Doğum yapmış olan anneler buraya....

eğer sabaha karşı çok hareketliyse mıkırdanıyorsa yüz üstü yatırıp uyutuyorum.. Çok da rahat ediyor...Artık kafasını da istediği gibi hareket ettirdiğinden boğulma tehlikesi olduğunu da düşünmüyorum rahat davranıyorum..
bir de gün içinde gaz sorunu olursa yüzüstü yatırıp uyutuyorum.. bir de uyanıkken yatmaktan sıkıldığında yüz üstü çeviriyorum.. Kolları ile vücudunu baya kaldırıyor..O zamnda dönüyor..

günaydın sema benim kızım da çok kusuyor ve hala devam ediyor.. bazı günler az kusuyor bitiyo galiba diyorum sonra yine devam..:çok üzgünüm: dün dr. ; bazı bebeklerde 1 yaşına kadar devam edebilir dedi :bbo: umarım bizimkiler o kadar uzun sürmez

Canım 1 yaş mıBana da ek gıdaya geçince geçer diyorlar inş geçer.Zor oluyor ya gün için de kaç kez üstünü değiştiriyorum eve gelenlerin üstüne bile kaç kez kustu.

slm kızlar...kıvanç ım da genel olarak iyiy maşallah..geceleri 11-12 gibi uyuyor.3 gibi uyanıyor.emiyor uyuyor.5 te yine kalkıyor.emiyor gazını çıkarıyor yuyuor.6.30 da tekrar uyanıyor.sonrasında gazı oluyor herhelde..ıkınarak uyanıyor sık sık.yarım saat te bir.10 a kadar böyle düzensiz uyuyor uyanıyor.ama gün içerisinde ara ara uyuyor.ama tabii sabaha karşı tam uykunun tatlı yerinde o sık sık uyanıyor.bir de gazını çıkarmaya uğraşıyorum.
bayramda kayınvalidemlerin evinde geçeleri uyanmadan uyuyordu.hatta emzirmek için ben uyandırıyordum.sevinmiştim düzene girdi galiba diye .ama işte belli olmuyor.ne dertleri varsa uyusalar ya mışıl mışıl...
ben de artık mamayı azalttım.günde 1 kere falan veriyorum.sütüm yarıyor herhalde maşallahhcumartesi dr. da 7 kg. çıktı.bu cumartesi asıl kendi dr.umuza götüreceğiz.bakalım haftada kaç kilo almış olacak.
bu arada benim kinin elleri hep ağzında.şapur şupur ..tırnaklarını kesiyorum 3 günde bir.tabii tırnakları keserken arada bir etlerini de buduyorum istemeden..ne yapayım çok üzülüyorum. elimde değil çok dikkat ediyorum ama olmuoyor işte bazen..neyse canı pek te biraz çızırıyor sonra susuyor..
ama ben de sütüm gelsin diye çok uğraşıyorum.süt, boza,malt içeceği ne varsa tüketiyorm.sabahları maşallah sütüm iyi oluyor.akşam saatlerinde biraz azalıyor.ee emiyor olacak o kadar..geceleri yatmadan da mama veriyorum..
herkese bol sütlü, sakin günler diliyorum

Canan benim kızım da sabaha karşı uyanım mıkırdıyor her sabah istisnasız ama,emzirdikten sonra özellikle de.Ben bişey keşfettim gece beslendikleri için sabaha kakaları geliyor,ben 1 haftadır sabah emzirdikten sonra sabah dediğim de 5.30*6 civarı dizimde poposu boşluğa gelecek şekilde oturtur gibi tutuyorum koltuk altlarından tutuyorum hani lazımlığa oturtur gibi biraz oylanıyoruz öyle ara ara karnınıda ovarak sonra 10dk içinde oturur gibi pozisyondayken kakasını yapıyor ve rahatlıyor altını değişip tekrar uyutuyorum 10 kadar valla bayıla bayıla yatıyor deneyin bakalım.karnını sırtını sıvazlayın,kakasını ypmaya yardımcı olun....

