız böyleyse kolay toparlayamaması normal..

Cnku calisiyor cnku isyeri izin vermedi . cnku ablasi ve annesi yanindayken esi ypmasada olur.

Doğum iznini iş yeri vermiyor ki. İş kanununa göre eniştenizin zaten doğum izni hakkı var.

Konu sahibi hassas bir dönemde ve duygusal. Zaten kimsem yok diye ağlıyor. Siz de ısrarla yalnız yapamazsınız, çok zor deyip duruyorsunuz...

Eşiniz 10 gün izin alsın, beraber halledersiniz.

Son bir not eğer ikinci çocuğum.olursa şu şartlar altında düşünmüyorum tabi bilemeyiz kendim gidip doğurup eve gelmeyi düşünüyorum kimseye haber vermemeyi

konu sahibi lütfen oku. banada dediler yapamazsin edemezsin agrin olur su olur bu olur. yaparim dedim. dik dur ve yap. ikinci gun sezeryanli kalktim ayaga. zormu evet zor. ama kafan rahat olur. huzurun olur. dogumdam once buzlugu yemekle doldurdum. esim cikarip cikarip ısıttı. gecen gunduzune karisacak yarim saatte bir uyanacak tatli melegin. o uyudukca uyu ilk ve en onemli kural bu. uyandikca uyan. sakın yorgunum siz biraz bebege bakin diyip verme kimseye. iyice arasti ogren bakimini sorma kimseye her kafadan bi ses çıkar sonra. melegini izlerken agrilarini farketmeyeceksin bile. bir hafta tuvalete esimin elini tutup oturdum. olsun. tek basiniza bakın. panik yapmazsaniz inanin zor değil. face de emzirme sanati grubuna üye olun cok yardimci bilgili kişiler. hastanede mutlaka hemsirelerden emzirmeyi ogrenin ben iki gunde anca ogrendim kolay olmayabilir. sonra zaten saatlerce emzireceksiniz ilk aylar. aglayacak ac bu diyecekler dinlemeyin emzik biberon mama gafletine dusmeyin. bebeginiz size sarilmak icin aglar ozledigi icin aglar emince hersey duzelecek tek bildigi budur. ac olmasada ister. bir bebek ve anne ozellikle ilk zamanlar basbasa bırakılmalı. ben hic zorlanmadim sadece cok uykusuz kaldim. yardim etmek isteyeni geri çevirneyin ama bebege degil size baksın yemek yapsin evinizi temizlesin.. ay cok uzun oldu. tekrarmi dogursam yeni dogan bebekle ilk aşk baskadir tadini cikarin

Sezeryanla bile doğum yapıcak olsanız bebeğe bakabilirsiniz sıkıntı yok. Sadece yemek ve temizlik işlerinde yardıma ihtiyacınız olucaktır babalık izninde eşiniz yardım eder. Kalan işler olduğu gibi kalsın. Ben bi paket bisküviyle karnımı doyurayım ama kafam rahat olsun mantığındayım. Bence kv olayına girmeyin zaten lohusa depresyonu vs iyice kafayı yedirtir size ki aranız da pek parlak değil.

Çok tatlısınız ne güzel anlatmışsınız inşallah sizin kadar kararlı ve dik durabilirim söylenenler karşısında. Teşekkürler desteğiniz için

Bende 1 ay önce doğum yaptım 2. Bebeğim sezeryanla doğum yaptım ilk çocuğumda ertesi gün ayaktaydım annem vardı kvalidemler 1 gece kalıp gittiler annem olmasada olurdu bi kaç gün ev çok dağınık olurdu sadece eşinize iş düşerdi burda ama bu doğumda zorlandım 3,5 yaşında hiperaktivite problemi olan bi kızım var uykusu 7 8 saat yetiyo bazen daha az sürekli hareket halinde tek başına ona bakmak bile zorkn ikinci sezeryanla bide kızıma bakmak çok zor olacaktı bu sefer ailelerle aynı şehirdeyiz biraz kvalidem geldi biraz annem başlarda bana hizmet etmelerinden rahatsız oluyordum ama sonra düşündüm onlarınd torunları geliyorsalar yapacaklar yardımı da :) yattım bolca dinlendim kendimi toplamaya çalıştım canımı sıkacak bişey olsada üzerinde durmadım elimden gelindiğince sütünüz için bolca su için allahın izniyle eksilmez çok bişeylere takılmayın kendinizi yıpratmayın herşey iyi olacak diye kvalideniz gelecekse de gelsin yanında evinizle ilgili açık vermeyin ama yeri gelince torunum diye sarılıp öpecekse size yardımcı da olsun bi zahmet diye düşünürek yardımını kabul edin kendinize eziyet etmeyin ben bu sefer öyle yaptım bolca dinlendim şimdi iki çocuğumla yanlızım eşimde hep yoğun yeterince yoruluyorum. Hiç bişeyi de dert etmeyin hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli kucağınıza alın yavrunuzu da inşaallah

Yaklasimimin nesi vardi. Ihtiyac duyablrsn birilerine demenin neresi abarti. Kardesime yaptigim seyi anlatmanin nesi abarti .benden nie cekinsn Allaha sukur suanda kardesim cok cok iyi .
O kdr bnm yorumuma odaklanmissin ki bnm disinda yazilan yorumlarin hicbirini okumamissin heralde burada herkes dogumyn zorlugundan bahsetmis. Ilk 3 gun en azndn yardm almasi gerektiginden bahseden bi cok kisi var ister esi ister bi baskasi. Ama siz o kdr kibirle tek bir yoruma odaklanmissinz ki .. Ne diyim Allah yardim etssn ihtiyaci olan herkese

