Doğum yapmış olan anneler buraya....

ya arkadaşlar ben bişey sorucam size. ben hamileliğim süresince hergün süt içiyordum.ama doğumumdan sonra(3 aydır) kızıma gaz yapar korkusuyla daha ağzıma süt koymadım.bir yudum bile içmedim. bu konuyla ilgili bi bilgisi olan varmı?daha doğrusu içip bi zararını gören varmı?

sağol canım gerçekten en ufak sıkıntılarında insanın canından can gidiyor sanki birde ben işe başladım çok zor oluyor öle bırakmak sabahları

ahhhhhhhh ahhhhhhhhh onu birde bana sor canım yaaa çok üzülüyorum zamanımın çoğu çalışmakla geçiyor bebeğimi çok az görüyorummm sen kime bırakıyosun canımmm bebeğini nerde çalışıyosun çalışma saataerin nasıl

Özlem süt içmen şart degıl yogurtta yıyebılırsın yada ayran.. sütün gaz yaptıgı soylenıyor ama her bebege de aynı yıyecekler gaz yapmaz denıyor.. bır gun ıc sutunu dene bakalım bırsey farkedıyormu.. farketmez se rahat rahat ıcersın bebısınde guzel beslenmıs olur.. yerimseniben..

a.s
canım ben de aynen senin gibiydi hamileyken çok içtim doum yaptıktan sonra 3 ay hiç içmedim şimdi bazen içiyorum bebişin gaz sorunu bittiği için bir zararını görmedim

herkese günaydın kızlar ben iki gündür bebeğin gece bezini değiştirmiyorum .çok ıslatmamış diye bide uykusu bölünmesin diye bu gece değiştirmedim sabah 6 gibi bi baktım beli ıslak yavrumun kendimi nasıl suçlu hissettim
sanırım ben kötü bi anneyim
ama bu hatayı bidaha yapmam uykusu bölünürse bölünsün

olurmu canım yaaa belı ıslandı dıye kotu annemı oldun sımdı yanı kaydirigubbakcemile3, daha nereleri ıslancak pişik oldugu olucak dusucek kalkıcak her tarafı yara olucak bunlar normal seylerr :))

bende gece uyandırmayım dıye degstrmedım ıkı gece dedıgın gıbı sabah belı ıslaktı.. yıkadım temızledım.. sımdı gece 12 gıbı bırde sabah 4,5 gıbı degstrıyorum ıslanmıyor..

günaydın kızlarrr ben yine bu sabah burnumdan soluyorum nerdeyse yaaa ceylin yemiyor aç duruyor dr reflüden demişti ama kafama takılıyor kız akşam 12 de 60 cc zorla yedirdim 30 dk ancak yedi onuda gece 2 de 40 cc sütümü sağdım verdim içti uyurken sabah 8 de 70 cc mama yedi az önce zorla şaklabanlık yaparak 3-4 dk emzirdim emmeyince 60 cc mama yaptım yine yemedi ağzından atıyorr istemiyorr dün gündüz sadece toplam 360 cc mama yedi toplasanız 15 sk emzirmişimdir gecede emmeyince 40 cc sağdım sütümüişte o kadar ya sinir oldum aç bi ilaç duruyor 3 gündür yine iştahsızlık başladı bu kızda bişii varsa anlamıyorsa doktor kilo normal dedi beni pimpirikliliğimden dolayı iştahsız diyorum sandı galiba 85 g ralmış dedi bu hafta böle iştahsızlaştı demiştim oysa ay başka doktorada mı göstersem çocuğu yaww yada mamayımı beğenmiyor artık acaba

ya canını sıkma dediğin gibi mamadan olabilir benim oğlumda mamayı sevmediğinde diliyle itmiş istememişti sevdiği mamayı bulana kadar markaları denedik sende dene ne kullanıyosun mama konusunda tecrübeliyim baştan beri sütüm olmadığı için
kusması ve ateşi var mı kontrol et b,de kakası normalse bi sorun yoktur sanırıma.s

valla ben bol bol içiyorum çünkü kızımın gazlı zamanlarında ne yapsam işe yaramadı bende artık çok fazla takmıyorum sadece asitli şeyler tüketmiyorum.
sütü çok severim ve çokda faydalı bence

canım mamayı da beğenmiyo olabilir..reflüsünden ötürü olabilir..benım bebekde az kılo alıyo..üçaylık olduk ama henuz 5700 de..doktor buna rağmen mama vermedi sigara,sıkıntı sütüm az..ama buna rağmen doktor vermedi bende sıkılıyorum ek bişiler vermek istiyorum..doktor değiştirmek bazen çok iyi olabiliyor..ama güven vermıyosa doktorun bence bır anne olarak hissederdin..pazartesi aşıya gidip kontrol olucaz bakalım bu ay topu topu 600 gram kadar almış olcak benımkı...senınkının kılosu bence normal..ama iştahsızlıgını sen bılırsın..iştahsızsada var demek bır sıkıntısı..meyvesuyu falan başlasak artık...a.s.

