Doğum yapmış olan anneler buraya....

saliha bioxcin sampuan ve vitamın takvıyesı almalısın..

cnm bu vitamin megadynni kullanıyodum aksatmadan onu içsem olur mu ki acaba inş..durur valla saç taramaya korkuyorum allahtan çok yoğunda saçlarım açıkları kapatıyor baridelikafadulden
bioxinide bi denemeliyim teşekkürler cnma.s. e bebek sitesinede bi bakcam:1hug:

canım bu dediğin pnömokok sanırım..CADIARZUama başka ise bilemıyorum..bızım sağlık ocağıda başlamış pnomokok yapmaya ..pztesi gidicez nasipse..rotavirüsüde özeldeyapıcaz..saçı dökülene kesinlikle bioxin şampuan tavsiye ederim..bizde genetik kellik varsenağlama buyuzden bilirim saç olayını..durulamadan sonra az çam terebentinle friksiyon yapılıp durularsak şıp diye kesiyor dökülmeyi..ama şusıra menopoz sürecinde gibiymişiz emziren anneler..buyuzden normala.s.

karstrmıyorsam d vt eksıklıgınden dokuluyordu onuda netten bır arat ıstersen yanlıslık olmasın.. bır ara bende sac dokulmewsı coktu bıoxcın sampuan kullandm her yıkamada cabuk toparladı durdu... sonra sımdı doğum sonrası oldg ıcın halıyle bıraz dokulmeye basladı ama normal bu.. benım oncekı dokulmede gur saclarım cok seyrelmıstı cok dokulmustı ama bıoxcınden sonra baya toparladı gırlestı tekrar dene istersen..

nasıl yani yaaaaaadelikafadulden benim bebekte 3 ay 3 günlük seninkideee bizim doğum tarihi 16-09-08

salihacım multivitamine devam etmen meyva sebzelerden bol bol yemen yeterli, bir de demir için ilaç almış mıydın hamilelikte? anne sütü ile ilk 4 ay bebişlerimizin demir ihtiyacı az da olsa vücudumuzdan karşılanıyor, bu yüzden ben demir ilacımı da ara sıra alıyorum , hamilelikteki gibi düzenli olmasa da d vitamini kalsiyumun emilimini sağlar zaten, o yüzden multivitamine ve demir ilacına devam etmen yeterli olacaktır sanırım hihoyyyt tabii beslenmene de dikkat etmen gerekli.. Şeniz

Canım benim kızım da grip olmuştu 1 ay kadar önce. 24 saatlik kullanımlı damla ve antibiyotik şurup vermişti.Antibiyotiği 10 gün kullandım fazla iyi değilmiş çok kullanmak. Ama yine sümüklnmesi gitmediği için damlaya devam ettim. Bi iki günden beri yine burnu doluyo ve hırhır ediyo. Arada öksürüyo ama burnunun tıkanıklığından...
Yine damlayı mı kullansam diye düşünüyorum bende.. Yada o antibiyotik şuruptan mı versem acaba? Doktora anca pazartesi gibi giderim.
Haftaya perşembe de işe başlayacağım. İş yerinin kreşine götüreceğim duruyu . Fakat perşembe cuma çıkış olduğundan kayınvalidem yada annem gelip idare edecek. Belki çıkarız o yüzden kızımı götürmeyeceğim sanırım. Herşeyin hayırlısı bakalım...

Betülcüm, baştan beri nazar konusunda benle sen hep hemfikiriz, benim kendimin, eşimin ve ailenin diğer fertlerinin nazarları çok değiyor bebeğime..Birgün iyi tamam dediğin hemen tersine dönüveriyor. Nazara nazlı olduktan sonra iyice inandım arkadaşlar. Anlatmıştım geçenlerde eşim nazlının parmaklarına bakıp, "seda yaa ne kadar muntazam, ne kadar kusursuz aynı bizim elimizin minyatür hali" dedi, size yemin ederim 1 saat sonra nazlının parmağı iltihap oldu, şişti kızardı doktora götürdük. Bunun gibi nice şey oldu.Ben inanıyorum kardeşim, isteyen inanmasın napiyim...
Yarın genel cerraha gidicem kontrole, dikişlerimi göstericem...Oradan nazlı doktora götürücem, bakalım kilo vermişmi, hiç yemiyor çünkü...Doktor lactum 1 önerdi bebekler genelde tadına bayılır dedi, dün gece eşime aldırdım, benimki tadını hiç beğenmedi bu kadar olur, ağlaya ağlaya bir hal oldu.Yemedi...

