Doğum yapmış olan anneler buraya....

dün aynısı benimde başıma geldi.. bora çok hızlı kilo alıyor diye mama miktarını azaltmıştım.. bugün yine eski haline döndü mamayı arttırdım..

yok canım:sm_confused:

ama bir sürü mama firmasının aynı şekilde annelere yrdmcı olmk için nosu var

Selamlar herkese umarım herkes ıyıdır gecmısı okuyamadım daha bugun baya yazmısınız maşallah kızlar.dunden berı dereotu yemekten ıcım dısıma cıktı.homoroıdım gecsın herhalde uzunnn bır sure agzıma surmem.cıg cıg ne kadar ıgrenc oluyor yaneysekı bugun daha ıyıyım gercekten ıyı geldı kızlar bılgınız olsun.acımı hafıflettı baya..

duygucum dereotu yerken sütünüde artırmış oluyorsun artıkım 2 lt süt çıkaar senden benden söylemesiiiiiii:))))

duygucum dereotu yerken sütünüde artırmış oluyorsun artıkım 2 lt süt çıkaar senden benden söylemesiiiiiii:))))

:roflol::roflol:kız çok yaşa emı.hıc farketmedı ınanırmısın yanı oyle cogalmadı aynı yanı.bozada anormal oldu benım ya.ama felaket gaz yaptı:bbo:

merhaba güzel annişlerr yaklaşık 15 gündür yoktum eşimin memleketindeydik umarım herkes iyidir gecmişi okumayadım
kızlar benim kuzu tam bi velet oldu ya uyku yok mızmız sürekli, yalnız kalmak istemiyo kucakta ondan mutlusu yok.yatarken bi aglamaya baslıoy kaldırmak için eğildiğimde susuyor beyfendi bacak kadar oynatıyo ama bizi valla

kızlar ben elma suyuna basladım dr dedi kl.iyi olduğundan yavas yaas bişeyler ver dedi
kaynanam cocugun agzına bişeyler sürüyodu kızıyoduk dr onun yanında söyleyince rezil oldum kadına-tatlicadiarzu- ben demiştim diye basladı tabi .siz ek gıda veriyrmusunuz

Canım bence doktorun biraz erkenden başlatmış, bebeğin mama alıyor olsa bile 4 aydan evvel ek gıdaya başlanmıyor.Anne sütü alıyorsa 6 ay

ideali ama 5 de olabilir ama 3 asla! Ben bu doktorları anlamıyorum geçen gene burada okudum arkadaşlardan birinin doktoru bebeği için artık oturabilir demiş, neymiş

gelişimi öndeymiş, kilosu kaç olursa olsun, bebeklerimzi ne kadar önden giderse gitsin sonuçta doğum tarihine göre 3 aylıklar. Asla oturturmamalılar.O arkadaş, kimdi

hatırlamıyorum ama yazımı okuyorsa bunu diyen doktorunu bir an evvel değiştirmeli, bebekler 5 aylıktan sonra oda yavaş yavaş destekle oturtulur. Bunu nenelerimiz bile

bilir. Hayret bişey çok sinirleniyprum bu tarz doktorlara...
klava:klava:

Son düzenleme:

Sedacım ben egeyı kucagımda tutarken oturur pozısyonda tutuyorum tek basına degıl tabıde.doktor bunun sakıncası olmadıgını soyledı.varmıkı acaba kucakta oyle tutmanın:uhm:

Sedacım ben egeyı kucagımda tutarken oturur pozısyonda tutuyorum tek basına degıl tabıde.doktor bunun sakıncası olmadıgını soyledı.varmıkı acaba kucakta oyle tutmanın:uhm:

valla bende öyle tutuyorum dik tutunca belli bi süre sonra kolum kopuyor yatarak zaten durmuyor çok fazla değil ama elimle oturur pozisyonda tutuyorum beli bükülmüyor yani

valla bende öyle tutuyorum dik tutunca belli bi süre sonra kolum kopuyor yatarak zaten durmuyor çok fazla değil ama elimle oturur pozisyonda tutuyorum artık.:)

aynen canım benımkı dık tutunca durmuyor zaten hosuna gıtmıyo dızımde sırtından destekleyıp oturtunca bayılıyo..doktorada sordum sorun degıl dedı.yazıyıda okuyunca ıcım rahatladı..

bende sırtını kendime yaslayıp oturtuyorum bacağımda..çok seviyo bayılıyo öyle oturmaya..gözlerini fal taşı gibi açıp bi oraya bi buraya bakıp duruyo :))

canım senin maman hangisi, ne veriyorsun? benimki milupa aptamili sevmiyor doktor bugün lactum 1 önerdi.

Seda biz nerdeyse piyasadaki bütün mamaları denedik.. bizim için bora yı en uzun süre tok tutanı bulmaktı.hiçbir mamayı da ayırt etmeden yedi maşallahh.. doktor da değişik mama kullanmamızın sonra tat alma duyusu için faydalı olacağını söyledi..
şimdi SMA yı geceleri aptamil 1 ve Nestle nin NAN ı da gündüzleri dönüşümlü olarak veriyorum.. Bunlar öğün aralarını en uzun tutan mamalardı.. Şimdi 3 saatte bir bir 90 bir 120cc mama veriyorum..

bizim doktorumuz bora yı da yavaş yavaş oturtma alıştırmalarına başlattı .. çünkü kemik gelişimi kilosu ve diğer özellikleri ile artık oturmaya hazır buldu..ama bu demek değil ki koltukta oturtun.. Karnımızın üstünde belini destekliyerek 5 dk kadar oturtuyorum.Bir de mama sandalyemizin sırtı 3 kademeli, en altta ve orta kısımda belli aralıklarla oturtyorum bende.. Ve doktorumu değiştirmeyi de düşünmüyorum.. Her çocuk farklıdır..bazısı hızlı gelişir..Mesela hepsi aynı anda yürümez,emeklemez,konuşmaz.. Oturtun diyen doktorlarda bunlarını hepsini görmüş geçirmişler.. bildikleri vardır... Mesela benim eşimde 3 aylıkken oturmuş.. Bora da babası gibi her yönden hızlı gelişim gösteriyor.. kilosu da 3 aylık olduğunda 7800gr ve boyumuz da 63.5cmdi.yani 3 aylık bir bebek için oldukça fazla..
a.s.

Son düzenleme:
Kızlar bebısı hareket eden yada kendı etrafında donen var mı ??

Deniz sert ve düz bir zeminde bacaklarını atarak yan dönebiliyor, ana kucağında ise bacaklar koşar vaziyette çoğunlukla, bir de bu aralar ana kucağında belini kaldırıyor ve nerdeyse aşağıya sallanıyor bacakları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…