Doğum yapmış olan anneler buraya....

süt sağma bakımından gene aynıyım günlük 300 cc ancak sağabiliyorum yani sabahtan akşama

sen yine iyisin benimde ancak okadar çıkıyordu ama 2gündür kız emmeyide istemiyor arada emiyor ama 2-3 dk sonra ağlıyor bende sağıyorum meğer sütüm yomuş dün kontrol amacı ile bütün gün sağlmayı denedim 60 cc çıktı anvcak sütüm kesiliyormu ne valla bugün dayandım suya stel tea ye incir havuç marul vitamalt ne bulursam yiyip içiyorum bakalım düzelir inşallah senağlama

kızlar merhaba

bişey sorucam sızlere haftaya aakrabamızın dugunu var ve orada 3-4 saat kalacagız e dogal olarak bebegımı emzırmem gerek ben bebegımı sadece anne sutuyle göğüsümden beslıyorum yani hiç sağıp bıberona koymadım e dugun salonundada emzırmek ıstemıyorum cok kalabalık olur lavobosunada gıtmek ıstemıyorum sonucta vc bebegımı ole yerlerde besleyemem bende dıyorumkı sutumu evden cıkarken sağsam bıberona koyup sıcak termusa koysam olurmu sızde yanı kımısı dıyorkı anne sutu emen bebege bıberonla sut verırsen ona alısır bıdaha göğsünü tutmaz dıyorlar 1 gunden bişey olurmuki yaaaCADIARZU
sadece verecegım 1 yemeklık okadar ondan sonra yoldada verırım yanicokacimcoook

Canım arkadaşlarım lohusalık depresyonunu atlattım herşey çok güzel derken,romatizmamı taka taka tekrar depresyona girdim.İştahım yok,istifra ediyorum,durmadan ağlıyorum,içim daralıyor,elim kolum karıncalanıyor,bebeğimle ilgilenemıyorum sadece ihtiyaçlarını karşılıyorum,uyusun istiyorum hep,çok umutsuz düşünüyorum ellim ayağım tutulacak herşey kötü olacak gibi geliyor,biliyorum ne hastalar var ama beynime söz geçiremiyorum,bazen ferahlık geliyor herşey çok güzel olacak diyorum ama sıkıntı gelince başlıyorum ağlamaya çatlayıverecek gibi oluyorum.NE OLUR DUA EDİN..bebeğimle ilgilenmek onunla güzel vakit geçirmek eşimle mutlu olmak,huzurlu olmak istiyorum.Çok korkuyorum böyle kaldım sanki,daralıyorum,tam kendımı inandırıyorum tmm geçecek doktora gideceksin ilaç kullancacaksın arada ufak ağrılar,tutukluklar olabilir ama herkezin bi derdi var diyorum ama sıkıntı gelince asla olumlu düşünemiyorum.Allahım bebeğim ve eşimle güzel günler görmek istiyorum ne olur bana yardım et.Siz siz olun asla fazla hassas evhamli pimpirikli olmayın,sedacım özelliklede sen ne olur yapma hassas insanlar yakalanıyor daha çok bu 3. depresyonum,ilki 12 günde diğeri 15 günde geçti ama rahatsızlığımdan dolayı bi ağrı girsin hemen başlıyo dizlerimin bağı çözülmeye sanki bu ağrılar girdiği sürece depresyonumda geçmeyecek gibi geliyor.İlk depresyonumuda 3 yıl önce yine romatizmamı taktığım için geçirmiştim ama ruh sağlığım düzelince aksaya aksaya yürüdüğüm dönemde bile şükürler olsun diye takmamaya başlamıştım umarım yine düzelirim.Allah bu ruh sıkıntısını kimseye yaşatmasın.İçim titriyo zor yazdım uzun bi süre internete giremeyebilirm canım hiç bişey yapmak istemiyo çünkü.Gün gelecek buraya yazıcam inşallah ruh sağlığım iyi arada ufak ağrılar oluyor ama bunada şükür takmıyorum diyeceğim ilaçlar ağır öncekidede kemık erımesı yapmıştı bırakmıştım ilaçları sonra Allah tarafından iyi oldum şimdi yeniden başladı.Bebişleri ve sizleri öpüyorum.Lütfen dualarınızda beni unutmayın.

