Doğum Yapan Anneler (Mart-2013)

olduolacak

kuzucuğum melek kızım
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
232
2
26
İstanbul
Doğum yapan herkesi burada toplayalım mı..
Yaşadıkları problemleri çözümleri paylaşalım..
Doğum öncesinde olduğu gibi doğum sonrasında da fikir alışverişi yapalım..

Biz kızımla 21 günlük olduk.
9 gün sonra ayımız dolacak..
6 Nisan'da da mevlidini okutacağıız allahın izniyle..
Dün kontrolümüz vardı..
Ve herşey yolunda çok şükür..
Ya sizler de durum ne alemde

benim oğlumda 23 günlük oldu.
balık beklerken kova burcu erkeği oldu

çok hareketli ama uslu bi bebek.
günde 1 kez gaz sancıları tutuyor.
onun dışında hiç huysuzluğu yok neyseki o da çok uzun sürmüyor.
emmeyide çok seviyor..şükür ki sütüm var..

şimdilik herşey çok güzel yani..tadını çıkarıyoruzz minik bebeğimin.
çünkü çok hızlı büyüyorlar..gerçekten inanamıyor insan :))

Herkese merhabalar. Benim oğlum 15 günlük oldu.biraz gaz problemimiz var birde hala göbeğimiz düşmedi kupkuru oldu ama düşmüyor sabırla bekliyoruz.

Merhabalar anneler bizde kızımla 21. günümüzdeyiz. Şimdiik herşey yolunda tabi az sancılarıda olmasa gaz damlasına başladınızmı sizler veya önerebileceğiniz birşey var mı?

arkadaşlar ben gaz sancıları için rezene çayı içiyorum günde 2 bardak.iyi geliyor..tavsiye ederim.
zaten çok değil günde 1 kez tutuyor bizim sancılarımız..çok uzun sürmüyor allahtan.
sancı girdiğinde çok ağlıyor çünkü kıyamıyorum hiç...
malesef ilk aylarda oluyor bu sancılar..

Son düzenleme:
Selamlar
Biz gaz sancısı için sab diye bir ilaç var onu kullanıyoruz çok da faydasını gördüğümü söyleyebilirim.
Günde 3 kere 8damla biberonuna damlatıp veriyorum.
Dünden beri de biz kaka yapmakta zorluk çekiyoruz..
Şimdi doktorumla konuştum da damla verdi onu kullancam..
Dün bir kaşık z.yağı verdim ama bana mısın demedi..
Yavrucağım ıkınıp ıkınıp duruyor kıpkırmızı oluyor

Ben de 1 Martta sezeryen doğum yaptım. Kızım 3.700 doğdu. Çocuk doktoru kesinlikle mama verme sadece süt ver dedi ama dünkü kontrolde 3,350 çıktı kilosu. Sütüm yeterli gelmiyor galiba. Humana stil, rezene çayı ve bol bol su içiyorum. Bebek de meme emiyor ama süt yeterli değil galiba. Süt miktarını anlamak için pompa aldım, göğüslerim sert olmasına rağmen biberonu 1 cm dolduracak kadar bile süt sağamadım. Pompa çekemedi ama bebeğim emiyor. Ağzınına bakıyorum süt oluyor. Süt var mı yok mu anlamadım. Kan tahlili yaptırdık sonuç normal sayılır. Sarılık 12 çıktı 15 üzerine kadar sıkıntı yok dedi doktor. Zaten sarılık olan çocuk bol bol uyur ve emmek istemez, bizde öyle bir sıkıntı yok. Süte ek olarak emdikten sonra 30 veya 60 cc mama vermeye başladım. Mamayı pek sevmedi ama istemeden de olsa içiyor.

Forumu okudum süt arttırmak için bir sürü şey tavsiye edilmiş. Anladığım kadarıyla her anneye farklı bir besin fayda ediyor.

Son düzenleme:
Herkese merhabalar. Benim oğlum 15 günlük oldu.biraz gaz problemimiz var birde hala göbeğimiz düşmedi kupkuru oldu ama düşmüyor sabırla bekliyoruz.

Merhaba..
Bizim de göbeğimiz 11.günde düştü.
Ama hergün düzenli baticonla sildim..
Kuruttuğundan dolayı daha çabuk düşmesini sağlıyor..

Maşallah..
Sezeryan olunca maalesef ki sütün gelmesi gecikiyor..
Bende sadece ilk gün annesütü verebildim kızıma..
Sonra ki günlerde ayılmam, dikişlerim,sancılarım çok olduğundan emziremedim çocuğumu.
Ama çok şükür sarılık olmadı..
Mama ile beslenmek zorunda kaldı..
Şimdi pompa ile sağıp veriyorum ya da arada emziriyorum.
Sürekli memeden direk almıyor..
Zaten benimde göğüs uçlarım yara oldu..
Okadar hor kullandı ki..
1 gün emzirmeyince ertesi gün emmek istemiyor..
göğüslerimi birgün dinlendiriyorum ertesi gün meme veriyorum ya da sağıyorum..
Her nekadar zor olsa da...
Sütün az gelmesi normal sonrasında yavaş yavaş düzene giriyor..
Benim ilk başlarda 20-40 cc çıkan sütüm şimdi 90-100 arası çıkıyor..
Ama tabii yine yetmiyor ek mama veriyorum..