teşekkür ederiz Aytencim siz de çok tatlısınız ama minik avatardan pek görünmüyor ben de sizi görememiştim hihoyyyt

Sema dr. dün öyle söyledi, bazı bebeklerinki 1 yaşına kadar sürebiliyor dedi inşAllah bizimkiler o kadar sürmez..ama oturmaya başladıklarında azalacakmış inşAllah :Saruboceq:
ben bu kusma konusunda endişelenmiştim reflü, sütün akciğere kaçması falan okuyunca buradan :çok üzgünüm: ama dr. beslenmeden sonra öksürük olmuyorsa, başka bi sıkıntı da yoksa ve özellikle kilo alımı iyiyse biz buna fizyolojik reflü deriz ve zamanla geçer dedi.. çok şükür rahatladım ben de :ecrin_bebek: :CüvCüv: :hooray:

tünaydın canlarım.ya bişey sorucam sizlere.daha doğrusu oyun halısı alan annelere. bizde kızıma alıcaz ama kararsız kaldık.oyun halısı alan ve memnun kalanlar, hangi marka ve nerden aldıklarını yazarlarsa sevinirim.fotoğraf varsa onada bakabilirim.

herkes burda ama pek yazan yok bebişler fırsat vermiyorlar sanırım benim oğlum da uyanmak üzere ...

bu arada geceleri nasıl uyutuyorsunuz bebeklerinizi mutlaka sallanmak istiyorlar mı benimki çok alıştı da sallanmaya ?

Ben sallamıyorum canım.. 22.30 da yatak odasına geçiyorum.Mamasını veriyorum altını temizliyorum.pijamasını giydiriyorum.. Yatağına bırakıyorum..Yanımıza laptopu da alıp Kolik müziklerini de açıyorum.. Kendi kendine uyuyor.. inşallah bu düzenimiz bozulmaz.

merhaba kızlarrr dün kızımın kontrolü ve aşısı ( pnömokok ) vardı baya huysuzlaştı ağladı ateşi çıktı hastaneden sonra anneme uğradım akşam 7 de eve geldim ancak ve sonra yemek faslı bulaşık kızın biberonlarının temizliği falan derken kızın mamasını hazırladım ve eşimle otoruyoruz kızı aldım kucağıma saat 10:45 ceylin gulk gulk mamayı yiyor ve birden benim başım dönmeye başladı kafam uyuştu gözlerim sanki yerinden fırlayacak ateş gibi oldular eşim yanıbaşımda oturuyor ama ağzımı açıp ona ben fenayım demek için çok şiddetli bir gayret içindeyim resmen kitlenmiş vaziyetteyim hen an kucağımdan kızımı düşürebilirim yanii tutamıyorum okadar yanii neyseki bi gayretle eşime ben fenayım kızımı tut diyebildim eşim korktu hemen aldı kucağımdan kızı koydu anakucağına yatırdı beni koltuğa ayaklarımı uzattı ben o ara bayılmışımm 15 dk kadar baygın kalmışım uyandığımda eşim ağzıma zorla tuzlu ayran veriyordu kolumda tansiyon aleti tansiyonum 6/4 müş meğer eşim ayak altıma yastık koydu 2 tane daha önceden de böle olup hastanelik olmuştum ama o dönem hamileydimm sonra gözümü zorla açabildim biraz tansiyonum 10/7 olmuştu ama ne kadar geçti bilemiyorum yine gözlerim kararmaya kafam uyuşmaya başladı tabii tekrar bir bardak tuzlu ayran içirdi eşim hadi doktora gidelim diyor ben olmaz geçer düzelirim dedim gene ben mafişşş bayılmışımm tansiyon 6-5 noluyor anlamadım gene uyandım eşim kızkardeşime kızkardeşimi ara gelsin ceyline baksın gidelim hastaneye dedim o ara kocişim benim eşofmanlarımı giydiriyor üstüme çoraplarımı giydiriyor (üzerimde gecelik vardı çünkii) eşim bana bir bardak daha ayran içirdi bir kaç zeytin yedirdi verdi ağzıma su içirdi falan kardeşim geldi tansiyonumu bidaha ölçtüler 11/7 olmuştu iyiyim sanırım dedim bekleyelim 15 dk daha yine düşmeye başlarsa gideriz dedim neyseki düşmedi ve sonra yatağıma gittim yattım uyumuşum daha doğrusu sızmışım tansiyon bir inip bir çıkınca vücudum iflas etti sanırım dün pek yemek yiyemedim midemde bir bulantı vardı ekşime falan sanırım üşüttüm ben ama dr gidicem yarın randevu aldım ama korktum çok korktum kızlarımı düşündüm hep o anda en çokta ceylin azra yı konuşabildiğim anlarda tubaya ve eşime ceylinin yeleğini giydirin altını kontrol edin ateşini kontrol edin mama saatini aksatmayın vss diziyorum ama eşim yaw bırak şimdi ceylini kardeşin de geliyor bakar o merak etme sen diyorr kendini düşün şimdi sen diyorrr allaha şükür geçti tansiyon düşüklüğü bidaha düşmedi gece 2 defa uyandırdı eşim hayal meyal hatırlıyorum tansiyonumu ölçmüşş bir ara bir baktım kulaktan ateşimi ölçüyorr :) kızıyorum falan ama kocişimi çok seviyorum yaa allah hepimizi kocişlerimize ve çocuklarımıza bağışlasın

