Doğum Yapan Anneler (Mart-2013)

doktor iki tane önerdi biri metsil diğeri de nurse harveys diye bitkisel bi şurup cnm..metsil sancıyı kesiyomuş diğeri yardımcı oluyomuş çıkarmasına

Maşallah canım.
Allah analı babalı büyütsün.

Bende bir ara silikon başlık kullandım ama pek işe yaramadı benimkine elleriyle attı fırlattı
Direk meme yapışmak istiyor.
Bu seferde ben acıdan duramıyorum
Gaz ilaçlarından sab birebir diyebilirim canım..

bende lansinoh almıştım doktor başka bişi yazdı ikisininde etken maddesi aynı pek farkları yok yani anlayacagınız
ben kantaron yağı denedim sanki daha iyi geldi sizde deneyin bence

Slm kizlar bizimde bugun 18.gunumuz emmede problem yasadik once sutum gelmedi sonra birden gelince ucu kayboldu ememedi simdi ucla emziriyorum aradada sagip veriyorum ilk kontrolumuzde sadece 40 gr kaybetmisti pzt gunu yine var bakalim kilosu ne durumda sutumun yetip yetmedigi hakkinda hicbir fikrim yok geliyo sutum var ama sanki daha cok istiyomus gibi bu arada sarilik fln olmadik cok sukur gece uykularimiz duzensiz gunduz uyudugu gibi dalgin uyumuyo kipir kipir hareket halinde surekli gunduz daha dalgin uyuyo bide ellerini battaniyenin icinde kesinlikle istemiyo hep disarda :) sarsak bile aninda cikariyo :)

Ayy yerim bu bebisleri ben!!!
Siz boyle anlattıkça insanın bir an evvel doğurası geliyor valla. Bir de yuzukoyun yatıp uyumayı çok özledim.
Bu aralar midem bulanıyor ve ağrıyor. Acaba yaklaştı mı vakit? Oğlum gecikmişti, suni sancıya oldu. Yine öyle olur diye korkuyorum biraz (

aynı şeyi biz de yaşıyoruz cnm eller sürekli yukarda bii keresinde çıkarmasın diye sıkı sarmıştım ne yapsa beğenirsin sen kolunu uzun kol zıbından çıkar boynundn beri dışarıya önce bir korktum kolu çıktı diye meğer muzurluktanmış :)

bir de emme konusunda sıkıntımız var ucla emziriyorum ilk başlarda yutkunuyo birazcık sonra ağzında bekletiyo emiyomuş gibi yapıyo sütler ucunda birikiyo bi bakıyorum ki ağzında da biriktirmiş yutmamış anlamadım ben sonra çekiyorum memeyi başlıyo yutkunmaya karnı doymuyo çünkü napcam bilmiyorum

Göğüs uçlarım hala çatlak birtürlü geçmek bilmiyor..
Lansinoh sürsem de karbonatlı suyla da silsem z.yağ da kullansam bana mısın demiyor..
Bir gün emziriyorum bir gün emziremiyorum.
Dün sol göğsümü 1 saat emdi bugün o göğsüm iptal
Sağ göğsümü verdim onu da max 30 dk emdi daha fazla acısına dayanamadım..
Sütüm var ama emziremiyorum yavrumu...
O kadar yıprandı ki artık makineyle bile sağamayacak duruma geldim..
Göğüs kalkanıyla da denesem yine aynı acıyı yaşıyorum..
Acaba bebeğin yanlış emme refleksinden kaynaklı bir durum mu yoksa ben mi emziremiyorum ya da gerçekten göğüs uçlarım bitik mi...
Uzun bir süre emzirmeyeyim dinlendireyim diyorum ama ağladığında da içim el vermiyorum dayanamıyorum öyle böyle az da olsa veriyorum..
Bir de sütüm kaçacak diye çok korkuyorum..
Önerileriniz varsa bekliyorum....
Off off çok dertliyim çook

