Doğum yapmış olan anneler buraya....

sedaaaa
koy kız cabuk fotonu yettımmm gariii burdayım:)koyuyom hemen:)nasıl olsun dogumdan once ve dogumdan sonra dıye ıkıye ayrılıyorum ben:roflol::roflol:

emeğe saygı yok kki canım aaaa çok ayıp valla tebrikler iyi yapmışsın
ana merak ettim ben şimdi adı neyki acaba yasakmıki bakmak

....................................................................................................

Son düzenleme:

Canım bu sitenin adı ..... Elele mi?

benim kızıkda çok gzalı bir bebekti biz tek bir ilaç ve bitkisel bir yağla çözebildik ama isimlerini ben size nasıl ulaştırabilirim burdan yazmam doğru olurmu

ismini yazabilirsin canım bişi olmaz biz hep yazıyoruz.benim kız da bir haftadır çok gazlı.önceden de vardı ama bir haftadır çok arttı.kıvrandırıyor resmen.gece uykusundan bile ağlayarak uyanıyor.acaba soğukların artmasıyla bir ilgisi olabilir mi ki...üç ay dolunca gazı geçicek diye bekliyodum ama nerdeee.sanırım daha çook çekicez bu gazdan.ama napalım bebişelrin tek derdi gaz olsun.allah daha büyük bi dert vermesin.

Herkese günaydınlar;
Nasılsınız bugün kızlar. Bayram da geldi yahu... Ben bu hafta üstüste 3 akşam misafir ağırladım, eşimin ailesine falan gittik , hiç anlamadan haftayı bitirdim yani. Bugünde babamlar gelecek annemle kırklarelinden , istanbuldaki evimize giderken bana da uğrayacaklar. Çok sevinçliyim babam gelecek diye.Biraz işleri vardı en son 20 günlükken gelmişti.Mesafe uzak olunca kötü ya...
Pek de gelmek istemiyordu ama ikna ettim sonunda.
Biliyosunuz benim loğusalık dönemim çok iyi geçmemişti. Bi de üstüne üstlük eşimle de annesini gönderdikten sonra didişmeye başlamıştık.Geçen babam geldiğinde eşim konuşacam böyle olmaz deyip babamla konuşmuştu. İşte anlaşamıyozmuşuz, hep benim dediğim oluyomuş, saçma sapan o kadar çok şey anlattı ki ben bile şaşırdım. Tanıyamadım o an sanki eşimi. Ben loğusayım ve babama beni şikayet ediyo... Komik ya...Yok efendim ailesini kovmuşum ben. Sorunda eski kız arkadaşını msn adresine eklemesi ile başladı. Ne işi var onun adresinin dedim, bilmiyom diyo, hani yalan söyleyen insanlar bilmiyom falan yapar ya...Neyse babama da rezil oldum, bende tabii ağlaya ağlaya babama anlattım olanları , ne kadar çok sıkıldığımı....
Babam çok şaşırdı, siz severek evlendiniz bu ne hal, ikinizde loğusamısınız diye...Bizimki bozuldu tabii , çünkü babam hem beni tuttu hemde haklı olduğumu savundu.İpe sapa gelmez şeyler ya anlatsam uzun şeyler. Neyse eve geldik unuttuk herşeyi.Babam ben duymamış olayım dedi.Ama çok kafasına takılmış, çok canı sıkılmış. Eşimin babasına şakasına , benim ağbim evlenirken geçen yaz babamı hep arıyodum şöyle oldu böyle oldu diye.Çünkü şehir dışındaydı.O sırada konuşurlarken şakasına çok karışıyo nuray falan demiş, bana da çok karışıyo sigarama flan demiş.ama benim mıtkırım o falan demiş.Anammmm bu lafı doğuma yakın o kadar çok eşimin babası anlattı ki bana sormayın...Adam sanki babam çok üzgün ve dertli şekilde benden şikayetçi gibi anlatmış gibi anlatıyordu bide. Bak kızım çok karışıyomuşsun baban çok şikayetçi diye.Ya biz şaka falan yaptık bende oradaydım falan yok gene aynısını ikide birde söyleyip durdu. Babama anlattım sınra ağlayarak o zaman , bunlar ne kadar lafları değiştiriyolar ya flan diye o zamanda çok bozulmuştu.Bide annem ben daha hamileyken eşimin annesine , bende bakarım gelirler kalırlar o tarafta da evleri var, dert etmesinler çocuğu diye bi kere konuşmuş.Anamm bu lafta ben bakacam olmuş ve eşimi bi güzel şişirip yollamışlardı. Tabii bu lafı da eşim ben doğurana kadar sokmuştu bana , hep açıklamaya çalışıyodum ama nafile.Babam bunu da duymuştu ve eşime ,ailesine karşı artık sempatisi kaçmıştı.Bu sefer gelirken anneme uğramayacam demiş.Bide çok az durup geri gidecek ve ben eşimin tarafını dolaşırken göremeye de bilirim. ama Allahtan razı ettim de şimdi bugün gelecekler.
Dün yine eşimmle saçma sapan bi şeyden didiştik. Babama da saçmasapan konuştun dedim bi ara. Yine gelsin yine konuşurum dedi.Çok ailesini tutuyo ve bu yüzden tartışma yaşıyoruz.Eğer bu sefer de babama bişeyler anlatmaya çalışırsa saçma sapan babam bu sefer beni alır kızlar:çok üzgünüm:
Benim babam çok anlayışlı, yumuşak yüzllü şakacıdır.eşim rahat arkadaş gibi onu hissediyo.Geçende yanlış olabilirim ama hep nurayın dediği oluyo falan diye babama yakınmıştı.Babamda eşler arasında sen ben olmaz falan demişti. Şimdi kafaya takmış hep bunları bana bişey dedğni görürse fena laf sokar. İnşallah bişey olmaz geldiklerinde.
Offf kızlar ya. Bebeğimi o kadar çok istedim ki ama onu beklerken ve kucağıma aldıktan sonra bi sürü sorun yaşadım.Eşim hala 3 kişi olduğumuza alışamadı. Bu olaylar çok yıpratıyo beni.Allah sabır versin bana..

