- Konu Sahibi olduolacak
-
Herkese merhabalar. Benim oğlum 15 günlük oldu.biraz gaz problemimiz var birde hala göbeğimiz düşmedi kupkuru oldu ama düşmüyor sabırla bekliyoruz.
Ben de 1 Martta sezeryen doğum yaptım. Kızım 3.700 doğdu. Çocuk doktoru kesinlikle mama verme sadece süt ver dedi ama dünkü kontrolde 3,350 çıktı kilosu. Sütüm yeterli gelmiyor galiba. Humana stil, rezene çayı ve bol bol su içiyorum. Bebek de meme emiyor ama süt yeterli değil galiba. Süt miktarını anlamak için pompa aldım, göğüslerim sert olmasına rağmen biberonu 1 cm dolduracak kadar bile süt sağamadım. Pompa çekemedi ama bebeğim emiyor. Ağzınına bakıyorum süt oluyor. Süt var mı yok mu anlamadım. Kan tahlili yaptırdık sonuç normal sayılır. Sarılık 12 çıktı 15 üzerine kadar sıkıntı yok dedi doktor. Zaten sarılık olan çocuk bol bol uyur ve emmek istemez, bizde öyle bir sıkıntı yok. Süte ek olarak emdikten sonra 30 veya 60 cc mama vermeye başladım. Mamayı pek sevmedi ama istemeden de olsa içiyor.
Forumu okudum süt arttırmak için bir sürü şey tavsiye edilmiş. Anladığım kadarıyla her anneye farklı bir besin fayda ediyor.
Süt konusunda gerçekten de çok sabırlı olmak lazım.biz mama kullanmıyoruz ama çok sütüm olduğunu söyleyemem.okuduğum kadarıyla çok sık emzirmek gerekiyor.inş hepimize bol sütlü günler
benim kızım da bugün 9 günlük oldu :) sütüm şimdilik iyi, ama göğüs uçlarım yara, resmen kanıyo. lansinoh krem kullanıyorum ama hiç faydası olmadı malesefsilikon uç işe yarar mı bu durumda, bilgisi olan var mı ? bi de iki gündür acaip gaz sorunumuz var, rezene ve kimyon içiyorum, bebeğe gaz damlası kullanıyorum, çok faydası olduğu söylenemez şimdilik, başka önerileriniz varsa açığım. benden şimdilik bu kadar, bebişlerinizle sağlıklı günler...
cnm ben de lansinoh kullandım dediğin gibi hiç işe yaramadı..doktor fito diye bir krem verdi sabah akşam sürüyorum aynı lansinoh gibi sürdükten sonra emzirebiliyosun..bu krem daha iyi geldi çatlaklarıma..bir de uç kullanıyorum hem kendi göğüs ucum olmadığı için bebek ememiyor hem de çatlaklarım olduğu için iyi geldi..gaz sorunu bizde de var damla kullanıyoruz biz de bebek emdikten sonra hemen kaldırıp gazını çıkarman lazım bekletmeden..çünkü bekleyince gaz bağırsaklara iniyomuş o da sancı yapıyomuş midedeyken çıkarmak lazımmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?