- Konu Sahibi olduolacak
-
benim tatlı oğlum da bugün 1 haftalık oldu çok şükür..hayatımın en güzel 1 haftasıydı bu,inşallah hep böyle devam eder..bebek çok uyuyosa burnunu topuğunu sıkıp uyandırıp emzirmek lazımmış doktor söyledi.oğlum 2 gün çok uyudu,bu şekilde canını acıtıp yardırarak zorla da olsa emzirdik..memeyi doğrudan değil uzatıp eğip büzerek ve önce sütü çıkarıp ağzına sokarak emmeye alıştırdık.şimdilik bi sıkıntımız yok,Allah bütün yavruları korusun sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bizlere
Kızlar geceleriniz nasıl geçiyor ben bazen çok zorlanıyorum özellikle gece 1 ve 4arası uyanmalarda gözlerim gidiyor,emzirirken uyuyakalıcam diye ödüm kopuyo bazen eşim dürtüyor gözlerim kapanırken.kendime geliyorum bu seferde çok üzülüyorum ben nasıl anneyim ya uyuyakalırsam bebeğimi düşürürsem diye
Göğüs uçlarım hala çatlak birtürlü geçmek bilmiyor..
Lansinoh sürsem de karbonatlı suyla da silsem z.yağ da kullansam bana mısın demiyor..
Bir gün emziriyorum bir gün emziremiyorum.
Dün sol göğsümü 1 saat emdi bugün o göğsüm iptal
Sağ göğsümü verdim onu da max 30 dk emdi daha fazla acısına dayanamadım..
Sütüm var ama emziremiyorum yavrumu...
O kadar yıprandı ki artık makineyle bile sağamayacak duruma geldim..
Göğüs kalkanıyla da denesem yine aynı acıyı yaşıyorum..
Acaba bebeğin yanlış emme refleksinden kaynaklı bir durum mu yoksa ben mi emziremiyorum ya da gerçekten göğüs uçlarım bitik mi...
Uzun bir süre emzirmeyeyim dinlendireyim diyorum ama ağladığında da içim el vermiyorum dayanamıyorum öyle böyle az da olsa veriyorum..
Bir de sütüm kaçacak diye çok korkuyorum..
Önerileriniz varsa bekliyorum....
Off off çok dertliyim çook
biz bugün 11 günlük olduk oğlumla.sarılığımız vardı bizimde 15.5 çıkmıştı sürekli gittik ölçtürdük 14.5 düştü.doktor 5 gün sonrasına randevu vermişti. ama geçen cumartesi bir uyandım ezan okunuyor oğlum en son 23.30 da emmişti o saate kadar uyumuş eşimle aşırı panikledik sarılığı yükseldi heralde diye sabah acile gittik 12,5 çıktı çok şükür.ve benim oğlum o gün bu gündür 11,30da uyuyor bidahada uyanmıyor ben artık saat kurdum 3 saatte bir kalkıyorum emip tekrar uyuyor.gece gündüz ayrımını erken anladı heralde. buarada göğsümün ucunda beyaz bir kabarcık belirdi ve aşırı ağrı yapıyodu emzirirken biraz araştırdım süt kanalları tıkandığı zaman olurmuş bilginiz olsun sıcak havluyu göğsümde tuttum bir kaç kez göğsüm yumuşadı ve acımıyor artık.
kizlar lansihon okadar ovduler hic bi halta yaramadi.. belki bunyeden bunyeye degisiyordur..mahvoldum ama iki gunde duzeldim..hemde bepanten sayesindeallahim nasil etkili bisey... deneyin kizlar cok iyi geliyor...
Doğum yapan herkesi burada toplayalım mı..
Yaşadıkları problemleri çözümleri paylaşalım..
Doğum öncesinde olduğu gibi doğum sonrasında da fikir alışverişi yapalım..
Biz kızımla 21 günlük olduk.
9 gün sonra ayımız dolacak..
6 Nisan'da da mevlidini okutacağıız allahın izniyle..
Dün kontrolümüz vardı..
Ve herşey yolunda çok şükür..
Ya sizler de durum ne alemde
ben de 1 martta suyum azaldığından sezaryenle kızımı kucağıma aldım:) kilomuz 2230 gr tansiyon ve diyabet nedeniyle biraz az kilolu doğdu ama 10 gün sonunda 2700 gr oldu bile
ilk bir kaç gün çok güzel emdi ama sonradan sinirinden memeyi zor tuttu:S
yine de mücadeleler sonucunda emzirmeyi başarıyorum
sütüm iyi geliyor doyuyor hatta sürekli ağzında kalsın istiyor, ama kızımın uyku aralıkları çok fazla:S uyanınca 3 saatten önce tekrar uykuya dalamıyor:S
gün içinde gaz sıkıntımız oluyor ve gaz damlası var onu veriyorum
ama bez dayandıramıyoruz altını temizliyoruz kapatıyoruz o anda kakasını yapıyor tekrar baştan
benim kızım da bugün 9 günlük oldu :) sütüm şimdilik iyi, ama göğüs uçlarım yara, resmen kanıyo. lansinoh krem kullanıyorum ama hiç faydası olmadı malesefsilikon uç işe yarar mı bu durumda, bilgisi olan var mı ? bi de iki gündür acaip gaz sorunumuz var, rezene ve kimyon içiyorum, bebeğe gaz damlası kullanıyorum, çok faydası olduğu söylenemez şimdilik, başka önerileriniz varsa açığım. benden şimdilik bu kadar, bebişlerinizle sağlıklı günler...
hahaaaa!!!!!!!!Kizlar geceler nasil geciyo bizim hic uykusuz vallabi turlu dalip uyuyamiyo surekli kipir kipir yada gaz sancisi geliyo uyandiriyo yavrumu bende zombi gibi geziyorum evde gozlerimin alti fln coktu :) gunduz uyuyunca uyumaya calisiyorum ama gelen giden oluyo filan o zamanda pek uyuyamiyorum iyice sersem oluyorum bakalim buyudukce duzelir insallah..
Kizlar dr bize nurse harvey's surup verdi gaz icin kullanan var mi memnun kalan kalmayan?
ben de 14 mart 2013- 18:03 te doğum yaptım. normal oldu şükür, bir sıkıntım yok. bebeğim 2800 doğdu.
doktorumdan da hastanemden de menun kaldım. sağlığımız yerinde. 9 günlük olduk bile:)
Şubatta doğum yapanları da kabul ediyorsunuz değil mive yani çakma mart 2013 anneleri olmuş oluyorumm
Kizlar dr bize nurse harvey's surup verdi gaz icin kullanan var mi memnun kalan kalmayan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?