Hepinize teşekkürler fikirleriniz için. Eşim babalık iznine ayrılacak yani 10 gün yanımda olacak. Sanırım insanlar beni çok korkuttu kendi kendinize olmaz yanınıza biri gelsin diyorlar ama kv gelmesin diyorlar herkes bir yorum yapıyor ben de ikk bebek olunca korktum birazcık hiç deneyimim yok eşime de çok fazla yüklenmek istemiyorum. Ped değiştirme işine gelince kv nin yapmasındansa eşimi tercih ederim ama onun da benden soğumasından çekiniyorum açıkçası.
Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Ben de o zaman annen gelsin sen babalık iznindeyken kalsın sadece dedim ama şimdi de herkes kv ile rahat edemeyeceğimi söylüyor.
Malum lohusalıkta insan çok hassas ve alıngan oluyor. Üstelik hasta bakımı gibi bakıma ihtiyacım olursa beni o şekilde görmesini istemiyorum.
Kv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan... Kimsesiz gibi hissediyorum aklıma geldikçe ağlıyorum hele lohusalıkta bir sorun yaşarsak sütümün kesilmesinden bile korkuyorum Allah korusun.
Ben ne yapacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Aynı sorunu yaşayan veya farklı fikirleri olanlar varsa... Biraz uzun oldu kusura bakmayın çok kafaya taktım.
Teşekkür ederim cesaretlendirdiniz beni. Dediğim gibi deneyimsizlikten dolayı insanlar sürekli akıl veriyor ve ben de başıma ne geleceğini bilmediğim için korkuyorum. Deneyimli insanlardan bunları duymak rahatlattı beni.Bu kadar büyütülecek bir mevzu yok.
İlk doğumumda bebeğim 1 hafta küvezde kaldı, neler yaşadığımı ben bilirim.
Kayınvalidem zaten kendisi de farklı ağır bir ameliyat olmuştu o destek olamadı.
Annem yanımdadı ama genel anlamda annemden hiç birşey beklemedim, herhangi bir desteği olmadı.
2. doğumumda kayınvalidem ilk doğumda ameliyatlı olduğundan, herşeyi kaçırmış gibi hissediyordu, yanımda olmak istedi.
Ben de itiraz etmedim ama zıvanadan çıkarttı beni diyebilirim.
Olmasaydı daha iyiydi.
2 doğumumda sezeryan ile oldu, batikon konusunu anlamadım ben??
Batikona niye ihtiyaç duyuldu sizde??
Normal doğum eğer olacaksa, gerçekten ilk günü zaten ayağa kalkıyorsun, benim bir çok arkadaşım (normal doğum yapan) hemen ayaklandılar.
Sezeryan ile eğer ağrı eşiğin çok çok düşük değilse, herhangi bir problem yaşamayacaksın.
Gözün korkmasın sakın.
İnsan korkuyor, bilmediği birşey yaşayacağından, ürküyor ama gerek yok.
Sen ne kadar sakin ve metanetli olursan herşey senin için o kadar rahat geçecek.
Zaten bebeğini gördüğün an gözün hiç birşeyi görmeyecek inan...
Bebeğini 2 saatte bir emzirmen gerekecek.
Eşin bu anlamda bir kaç gün yanında olabileceğinden (babalık izni) sana destek verebilecektir.
Olmadı eşinden rica edebilirsin, bir kaç gün alabilirse yıllık izin kullansın, daha fazla yanında destek olabilir.
Zaten bir kaç gün içerisinde bebeğine ve durumuna adapte olacaksındır.
Benim ilk doğumum zorunlu sezeryandı, 2. doğumumda ilki sezeryan olduğu için sezeryan oldu.
Her iki doğumumda da rahat ayaklandım, sorunsuz doğum sonrası geçirdim.
Psikolojik olarak kendimi sağlam tutmaya çalışsam da ister istemez insan lohusalık döneminden etkileniyor.
Dünyanın en güzel mucizesini yaşayacaksın!
