Doğum yapmış olan anneler buraya....

evet canım ya bızımkıler klonlanan dolly vardı ya kuzu aynı onun gıbıler:roflol:bır tek burnu ve ellerı bana benzıyor cocugunkafamçokkarıştı

Merhaba arkadaşlar...

Benim kaç gündür hiç keyfim yok, nazlıma üzülüyorum elimden bişey gelmiyor. Önceleri reflüyü basit bir

rahatsızlık sanmıştım ama sonuçlar çok ağır olabileceğini öğrendim...Hani benimki yemekten sonra öksürüyordu demiştim ya,

bayramda eşimin doktor arkadaşı geldi ziyarete, ona anlattım yemekten sonrta öksürük oluyor bazen

diye, "bu çok tehlikeli dikkat et seda akciğerine süt kaçıyor demekki" dedi. Zatürre, yani akciğer

enfeksiyonu yaparmış.Beynimden vurumuşa döndüm bugün kendi doktorumu aradım oda aynı şeyi

söyledi, dikkat etmem gerektiğini söyledi. Artık yemekten sonra yarım saat kucağımda tutmaya,

yatırmamaya çalışıyorum.Benim doktor doğru teşhis koymuş gerçekten bugün internette reflüyle ilgili

araştırma yaptım nazlının yaptığı gibi, bebeğin aç olduğu halde memeyi reddetmesi direkt reflünün

belirtisiymiş. İştahsızlık ve kilo alımıda yavaş olurmuş benimki gibi, Benim anlamadığım bir sürü kusan

bebek var onlar nasıl reflü olmuyor ki o zaman? reflü mide kapakçığının açılıp mide içeriğinin

yukarı çıkması olarak tanımlanıyor kusmak da böyle bişey?? Anlamadım valla...

Bildiğim tek şey şu bir haftada çok yıprandım, kiloyu az alışını, her öğünde kavga dövüş süt içirmeyi

bile kafama takmıyorum artık, tek dileğim sütün akciğerine kaçmaması...Ne bayramdan bişey anladım

ne başka bişeyden, yine de Allah daha kötüsünü vermesin diye dua etmeliyim...Bunada şükür...Canım kızım benim...Yazık benim kızıma...

Yazdıklarınızı okuyamıcam arkadaşlar..Hiç keyfim yok...Buraya bile girmek içimden gelmiyor artık...Herkese iyi geceler...

Son düzenleme:
içim doğranıyo sedacım ...yapınıda artık tanırmışcasına biliyorum hemen her takip eden arkadaşımız gibi..nekadar hassas oldugunuda dolayısıyla biliyorum...bu reflünün çaresi yokmu..ilaç kullanıyorsun hem..okadar bebek kusuyo evet demekki nazlının hassasmış ki yoksa herkez reflü olurdu..cerrahpaşaya götürsen..allahtan dr hemen anladı bu çok önemli..kıloyu az almasına üzülme yeterki alsın..ama ben inanıyorumki iyileşicek..mübarekgünler yüzü hürmetine hepimizin bebeğini rabbim korusun..sana ne söylesek kar etmez..ama allah dermansız dert vermesin dedikleri okadar doğruki..nelerle boğuşan ve hala dimdik duran anneleri bir düşün..ben hepimizin içinde o gücün artık olduğuna inanıyorum...kaldiki şükürler olsun nazlı çok şanslı tüm bunlara göre...en yakında güzel haberlerini bekliyoruz..ben senin hassas oldugun kadar harika bir anne olduguna canıgönülden inanıyorum..allah hepimizin yardımcısı olsun..herşey güzel olucak.

canım yaa çok geçmiş olsun benim kıza da reflü dedilşer ama öksürük 1 haftadır var aynen dediğin gibi bizimde çarşamba kontrolümüz var söliiim doktora barii allah korusun

canım yaa çok geçmiş olsun benim kıza da reflü dedilşer ama öksürük 1 haftadır var aynen dediğin gibi bizimde çarşamba kontrolümüz var söliiim doktora barii allah korusun

cnmm gecmiş olsun benım bebegımde bayramın 2. gununden beri oksuruyo doktora goturduk ıyıkı getırdınız dedı yoksa cıgerlerıne ıner omur boyu cekermiş allah korusun...