Bu arada gaz problemi yaşayan anneler ek mama kullanıyorlar mı?
Kullanıyorsanız hangi marka?

Süt konusunda gerçekten de çok sabırlı olmak lazım.biz mama kullanmıyoruz ama çok sütüm olduğunu söyleyemem.okuduğum kadarıyla çok sık emzirmek gerekiyor.inş hepimize bol sütlü günler

Süt konusunda gerçekten de çok sabırlı olmak lazım.biz mama kullanmıyoruz ama çok sütüm olduğunu söyleyemem.okuduğum kadarıyla çok sık emzirmek gerekiyor.inş hepimize bol sütlü günler

bizde mama kullanmıyoruz.emiyor bebeğim ve sütümde yetiyor şimdilik.
sana katılıyorumm dennes gerçekten emzirdikçe çoğalıyor süt..
emmek istemesede bebekler mücadele etmek gerekk..
birde sütü arttıran yiyeceklerden tüketmeye dikkat ediyorum ben...

selam kızlar... ben de 7 mart ta sezeryanla doğum yaptım..oğlum bugün 1 haftalık oldu
3700 doğdu 38. haftada..ilk gün küvezde kaldı emziremedim 2. gün de çok zorlandık göğüs ucum olmadığı için bir de stres yaptım tabikii hemen çatladı göğüslerim..sonra göğüs ucu aldım onla emziriyorum..yeni yeni çoğaldı sütüm..ama kilo verdiği için çok üzüldüm 3350 ye düştü salı günü inşallah artar kilosu bebişlerimizin..

ben de 1 martta suyum azaldığından sezaryenle kızımı kucağıma aldım:) kilomuz 2230 gr tansiyon ve diyabet nedeniyle biraz az kilolu doğdu ama 10 gün sonunda 2700 gr oldu bile
ilk bir kaç gün çok güzel emdi ama sonradan sinirinden memeyi zor tuttu:S
yine de mücadeleler sonucunda emzirmeyi başarıyorum
sütüm iyi geliyor doyuyor hatta sürekli ağzında kalsın istiyor, ama kızımın uyku aralıkları çok fazla:S uyanınca 3 saatten önce tekrar uykuya dalamıyor:S
gün içinde gaz sıkıntımız oluyor ve gaz damlası var onu veriyorum
ama bez dayandıramıyoruz altını temizliyoruz kapatıyoruz o anda kakasını yapıyor tekrar baştan

ne güzel almışsınız bebişlerinizi kucağınıza, benim pazartesi günü nişanım geldi o günden berri düzensiz ağrılarım var, açılma 1 cm di pazartesi ama hala tık yok dün gece de uyutmadı, yoruldum artık, sağlıkla alırız umarım bebeklerimizi :-(

Ne güzel yaa bebeklerinizi kucağınıza almışsınız çok özendim valla (
benim 30 mart ama çok sıkıldım gelse artık diyorummm (

benim kızım da bugün 9 günlük oldu :) sütüm şimdilik iyi, ama göğüs uçlarım yara, resmen kanıyo. lansinoh krem kullanıyorum ama hiç faydası olmadı malesef silikon uç işe yarar mı bu durumda, bilgisi olan var mı ? bi de iki gündür acaip gaz sorunumuz var, rezene ve kimyon içiyorum, bebeğe gaz damlası kullanıyorum, çok faydası olduğu söylenemez şimdilik, başka önerileriniz varsa açığım. benden şimdilik bu kadar, bebişlerinizle sağlıklı günler...

cnm ben de lansinoh kullandım dediğin gibi hiç işe yaramadı..doktor fito diye bir krem verdi sabah akşam sürüyorum aynı lansinoh gibi sürdükten sonra emzirebiliyosun..bu krem daha iyi geldi çatlaklarıma..bir de uç kullanıyorum hem kendi göğüs ucum olmadığı için bebek ememiyor hem de çatlaklarım olduğu için iyi geldi..gaz sorunu bizde de var damla kullanıyoruz biz de bebek emdikten sonra hemen kaldırıp gazını çıkarman lazım bekletmeden..çünkü bekleyince gaz bağırsaklara iniyomuş o da sancı yapıyomuş midedeyken çıkarmak lazımmış

gaz damlası ne kullanıyorsun, benimki İNFACOL diye bitkisel bi ilaç, aslında eşime SAB SİMFLEX diye sipariş vermiştim, (burada ve nette çok duymuştum methini) o olmadığı için eczacı bunu önermiş, iki gündür kullanıyorum, bakalım artık.
emdikten sonra uğraşıyoruz ama, yavrum çıkaramıyor, ne taklalar atıyoruz çıkarana kadar bir bilseniz, ama nafile. çıkmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…