Stres ile değil, mutluluk ile karşılamalısın.
Kendini bu şekilde adapte etmeni tavsiye ederim.
Sağa sola kulak verme!
Kendi ihtiyaçlarını kendin belirleyip, kendi isteklerin doğrultusunda hareket et.
Seni üzecek herhangi birşeye de müsade etme....
Canm aklimdakilericok guzel aktarmissin. Herkes esin de esin die tutturmus. Erkekler tum bunlaributun inceligiyle yapamaz. Yapiyo dienede pek inanmam acikcasi. O kadina faydali olabilecek her kimse o olmali yaninda.Ozellikle ilk çocuksa 40 gün birinin desteği bence önemli. Ben eşim ile bu süreci atlattım. Güya bana destekçi olacaktı olmadı ve ben benlikten çıktım. Uykusuzluk bir yandan açlık bir yandan. Anne olmaya alisamamak bir yandan. Beynimin ici bombostu. Bebeğim de sürekli ağlayan çok zor bir bebekti. Yani kv olmasın. Zaten zor anlasiyorsanız senin için daha zor olur. Ama yakın bir arkadaş, teyze abla kız kardeş herkes olabilir bu süreçte. Unutma o sana bakacak sen bebeğe bakacaksın. Yani yemek ve ev düzeni, seni uyandırma, çayını suyunu verme vb şeylerde sana yardımcı olacak biri. Sen de bebeği emzirwceksin. Yeni doğan bebek 40-45 dk civarı her 2-3 saatte bir uyanıp emer. Sonra gazini cikarir altını değiştirirsin tekrar uyutursun. Nereden baksan 1 saat sürüyor. Tekrar uyanmasına 1,5-2 saat var. O arada zaman cok hizli geciyor. huysuz veya kolik olursa sakinleştirmek onu yatıştırmak için sallamak emzirmek gibi türlü türlü şeyler demeyeceksin. Bu arada kucağında taşımaktan 45dk iki büklüm emzirmekten her yerin arayacak. O yüzden sana ne kadar iyi bakılırsa sen de o kadar dinç ve mutlu olacaksin. Ayrica sutun de bol olacak. İnşallah faydalı fikirler vermisimdir. Sağlıkla kavuşman dilegiyle
Öncelikle hayirli dogumlar.. K.validenz ile gecmiste sorunlar yasandysa kendisinin gelişi ile daha cok gerilir ve hatta lohusayken cok daha zor günler gecireblrsinz zaten hassas olacaksiniz.Varsa ablaniz gorumceniz halaniz teyzeniz falan yardima gelse..yada annenizin rahatsizligi cok mu agir size destek olamayacak kadar degilse bi on gun de olsa gelebilir belki destege?Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Ben de o zaman annen gelsin sen babalık iznindeyken kalsın sadece dedim ama şimdi de herkes kv ile rahat edemeyeceğimi söylüyor.
Malum lohusalıkta insan çok hassas ve alıngan oluyor. Üstelik hasta bakımı gibi bakıma ihtiyacım olursa beni o şekilde görmesini istemiyorum.
Kv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan... Kimsesiz gibi hissediyorum aklıma geldikçe ağlıyorum hele lohusalıkta bir sorun yaşarsak sütümün kesilmesinden bile korkuyorum Allah korusun.
Ben ne yapacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Aynı sorunu yaşayan veya farklı fikirleri olanlar varsa... Biraz uzun oldu kusura bakmayın çok kafaya taktım.
Annemin durumu ağır, onun dışında da herkes çalışıyor gel diyebileceğim kimse yok. Ben de son çare olarak kv kabul ettim o gelmezse gelebilecek kimsem yok. Teşekkürler iyi dilekleriniz içinÖncelikle hayirli dogumlar.. K.validenz ile gecmiste sorunlar yasandysa kendisinin gelişi ile daha cok gerilir ve hatta lohusayken cok daha zor günler gecireblrsinz zaten hassas olacaksiniz.Varsa ablaniz gorumceniz halaniz teyzeniz falan yardima gelse..yada annenizin rahatsizligi cok mu agir size destek olamayacak kadar degilse bi on gun de olsa gelebilir belki destege?
