Doğum sorunsalı:(

Hangisi daha iyi bir seçenek

• Kv gelsin

• Tek başınıza üstesinden gelin

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

2 kere sezaryen doğum yaptım. Tüm pedlerimi kendim değiştirdim. İlk seferde hemşireler yardım etti o kadar.

Öncelikle sağlıkla kucağınıza almanızı temenni ederim.
Bu kadar abartılacak bir şey yok merak etmeyin. Normal şartlarda kimseye ihtiyacınız olmuyor, hele ki başka çocuk yoksa. Karışan yok görüşen yok.
Dolabınıza bir kaç hafta idare edecek şekilde yeme içme hazırlığı yapın, gerekirse eşiniz kayınvalidenizden getirsin.

Ben doğumdan sonraki 2 hafta yurtdışında olduğum için (doğumum orada oldu) eşim yoktu, annem vardı ama bebekle bir alakası yoktu, herşeyini ben yapmak istedim. Yemek yapmak zorunda kalmıyordum işte. Bebeğimle Türkiye'ye uçtuk tek başımıza, geldiğimde de eşim işe gidiyordu, yardım eden kimse yoktu. Normal doğum avantajı vardı tabi, sezaryen de nasıl olur bilmiyorum.
Sürekli kafanızda kendinize acıyıp ağlarsanız zor geçer. Onun dışında avantajları bile olabilecek bir durum:)

Bence en güzeli yalnız.Yardım yerine köstek olacaktır benden söylemesi.Siz zaten en fazla bir haftaya normale girersiniz, yemek olayını halledersiniz bir şekilde , kahvaltılık dışardan vs bir makine tutarsınız temizlikte olur biter.Kafanız rahat olur en azından.Ped olayına gelince hastanede ilk gün hemşire değiştiriyor zaten hem o anda o bölgeyi, kanamayı vs kontrol ediyor.Ettesi gün zaten kalkabildiğiniz için wc ped vs kendiniz hallediyorsunuz ve 3 . gün eve dönüyorsunuz.Evdede yatmıyorsunuz ev işi vs herseyei yapabişilirsiniz ağır kaldırmak yasak sadece.Hareket herzaman iyidir ameliyat sonrası daha çabuk iyileşmek istiyorsanız yatmamanızı tavsiye ederim,bana dr öyle söylemişti.

Teşekkür ederim cesaretlendirdiniz beni. Dediğim gibi deneyimsizlikten dolayı insanlar sürekli akıl veriyor ve ben de başıma ne geleceğini bilmediğim için korkuyorum. Deneyimli insanlardan bunları duymak rahatlattı beni.

Canm aklimdakilericok guzel aktarmissin. Herkes esin de esin die tutturmus. Erkekler tum bunlaributun inceligiyle yapamaz. Yapiyo dienede pek inanmam acikcasi. O kadina faydali olabilecek her kimse o olmali yaninda.

Öncelikle hayirli dogumlar.. K.validenz ile gecmiste sorunlar yasandysa kendisinin gelişi ile daha cok gerilir ve hatta lohusayken cok daha zor günler gecireblrsinz zaten hassas olacaksiniz.Varsa ablaniz gorumceniz halaniz teyzeniz falan yardima gelse..yada annenizin rahatsizligi cok mu agir size destek olamayacak kadar degilse bi on gun de olsa gelebilir belki destege?

K.v daha oncede sorun yasamissiz lohusalik gibi bir donemde yasamaniz kacinilmaz.ben olsam istemezdim.esinizle halettmeye calsisn

Eger aci esigin cok dusuk degilse benim gibi,sezeryan ise amelyat sonrasi bence 1 2haftada eski haline donersin. Ben yerimden kalkamiyor,adim atmak icin ayagimi bile kaldramiyordum. Karnim gerildigi icin oturduysam kalkamiyordum. Ayaktaysam oturamiyordum. Wc benim icin felaketti hatta hastanedeki ilk gun ayiptir soylemesi annem wcye goturup donumu bile o cekmisti . Ben aglamakla mesguldum.. kendime gelmem 2ayimi almisti benim ..
Ama.. o halimde bile annem calistigi icin ve kv ile gorusmek istemedigim icin 5gunluk bebekle yalniz kaldim ve kendim bakabildim. Kizkardesim geldi gitti tabiki yardim etti ama o da tecrubesiz sonucta.. bence sadece baba yeterli size yardim konusunda. Insanin ozel mahrem alanlari oluuor o donemde. Bence kv olmasin evde. Rahat edemezsiniz..

erkekler çok gerizekalı bu konuda. bana en iyi destek olacak annemken kayın validem 40 gün bana yük oldu. bize yardımcı değil köstek oluyorlar sadece. ne çocuk tutmayı biliyorlar ne oyalamayı. sanki biz doğuştan uhrevi olarak ustaymışız gibi davranıyorlar.