Asla rahat edemezsin. Lohusalık yetmiyormuş gibi depresyona girersin

Esinle halledersin hele hele normal doğumda hiç bişeycik olmaz ben annemlerde duramadım sezeryanlı evime geldim bide sütünmü yok yaaa bebek AC sürekli elde tutmak istemeleri lohusa halimle hiç çekemezsinn ben bebek altı değiştirmemiştim hiç hastaneye giderken bebeğimi elime alıp eşimle yıkadım su döktü eşimde şimdi fileler var çok rahat kimseyle başını ağrıtma mümkünse bebeğin 40ının çıkarmaya gelin 40dan önce gelmeyin diye de uyar anca adapte oluyorsun

Sizin kardeşiniz fazla hassas ve ağrı eşiği düşük biri demekki...Öyle doğumlarda olmaz mı olur elbet,sizin de olmuş.Ama genelde eşle birlikte halledilemeyecek, kadinin yattığı yerden kalkamayip hiç bir şey yapamadığı,günlerce kendine gelemediği bir durum değil doğum yapmak.
Eşinin yanında olması yeterli.Tuvalete de götürür,banyo da yaptırır , batikonunu da siler,yemek işini de halleder...

Dediğim gibi o kadar göz korkutacak bir şey değil...Sizin ki ekstra bir durum olmuş...Nihayetinde diğer canlılar bile kendi kendilerine doğuruyorlar doğada :)

Ben sezeryanla doğum yaptım. Evim büyüktü. Annem kv geldiler. Sabahtan akşama bunaldım. Neler yaşadım es geçiyorum uzun hikaye. Baktım olmayacak bunlar girdi mutfağa yemek yapacak. Kalktım bende tencere çıkardım. Sen hayırdır ameliyatlısın falan dediler. Yok ben yatamam. Çorba yapayım bari dedim. Başladım çalışmaya. Aaaa bu nasıl sezeryanlı bizde napacak nedecek diye düşünüyoruz dediler. Aaa dedim ne var. Ben öyle çıt kırıldım değilim. Miss gibi bakarım çocuğa. Onlar kapidan çıktı oh beee dedim dünya varmış. Lohusa şunu yapmaz bunu yapmaz. Çocuğun elbisesi aksam vakti dışarı asilmaz. Orası dezenfekte edilsin. Bu eşya buraya koyulsun. Eşime dedim. Azar azar allah be verdiyse yeriz .bebeğe ben bakarım. Oylede oldu. Ben kucağına yeni doğan alamazdım ama kendi çocuğunu alıyor insan. Onlar yıkamak için kuvetler vs ile ortalığı curcunaya cevirdi. Biz eşimle soktuk duşun altına eglene eglene yıkadık. Kv ye git desem olmaz anneme git desem olmaz. Bende kimseye ihtiyaç yok izlenimi vermek için kalkıp yemek yaptım.

Is başa düştü mü insanın üstesinden gelemeyeceği şey yoktur.
Ne kadar az insan o kadar huzur hele lohusalikta .
Anne hariç diğer başka gelen insanlar kalabalıktan, stresten başka bi işe yaramıyor. Tecrubeyle sabittir.

Benim doğumum sezaryen oldu. Kimsenin pedimi değiştirmesine veya banyoda yardımcı olmasına gerek duymadım. Zaten bebeğinize de bakabilmek için o duygudan güç alıp çabuk toparlanıyorsunuz. 10 gün yeter de artar bile. Herkesin Doğum sonrası süreci değişebiliyor tabi . Kvyle madem problemler var doğumdan sonra baktınız olmuyor o zaman çağırırsınız son çare olarak .

Kayinvalidenizle gecmiste sorun yasamissiniz ve lohusayken gelsin mi diye dusunuyorsunuz. Hic hic o topa girmeyin. Ilk cocugunuz, deneyimsizsiniz ve haliyle gozunuz korkuyor. Ama insan o surece girdi mi altindan kalkabiliyor. Ustelik esiniz de yaninizda olacakmis. Ben normal dogum yaptim. Pansumanimi da banyolarimi da kendim yaptim. Eve geldigimiz ucuncu gunde balkon bile sildim egilip. Hareket insani daha kolay iyilestiriyor. Uc hafta annem kalmisti yanimda cok da yardimi dokunmustu. Ozeklikle yemek olayini tamamen ustlenmisti. Esiniz yemek yapabiliyorsa arada o yapar, simdiden buzluga atarsiniz bir iki sey, pratik seyler pisirirsiniz . Olur yani bir sekilde. Tamamen yalniz olsaydiniz biri muhakkak olmali derdim ama esiniz de izinli olacakmis. Ben kalabaliktan cok bunalmistim ve herkesin gitmesini bebegimle yalniz kalmayi cok istemistim

Aynen cnm ya igne vurulurken bile korkudan kusan bi kiz :) Allaha sukur kurtldu. Darisi tum dogumu bklyenlere sagsalim atlatsnlar Allah hepsinin yardimcisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…