- Konu Sahibi olduolacak
-
gaz damlası ne kullanıyorsun, benimki İNFACOL diye bitkisel bi ilaç, aslında eşime SAB SİMFLEX diye sipariş vermiştim, (burada ve nette çok duymuştum methini) o olmadığı için eczacı bunu önermiş, iki gündür kullanıyorum, bakalım artık.
emdikten sonra uğraşıyoruz ama, yavrum çıkaramıyor, ne taklalar atıyoruz çıkarana kadar bir bilseniz, ama nafile. çıkmıyor.
benim kızım da bugün 9 günlük oldu :) sütüm şimdilik iyi, ama göğüs uçlarım yara, resmen kanıyo. lansinoh krem kullanıyorum ama hiç faydası olmadı malesefsilikon uç işe yarar mı bu durumda, bilgisi olan var mı ? bi de iki gündür acaip gaz sorunumuz var, rezene ve kimyon içiyorum, bebeğe gaz damlası kullanıyorum, çok faydası olduğu söylenemez şimdilik, başka önerileriniz varsa açığım. benden şimdilik bu kadar, bebişlerinizle sağlıklı günler...
benim kızım da bugün 9 günlük oldu :) sütüm şimdilik iyi, ama göğüs uçlarım yara, resmen kanıyo. lansinoh krem kullanıyorum ama hiç faydası olmadı malesefsilikon uç işe yarar mı bu durumda, bilgisi olan var mı ? bi de iki gündür acaip gaz sorunumuz var, rezene ve kimyon içiyorum, bebeğe gaz damlası kullanıyorum, çok faydası olduğu söylenemez şimdilik, başka önerileriniz varsa açığım. benden şimdilik bu kadar, bebişlerinizle sağlıklı günler...
Slm kizlar bizimde bugun 18.gunumuz emmede problem yasadik once sutum gelmedi sonra birden gelince ucu kayboldu ememedi simdi ucla emziriyorum aradada sagip veriyorum ilk kontrolumuzde sadece 40 gr kaybetmisti pzt gunu yine var bakalim kilosu ne durumda sutumun yetip yetmedigi hakkinda hicbir fikrim yok geliyo sutum var ama sanki daha cok istiyomus gibi bu arada sarilik fln olmadik cok sukur gece uykularimiz duzensiz gunduz uyudugu gibi dalgin uyumuyo kipir kipir hareket halinde surekli gunduz daha dalgin uyuyo bide ellerini battaniyenin icinde kesinlikle istemiyo hep disarda :) sarsak bile aninda cikariyo :)
kızlar sütün artması birşeyler yapıyormusunuz? kızım bugün 23günlük oldu ve hala emmemek için bağırıp çağırıyor. doğumun ertesi gün hastaneden çıktık, kızım emiyordu güzel güzel, emerken uyuyup kalıyordu. ama sonraki gün öğlen bir uyudu, geceye kadar uyandıramadık, hastaneye gittik sarılık olmuş, yatırdılar. 3saatte bir sütünüzü sağıp getirin dediler, makinayla bir denedim 10cc bile süt çıkmadı. sonra bikaç sefer daha denedim, sonuç aynı. meğer süt çok azmış, kızım hep aç kalmış. mama verdiler hastanede. hastaneden çıkınca bizde mecbur mamaya başladık, zaten kızım da birdaha memeyi almak istemedi. elektrikli süt sağma makinası aldık, sürekli sağıyorum acaba artıyormu diye en fazla 20cc çıktığını gördüm 20gündür. hala ısrarla emzirmeye çalışıyorum, emmek istemiyor ciyak ciyak bağırıyor çoğu zaman. bazende zorda olsa alıyor bir iki emiyor ama süt az geldiği çin bırakıyor hemen. doktora sordum süt olmadığı için emmiyor dedi ama napıcamı söylemedi. çok üzülüyorum emziremiyorum diye. bolbol su içiyorum akşama kadar, humananın süt yapıcı çayını içiyorum, rezene çayı içiyorum, komposto içiyorum, taze meyve yiyorum bolbol ama hiç değişiklik yoksizler birşey yapıyormusunuz, tavsiyeniz var mı?
faydası olurmu bilmiyorum sana canım ama ben inciri suda kaynatıp suyunu içiyorum bende etkili oluyor sütüm bayağı bir çoğaldı bir dene derim.
kızlar tahin helvası kompostolar ve en önemlisi bol su sütümüzü artırıyomuş çok yazamıyorum oğlum mızırdanıyo :)
Selam kızlar biz 19 günlük olduk. Bu ıkinci bebeğim. Göğüs ucum ilkinde 40 gün acıdı ve ben tepinerek emzirdim ama aciyor diye emzirmemezlik yapmadım çünkü süt emzirerek artıyor. Ilkimde ne denedigsem fayda etmedi en son bi krem iyi geldi ama oda üretimde degil artık. Bende ikinci gebelikte hemen dermotologa gittim çünkü en son ağzıma bez alıp onu isirarak göğsümün acisina katlanıyordum. Dermotolog bir sürü krem yazdı eczanede özel hazırlandı şimdi çok daha iyi . O yüzden dr. A gidin acı çekmeyin.
sütte biraz genetik biraz moral. Size yaptıklarımi yazayım.
öncelikle bol su en az 3 litre.
Humana still çay ve rezene çayi.
kaynayan yarım litre suya 7_8 adet bölünmüş inciri atıyorum ve 10 dk kaynatiyorum. Suyunu ikiye bölüp sabah akşam içiyorum. Ibrahım saracoğlunun incir küru 7 gün yapılacak.
Aralarda rokali dereotlu cacık içiyorum.
Vee malt icececegide acaip süt yapıyor.
ve bol bol emziriyorum.hepinize bol sütlu günler.
teşekkürler kızlar, şu incir ve malt içeceğide deniyeyim. humana, rezene, tahin ve kompostoyu denedim, bende etkisi yok hiç. inşallah incir ve malt içecek işe yarar. annem bile sürekli emzirmeyi bırakma, sütün gelir diyordu, bu sabah o bile ümidi kesti heralde "bırak hadi, ağlatıp durma çocuğu, mamayla beslensin artık napalım" dediinşallah işe yarayan birşeyler bulurum...
kızlar bebeğim acıkıyor belli yani ellerini falan emiyor alıyorum emzirmek için kucağıma bir iki kere yutkunuyor ondan sonra uyuyakalıyor gıdıklıyorum sallıyorum uyansın diye ama yok tam süt bol bol gelmeye başlıyor bizimki uyumuş uc taktığım için görüyorum sütleri ucunda birikmiş napcam bilmiyorum
bizde 12 günlük olduk.. göbeğimiz dün düştü bugün ilk banyosunu yaptırdım çok rahatladı...mışıl mışıl uyuyor prensesim....bizdede sarılık 13 çıktı... bol bol süt vermeye çalışıyorum...kızım memeyi almıyor ne yapcam bilemiyoru.. pompayla sağıp veriyorum oda çok zahmetli ben bu kızı nasıl alıştıracam ağzını cm açmıyor..aç ta bırakamıyorum sarılığı ilerler diye ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?