Ya ben iki gündür doğum yaptım ama bebisime hiç dokunamadim bile, hastanede yatıyor.
Sütüm de hiç gelmedi. Korkuyorum acaba kesilir mi diye. Sagmalimiyim acaba bilemedim.ilk süt çok önemli diyorlar.

kızlar sütün artması birşeyler yapıyormusunuz? kızım bugün 23günlük oldu ve hala emmemek için bağırıp çağırıyor. doğumun ertesi gün hastaneden çıktık, kızım emiyordu güzel güzel, emerken uyuyup kalıyordu. ama sonraki gün öğlen bir uyudu, geceye kadar uyandıramadık, hastaneye gittik sarılık olmuş, yatırdılar. 3saatte bir sütünüzü sağıp getirin dediler, makinayla bir denedim 10cc bile süt çıkmadı. sonra bikaç sefer daha denedim, sonuç aynı. meğer süt çok azmış, kızım hep aç kalmış. mama verdiler hastanede. hastaneden çıkınca bizde mecbur mamaya başladık, zaten kızım da birdaha memeyi almak istemedi. elektrikli süt sağma makinası aldık, sürekli sağıyorum acaba artıyormu diye en fazla 20cc çıktığını gördüm 20gündür. hala ısrarla emzirmeye çalışıyorum, emmek istemiyor ciyak ciyak bağırıyor çoğu zaman. bazende zorda olsa alıyor bir iki emiyor ama süt az geldiği çin bırakıyor hemen. doktora sordum süt olmadığı için emmiyor dedi ama napıcamı söylemedi. çok üzülüyorum emziremiyorum diye. bolbol su içiyorum akşama kadar, humananın süt yapıcı çayını içiyorum, rezene çayı içiyorum, komposto içiyorum, taze meyve yiyorum bolbol ama hiç değişiklik yok sizler birşey yapıyormusunuz, tavsiyeniz var mı?

faydası olurmu bilmiyorum sana canım ama ben inciri suda kaynatıp suyunu içiyorum bende etkili oluyor sütüm bayağı bir çoğaldı bir dene derim.

biz bugün 11 günlük olduk oğlumla.sarılığımız vardı bizimde 15.5 çıkmıştı sürekli gittik ölçtürdük 14.5 düştü.doktor 5 gün sonrasına randevu vermişti. ama geçen cumartesi bir uyandım ezan okunuyor oğlum en son 23.30 da emmişti o saate kadar uyumuş eşimle aşırı panikledik sarılığı yükseldi heralde diye sabah acile gittik 12,5 çıktı çok şükür.ve benim oğlum o gün bu gündür 11,30da uyuyor bidahada uyanmıyor ben artık saat kurdum 3 saatte bir kalkıyorum emip tekrar uyuyor.gece gündüz ayrımını erken anladı heralde. buarada göğsümün ucunda beyaz bir kabarcık belirdi ve aşırı ağrı yapıyodu emzirirken biraz araştırdım süt kanalları tıkandığı zaman olurmuş bilginiz olsun sıcak havluyu göğsümde tuttum bir kaç kez göğsüm yumuşadı ve acımıyor artık.

kızlar tahin helvası kompostolar ve en önemlisi bol su sütümüzü artırıyomuş çok yazamıyorum oğlum mızırdanıyo :)

bizde bugün 12 günlük olduk benim oğlumda sarılık oldu en son geçen hafta kontrole gittik 13dü yarın tekrar gitcez inşallah düşmüştür bende sezeryan olunca 3 gün sütüm hiç gelmedi oğlum emdi ama nafile aç olduğu için sürekli bağırıyodu çaresiz ilk emzirdim sütüm gelsin diye sonra mama verdim çok şükür şimdi yetiyo sütüm emiyoda bizimde günde 1-2 kere gaz sancımız oluyo ben şu rezene çaylarından içiyorum faydasıda oldu