merhabalar annişler..mutlu bi gün olsun hepimize..
Özlem ; ben de süt içiyorum gaz konusunda hiç problem olmuyo bebişimde..çünkü süt bende gaz yapmıyor.eğer sende gaz yapıyorsa sütü ocakta biraz ısıtıp şeker koyup iç o zaman gaz yapmaz canım yerimseniben
Nurdan ; benim de gece boyu bez değiştirmediğim oluyor, çünkü geceleri çok uyanmıyor artık bebeğim.. ama hiç sırtına geçmedi şimdiye kadar.. bezi mi gevşek kalıyor acaba ?
hicrancım ; bazı bebekler doğuştan iştahsız olur ya senin kız da öyle sanırım..ama sen bi başka dr daha götür için rahat etsin..mamanın tadını da beğenmiyor olabilir arkadaşların da dediği gibi.. bu arada 17 yaşında pek çıtırmışsın cidden kaydirigubbakcemile3
maşaAllah
hepinize sevgiler kaydirigubbakcemile5

canım benim kayınvalidem bakıyor ama memnunum Allaha şükür iyi bir kaynanam var.ben şu anda 15,30 da çıkıyorum ama yolum uzun saat 5 gbi ancak evde oluyorum...sütlerimi işyerinde sağıyorum eve gidince de emzriyorum...Allah yardımcımız olsun..bu arada bir arkadaş soruyordu süt içsem gaz yapar mı diye asla yapmaz o ilk haftalar için geçerliydi şimdi süt ve sütlü tatlılar bebeğin için süt yapar..

merhaba derya..benim bebeğim de iki kere öksürük burun tıkanıklığı şikayeti ile dr.a gitti..ciğerlerinde birşey olmamasına rağmen dr.umuz antibiyotik şurup vermişti birkaç güne kalmaz geçmişti..içeriden bi sorun olmamasına rağmen biyerlerden mikrop bulaştığı ve vücut dirençleri çok düşük olduğundan ilerlememesi için demişti dr..

merhaba arkadaslar
bu güne kadar bebişleri üşüten arkadaslar hangi ilçları kullandınız
egemenin dr u bayramdan önce hastalandığında 2 şurup ve bide burun spreyi vermişti şurupları zorla binbir güçlükle vermeye calıştım ki bu arada dr una güveniyordım neyse iyileşir gibi olmuştu eve dönmemize bir gün kala tekrar keyifsizleşti yolda atesi falan çıkmasın diye bi dra götürdük esimin akrabası kendisi cocuk cerrahı kullandığımız ilaçları sordu söyledim neyse bi diğer arkadas baksın dedi adam muayene etti egemeni ve surupları hemen kesiyosun bu surubun 6 aydan önce verilmesini önermiyoruz dedi
bıraktım surubu ama sasırdım 2 de cocuk dr u sonuçta fisfisfis

kusmamız var ama fazla değil öle bir ara ço fazla kusuyordu dr motilium diye bir şurup verdi canım reflü dedi yastıkla destekliyoruz dr tarif ettiği şekilde yatağınıda eğimli yaptık düz yatmıyor hiçç fışkırarak kusması kesildi ama iştahsızlık devam ediyor arada bir düzeliyor normal yiyor gecen hafta hep 4 saatte bir 150-170 cc falan yiyordu nerdeyse bu hafta gitti kızın tüm iştahııı 4 saatte bir ancak 50-60 cc yiyor nerdeyse ateş yok dr mamayı istemiyor olabilir demişti ama başka bişey demedi değişin diye bende bu gün arayıp sölicem ben mamaı değişmek istiyom diye sen kendinmi denedin dr mu önerdi SMA iyi diyorlar ama bir paket alıp denesemmi acepp yermi diye ben MİLUPA APTAMİL kullanıyorum canım

merhaba selin.. az önce başka bi arkadaşa yazmıştım 2 kere grip bulaştı benim bebeğime ve üç tane dr. a götürdüm ayrı ayrı, şu anda devam ettiğimiz dr.un tavsiye ettiği şurup en iyi gelen ve tadı da en güzel olanıydı.. Klamoks- BID diye bi antibiyotik.. sadece öksürüğü kesmek için de Peditus diye bi şurupyazmışlardı ama tadı kötü, içmemişti bebeğim.a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…