İlk bebeğiniz sanırım hayırlı olsun:) İlk olduğu için bir iki hafta yanınızda birinin bulunması iyi olur.
Kayınvalideniz evin içini başkalarına anlattıysa bu sorun gerçekten.
Teyze, kuzen de olabilir. Parayla yardımcı tutsanız kısa süre için o da zor.
Ama başka çare yoksa kv gelsin. Dolaba yemek atın bolca eve de temizlikçi gelsin. Herşeyin yeri belli olsun bebekle ilgili. Kanamanız olacak pedinizi eşiniz değiştirmeye yardım etsin yine duş alırken eşiniz destek olsun.
En az 4 kisi bu soruyu sormus. Sasirdim acikcasi...
KARDESIMIN BEN YAPARSAM KENDINI DAHA IYI HISEDECEGNI BILDIGIM ICIN BEN YAPTIM. BEN OLNASAYDIM ESI DE YAPARDI BELKI. BEN VARDIM BEN YAPTIM
Cnku calisiyor cnku isyeri izin vermedi . cnku ablasi ve annesi yanindayken esi ypmasada olur.
Ben yerinden kalkamaz oldum.Pedi değiştirmeyecek kadar yerinden kalkamaz olmuyor ki kadınlar. Ağrı çeker ama kendi bakımını kendi yapabilir.
Eşiniz 10 gün izin alsın, beraber halledersiniz.Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Ben de o zaman annen gelsin sen babalık iznindeyken kalsın sadece dedim ama şimdi de herkes kv ile rahat edemeyeceğimi söylüyor.
Malum lohusalıkta insan çok hassas ve alıngan oluyor. Üstelik hasta bakımı gibi bakıma ihtiyacım olursa beni o şekilde görmesini istemiyorum.
Kv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan... Kimsesiz gibi hissediyorum aklıma geldikçe ağlıyorum hele lohusalıkta bir sorun yaşarsak sütümün kesilmesinden bile korkuyorum Allah korusun.
Ben ne yapacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Aynı sorunu yaşayan veya farklı fikirleri olanlar varsa... Biraz uzun oldu kusura bakmayın çok kafaya taktım.
Çok tatlısınız ne güzel anlatmışsınız inşallah sizin kadar kararlı ve dik durabilirim söylenenler karşısında. Teşekkürler desteğiniz içinkonu sahibi lütfen oku. banada dediler yapamazsin edemezsin agrin olur su olur bu olur. yaparim dedim. dik dur ve yap. ikinci gun sezeryanli kalktim ayaga. zormu evet zor. ama kafan rahat olur. huzurun olur. dogumdam once buzlugu yemekle doldurdum. esim cikarip cikarip ısıttı. gecen gunduzune karisacak yarim saatte bir uyanacak tatli melegin. o uyudukca uyu ilk ve en onemli kural bu. uyandikca uyan. sakın yorgunum siz biraz bebege bakin diyip verme kimseye. iyice arasti ogren bakimini sorma kimseye her kafadan bi ses çıkar sonra. melegini izlerken agrilarini farketmeyeceksin bile. bir hafta tuvalete esimin elini tutup oturdum. olsun. tek basiniza bakın. panik yapmazsaniz inanin zor değil. face de emzirme sanati grubuna üye olun cok yardimci bilgili kişiler. hastanede mutlaka hemsirelerden emzirmeyi ogrenin ben iki gunde anca ogrendim kolay olmayabilir. sonra zaten saatlerce emzireceksiniz ilk aylar. aglayacak ac bu diyecekler dinlemeyin emzik biberon mama gafletine dusmeyin. bebeginiz size sarilmak icin aglar ozledigi icin aglar emince hersey duzelecek tek bildigi budur. ac olmasada ister. bir bebek ve anne ozellikle ilk zamanlar basbasa bırakılmalı. ben hic zorlanmadim sadece cok uykusuz kaldim. yardim etmek isteyeni geri çevirneyin ama bebege degil size baksın yemek yapsin evinizi temizlesin.. ay cok uzun oldu. tekrarmi dogursam yeni dogan bebekle ilk aşk baskadir tadini cikarin
Yaklasimimin nesi vardi. Ihtiyac duyablrsn birilerine demenin neresi abarti. Kardesime yaptigim seyi anlatmanin nesi abarti .benden nie cekinsn Allaha sukur suanda kardesim cok cok iyi .O kadar sinirlenmişsiniz ki bana 2 kere cevap yazdığınızın farkında bile değilsiniz. Neden bu kadar sinirlendiniz anlamadım. Kardeşiniz eşinden çekiniyor ama sizden çekinmiyor,ilginç...