canım benım nolur bole kendını sıkıntıya sokma lutfen .
sana herzaman dua ederım ama bıraz kendını ferah tut bılıyorum elınde olmadan ıcın sıkılıyordur sende haklısın ama bebegını eşini kendını dusunmelısın, sıkıldıgın zamanlar al bebegını dısarı cık gezın alısverıs yapın yada eşin gotursun guzel temız hava alın buaralar sıksık dısarı cık bence ınan cok ii gelecektir.benımde arada ıcım sıkılıyo cok bunalıyorum alıyorum oglumu hemen dısarı cıkıyorum kısa yuruyuste olsa ınan cok ii gelıyor bana sende ole yap neolur cok dınleme kendını:1hug:a.s.

Canım geçenlerde ben,m eşimin de düğünü vardı. Ben arada mama da verdiğim için , evden sütümü sağıp biberona koymuştum , orada da termoss alıp yanıma mama yaptım. O yüzden pek sorun olmadı geç gidip erken kalktık zaten ama durduk yine bayağı.
Eşimin teyzesi de sadece emziriyor , hatta bize gideriz ev yakın orada emzirirsin falan demiştik. Ama o sırada , gelin odasına giderek orada emzirmiş. Yani zaten orada para falan da konmadığından bi sorun olmaz. Sende eğer yakın akraba ise söyleyip , gelin odasında emzirebilirsin. Benim hiç aklıma gelmemişti orası duyunca mantıklı geldi bana.
Sende rahat edersin hem.

Mavili canım benim ya;
bende dertlerimi yazıp kafayı yiyiyodum gerçekten de haklısın. Takıyoruz takıyoruz ama hep kendimize yapıyoruz. Gerçi sinirlenmemekte elde değil benimkilere.
Gerçekten de haklısın , Allah acil şifalar versin canım. İnşallah daha çabuk toplarsın bu sefer kendini ve bi daha da bebeğinin o güzel gülmelerini görerek , hiç yaşamazsın inşallah böyle şeyler.. Geçmiş olsun canım..

canım bencede gelin odasında emzrebilirsin evden çıkarken emzir sonrasında salonda gelin odasında kapıyı kapatır emirirsin anne sütünü dışarıda okadar tutman iyi olmaz bence

cnm benımde aklıma orası geldı ama damadın arkadasları falan odaya gırer dıye cekınıyorum nebılım tam emzırırken gelınle damat gelırmıs falan :roflol: gercı cok normal bısey ama elın adamının yanındada nıye emsırım:))))))))))))))
ya sadece 1 ogun bıberondan bişey olurmuki hemen gogsumu bırakırmıkı kafamçokkarıştı

Valla bizim takı uzun sürmüştü , o sırada teyzem yanında kardeşi ile giidp emzirmişti. Kardeşi kapıyı tutuyodu. 22.30a kadar genelde takı sürer ama sizde nasıl olur bilemem .Ayrıca bi para saymaya girerler gelin odasına, başka girmezler ki. Masalarında otururlar sonra zaten.
Bence en mantıklı şey yani .Boşu bouşuna hiç sağma kendini.Zaten herkes de onaylar bu şekilde sen söyleyince...,

Serencim 1 kere biberon vermekten bebek vazgeçmez merak etme benim bebek bütün gün bibronla içiyor benim sütümü akşamdan sonra beni emiyorrr göğüs ucun minik değilse problem olmazzzzzzzzzz

cnm benim aynısı benimde basımda suanda benimde sütüm azaldı bebeğim doymuyor doktor takviye verdi günde 1-2 defa mama veriyom 2 gündür cok morelim bozuk seni çok iyi anlıyorum benimki üzüntüdn bide güzel beslenemiyom ama suyumu hiç eksikj etmem hep içerim ben bide stil tea içiyorum sende iç düzenli içince faydası olur.komposta iç,suyunu hiç ihmal etme,evde kendin tatlı yap tavuk göğüsü falan hazırlardan belki işe yarar.buarada yemek içinde şunu yapabilirsin.bildiğimiz köfteyi yap elinde onu tabak sekline yada kayık sekline getir fırına diz 1-2 dk fırında bekletki et kendini toplasın snr üstüne püre koy onun üstünede kasar rendele fırında pişir süper oluyor.yanına pilav yap,çorba yap istediğin bir salatada yaparsın birde yaında kırmızı şarap tamam işte istersen yanına ek yemek olarak karsık kızartma yap yada barbunya pilaki bunlar cok basit seni pek yorrmaz yerimseniben şimdifden kolay gelsin

Merhaba arkadaşlar...