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Çok faydalı oldu yorumunuz. Kv de gelse 40 gün kalmasını istemiyorum sadece ben ne durumda olacağım bilmiyorum ve hem bana hem bebeğe yetebilir mi eşim onu bilemiyorum. Kendimi topladıktan sonra ben idare ederim inşallah.Ozellikle ilk çocuksa 40 gün birinin desteği bence önemli. Ben eşim ile bu süreci atlattım. Güya bana destekçi olacaktı olmadı ve ben benlikten çıktım. Uykusuzluk bir yandan açlık bir yandan. Anne olmaya alisamamak bir yandan. Beynimin ici bombostu. Bebeğim de sürekli ağlayan çok zor bir bebekti. Yani kv olmasın. Zaten zor anlasiyorsanız senin için daha zor olur. Ama yakın bir arkadaş, teyze abla kız kardeş herkes olabilir bu süreçte. Unutma o sana bakacak sen bebeğe bakacaksın. Yani yemek ve ev düzeni, seni uyandırma, çayını suyunu verme vb şeylerde sana yardımcı olacak biri. Sen de bebeği emzirwceksin. Yeni doğan bebek 40-45 dk civarı her 2-3 saatte bir uyanıp emer. Sonra gazini cikarir altını değiştirirsin tekrar uyutursun. Nereden baksan 1 saat sürüyor. Tekrar uyanmasına 1,5-2 saat var. O arada zaman cok hizli geciyor. huysuz veya kolik olursa sakinleştirmek onu yatıştırmak için sallamak emzirmek gibi türlü türlü şeyler demeyeceksin. Bu arada kucağında taşımaktan 45dk iki büklüm emzirmekten her yerin arayacak. O yüzden sana ne kadar iyi bakılırsa sen de o kadar dinç ve mutlu olacaksin. Ayrica sutun de bol olacak. İnşallah faydalı fikirler vermisimdir. Sağlıkla kavuşman dilegiyle
Evet dogum da insanın insana ihtiyacı oluyor amaaa anlasamadigin birine değil. Temizlik şirketleri var netten ayarlayın geliversinler. Aynı şekilde 1 ay yardımcı da ayarlayın. Sözünüz paranıza geçer.Maalesef gelebilecek kimsem yok bu yüzden ağlıyorum sürekli kimsesiz gibi kaldım diye. Bulunduğumuz yerde güvenebileceğimiz birkaç arkadaş dışında kimse yardıma gelmez. Onların da çocukları var bir noktaya kadar yardım edebilirler. Eve temizliğe gelecek bayan bile bulamadım.
Hayır soğumaz niye soğusun yapmayın Allah aşkına. Hayat arkadaşlığı boyle birşey. Sezeryan doğum yaptım ilk 2 gün egilemedigim için ped değişimine esim yardim etti. Zaten sonrasında kendiniz hallediyorsunuz.Hepinize teşekkürler fikirleriniz için. Eşim babalık iznine ayrılacak yani 10 gün yanımda olacak. Sanırım insanlar beni çok korkuttu kendi kendinize olmaz yanınıza biri gelsin diyorlar ama kv gelmesin diyorlar herkes bir yorum yapıyor ben de ikk bebek olunca korktum birazcık hiç deneyimim yok eşime de çok fazla yüklenmek istemiyorum. Ped değiştirme işine gelince kv nin yapmasındansa eşimi tercih ederim ama onun da benden soğumasından çekiniyorum açıkçası.
Anam sakın öyle bı hata yapma otur kendın bak bebegıne hele ki sorunlar yasamıssın özellerını tekrar mıllete anlatması yuksek ıhtımal. Ustelık belkı uslu olck bebegın bılemezsın benım kaynana doguma geldı de ne oldu devirdi totosunu yattı bunların cogu aynı bende daha töbe dedm sen sen ol cagırma derımHanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?