Siz de biraz abartmışsınız. Burada doğum yapacak bir kadın var, belki korkuları endişeleri var. Birazcık empati lütfen. Yok yalnız yapamazsın, yok biz kaç kişiyiz, aman çok zor, aman şöyle aman böyle..... Kardeşinize de yaklaşımınız böyleyse kolay toparlayamaması normal..
Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Ben de o zaman annen gelsin sen babalık iznindeyken kalsın sadece dedim ama şimdi de herkes kv ile rahat edemeyeceğimi söylüyor.
Malum lohusalıkta insan çok hassas ve alıngan oluyor. Üstelik hasta bakımı gibi bakıma ihtiyacım olursa beni o şekilde görmesini istemiyorum.
Kv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan... Kimsesiz gibi hissediyorum aklıma geldikçe ağlıyorum hele lohusalıkta bir sorun yaşarsak sütümün kesilmesinden bile korkuyorum Allah korusun.
Ben ne yapacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Aynı sorunu yaşayan veya farklı fikirleri olanlar varsa... Biraz uzun oldu kusura bakmayın çok kafaya taktım.
Yaklasimimin nesi vardi. Ihtiyac duyablrsn birilerine demenin neresi abarti. Kardesime yaptigim seyi anlatmanin nesi abarti .benden nie cekinsn Allaha sukur suanda kardesim cok cok iyi .
O kdr bnm yorumuma odaklanmissin ki bnm disinda yazilan yorumlarin hicbirini okumamissin heralde burada herkes dogumyn zorlugundan bahsetmis. Ilk 3 gun en azndn yardm almasi gerektiginden bahseden bi cok kisi var ister esi ister bi baskasi. Ama siz o kdr kibirle tek bir yoruma odaklanmissinz ki .. Ne diyim Allah yardim etssn ihtiyaci olan herkese
Ben sezeryanla doğum yaptım. Evim büyüktü. Annem kv geldiler. Sabahtan akşama bunaldım. Neler yaşadım es geçiyorum uzun hikaye. Baktım olmayacak bunlar girdi mutfağa yemek yapacak. Kalktım bende tencere çıkardım. Sen hayırdır ameliyatlısın falan dediler. Yok ben yatamam. Çorba yapayım bari dedim. Başladım çalışmaya. Aaaa bu nasıl sezeryanlı bizde napacak nedecek diye düşünüyoruz dediler. Aaa dedim ne var. Ben öyle çıt kırıldım değilim. Miss gibi bakarım çocuğa. Onlar kapidan çıktı oh beee dedim dünya varmış. Lohusa şunu yapmaz bunu yapmaz. Çocuğun elbisesi aksam vakti dışarı asilmaz. Orası dezenfekte edilsin. Bu eşya buraya koyulsun. Eşime dedim. Azar azar allah be verdiyse yeriz .bebeğe ben bakarım. Oylede oldu. Ben kucağına yeni doğan alamazdım ama kendi çocuğunu alıyor insan. Onlar yıkamak için kuvetler vs ile ortalığı curcunaya cevirdi. Biz eşimle soktuk duşun altına eglene eglene yıkadık. Kv ye git desem olmaz anneme git desem olmaz. Bende kimseye ihtiyaç yok izlenimi vermek için kalkıp yemek yaptım.Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Aynen cnm ya igne vurulurken bile korkudan kusan bi kiz :) Allaha sukur kurtldu. Darisi tum dogumu bklyenlere sagsalim atlatsnlar Allah hepsinin yardimcisi olsun.Sizin kardeşiniz fazla hassas ve ağrı eşiği düşük biri demekki...Öyle doğumlarda olmaz mı olur elbet,sizin de olmuş.Ama genelde eşle birlikte halledilemeyecek, kadinin yattığı yerden kalkamayip hiç bir şey yapamadığı,günlerce kendine gelemediği bir durum değil doğum yapmak.
Eşinin yanında olması yeterli.Tuvalete de götürür,banyo da yaptırır , batikonunu da siler,yemek işini de halleder...
Dediğim gibi o kadar göz korkutacak bir şey değil...Sizin ki ekstra bir durum olmuş...Nihayetinde diğer canlılar bile kendi kendilerine doğuruyorlar doğada :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?