dogum ve esımın ailesi

çok şanslısınız hatta ben bir süre misafir bile istemiyorum once ben mutlu olmaliyim ki bebek mutlu olsun. Allah bagıslasın yavrunuzu

Ay direkt bunl yazdiklarınizi diyin. Hanimlar cocuk yapacak yakinlikta oldugunuz adama kaygilarinizi isteklerinizi anlatmakta çrkiniyorsanız ortada ciddi bir problem var demektir

erkek istemiyorum diyemeyeceğim ama kesin dille annem kalacak 30 gün diyecegım hatta tek gelse amenna ama eşiyle geleceği icin uzun süre bizde diyeceğim. Allah bagıslasın yavrunuzu

evet eylul de kesin dille diyeceğim gerçekten ben mutsuzken asık yuzlu oluyorum bir de ne zor yav

evet evet ederler ama evımde yer yok annem salonda yatacaktı e sımdı onlar nerede kalacak o problem. tek annesı gelse ona da raziyim. bir ay bir de o yuzden laf arasında annem gelecek diyeceğim
Yazılanların hepsini okumadım ama doğumunuza daha var, kocanıza çaktırmadan sürekli lohusalığın zorluğuyla ilgili yazı ve paylaşımları gösterin. Önce lohusalığın ne olduğunu bilsin. Eşiniz bunu bilmiyorsa demek ki ailesi de böyle şeyleri önemsemiyor, bilmiyor. Eşim lohusalıkta ne oluyor ki diyen biri, fiziksel kısmı geçtim psikolojik kısmını asla anlamıyor, benim abarttığımı düşünüyor. Sonrasında fark ettim ki ailesi de böyle şeyleri bilmiyor, her ne kadar kv doğum yapmış olsa bile lohusalığı sadece ismen biliyor. Ben KB’me doğumdan sonra annem gelecek, siz de sonra gelirsiniz beraber 40ını çıkarırız bebeğin dedim. Ve bana çok yardımcı olan kv/kap ikilisini direkt arkamdan kulis yapmışlar. O yüzden yardım ederler, şöyleler böyleler kısmına inanmayın. Eşinizi işleyin ve ilk etapta annenizin y da anne ve Kv’nizin yanında olmasının mantıklı, babanın gereksiz olduğunu anlasın. Yoksa çok çekersin benden söylemesi.
Ayrıca genelde büyükler konudaysa yardım deyince bebek bakmak olarak algılıyorlar, hem annenize hem de kv’ye ev işlerine yardım istediğinizi baştan söyleyin. Bebeğime ben bakacağım mesajı önemli. Yoksa bir de onunla uğraşırsınız

erkek istemiyorum diyemeyeceğim ama kesin dille annem kalacak 30 gün diyecegım hatta tek gelse amenna ama eşiyle geleceği icin uzun süre bizde diyeceğim. Allah bagıslasın yavrunuzu
Amin hepimizin çok üzülüyorum böyle şeyleri kafaya taktırdıkları için halbuki anne kendini nasıl rahat hissediyorsa öyle olmalı

cok haklısınız cok ama kırmaktan da korkuyorım süreklı sıkayet ediyor gibi durmak istemedigim icin
Iyide siz bunu dediniz kirildi diyelim. Demezseniz size kotu lohusalik bir ay sinir stres vs yani sizin aci cekmeniz onun kalp kirikligina gore daha mi degersiz. Asil ricanizi dinlemezse sizin kalbiniz kirilır o halde bu durumda. Benim annem 5 gun bakti sonra 1 hafta kv geldi. Ne bana yemek yapti ne cocuga bakti sacma sapandı. Aksam isten geliyor esim diye onda yemek yapti. Salonu o kullandı diye salona da giremedim oyle bir odaya tikıldım kaldım saçma sapan. Bilsem bastan gelmesin derdim. Sonra gitti rahatladım. Ki kv sessiz kendi halinde kadın. Ama lohusayken zaten hersey batiyor insana .

ne zor cok uzuldum inanın cok gecmisler olsun cok haklısınız evet önce annesine sonra eşime diyecegim bunu yoksa 1 ay bana geçmeyecek odamdan cıkamayacagım cunku evımde yer yok annem bile salonda yatacak

çok haklısınız gerçekten benım amacım zaten bebegime alısmak ben bebegime bakacagım annem bana. onlar sırf bebek icin geliyor beni kım yıkar evımı kım temizler bir tek anneme diyeblirim bunu. size cook gecmisler olsun yavrunuzu size bagıslasın Allah

Birincisi, lohusalığın ne demek olduğunu (bütün çirkin detaylarıyla birlikte) eşinize anlatın. Baba olacak, bilmesi gerekir. Sonuçta hayat arkadaşınız, utanacak çekinecek hiçbir şey yok.
İkincisi de, kv'ye "eksik olmayın, annem gelecek zaten yardıma" deseniz mesela, mesajı alır mı?

evet şey diyeceğim bebegime ben bakacagım annemde bana bakacak evimi temizleyıp yemek yapacak. onlar bebek ıcın geliyor annem benım ıcın geliyor.
o yuzden açık açık annesıne diyeceğim onumuzdekı ay bana annem bakacak diye yoksa kaos

cok cok uzuldum adınıza, gerçekten anlamiyorum neden böyleler. dilerim suan daha mutlu huzurlusunuzdur.

Çok şükür sıkıntım yok, eşim pişman hala neden yaptım ben diye sorgular kendini ama yarası kaldı tabi. Cidden insan hamilelik ve lohusalık anılarını unutmuyor. Kayınvalidelerde bizden fazla lohusa oluyorlar. Hatta işin komiği annelere bile bir haller oluyor O yüzden kendi annene kırılman zor olur ama kaynana için aynı şeyi söyleyemem
Benimkiler birde uzak akrabalar senelerce çok iyi ilişkileri olan insanlardı ona rağmen yaşadım ben bunları Yabancı olsalar 3.dünya savaşı çıkardı herhalde

evet en güzel zamanlarınız nasıl geçmiş. insanı nasıl stres ediyorlar ya. gunah gerçekten gunah bu.

evet ben anneme her seyı derim kı ben bana baksın yemek yapsın benı yıkasın evimi temizlesin istiyorum ben bebegime bakacağım kv gelse bana bakmaz o da var. e kocasıyla asla ayrılamazlar deliririm herhalde. eylul de bu isi tamamına erdiricem.

Bilmiyorsa anlatın. Geri zekalı değilse anlar. Ayrıca siz niye düşünüyorsunuz? Eşiniz söylesin ailesine. Bu insanlarda hiç mi mahremiyet kavramı yok anlamıyorum. Kayınbabanın ne işi var tüm gün evde, oldu olacak otursun kahve falı da baksın.

onlar aşiri yapısık karı koca o yuzden iş bana dusuyor oglu soyleyemez ben açık açık söylicem malesef eylul’de

Üzmemek için bi şey diyememek ne oluyor? Eşiniz sizin fikrinizi sormamış, ailesi ile konuşmuş ve size emrivaki yapmış. Hadi kayınvalideniz neyse, o kadın, size faydası dokunur eğer iyi bir ilişkiniz varsa ama kayınpederinizin 1 ay boyunca sizde kalmasının ne gereği var. 3 saatlik yol uzun değil. Torununu sevsin gitsin. Ayrıca yerinizde olsam 2 hafta kendi annemi, 2 haftada kayınvalidemi çağırırdım sırasıyla. Hem anneniz kayınpederinizin yanında nasıl rahat etsin? Bence kararlı ve tatlı dille bunu eşinize söyleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…