Az evvel doktordan geldik, doktor bebeğimin memeyi yada biberonu görünce ağlamasının nedenini reflüye bağlıyor...bir sürü ilaç verdi bebeğime, üstelik bebeğim 1 ayda adece 500 gr almış...çok iştahsızdı biliyordum zaten, allahtan gitmişiz bugün doktora, mide kapakçığında yara olablirmiş, etini koparırcasına ağlaması bundanmış...:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

çok üzüldüm kızlar...:a015::a015::a015:

üstelik doktorun bekleme salonunda 3 tane ağır gripli çocuk vardı öksürüp durdular,,bebeğim onlarla aynı havayı soludu..hasta olursa bebeğim? zaten yemiyor acısı var bide grip olursa? Buna mı üzüleyim, reflüyemi üzüleyim, her öğünde aç olduğu halde yiyemiyen bebeğime mi üzüleyim yoksa sınırların altındaki kilosuna mı üzüleyim?

.............. içim acıyor.

slm kızlar
oğlu ancak uyudu ya .sabahtan beri göğsümde uyor yatıryorum uyanuyor.sallıyorm uyor.yatırıyorum uyanuyor.ee tabi uykusunu almayınca huzur oluyor
gereksiz ağlıyor.kimsecikler yok .. öptüm hepinizi ..

sedacım cok gecmıs olsun canım kıyamam ben bebıse ya:çok üzgünüm:reflu teshısını tahlıl yapmadan nasıl koydu:uhm:bırde benım bıldıgım reflude asırı derecede kusmada oluyor.mesela ege cok kustugu ıcın bız refluden suphelenmıstık kan ıdrar tahlıllerı yapıldı bırde karın rontgenı cekıldı canım allaha sukur hıc bırsey cıkmadı.:Saruboceq:belkıde degıldır reflu ınsallah degıldır yanı kıyamam ya..kılo az almıs ama bu aydan sonra zaten kılo alımı azalıyormus dıye bılıyorum yanı 600 grda normalmıs.senınkıde 500.cok kotu degıl bence sedacım uzulme.ınsallah allah sıfa versın bebısıne:Saruboceq:

kızlar benım bebıs butun gun elını agzına sokuyor.agzını oyle bır acıyorkı elını komple almak ıstıyor agzına.dun kuzenım gordu onun 3 yasında oglu var.bence dısı gelıyor 10 gune gelır dıyor.sasırdım bende..bu arada alttan ıkı dıs yerı bembeyaz yanı dısetının ıcınde gorunuyor.hamılelıkte cok sut ıcen annelerın bebeklerınde dıs daha erken gelıyormus.bende cok sut ıctım peynır yedım acaba gercekten gelıyormu??boyle bırsey yasayan varmı?elıne eldıven gecırıncede eldıvenı agzına sokuyor yanı anlamadım ben ne bulsa emmek ıstıyor.

iyi akşamlar arkadaşlar.. yine kimsecikler yok..
bayram telaşı var herkeste..ne güzel bayrama da ulaştık, bebişlerimizle bir ömür mutlu bayramlar geçirmek nasip olur inşAllah..
Gül doğum günün kutlu olsun..bebeğinle ailenle mutlu huzurlu upuzun bi ömrün olsun inşAllah..
Seda çok geçmiş olsun...Allah dermensız dert vermesin .. sen iyi ol bozma moralini bebişin sana muhtaç annesi ..
duygu benim bebiş de ne zamandır ellerini emiyor aynen anlattığın gibi kocaman yumruk yapıp ağızna sokmaya çabalıyo..dişlerinin gelmesi için çok çok erken bence ... öyle değil mi ??
herkese sevgiler..