maşallah nazar değmesin düzeniniz çok iyi inşallah bozulmaz
peki ne kadar zamanda uyumuş oluyor birde uyudukta sonra tekrar uyanmıyormu mesela benimki uyuduktan 20 dk falan sonra biraz uyanır gibi olur tekrar beşiğini sallarım ondan sonra dalar bazen bu birkaç kez olur sallanmazsa tekrar dalamaz

canım çok geçmiş olsun ya neden oldu ki böyle dün bişey yemedin mi hiç vucudun halsiz mi düştü acaba tabi bebekle ilgilenmekten kendimizi unutuyoruz bazen ama kendini de ihmal etme kızlarının sana ihtiyacı var..
tekrar çok geçmiş olsun ihmal etme dr a git bence bir de iki kez olması şaşırttı beni

Değişiyor ama en geç 30-40dk da uyuyor.. Gece de bir derdi yoksa uyanmıyor..Sadece acıktığında mıkırdanıyor mamasını da gözleri kapalı içiyor
Sallanmaya alışınca sallamayı bırakınca uyanıyorlar malesef.sürekli sallanmak istiyorlar..
gündüzleri de mama sandalyesinin en alt sırt kademesinde uyuyor.. emziği sadece uyuyacağı zaman veriyorum..Uyku saatini anlıyor.. böylece emzik sayesinde kendi kendine uyuyor..

hicran canımm çokk büyük geçmiş olsun... Tansiyon işi çok önemli.. Bebekle büyük kızla uğraşıyorsun bir bir tanesi ile baş edemiyoruz sen kaç işi birden halleiyorsun.. Allah kolaylık versin.. ama bir doktora git check-up yaptır derim... Kendine de çok iyi bak ki kızlarına da iyi bakabil..

a.s.a.s.

Hicarn çok geçmiş olsun canım,bence ihmal etme geçti deyip,mutlaka bir doktora git sebebini araştırsınlar...

hicrancım çok geçmiş olsun .. bir daha yaşamazsın umarım böyle bir olay..

Fatmacım ben de 12 ye doğru yatak odasına geçiriyorum bebişimi..sonra emzir gaz çıkart altını temzile derken 1 bazen 1 buçukta derin uykuya geçmiş oluyor...ben de pek sallamıyorum ..emerken uykuya geçmiş oluyo çoğunlukla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…