o nedenle hemen onlemını alın derım surup falan verdiler aksamları oksuruyo gecıyo gıbı. bıde ıhlamur ıcırsem olurmu sızce yanı 2 aylık bebege cay kasıgıyla azcık ıcırsem bişey olmaz dımı:uhm:

sedacım cok gecmıs olsun cok uzuldum canım allah sıfa versın ınsallah nazlıcıga
reflu olması benıde cok sasırttı dedıgın gıbı reflunun kelıma anlamı geri akış gıbı bır sey...benım bebegımde cok kusuyor bılıyorsun ama reflu degılmıs cok sukur..bende cok uzuluyorum kustugu ıcın ve hatta hıc kesılmedıgı ıcın 4.aya gırdıgımız halde..allah hepımızın bebısıne saglık sıhat versın ınsallah...

sedacım çok geçmiş olsun hemen iyileşsin bebeişin.
Benim oğlumda hasta bugün dr agittik bağırsak enfeksiyonu var dedi yawrum hastaymış bende onu normal karın ağrısı gaz sancısı sanıyordum kilosu normal olduğu için çok korkulacak bişi yok dedi 2 tane toz ilaç verdi yawrum kıvranıyor öle yeşil kaka yapıyor hemencik iyileşsin inşallah serennin dediği gibi hemen götürelim dr a beklemeyelim

iyi akşamlar canlarımmm
arzuu canımm ya benim kızımda yeşil yapıyor kakasını ama sürekli değil. 16 da dr gideceğiz 3. ay kontrolümüz var annemler üşüttü ondan öyle yapıyor diyo ama umarım önemli bişey yoktur.
bide arkadaşlar benim kızım sürekli ishal şeklinde kaka yapıyor doğdugundan beri normal değil mi ya.

Çok çok geçmiş olsun arkadaşlar,gerçekten sağlık gibisi yok.İstanbuldan annem gelmişti bir haftadır yanımdaydı baya bi rahatlamıştım,biraz önce gitti içim sıkılmaya başladı,Bugün fark ettim pis romatizma işaret parmağımda hafif eğrilik yapmış,bekliyordum zaten bu sonucu, dua ediyorum sürekli Allahım tüm hastalara şifa ver diye.Sizlere dua ediyorum..ALLAH kaldıramayacağımızdan fazla dert vermesin.Yer gök duayla.Benim bıdışta çok gaz çıkartıyor ve kokuyor...

bebişleri hasta olan arkadaşların hepsine allah acil şifalar versin..anne olmak gerçekten çook güzel olduğu gibi, bebişlerimiz hastayken de bir o kadar üzücü ve zor.allah hepimize kolaylık versin..

Seren cimm canım çok geçmiş olsun.....

Ben Bora ya doktorumun tavsiyesi ile her gün 30-40cc kadar ıhlamur veriyorum.. Sen ki çay kaşığı diyorsun bana kalırsa bişi olmaz..Ama sen yine de doktoruna danışmadan hiç bişey verme EGE paşamıza.... Allah acil şifalar versinn...

Canım çok çok sağol..doğru anlamışsın beni...

Reflünün tedavisi var gibi yani en azından bir nebze de olsa işe yarar diyorlar, ama genede 6 aylık oluncaya kadar yani bebek oturuncaya kadar geçmez diyorlar. Bazı

şanssız bebeklerin 6 aydan sonrada geçmeyebilirmiş. Eğer bebek reflüden dolayı zatürre olursa ve bu tekrarlanırsa o zaman cerrahi müdahale yapılması gerekirmiş. Birde
reflü mamaları varmış, anne sütü veremeseydim reflü maması vericektim. Aslında bana kalsa reflü mamasına geçmiştim ben ama doktor anne sütü alsın bırakalım diyor.

Artık geçmez ise çocuk gastroenteloğuna göstericekmişim. Meğersem çok sık zatürre, bronşit ve üst solunum yolu enfeksiyonu olan çocuklarda reflü araştırılırmış bu

hastalıkları reflü yüzünden geçiriyorlarmış, fakat gelgelelim reflüyü araştırmak akla en son gelebiliyormuş..Böyle işte...bide çevremdekiler bana nazlı biberonu görüp

ağlamaya başlayınca "zorlama yemek istemiyor, acıksa yer" diye kızıyorlardı..halbuki ben biliyordum aç olduğunu, içime doğmuştu bir terslik olduğu
...