Kızlar taa sabahtan yazmıstım buraya bır soru sormustum ama kımse cevaplamamıs..

betül şimdiden kutlarım sizi, Allah nice nice seneler evlilik yıl dönümleri kutlamayı nasip etsin..
kaçıncı yıl dönümünüz olacak :asigim:
değişik bir yer önerisi mi istedin klasik yemek olsun istemiyorum demişsin gerçi ama kız kulesinde güzel bi akşam yemeği süper olur beni doğum günümde sürpriz yapıp götürmüştü eşim :asigim:
bunun dışında yakın yerlere kaçamak yapabiliriz demiştin yaa; sapanca gölü abant en yakın aklıma gelen seçenekler..oralar da süper tavsiye edebilirim kaydirigubbakcemile5 gerçi bayramın yağışlı geçeceği de söyleniyo fisfisfis yağışlı olursa doğayla baş başa olmak gezmek zorlaşabilir fisfisfis

Yazıma cevap yazan ve ılgı gosteren arkadaslara tesekur ederım. umarım bol bol olan sutum tekrar gerı gelır cogalır.. benneyaptımki
Ama evlılık yıldonumumle ılgılı sordugum soruya kımse cevap vermemıs neyse yınede tesekurler.. mirmirmirmir

yaaa aslında ikiside aynı görevi görüyor ama mandela swing daha çok bebek emmesi gibi sağıyor, joblo biraz daha zayıf ben mandeladan memnun kaldım doğrusu.

süt sağma bakımından gene aynıyım günlük 300 cc ancak sağabiliyorum yani sabahtan akşama

Hayırlı olsun canım memnun kaldıgına sevındım yalnız sut cc olarak degısmemıs sanırım umarım degısır.. gunde kac kere sagıyorsun da toplamda 300 cc cıkıyor yanı kac saatte bır ??

Canım benım Allahım tez zamanda şifa ve huzur versın sıkıntılarından kurtarsın feraha erdırsın ınsallah.. tam gectı derken tekrar bunalıma gırmene cok uzuldum.. hastalıgını veren Allah şifasınıda verır ınsallah karamsarlıga kapılma olurmu bol bol dua et kuran oku kendını orda ferahlat ve dısarıya cık bebısınlede tekte ama muhakkak cık eve kapanma acılacaksındır ınanıyorum.. Çok geçmiş olsun canım en kısa zamanda temellı olarak atlanman dılegıyle senı cok opuyorum canım..

Duygu aynen bahsettıgın gıbı benımkının de butun gun elı agzında sureklı emıyor yalıyor hepsını sokmaya calısıyor nerdeyse.. ve o bahsettıgın dıs etının altında ıkı dıs beyazlık var sankı gercekten dıs gıbı ama doğdugundan berı vardı benımkınde diş gıbı duruyor aynı ama ben sanmıyorum sımdı dıs cıkarcaklarını cok erken bemce.. hamılelıgımde bende hergun koca bardak sut ıcerdım peynır fılan vs ama yınede cok erken.. onlar ellerını yenı kesfettıklerı ıcın ve ellerının tadını aldıkları ıcın degısık tad hoslarına gıdermıs ve ellerını agzına goturmeyı basardıklarına sevınırlermıs tekrar tekrar yaparlarmıs aylık gelısımlerınde bu yazıyor...

Evet canım guzel fıkıler tesekkur ederım.. 2 yılımız doluyor cok sukur..
Eşim sehır dısı yakın bır yere yemek planı yapmıs ama yer suprız mıs soylemıyor bakalım..
vallahı uzun zamandan berı sınemaya bıle gıdemedıgımız ıcın o bıle bana cok degısık gelcek durumda yanı suan :)
ama bakalım nereye gıdıcez.. bebısımıde ozlerım o kadar saat ama olsun aşkımızı tazelerık belkı :roflol: :asigim:
yanlıs anlamayın yanı sevgılı gıbı gezmekle dıye kastettım kaydirigubbakcemile3 :asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…