Kızlar birşey sorucam size, 1 saat evvel süt sağarken nazlı ağlıyordu ve ben hem onu sakinleştirmek hemde sütü sağmak için panik yapınca koltuğun kolundaki tv kumandası nazlının alnına düşürdüm, kolum çarptı (((((( Birşey olur mu kızlar?Ağladı ama hemen sustu, sonra aynen kendime denedim çok canım yandı çok üzüldüm, beynine zarar gelmişmidir? En fazla 1 karış yükseklik ya vardı ya yoktu...

Birde ben salonda onu koltuğa yatırıyorum, ama artık tedirginim önüne koyacak hiç birşey bulamıyorum, sandalye desen yerler parke bir sırt atsa sandalye kayıverir, siz bebeğinizi içeri giderken nereye ne şekilde koyuyorsunuz? Acaba yere minder mi atsam?

Son düzenleme:
Nuray canım kreşte falan üşütmüştür belki Durucuk sen dr sormadan antibiyotik kullanma bence daha çok minik.Benim kızımda bu aralar sümüklü böcek aynene tarif ettiğin gibi hırlıyor öksürüyor ama burun tıkanıklığından.balgam var boğazında.
bu rada kreşe erken başladınız pnçmçkok aşınızı ihmal etme bir an önce yaptır canım.

Benimkinin verem aşısı yeri hafiften kızarmaya başladı, ama iz bırakacak kadar değil.. tutacak galiba hadi hayırlısı tam 1,5 ay oldu yaptıralı...:teytey:

Son düzenleme:

cnm meyve sebze bol yerim zaten aksatamadan demir ilacı ve vitamin kullandım hamileyken mervecim... hamişken hiç yoktu dökülme ne güsel... şimdi ise çok fena benneyaptımki
teşekkür ettim bilgilerine cnm cokkk saola.s.

Gülcüm daha götürmedim kreşe. İşe haftaya perşembe ben başlayacağım. Ondan sonraki pazartesi duruyu kısmet olursa götüreceğim. Tabii çıkışta çıkmazsak...
Pzartesi bi doktora götüreyim de öyle ilaç kullanayım bari.. Eşimin teyzesinin oğlu da bronşiy olmuş. Çok korkuyorum bende, kızımın hasta olmasını istemiyorum ya. Kendimi kötü hissediyorum.
Başında da tam tepesinde biraz konak başladı. Bide ağzında iki yan yanakiçlerinde pamukçuk başladı. Ellerini ağzına sokuyor ondan oldu sanırım. :uhm:

Hastalıktan bende çok korkuyorum ama şimdi ben bu sıralar kendimi sürekli telkin ediyorum arkadaşlar, elbet bu çocuk bir gün hastalanacak diyorum, bundan kaçamam yani, bu da yaşayan bir organizma sonuçta, ne kadar, nereye kadar hasta olmasını engelleyebilirim? Elbette bebeklerimiz hasta ola ola büyüyecekler. Çocuk hasta olmadan büyümezmiş, Bu sıralar sürekli kendime bunu aşılıyorum, hasta olsada dünyanın sonu değil diyorum ilacı var doktoru var diyorum. Alıştırıyorum kendimi, Birazda olsa korkumla yüzleşiyorum böylece...Tabii benimkinin yeme problemi bitse çok iyi olacak hem hasta hem yemezse iyi de olamaz birde benimkinin böyle bir dezavantajı var, bebekleriniz emiyor, yiyor bunun kıymetini bilin arkadaşlar, iştahsız bebek çok zor, o yemedikçe benim için acıyor, dert sahibi oldum bu yüzden.Hastanede bile ameliyata girmeden ağlıyordum onu benden başkası besleyemez diye...:a015:Normal bir bebek olsa maması var suyu var acıktıkca yaparlar derdim ama öyle değil işte, kızımın neyi var neyi yok yarın doktor iyice bir baksın.

Son düzenleme:
Herkes yemek yapıyor galiba, kimsecikler yok, benim yemeklerim hazır...kocamda trafikte kalmış kafayı yemek üzere, köprüde kaza var sanırsam...Burada oyalanıyorum bende işte :)))

Evet canım haklısın hemfıkırız dedıgın gıbı zaten..
Bebısın ıcın bır zarar vermıs olcagını sanmıyorum ama canı yanmıskı aglamıs...
Bu tıp seyler evde cok olur bebeklere.. zaten tum bebekler en az bır kez dusmustur bunda endıselenıcek bırsey yok dıye okumustum bır doktorun makalesınde.. bebek koltuktan yada yataktan here dustugunde ıstısnalar harıc bırsey olmuyorsa bır karıslık yukseklıkten dusen kumanda da bırsey yapmaz heralde.. olagan dısı bır durum gordugunde ıs degısır tabı..
canını sıkma.. benım kı de sımdı herseye tepkı verıyor artık gecen kucagımdayken kafasını ılerı gerı yaptı burnunu vurdu bana sonra brıden aglamaya basladı kıyamadım yaaa cok tatlı oluyor aglamasına kıyamıyorum da ama hosumada gıdıyor her halı guzel gelıyor :)) Şeniz

