- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #4.381
Kızlar bebısı hareket eden yada kendı etrafında donen var mı ??
bizim doktorumuz bora yı da yavaş yavaş oturtma alıştırmalarına başlattı .. çünkü kemik gelişimi kilosu ve diğer özellikleri ile artık oturmaya hazır buldu..ama bu demek değil ki koltukta oturtun.. Karnımızın üstünde belini destekliyerek 5 dk kadar oturtuyorum.Bir de mama sandalyemizin sırtı 3 kademeli, en altta ve orta kısımda belli aralıklarla oturtyorum bende.. Ve doktorumu değiştirmeyi de düşünmüyorum.. Her çocuk farklıdır..bazısı hızlı gelişir..Mesela hepsi aynı anda yürümez,emeklemez,konuşmaz.. Oturtun diyen doktorlarda bunlarını hepsini görmüş geçirmişler.. bildikleri vardır... Mesela benim eşimde 3 aylıkken oturmuş.. Bora da babası gibi her yönden hızlı gelişim gösteriyor.. kilosu da 3 aylık olduğunda 7800gr ve boyumuz da 63.5cmdi.yani 3 aylık bir bebek için oldukça fazla..
a.s.
cansucum bende senın aynı fıkırdeyım bende kucagımda oturtuyorum oglumu.cokta mutlu oluyor ve hıc zorlanmıyor..tabıkı tek basına oturtmuyorum ama dedıgın gıbı egede gelısımı cok ıyı ve onde oldugu ıcın doktor bana boyle gıderse zaten 5.ayında oturur dedıegede 7630 gr. mesela kollarından tutunca kendı gucuyle kaldırıyor kendını ve oturur pozısyona getırıyor cok guluyor hoslanıyor bunu yapmaktanda...
donmesıne gelıncede yuzustu pozısyondayken donuyor zaten cok once yazmıstım :1hug:
duygu cum doktor bana bir de basıyor mu diye sordu?? şimdi bacaklarımın üstüne bastırıyorum.bora da ayaklarından güç alıp zıplar gibi yapıyor.Ben kol altlarından tutuyorum.Bu ara favori oyunu bu..Sesli gülücükler veriyor.heyecanlanıyor..
kızlar tunaydınnn
ben nezle oldum bogazlarımda şiş basımı zor kaldırıyorum bebegımde hasta oksuruyo off nerden kaptıysak şifasyıı:jeyyar:
buarada bızımkı 2 ayını doldurdu sizler eldıvenını cıkarttınızmı ben cıkartmak ıstıyorum artık ama her cıkarttıgımda elı buzgıbı oluyo yaaa offf sızler ne yaptınız bu konuda
Selamlar herkese umarım herkes ıyıdır gecmısı okuyamadım daha bugun baya yazmısınız maşallah kızlar.dunden berı dereotu yemekten ıcım dısıma cıktı.homoroıdım gecsın herhalde uzunnn bır sure agzıma surmem.cıg cıg ne kadar ıgrenc oluyor yaneysekı bugun daha ıyıyım gercekten ıyı geldı kızlar bılgınız olsun.acımı hafıflettı baya..
Geçmiş olsun Serencim.Bebişin eldivenlerini çıkartmışsın okudum :) Oğlumun tırnaklarını keserken ömrümden ömür gidiyor,etini sıkıştırıcam diye çok korkuyorum,derin kesemiyorum,derin kesmeyincede hemen uzuyor ve eldiven takmak zorunda kalıyorum birkaç gün.
Canım buraya göz attınmı?http://http://www.kadinlarkulubu.com/bilgi-bankasi/44967-hemoroid-basur.html
sedacım çok geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin,bunada şükür..Geç yazdım kusura bakma ne olur,fırsatım olmadı.Kendımle uğraşıp duruyorum canım sıkkın,yarın paylaşırım sizlerle,gerçi konu yıne aynı romatoid artritımı kafama takmam.
duygucum evet bencede çok fazla bahsetmemek lazım nazar değebiliyor, bu arada bizim sağlık ocağına pnomokok gelmiş bugün götürecek babanesi inaşşalah canı çok yanmaz kuzumun.
yapmayın bence kızlar maşallah bebeklerinize ağırlık olarak gelişimleri güzel ama kemik eklem ve kas gelişimlerini bilemeyiz bence otutturmak için biraz erken,bazen ben de farkında olmadan Ayçayı oturur vaziyette tutuyorum ama sonra hemen düzeltiyorum kızım zaten dünyaya paralel olmaktan hiç hoşlanmıyor,sırtı yere gelmicek hiiiç...sırnaşık şeycansucum bende senın aynı fıkırdeyım bende kucagımda oturtuyorum oglumu.cokta mutlu oluyor ve hıc zorlanmıyor..tabıkı tek basına oturtmuyorum ama dedıgın gıbı egede gelısımı cok ıyı ve onde oldugu ıcın doktor bana boyle gıderse zaten 5.ayında oturur dedıegede 7630 gr. mesela kollarından tutunca kendı gucuyle kaldırıyor kendını ve oturur pozısyona getırıyor cok guluyor hoslanıyor bunu yapmaktanda...
donmesıne gelıncede yuzustu pozısyondayken donuyor zaten cok once yazmıstım :1hug:
ya gelişimi önde deseniz de bu dediklerinizi hepimizin bebekleri yapıyor veya 1-2 haftaya yapacak zaten,oyun oynarken veya konuşurken ben de bastırıyorum ama bacaklarına asla yük vermiyorum kollarının altından tutuyorum...yasakkelimeduygu cum doktor bana bir de basıyor mu diye sordu?? şimdi bacaklarımın üstüne bastırıyorum.bora da ayaklarından güç alıp zıplar gibi yapıyor.Ben kol altlarından tutuyorum.Bu ara favori oyunu bu..Sesli gülücükler veriyor.heyecanlanıyor..
Aytencim biz dün olduk pnömokok aşısını.. fazla ağlamadı, ateş falan da yapmadı..için rahat olsun annesi:teselli:
bora yüz üstü yatarken dönüyor arada..
yapmayın bence kızlar maşallah bebeklerinize ağırlık olarak gelişimleri güzel ama kemik eklem ve kas gelişimlerini bilemeyiz bence otutturmak için biraz erken,bazen ben de farkında olmadan Ayçayı oturur vaziyette tutuyorum ama sonra hemen düzeltiyorum kızım zaten dünyaya paralel olmaktan hiç hoşlanmıyor,sırtı yere gelmicek hiiiç...sırnaşık şey
ya gelişimi önde deseniz de bu dediklerinizi hepimizin bebekleri yapıyor veya 1-2 haftaya yapacak zaten,oyun oynarken veya konuşurken ben de bastırıyorum ama bacaklarına asla yük vermiyorum kollarının altından tutuyorum...yasakkelime
Hilarya ve Duygu maşallah şok oldum ya
Hilarya oğlun nerdeyse 8 kilo :1shok: neyle besledin canıım??
Duygu senin sadece anne sütü verdiğini biliyorum bacım bizimkileri de sırayla getirelimde emzir yaa senin sütün çok yarıyor anlaşılan...Şööööyle topaç gibi yap geri ver bize toppacıkları:roflol::roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?