Son düzenleme:
sedacım inan çok üzüldüm ama emin ol gececek öyle zature falanda olmayacak merak etme sen emzidikten sonra dik tut akciğerine kaçmasın canım. bizde yarın doktora 3. böbrek kontrolumuze gideceğiz bzimde böbreğin biri büyük diğeri küçük oda 9mm 20 mm olursa ameliyat diyor doktorlar ama ben içimi freah tutmaya çalışıyorum bebeğime yansıtmamaya çalışıyrum lütfen sende öyle yap herşeyin başı morall umarım hepimizin melekleri sağlığına tez zamanda kavuşur.

yağızda ara ara yeşil kaka yapıyordu ama geneli sarıydı taki 5 gündür hiç sarıya dönmedi rutin kontrole gidecektik içime doğdu sanırım bugün gidelim dedim dr çok inceleyince anladım bu çocuk enfeksiyon kapmış ve fena halde üşütmüş dedi ama kilosu 6700 çıktı :nazar :anne sütüde aldığı için vucut direniyor dedi hemencik iyileşir inşallah yeşil kaka 1-2 gün tekrar ederse hemen götürün arkadaşlar

canım sanada geçmiş olsun ben bilmiyordum yazdın sanırım ama görmemeişim dr dan hayırlı haberlerlen gelirsin inş Allah ım hasta olan tüm bebeklere şifa ver bütün bebekler sağlıkla büyüsün onlarda daha çok küçük off offf canım oğlum:çok üzgünüm:

ya denizde 10 gündür falan yeşil kaka yapıyor ama günde 4 kere kaka yapıyorsa 2 si sarı 2 si yeşil doktora sorduğumda olabilir dedi haftaya c.tesi gideceğiz kontrole . zaten doktoruda değiştirmeye karar verdim başka doktora gitcem. canım seninkinin hep yeşilmiydi gün içinde hiç mi sarı olmuyordu kafama takıldı şimdi bende mi götürsem doktora ama enfeksiyon olsa ateşi falan olmaz mı?

sedacım , aytencim ikinizde içinizi ferah tutun iyi düşünelim ki iyi olsun .
inşallah iyi olacak bebişlerimiz . çok çok geçmiş olsun

yok canım yaklaşık 5 gündür hiç sarı olmadı benimki öncedende yeşil sarı karışımı olurdu ona herkez normal diyordu ama şimdi hep yşil

çok geçmiş olsun aytencim yaa nasıl küçükmüş böbreği peki neden ameliyat deniyor benim büyük kızdada böbrekler ufak demişlerdi hatta biri daha da ufak dediler 1 yaşındayken 5-6 aylık bir bebeğin böbreğine sahip demişlerdi böbrek tam anlamıyla yetişemiyor vücuda dediler enfeksiyon yapıyordu oda ve kana mikrop bulaşıyordu benim kız çok fenaydı ama ameliyat demediler hiç havale geçirdi kaç defa yüksek ateşten çok şükür tedaviler sonuç verdi ve 7 yaşından sonra böbreklerde sorun kalmadı inşallah senin bebiş hemen iyileşir rabbim acil şifalar versina.s.

Yorucu bır gecenın ardından Herkese Gunaydın lar... mirmirmirmir

....!!! Bugün Benim Doğum Günüm !!!...... :1rolleyes: iyiki doğmuşum bugunlere gelmısım de anne olmusum.. :CüvCüv:
Bu Anne olarak gecırdıgım ilk doğum gunum.. Umarım nıcelerıne sahıt olurum aılemle... :Saruboceq:

Son düzenleme:
günaydııııııııııııııııııııııııııııııın....
betülcüm doğumgünün kutlu olsun canım nice mutlu yıllara..
kızlar ben de şu kaka işine takıldım yaa..naz da hep yeşil yapıyor arada sarı ama biz mamadan olduğunu düşünüyoruz.çünkü mamayı değiştirdiğimizden beri hep böyle ,,enfeksiyon ya da üşütme olsa bu zamana kadar başka bir belirtisi de olurdu heralde dimi?????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…