Annemin durumu ağır, onun dışında da herkes çalışıyor gel diyebileceğim kimse yok. Ben de son çare olarak kv kabul ettim o gelmezse gelebilecek kimsem yok. Teşekkürler iyi dilekleriniz için

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Çok faydalı oldu yorumunuz. Kv de gelse 40 gün kalmasını istemiyorum sadece ben ne durumda olacağım bilmiyorum ve hem bana hem bebeğe yetebilir mi eşim onu bilemiyorum. Kendimi topladıktan sonra ben idare ederim inşallah.

Öncelikle hayırlı olsun. Allah hayırlısı ile sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Ben kendi açımdan bakıyorum duruma. Birisiyle yaşadığım sorunları asla unutamam. Kırgınlık kalmasa bile hep aklımda kalır ve sürekli başka şeyleri buna bağlarım.
Diyeceğim o ki, o hassas halinizle rahat etmekten ziyade en ufak durum sizi şüpheye ve tedirginliğe düşürecek.
Bence kendinize bunu yapmayın. Çünkü bir sorun yaşayacak olursanız bu sizi, eşinizi ,kv yı ve çocuğu etkileyecek.
Bu benim düşüncem, umarım her şey sorunsuz geçer :)

hastanede esiniz kalsin yaninizda rahat edersiniz.kv evde dursun , yemek falan yapsin, hastaneden cikinca da bebegin zaten hayatini doldurcak, baska bisey dusunme dert etme, kv nin yaptigi yemegi ye keyfine ve cocuguna bak, 40 gun falan kimsenin yaninda kalmasina gerek yok, 1 hafta yeterli, iki dogum yaptim ilkinde 10 gun kaldi kv daha stresli idim. ikinci de kimse kalmadi hastanede de dahil kendim baktim ve sezaryen oldum. bebeginle ne kadar erken basbasa kalirsan o kadar iyi.

Boşverin bence eşinizle ikiniz mis gibi bakarsınız bebeğe.
Sorun yaşamışsınız zaten yine gelipte canınızı sıkmasın zira hassas ,alıngan olacaksınız zaten.
Bebeğe alışınca zaten herşey hallolur. Bebek uyuyunca yatarsınız yanına sizde uyur dinlenirsiniz. Eşiniz yemek hazırlar,en kötü ihtimalle kahvaltı yaparsınız ama huzurla yersiniz,karışan,konuşan olmaz tepenizde.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi

Evet dogum da insanın insana ihtiyacı oluyor amaaa anlasamadigin birine değil. Temizlik şirketleri var netten ayarlayın geliversinler. Aynı şekilde 1 ay yardımcı da ayarlayın. Sözünüz paranıza geçer.

Hayır soğumaz niye soğusun yapmayın Allah aşkına. Hayat arkadaşlığı boyle birşey. Sezeryan doğum yaptım ilk 2 gün egilemedigim için ped değişimine esim yardim etti. Zaten sonrasında kendiniz hallediyorsunuz.

Anam sakın öyle bı hata yapma otur kendın bak bebegıne hele ki sorunlar yasamıssın özellerını tekrar mıllete anlatması yuksek ıhtımal. Ustelık belkı uslu olck bebegın bılemezsın benım kaynana doguma geldı de ne oldu devirdi totosunu yattı bunların cogu aynı bende daha töbe dedm sen sen ol cagırma derım

Bence annenden rica et bi kaç gunlugune idare edebilir. Sezeryanla doğum yaptım genel anestezi almıştım banyomu bile annem yaptırdı ilk eve geldigimde. Acı esigim mi düşük yoksa normal mi bilmiyorum ama egililip dogrilamiyodum ayaklarimi kenxi kenxime kaldirip uzatamiyodum oturunca Ilk 1 hafta. Bebeğimle kendim ilgilendim ama hep

Esiniz ses etmiyorsa esiniz yardimci olsun eger zamani olabiliyorsa..Kendinizi nasil iyi hissedecekseniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…