Selam kızlar biz 19 günlük olduk. Bu ıkinci bebeğim. Göğüs ucum ilkinde 40 gün acıdı ve ben tepinerek emzirdim ama aciyor diye emzirmemezlik yapmadım çünkü süt emzirerek artıyor. Ilkimde ne denedigsem fayda etmedi en son bi krem iyi geldi ama oda üretimde degil artık. Bende ikinci gebelikte hemen dermotologa gittim çünkü en son ağzıma bez alıp onu isirarak göğsümün acisina katlanıyordum. Dermotolog bir sürü krem yazdı eczanede özel hazırlandı şimdi çok daha iyi . O yüzden dr. A gidin acı çekmeyin.

sütte biraz genetik biraz moral. Size yaptıklarımi yazayım.

öncelikle bol su en az 3 litre.

Humana still çay ve rezene çayi.

kaynayan yarım litre suya 7_8 adet bölünmüş inciri atıyorum ve 10 dk kaynatiyorum. Suyunu ikiye bölüp sabah akşam içiyorum. Ibrahım saracoğlunun incir küru 7 gün yapılacak.
Aralarda rokali dereotlu cacık içiyorum.

Vee malt icececegide acaip süt yapıyor.

ve bol bol emziriyorum.hepinize bol sütlu günler.

kızlar bebeğim acıkıyor belli yani ellerini falan emiyor alıyorum emzirmek için kucağıma bir iki kere yutkunuyor ondan sonra uyuyakalıyor gıdıklıyorum sallıyorum uyansın diye ama yok tam süt bol bol gelmeye başlıyor bizimki uyumuş uc taktığım için görüyorum sütleri ucunda birikmiş napcam bilmiyorum

faydası olurmu bilmiyorum sana canım ama ben inciri suda kaynatıp suyunu içiyorum bende etkili oluyor sütüm bayağı bir çoğaldı bir dene derim.

kızlar tahin helvası kompostolar ve en önemlisi bol su sütümüzü artırıyomuş çok yazamıyorum oğlum mızırdanıyo :)

teşekkürler kızlar, şu incir ve malt içeceğide deniyeyim. humana, rezene, tahin ve kompostoyu denedim, bende etkisi yok hiç. inşallah incir ve malt içecek işe yarar. annem bile sürekli emzirmeyi bırakma, sütün gelir diyordu, bu sabah o bile ümidi kesti heralde "bırak hadi, ağlatıp durma çocuğu, mamayla beslensin artık napalım" dedi inşallah işe yarayan birşeyler bulurum...

Kizlar malt icecegi gercekten acayip sut yapiyo ben ilk almistim sonra bitti esim yine almis farkediyo gercekten e bebekten aliyoruz
biz deneyin derim

bizde 12 günlük olduk.. göbeğimiz dün düştü bugün ilk banyosunu yaptırdım çok rahatladı...mışıl mışıl uyuyor prensesim....bizdede sarılık 13 çıktı... bol bol süt vermeye çalışıyorum...kızım memeyi almıyor ne yapcam bilemiyoru.. pompayla sağıp veriyorum oda çok zahmetli ben bu kızı nasıl alıştıracam ağzını cm açmıyor..aç ta bırakamıyorum sarılığı ilerler diye ..

benim tatlı oğlum da bugün 1 haftalık oldu çok şükür..hayatımın en güzel 1 haftasıydı bu,inşallah hep böyle devam eder..bebek çok uyuyosa burnunu topuğunu sıkıp uyandırıp emzirmek lazımmış doktor söyledi.oğlum 2 gün çok uyudu,bu şekilde canını acıtıp yardırarak zorla da olsa emzirdik..memeyi doğrudan değil uzatıp eğip büzerek ve önce sütü çıkarıp ağzına sokarak emmeye alıştırdık.şimdilik bi sıkıntımız yok,Allah bütün yavruları korusun sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bizlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…