Herkese Gunaydınlar... :çok üzgünüm:
Kızlar dun butun gun oğlum sag gogsumu hıc ıstemıyordu hep solu ıstedı onu verdım emdı ancak..
aksam sag gogsumu sagayım dedım ıkı damla sutten baska hıcbırsey cıkmadı yaa.. senağlama
sımdı sabah sagayım dedım belkı gelmıstır sut dıye sagdım az once topu topu 40 cc cıktı o da ara verdım ovdum cıksın dıye ancak o kadar cıktı.. :çok üzgünüm: nıye boyle oldu anlamıyorum yaa su da ıcıyorum halbukı 100 un altında cıkmazdı 100-130 fılan ne oldu sımdı bana cozemedım kafama taktıgım brısey de yokk ... :sm_confused:

Bırde bayramın ıkıncı gunu yanı 9 aralık esımle evlılık yıldonumumuz.. ne yapsak dıye dusunuyorum bır fıkır verebılcek olanınız var mı degısık bırsey oyle klasık yemeklerden fılan hoslanmıyorum ben daha degısık bırseyler ne olabılır yardımcı olabılırmısınız ?.. benneyaptımki

Çok canım sıkkındı aramızda kalsın kızlar :teselli:

nedir bu erkek milletinin ailesnnden:teselli: çektiğimiz bizde köye gidecez bakalım ne sorunlar çıkacak.Kafana takmamaya çalış böyle canın çok sıkkın olduğunda abdest al içini rahatlat baana çok faydası oldu o gün kaynanalar geldiğinde tavsiye ederim:1closedeyes:

Evet bizde şimdi arife akşamından gideriz.Orada da soba yakacaz. Bide ben süt gelmiyo diye daha çok kasıyom onların yanında . Sütün azalıyo gibi. Aradada sağıyom fakat onların yanında nerede sağacam ki ya. Anca banyo da seside çıkıyo, nasıl olacak bilmiyom. Gerçekten de çok kendimi yıpratıyom ben. Eşim yanınmda olsa bu kadar takmayacam da. O da onları tutunca çok kötü hissediyom kendimi.

betülcüm belki faydası olur hemen sütün gelsin inş bol bol bol gelsin
Süt Arttıran Kurabiye Tarifi (Tarifin orijinali)
Malzemeler
150 gr. tereyağı
1 bardak şeker
1 bardak kahverengi şeker
4 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı çekilmiş keten tohumu (ben yanlışlıkla 4 kaşık koydum, sorun olmadı, bu arada hamilelikte fazla kullanılmaması gerektiğini okumuştum)
2 büyük yumurta (ben yanlışlıkla 4 koydum kek gibi oldu :))
1 çay kaşığı vanilya
2 bardak un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
3 bardak yulaf ezmesi
1 bardak damla çikolata (ben kuru üzüm kullandım)
2 çorba kaşığı bira mayası

Halk arasında Yulaf, keten tohumu (omega-3 de içerir) ve bira mayasının süt arttırdığı düşünülüyor. Ben de sütümü arttırır hevesiyle GNC'nin tablet haline getirilmiş bira mayasından almıştım (brewers yeast), bunları ezerek kullandım. Aslında malzemelere bakıp, bir de keten tohumuyla suyu karışıtırınca çıkan kokuyu aldığımda tadından pek ümitli olmamıştım. Ama evdeki eşim, kuzenim ve oğlumdan oluşan bey komitesinin beğeni testini başarıyla geçti. İçindeki tahıllardan dolayı diyet izlenimi veriyor, ama malzemelerin hiç diyetlik bir durumu yok değil mi?

Yapılışı:
Suyla keten tohumunu karıştırın, 3-5 dakika dinlendirin.
Tereyağı ve şekeri krema haline getirin.
Yumurtaları ekleyin.
Islattığınız keten tohumlarını ekleyin. İyice karıştırın.
Yulaf ve çikolata dışındaki kuru malzemeleri karıştırın. Yaş malzemelere ekleyin.
Yulaf ve damla çikolataları ekleyin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyip kaşıkla azar azar dökün. (Yumurtasını az koyunca daha katı olursa belki elle de şekil verilebilir)
8-12 dakika pişirin (büyük fırında 190 derecede pişirdim, kapatıp 5 dakika daha beklettim)

Afiyet olsun! Size de bebeğinize de :)

ALINTI

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok canım sıkkındı aramızda kalsın kızlar :teselli:

canım yaaa seni çok ii anlıyorum bebek oluncaa veee çalışmak zorunda kalınca bebeğe kimin bakacağı dert oluyor, biz başta yanlış yapmışızzz erkek dedğin adam gibi olacak evine bakabilecek eşinin arkasında durabilecekkkk hayat çok zormuşşş çokk ellerle uğraşmakkkk en zoru allah sabır versin canımmm takmaaa kafana tepenin tasını attırırılarsa bir süreliğine git babanın yanına eşinde kıymetini anlasın.:1hug:a.s.

Kızlar benim doğum dokorum da bira mayası demişti.Ama bu bira mayası nasıl farklı bişey mi? Pakmaya lardan mı yoksa? Nerede nasıl satılır?

aynı canım aynı köy evi nasıl ısınabilirki hem bizim çocuklu halimizle köyde ne işimiz var günübüirlik gidip gelelim o haziran annelerindeki gülşah ı okuyunca çok korkuyorum oralarda hasta felan edersek diye off off

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…