Sende umarım daha ıyı olmussundur.. tekrar gecmıs olsun..

sildim betülcümhihoyyyt
Herkes yemek yapıyor galiba, kimsecikler yok, benim yemeklerim hazır...kocamda trafikte kalmış kafayı yemek üzere, köprüde kaza var sanırsam...Burada oyalanıyorum bende işte :)))

geçmiş olsun seda demin annemle yağız kafa kafaya tokuştu-tatlicadiarzu-yawrum kızardı kafası ama geçti böyle böyle büyüyecekler önemli bişii yoktur geçmiş olsun tekrakaydirigubbakcemiler

benim kızda geçen gün kucağımda yüzüme doğru tuttum bana bakıp gülüyordu aniden kafasını öne doğru attı burnunu yüzüme vurdu ağladı bende çok korkmuştum ama hemen sustu burnu biraz kızardı ama dokununca bişey demiyordu normalde derdi hiç sevmez insan korkuyor işte böle anlarda allah kazadan beladan korusun meleklerimizi

Kızlar birşey sorucam size, 1 saat evvel süt sağarken nazlı ağlıyordu ve ben hem onu sakinleştirmek hemde sütü sağmak için panik yapınca koltuğun kolundaki tv kumandası nazlının alnına düşürdüm, kolum çarptı (((((( Birşey olur mu kızlar?Ağladı ama hemen sustu, sonra aynen kendime denedim çok canım yandı çok üzüldüm, beynine zarar gelmişmidir? En fazla 1 karış yükseklik ya vardı ya yoktu...

Birde ben salonda onu koltuğa yatırıyorum, ama artık tedirginim önüne koyacak hiç birşey bulamıyorum, sandalye desen yerler parke bir sırt atsa sandalye kayıverir, siz bebeğinizi içeri giderken nereye ne şekilde koyuyorsunuz? Acaba yere minder mi atsam?[/COLOR][/B][/QUOTE]

bizim bebişide babası tv karşısında duran arabasına koyarken arka üstü düşürdü..ben mutfaktaydım aklım çıktı:1shok:bu avatardakı gıbı oluyorum ben..gözüm seyirmeye başkıyo korkup,sinirlenince..arkaüstü ama yumuşakça düşmüş babası tutmuş bıraz..yerde halıydı allahtan..bişi olmaz umarım..rabbim korusun..ben orta sehpa dahıl yakında kaldırmayı düşünüyorum..parke çok sert zemin..büyükçe bir halı koymak en iyisi sanırım bebeğin bulunduğu yerlere..koltukta bırakmamaya çalış bence..artık hareketlenmeye başladılar..benımkı bugun baktım kafayı oyle bı öne atıyoki denge olmayan yerde olsa öne gidivericek..çift koltuk birleştirip koyabilirsin yada arabasına yatır altındanda bağlayıp..aklımın erdiği tüm tedbirleri almaya gayret ediyorum..benım kafambazen okadar dalgın ve vucudum yorgun oluyokı dalgın oluyorum çok..en büyük sıkıntınız iştahsızlık olsun oda tez zamanda geçsin inşallaha.s.

Ben kızıma milupa aptamil veriyordum sma aldım eczaneden denemek için ve 5 saat açlıktan sonra tabii öncesinde de 45 cc yemişti 90 cc hazırladım verdim eczacı milupayı bebekler pek sevmez tadı kötü dedi:sm_confused: BENİM BÜYÜK KIZDA MİLUPA İLE BÜYÜDÜ HALBUKİİİ neyse verdim 60 cc kadar yedi ya sevdi yada açlıktan yedi okadarını tabii ama devamında iteledi az sonra yine hazırlicam biraz emziricem yerse tabiibide sütüm varsa tabii sonra 60 cc mama vericem bakalım nolcek

şükrettim bugün tv seyredince o küçük kızı izleyince seda sayanda 7 yaşında ve 2 yaş görünümünde yaşlılık hastalığı sanırım ve belli bir süre sonra ölecek.kendi adıma konuşuyorum evet benim oğlum yaramaz hiç kucaktan inmiyor hep mızmızlanıyor uykusuz bırakıyor ama çok şükür :Saruboceq::1no2:bir daha öyle hayıflanmıcam Allah korusun ya öyle olsaydı öleceğini bile bile bir bebeğe bakmak ne acı olsa gerek :çok üzgünüm:Allah ım sen düşmanımın başına bile verme çok şükür Yarabbim eli ayağı düzgün sağlıklı bir bebek nasip ettiğin için çok şükür.Allah hepimizin meleklerini bizlere bağışlasın başımızdan eksik etmesin:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…