- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #4.701
merhaba ben Aycan 20 yaşındayım 2 yıllık evliyim henüz doğum yapmadım ama sizden bilgi alabileceğimi düşündüğüm için bu foruma msj yazıyorum. Daha yeni yeni bebek düşünmeye başladık ama benim korkum doğum yapmak normal doğum mu yapsam sezeryen mi? Normal doğumu bi siteden izledim çok korktum sizce korkmamı gerektiren bi şey var mı
Selam kızlar;
herkes bebeklerle uğraşıyo galiba. Bizde kızımla emişiyoz. Bu arada kızımında burnu hırrr hırrr .Çekiyorum burun aspratörü ile ama fazlla bişey gelmiyo.Balgam var sanki..
Yine 24 saatlik olan damladan aldırdım eşime. Ondan damlatıcam.
Bu arada ek besin vermeye başladınız mı kızlar?Ben marketten milupanın 4.ay için olan şeftali-elma organik meyve suyundan, 4. ay için milupanın sütlü pirinçli muhallebisinden ve organik kavanoz sebzesinden brokoli-patatesinden aldım. Meyve suyunu ve kavanoz sebzesinden tattırdım. meyvesuyunu ii içti,sevdi. Fakat brokoli-patates kavonoz mamasının kokusu kötüydü onu pek sevemedik.Ama şimdilik yarısını biraz biraz verdim.
Birazcık peynirden ezdirip tattırdım bi ara . Mama da verdiğim için sütüm tam yetmediği için tattırdım.Damak zevki gelişirmiş hem de... Sırf anne süttü alsaydı yine daha tattırmazdım heralde. Eşmde mamadansa böyle şeylerin daha iyi olduğunu düşünüyo...
merhaba ben Aycan 20 yaşındayım 2 yıllık evliyim henüz doğum yapmadım ama sizden bilgi alabileceğimi düşündüğüm için bu foruma msj yazıyorum. Daha yeni yeni bebek düşünmeye başladık ama benim korkum doğum yapmak normal doğum mu yapsam sezeryen mi? Normal doğumu bi siteden izledim çok korktum sizce korkmamı gerektiren bi şey var mı
Aycan selam;
bence de delikız doğru demiş. Bende normal doğum isterken, bebeğimin duruşu ters olduğundan sezeryan olmak zorunda kaldım. Hatta stres ve çok temizlik yaptğımdan istediğimz tarihtan de 4 gün önce kontrole gittiğimizde sezeryanla bebeğimi kucağıma aldım. O yüzden bence de daha bunları düşünme. Hayırlsı ne ise o olsun. SAdece güzel ve iyi beslenerek bi hamilelik geçir. Stres yapma..
Daha çok da küçüksüz ya. Biraz daha gezseydiniz be güzelim... :)
nunu 2 yıl yapmamışlar sen onlara erken diyorsun, ben 4. ayda hamile kaldım bana ne dersin acaba:smiley-cool:
canım ben 7-8 aylık olana kadar meyva sularını çorbalarını mamalarını evde yapmayı düşünüyorum sonuçta ne kadar organik deseler de muhakkak katkı maddeleri var yoksa o kadar uzun süre rafta bozulmadan nasıl kalıyor?
ek gıdalara ise 4.ayda başlayacağım ama şu şekilde bir elmanın 4/1 inin suyunu vererek yada 2 kaşık yoğurt vererek tadımlık vereceğim yani, senin dediğin gibi tat alma duyuları gelişsin hemde 6.ayda zorlanmayalım diye
canım arkadaşında dediği gibi sen şimdiden bunları düşünürsen hamileliğin çok zor geçer ..
sorunun kesin bir cevabı yok kişisine göre değişiyor genellikle sezeryan yapan keşke normal yapsaydım, normal yapanda keşke sezeryan yapsaydım diye düşünüyor
ikisi de zor ama dayanılmayacak ağrılar olsaydı kimse ikinciyi üçüncüyü yapmazdı
inşallah sağlıklı bir şekilde hamileliğin ve doğumun gerçekleşirr
nunu 2 yıl yapmamışlar sen onlara erken diyorsun, ben 4. ayda hamile kaldım bana ne dersin acaba:smiley-cool:
biz 4 ayı doldurduk ben de bazı şeyleri tattırmak istiyordum ama doktor kesinlikle birşey verme dedi bakalım bu ayda bitsin de 5. ay bitince başlayacağım tattırmaya
ya bir de benim bebeğimin benim yediğim şeylerden canı çekiyor sanki demin kurabiye yiyordum elini uzatıp almak istiyo, bazende yemek yerken kaşığın gelip gidiğine bakıyo sürekli kıyamıyorum ya öyle olunca kaşığı uzatınca da hemen açıyo ağzını
garibim benim çok şeker ya
bende 5. ayda kaldım canım biz de çok hızlıymışız maşallah:roflol:
Selam DIONYSOS;
bende çevremdekiler veriyor diye, bi tattırayım diye aldım. Yoksa bende senin gibi kendim hazırlayacağım meyve suyunu da çorbasını da. Evde temiz yapması gibi var mı... Ne koyduğumuzu biliyoz bari. Ama yinede tattırayım dedim. Öyle fazla da naz yapmadı maaşallah kızım. Ama brokolinin tadı kötüydü onu pek istemedi :)
İnşallah zamanı gelince pütürlü şeylerde yerler de ayırt etmezler....
yerim onu yaa, bende yemek yerken ağzıma bakıyor anlıyormu diye elimdekini ağzına uzatıyorum ama bizimki anlamıyor daha..
burda bir arkadaş lokmaya ağzını açıyorsa, ek gıdalara hazır olduğunu söylemişti
evet onu ben de okumuştum ama kıyamıyorum bebeğime çünkü çok gazlıydı ilk aylar sindiremez diye korkuyorum biraz daha bekleyeceğim
evet acelemiz varmışş neye yetişmeye çalıştıysakk:roflol::roflol:
olsun iyi ki olmuşlar Allah uzun ömürler versin bebişlerimize
benimki sürpriz oldu zaten haberim yoktu:roflol:
inşallah canımm ayırt etmezler obur obur saldırsınlar mamalara cokacimcoook
Bu arada nunu ve delikız adım eda nick zor yazılıyor biliyorumkaydirigubbakcemile3
sizlerin isimleri neydi?
biz 4 ayı doldurduk ben de bazı şeyleri tattırmak istiyordum ama doktor kesinlikle birşey verme dedi bakalım bu ayda bitsin de 5. ay bitince başlayacağım tattırmaya
ya bir de benim bebeğimin benim yediğim şeylerden canı çekiyor sanki demin kurabiye yiyordum elini uzatıp almak istiyo, bazende yemek yerken kaşığın gelip gidiğine bakıyo sürekli kıyamıyorum ya öyle olunca kaşığı uzatınca da hemen açıyo ağzını
garibim benim çok şeker ya
inş nunu ben ilk evlendiğim zamanlar hiç çocuk istemiyodum 2 ay öncesine kadar ama artık çok istiyorum inş olur ben ne zaman bişeyi çok istesem olmuyo zaten
sen şimdiden böyle düşünürsenn işin çok zorr, neye inanırsan o gerçekleşirr
ayrıca bunu dr.larda söylüyor eğer bu şekilde negatif düşünmeye devam edersen hormonlarına yansır ve adet dönemlerin,yumurtlama günlerin düzensizleşirr böylecede hamile kalan zorlaşır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?